Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Na, Elindult a Live Essentials Beta !!!

-
Szívesen. Nekem annó még a daemon tools sem ment fel, úgy hogy te tovább bírtad... Egyszerűen minden indításnál újra akarta magát tenni, mert nem sikerült a telepítés...
Na akkor váltottam Clonedrive-ra. És szerintem egyszterűbb mint a daemon.Jhericho:Ezért nem kell a 7 szidni. Meg is értem, hogy nem rakják bele, mint támogatás a játék portot, 2010-et írunk, minden usb-s már. Ez van, haladni kell a korral.
Balageaxe:A helyedben egy memória tesztet lefuttatnék, meg a ramokat ellenőrizném. Szerintem valamelyik ramod lesz a ludas. Próbáld ki egyesével, ha akkor jó lesz, akkor megvan a hiba forrása. A procid az 2 magos? Mert ha egy, az is lassíthatja rendszert. Vagyis nem lessz olyan gyors mint kellene.
-
-
Balageaxe
csendes tag
Sziasztok!
Utolsó lehetőségként fordulok hozzátok, aztán örökre elfelejtem a win7-et. Már többféle verziót próbáltam telepíteni, de a jelenség mindig ua: win7 gond nélkül felmegy, minden működik, DE: kb 10-15 perc kell neki mire összeszedi magát a gép, addig csiga lassú, nem lép be az MSN, stb. Ha valakinek lenne ötlete megköszönném.
A config:
Abit KN9, legújabb bios (win7-es drivert nem találtam, a winbeépítettel használom)
Geforce 8500GT
3Giga ram
120Gigás pata vinyón van most, de sata-n is próbáltam.üdv
Balage -
rebugra
aktív tag
Sziasztok. Egy ilyen Notebookra:
Intel Core2Duo Centrino2 P8600 CPU (2x2,4GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 cache
3GB RAM
nVidia GeForce 9600GT VGA 512MB32 bites vagy 64 bites Win7-et ajánlotok?
Üdv.

-
Morden24
nagyúr
válasz
Jhericho
üzenetére
Hülyeséget mondtak.
Az XP lassan 9 éves lesz. Be kell látni, hogy ez már bőven elég sok idő ahhoz, hogy változzanak dolgok (így pl. a drivermodell változott a Vistával).
Ha a hardvergyártó nem ír új drivereket (ami pedig valószínű egy sokéves terméknél), akkor elég kevés az esélye, hogy menni fog. Egyékbént XP-s drivert megpróbálhatsz betallózni, bár nagy sikerekre ne számíts. -
Proci64
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen a legfrissebb driver amit az nvidia oldaláról tölöttem le...DX9.c
a Windows-t magát nem befolyásolja megy szépen minden aero is...csak furcsa,hogy az alaplapi nagyon gagyi videóval megcsinálta a tesztet és a sokkal jobb kártyával pedig nem...amúgy ugyanezt írta ki egyszer egy 8800GTS karinak is először végigment a teszt aztán később ezt írta ki annál is...lehet a Windowsban lesz a hiba nem pedig a hardver--ben...?
-
Proci64
tag
Üdvözlök mindenkit szeretném segítségeteket kérni szerettem volna élményindexet futtatni de ezt a hibaüzenetet kaptam nem tudom mi lehet a baj,egy Nvidia 7300GT videókártya van a gépben...az alaplapi sokkal gagyibb videókarival végigment hiba nélkül a teszt...

-
Morden24
nagyúr
-
kovacszk
senior tag
Olyan gondom lenne, hogy van nekem egy asztali gépem win7 x64-el, egy monitorom és egy lcd tv-m, és egy távirányítóm. Szeretnék htpc programot úgy használni (xbmc), hogy közben a monitoron tudjak netezni, dolgozni, míg ac lcd-n futna a xbmc. Na odáig eljutottam hogy xmbc lcd-n indul, de a ha bármit csinálok a monitoron lecsukja magát. Valamint tudnám e korlátozni a távirányítót hogy az csak az xbmc-t vezérelje mást ne, és ugye ez fordítva hogy az egér és bill ne kezelje az xbmc-t.
Na ez jó összevisszára sikeredett, de hátva valaki érti az agymenésemet és tud segíteni. -
Peace
nagyúr
Van egy elég komoly gondom. Szerettem volna játékot telepíteni 1 hete daemon tools-ba történő mountolás után, és kaptam egy ilyen kellemes hibaüzenetet:

Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, gondoltam biztos a játékkal van a gond. Viszont most ismét szeretnék így telepíteni, és megint pontosan ugyanezt a hibaüzenetet dobja. Ha nem autorun-al akarom, hanem setup.exe-t indítanám, akkor meg "programfuttatási hiba" üzenet ugrik fel. A rendszerem kifogástalanul működött, ez a probléma egyik napról a másikra jelentkezett. Windows 7 64 bit Ultimate van fenn. Gondoltam már kártevőkre, de 3 program sem talált semmit a gépen, szóval nincs ötletem.

-
bartucc
addikt
Lenne két Ultimate-al előtelepített laptop. Wifi-n keresztül menne adatcsere, de rendszergazda jogosultságot kér az egyik? Jelszó meg amit lehet már kikapcsoltak rajta. Ötletek? Előre is köszönöm a segítséget

-
wlanom elment és nem tudtam kapcsolódni.
csináltam egy új wlan kapcsolatot kábelről, és arra tudtam kapcsolódni. Most megint nem tudok kapcsolódni.
Hibaüzenet "természetesen" nincs.
D-LINK DI-524 routert használok. -
pzstm
titán
-
OddMan
őstag
A 64bit-es windows-nál lehet korlátozni a cache méretét?

Sajnos ha nagy fájlokat másolok total commander-el vagy töltök le a netről pl. firefox-al, uTorrent-el, akkor ezek a programok felzabálják az összes szabad memóriát és cache-nek használják.
Azt szeretném beállítani, hogy a windows cache mérete max. 1GB legyen, és ne lehessen a teljes szabad memóriát cache-ként használni. Az alábbi képen látszik is, hogy a „Cached” értéke közelítőleg 3.6GB. -
Kulcsra nem emlékszem, de mikor felraktam, akkor a feedbacknél igent nyomtam, majd valamikor az e-mail címemet is megadatam. Majd mikor a béta a végét járta, vagy már ki is adták az rtm-et akkor kaptam tűlök egy ms levelet, hogy ha kitöltöm, hogy lakom (USA) akkor küldenek egy ajándékot. És egy vista lett volna.

Jó lenne megint ilyen tesztelésben benne lenni.
-
pzstm
titán
-
pzstm
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Connecten voltál benne angol Win7 BETA tesztben és egyedi kulcsot kaptál? Mert akkor a program végén, volt egy kérdőív.
"Opt-In for Future Windows Beta Opportunities
1. I would like to be notified of future Windows client beta programsItt lehetett Yes vagy No-t kiválasztani. Ha küldtél be feedbacket és itt igenre nyomtál, nagy valószínűséggel a Connecten keresztül fogsz kapni meghívót a következőre is.

szerk.: Amúgy én is kíváncsian várom a Windows Live BETA-t

-
scream
veterán
Nem explorer, Windows Intéző ...
és tudom hogy IE nem a sima explorer ...
sima explorer-el van bajom, ha rámegyek SuperBar-on a rögzített Windows Intézőre a linkelt hibát dobja és hasonló hiba Windows Update-nál is, ott is csak ikon csere volt.
Egy sima .ico -t letöltöttem és beraktam a régi helyére, azóta ezt dobja ki ...
-
Ombi5
őstag
válasz
polonic
üzenetére
A sz.g a windows telepitolemezerol indult el. Tavolitsa el a telepitolemezt, es inditsa uj sz.gepet, hogy a win a szoksasos modon indulhasson el. Ezutan helyezze be ismet a telepitolemezt, es inditsa ujra a frissitest. frissiteshez ne valassza a halado lehetoseget....
Most akkor mit rontottam el , es mit kell tennem pontosan?

-
Morden24
nagyúr
Csak városi legenda, hogy a csajok nedvesebbek lesznek a kocsi aljára, a számítógép belsejébe, vagy a Windows tálcájára épített neoncsíkokól.
Az igazság, mint mindig, megint kettős: természetesen a boot-időről és a 3DMark pontokról van szó. Ezeknél jobb digitális síkosítót nem találhatsz

-
pzstm
titán
válasz
scream
üzenetére
1. explorer.exe az amga az "asztalod" röviden szólva. Ha Internet Explorer-el lenne bajod az iexplore.exe

2. Szinte 100%, hogy valami témamódosító/ikoncsinosító 3rd party appot raktál fel, amitől lehet hogy a barátnőd hamrabb nedves lesz, de azt az időt amit ott nyersz, elbukod a gépednél

Szóval mit raktál fel ikoncsicsásítónak?
-
scream
veterán
Sziasztok!
Nekem az volna a gondom,hogy amikor superbar-ból rámegyek az Explorer-re ,akkor ezt a hibát dobja :

Ugyan ez a probléma ,mikor a Windows Update-ra rámegyek a Start Menu-ben
Lehet az a baj ,hogy ikont változtattam ?
Vagy a témát nem kedveli a W7 ? -
Ombi5
őstag
udv. Ha ratelepitem egy mar feltelepitett win 7-re ugyanazt a win-t, akkor megmaradnak beallitasai ? Ezt hogyan tudom kivitelezni, mit kell valasztanom telepitesnel?

-
pzstm
titán
válasz
band1103
üzenetére
10napon belül kell internetre dugni és rákattintani az aktiválásra....
ha jól rémlik rearm parancs nem működik Enterprise trial esetében
(azt viszont nem értem miért esik szét annál a cikknél a design...vagy csak nálam?
(XML-es import-ot tudom érte okolni....de hát már mindegy....) ) -
Melorin
addikt
Sziasztok. Meg tudom azt oldani valahogy, hogy a win7 automatikusan csatlakozzon az internethez indulás után?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Shirkan
üzenetére
sajnos beleestem abba a hibába, hogy nem állítottam be a műveletközpontban,hogy a beleegyezésem nélkül ne telepítsen frissítéseket
A WATU nem települ automatikusan. Opcionális frissítés. Kötelezővé az SP1-el válik, amibe bele lesz integrálva, ergo az SP1 telepítéssel azt is felrakod.
Egyébként azt nem értem, hogy minek krekkelni, aktivátorozni és egyéb szennyel összegányolni a gépet? Fogsz egy eredeti Windows 7 telepítőlemezt (azt ne mondd, hogy nincs az ismeretségi körödben egy sem, vagy egyetlen felsőoktatásban tanuló ismerősöd nincsen -> ezutóbbi esetben ingyenesen lehet igényelni ugyebár a tisztaszoftver.hu-tól...), és kód nélkül, rearm segítségével 120 napig használhatod legálisan. Ennyi idő huszonpárezer forint összegyűjtésére is elég, de ha mégsem, akkor természetesen felteheted még egyszer.
És ezzel mentesíted magad az ilyen szennyektől, ja és a Windows-od sem fog anyázni, hogy nem eredeti. -
szabonagyur
félisten
-
Shirkan
csendes tag
Sziasztok urak, kérdeznék egyet, van nekem egy win7 64bit-em ( nem "tiszta" , gondolom azért ez nem meglepő a mai világban) és sajnos beleestem abba a hibába, hogy nem állítottam be a műveletközpontban,hogy a beleegyezésem nélkül ne telepítsen frissítéseket.Namármost, a legújabb frissítésnek hála a win indításnál kiírja,hogy "valószínüleg" nem eredeti a windows-om, a kérdésem a következő lenne, hogy lehetne ezt a protokolt megkerülni valamilyen módon, vagy egy cracket találni hozzá? válaszotokat előre is köszönöm.Még hála istennek feláll a rendszer de ha még egy frissítést engedek neki ki tudja..még egy format C:-ot is beleírnak a köv.-be akinek nem eredeti a windows-a.

-
Morden24
nagyúr
Mert Dx11 van fent, annak kell lennie. Ellenben a Dx-ek visszafelé kompatibilisek. Amit letöltöttél, az egy frissítés.
A konkrét programot nem ismerem, de szerintem pont semmit nem számít, hogy egy benchmark program miért nyavalyog. De ha annyira fontos ez neked, akkor kérdezd meg a szoftver saját topikjában, mert amennyiben a Windows-od módosítatlan, gyári verzió, és nincsen semmi barmolva rajta, akkor ez nem a Win7 vagy a DirectX hibája lesz.
Viszont ha esetleg érdekel a véleményem: amennyiben a többi program (gondolom, játékok leginkább) kifogástalanul működnek, szard le magas ívben ezt az izét.
-
Zolix
tag
válasz
Morden24
üzenetére
Semmit nem raktam fel eddig (alap win 7) azért kérdeztem mit csináljak! Felraktam amit belinkeltél és utána pár dolog ment is egyből, de a unigine tropics csak dx9-ben megy ha dx10-et választok akkor hiányolja a d3dx10_39 nevű fájlt ami egyébként megvan a win7-ben. Most a dxdiag azt írja hogy dx11 van fent (mint azelőtt).
-
Jhericho
tag
Van egy Genius flight 2000 F22-es em és nemismeri fel a gép. mit kéne tegyek?
-
-
pzstm
titán
-
blümbli
csendes tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
megoldottam. egy rendkívül egyszerű és primitív módszerrel (hiába ezek a legjobbak):
felhasználói fiókot váltottam. kiderült hogy mindvégig a muterében voltam és azt is csesztem el, szal átmentem a sajátoméba és ott minden jó, ez pompás.

-
polonic
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha jól tudom a HP-ből van családi licensz, pont 3 gépre, de az sem a hazánkban, hanem külhönban, azaz pontosabban csak az Államokban. Szerintem még Európában sincs, de ez nem száz %, csak az, hogy Magyarországon nincs családi licensz.
Úgyhogy a külföldi rendelés jöhet szóba az esetedben. Nézz utána, hátha van a briteknél is, ha nincs, akkor marad a US rendelés. -
Neil Watts
veterán
Erre valaki?
+ lehet hogy rakok még be 2G ramot a gépbe, akkor viszont megérné 64 bitesre válanom, nem? 4G RAM+1G VGA ram... hát igen.
Üdv. core2
-
Droid9
csendes tag
CsiguszMaxim, Sub-ZeRo Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató válaszokat!
Jöhet a 64 bit! -
válasz
Droid9
üzenetére
Simán érdemes 64 bitre áttérned. A cod6 is simám megy. Esetleg nagyon régi játékok nem mennek, de azokra meg van patch. A vírusírtók is vannak 64 biten, lásd MSE, nod. stb. Szoftverből talán a 16 bitesek nem mennek, de ezt más biztos jobban tudja.
pzstm: Én nem iszok kávét és látom.

-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Droid9
üzenetére
32 bites oprendszer nem fogja kezeleni a 4GB + Vga memóriát csak összesen 3GB-ot. Mindenképpen 64-bitest kell majd venned.
Mod: Általános használat esetén nem fogsz különbéget észrevenni program kompatibilitás szempontból, meg másban sem nagyon. Egy két régi dos-os játéknál kajabált, hogy nem szereti de arra is biztos van megoldás.
-
Droid9
csendes tag
Sziasztok!
Feltennék néhány nagyon-nagyon láma kérdést.
Win7 vásárlás előtt állok és szeretném megtudni, hogy 32 vagy 64 bites az ajánlottabb
Eddig csak 32-es oprendszereket használtam, sajnos 64 bites téren nincs semmi tapasztalatom.
64-nél mik a tapasztalatok a szoftver/hardver kompatibilitás terén? Vírusirtóknál, játékoknál (CodMW2 multi), egyéb szoftvereknél van olyan általánosan ismert, ami biztosan nem futna? Az adatlapomon látható konfighoz érdemes 64 biteset venni egyáltalán, vagy maradjak meg a 32 bitesnél?
Válaszokat, tanácsokat, ötleteket előre is köszönöm!
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Igazából lehet az a gond, hogy magamból indulok ki és a vásárlók nagy része hosszú évekre veszik a pc-jét és csak kis réteg pakolja ki-be a cuccokat állandó jelleggel. A PH-n persze ez a nagy többség és mivel az ember itt fórumozik nem veszi figyelembe, hogy ez csak egy "kis" közösség.
Abban a formában viszont mégis kicsit piszkálja a csőrét az embernek, hogy mindig csak egy gépet használna egy windows-al de az alkatrészek cserélődnek rendszeresen.
Na de azért 95%-osan megfelelő a helyzet, csak mint írtad is van minek még fejlődnie

-
Morden24
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Az OEM azt jelenti, hogy Original Equipment Manufacturer, vagyis egy hardvergyártó Windows-al együtt adja a gépét, és az alaplaphoz kötés meggátolja a végfelhasználót abban, hogy más gépen használhassa azt.
Szóval nem eb karóhoz kötése, hanem arról van szó, hogy rosszul él a köztudatban a licencelési forma. Megjegyzem, nem is jellemző, hogy boltban árulják, mint itthon.
Aktív témák
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Metal topik
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB digital garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

cd-t is tudsz vele gond nélkül írni.

bocsi! Inkább nekem hiányzik az a kávé! Javítottam.