Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
H.O.D.
senior tag
Hello
Egy nagy bajom van csak a Win7-tel, hátha tudtok rá megoldást.
Egy olyat tapasztaltam, hogy a korábbi tendszerekhez képest nagyon mosott a képe. Leginkább úgy látszik, ha mondjuk a magnifiert bekapcsolod és megnézel így egy szöveget, vagy bármi mást. XP alatt éles volt a zoom is, de a 7 úgy nagyítja be, mintha motion blur, vagy nemtommi lenne rajta.
Clear type-ot állítgattam egy darabig, végül kikapcsoltam, de a grafikus elemekhez nyilván nincs is semmi köze, tehát nem ez a megoldás.HD5850 van a gépben, 28-as TFT, natív felbontásban, Más konfigokkal ugyanezen a moniroron nincs gond, másik Win7-tel még nem volt alkalmam megnézni,
Valami ötlet?
-
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rájöttem, hogy hülye vagyok, csak egy ideje saját gépen is Prof van, és valami miatt így emlékeztem, de nekem is szöget ütött a fejembe, és gyorsan megnéztem a komment után, aztán szerkesztettem is

-
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen program, vagy valamilyen lehetőség arra, hogy egy feltelepített Windows 7 operációs rendszert úgy ahogy van elmentsek, úgy, hogy ha szükségem van rá akkor az előző telepítést minden egyes programmal együtt újrahúzzam!(nem javítva hanem teljesen újra)
Ugye ezzel rengeteg időt lehetne spórolni.
(Emlékszem, régen egyik ismerősöm csinált valamilyen mentést a Windows ME-ről és DOS alapú alkalmazással simán feldobta újra ha elromlott)Csinált már valaki ilyet? Ha igen hogyan?
-
pro70
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na ezt megkaptam..........széjjel vágom MBAM-mal!
Köszöntem...

-
Van ilyen vírus típus is (Joke), ami szerinte vicces dolgokkal "szórakoztatja" a usert. MBAM-ot neki.
Ezenkívül nem eredeti W7, hanem valamilyen barkácsváltozatokban találkoztam ilyen jelenséggel. -
pro70
senior tag
32bit-est tettem az ezeréves amilo m1437g-mre..........minden "tökéletes" Egy x idő után eltűnik a dvd meghajtóm, nincs sehol...
Gépet kikapcsolom, telepítő cd be, újraindít.........nem nyomok meg semmit.......windows betölt és ismét van dvd meghajtóm...
Mitől van ez? -
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet eltüntetni a bootolás után fogadó felhasználói fiók választás képernyőt. Csak egy felhasználói fiókom van, (van vendég is, de az ki van kapcsolva) ezért erre nincs szükségem, csak fölösleges időtöltés.Sorry, most látom, hogy előttem kérdezték.

-
-
Fel
addikt
Sziasztok!
OEM Win7 licencszel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha jól tudom ennél a verziónál ha már aktiváltam egy alaplappal, akkor alaplapcsere esetén az újjal már nem lehet aktiválni az oprendszert. Vagy tévedek? Átolvastam a mellé kapott ismertetőt, de erre vonatkozóan nem találtam semmit.
Köszönöm a segítséget? -
Morden24
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Hack, mivel alapban nincsen benne, de igazából döntsd el magad

-
AthlonXP
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
Olyan lehetőség van csak, hogy a háttérképeket a megadott időközönként váltogatja. A korai Win 7-hez volt egy kis progi, amivel aktiválni lehetett, de a végleges verzióval az sem működik.. Ezt a funkciót az MS. kivette a Win 7-ből, bár sztm nyugodtan maradhatott volna, hisz kikapcsolható és nem zavart senkit a Vistában...
Szerk.: Gorneck23: Ő az, erről beszéltem, viszont a véglegessel nem megy. Nekem legalábbis nem sikerült működésre bírni.

-
dokee78
félisten
Dreamscenét hol tudom beállítani?
-
Gorneck
legenda
válasz
Воланд
üzenetére
Pl Acer PCknél van külön partíció is...de a C-n egy mappába fent van egy fullos install pakk, igaz az nem 30-35 giga...de a lényeg, hogy rohadt sok helyet foglal...elvileg a backup is oda kerül...
bAtt001: TC és mutassa a rejtett cuccokat is, majd space a mappákon...oszt kiderül mi fogyaszt...
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem voltam biztos ebben a winsock resetben.
Tudom, hogy hálókarihoz köthető bejegyzés. Nem is tudom miért kérdeztem meg.
Csak úgy, friss-e a driver, winupdates-e, stb. . -
válasz
polonic
üzenetére
Az lényegesen összetettebb resetet hajt végre, de a célnak az is megfelelhet. Én is csak azért a tc/ip protokollt reseteltettem, mert a tcip.sys/ndis.sys ezek ugye win rendszerfájlok, szóval valamelyest célirányosabb csak a tc/ip-t alapra állítani...
(A képen nem véltem felfedezni, hálókari driverhez kapcsolódó bejegyzés(eke)t.) -
bAtt001
addikt
az mennyire rendellenes ha egy sima 32 bites win7 windows mappája önmaga foglal 50 gigát? előtelepített laptopról van szó, szóval lehet benne olyan dolog ami ez indokolja? nem olyan friss már a rendszer, augusztus óta van használva.
-
válasz
McKane
üzenetére
Először is legközelebb légy oly szíves, hogy úgy linkeld a képeket, ne pedig beilleszd, mert így kilométer hosszú lesz a topik. Thx!
1. Állítsd alapra az TC/IP protokollt (rendszergazdaként indítsd a parancssort, add ki a
netsh int ip reset c:\resetlog.txt parancsot, majd gép restart
(Ha statikus IP/DNS beállításokat használtál, akkor újra be kell állítanod)2. torrentkliensek is okoznak ilyen BSOD-eket
-
Воланд
titán
válasz
SebajTobias
üzenetére
-
SebajTobias
tag
Sziasztok lenne egy problémám. Hátha tud valaki segíteni.
Újraraktam a win 7-et (x64), és olyat tapasztaltam, hogy a vannak olyan régi könyvtáraim (más partíciókon), teljesen random módon, amihez nem tudok hozzáférni. Néhányba rendszergazdaként beenged, de törölni példáúl már nem tudom őket. Sőt az egyikbe egy pár film volt, és nem tudom most lejátszani őket.
Valakinek volt már hasonló problémája?
Köszi -
AthlonXP
őstag
Tosee és woland_y2k : Köszönöm a segítségeteket, a probléma megoldódott!

Elsőnek Tosee módszerét néztem meg ( az rövidebb...
), ez be is vált, de mindkettőtök válaszát mentettem, hisz jól jöhet még, még egyszer köszönöm szépen! 
Szerk.: Úgy tűnik, közben másnak is hasonló gondja akadt.

-
nepszter1
addikt
Üdv! Egy kérdésem volna hogy lehet azt eltüntetni hogyha bekapcsolom a gépet ne keljen mindig a profilomra rákantitani ? Természetesen csak 1felhasználó van a gépem.
-
Воланд
titán
válasz
AthlonXP
üzenetére
Regeditben elnavigálsz ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
majd létrehozod a következő karakterláncokat:
AutoAdminLogon értéke: 1
AltDefaultUser értéke: a te felhasználói neved
AltDefaultPassword értéke: ha nincs jelszó akkor semmi
AltDefaultDomain értéke: a számítógép neve
DefaultUser
DefaltPassword
DeafultDomainAz utolsó háromnak nem kell érték (bár ez nem biztos), de biztonság kedvéért add meg ugyan azokat, mint az első háromnál.
(#38054) Tosee: Ha jól rémlik, akkor ebben az esetben az kevés, a vmware felhasználó bekavar.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Amikor bekapcsolom a gépet, akkor a Win 7 mindig a bejelentkező képernyővel indul, ahol ki kell választani, hogy melyik felhasználó szeretne bejelentkezni. Ez nekem eddig nem volt, ugyanis a gépet csak én használom egyedül és soha nem állítottam be jelszót a fiókomhoz, a vendég fiók is le van tiltva a gépen. Bekapcsolásnál, mindig Entert kell nyomni, hogy betöltődjön a Windows, ami nem egy nagy fáradság, viszont elég zavaró dolog, mert így pl frissítések alkalmával ha újraindítom a gépet, akkor mindig itt kell lenni mellette és figyelni, hogy mi történik, mert amíg nem nyomok Entert, addig nem tud csinálni a gép semmit, csak mutatja a bejelentkező ablakot...
Egyébként ezt a gép azóta csinálja, mióta felraktam a Wmvare Workstationt, előtte sosem láttam azt a bejelentkező ablakot. Akármit állítok be az energiagazdálkodásnál is, mindig előjön ez a képernyő.
A gépet sokszor csak készenlétbe teszem, hogy amikor használni akarom, akkor ne kelljen megvárni a bekapcsolás folyamatát, a Wmvare után ott is jelszót kért ( holott soha nem állítok be jelszót ), de azt ki tudtam szedni az energiagazdálkodásnál, a bekapcsolásit viszont nem sikerült és ezért is írok, hogy hátha tudna valaki segíteni ebben. -
Dooby
tag
Sziasztok! Vistás gondom van (nem találtam topicot ezért írok ide, sorry!).
A parancsikonok kifehéredtek, üres ikonokká váltak.
Megnyitni nem lehet az lnk-kat, mert rögtön programot akar hozzá rendeltetni.
Az újra telepített progik lnk-i is így viselkednek.
Segítséget kérek, mert nem akarom újra húzni a gépet.
Előre is köszi: Dooby -
sfdrakex
nagyúr
válasz
GrandeP
üzenetére
Vistát használtam 2500+ bartonon 1 giga rammal, nvidia geforce fx 5600 assal. Windows 7 volt a kolegám 2800+ os bartonján 1 giga rammal ATI 9600 os VGA-val. Én Vistán játszottam is nem volt bajom a sebességgel. Kolegám netezésre használja a gépét, nála is normális sebességgel ment a Windiows 7. Igazából nem vettem észre hogy lassult volna XPhez képest, persze ennek az is lehet az oka hoyg az XP ment előtte sok évet, a Vista és a W7 telepítések frissek voltak, nem voltak tele szemetelve. Kolegámnak egyébként alapból 512 ram volt a gépében, aztán adtam neki hozzá még 512-t hogy jobban menjen, de ondom sima "irodai" használatra bőven jól ment rajta a W7, de szerintem mentek volna a játékok is úgy ahogy XP-n.
-
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Kinek mi volt a legkisebb gép, amire telepítette és az xp-hez képest milyen volt sebesség?
Mert már csomoszór akarták h p3-p4-re telepítsem, d még nem mertem, végülis prociban elég lett volna, de ilyen 512 ram mellé....

-
Dictator^
veterán
Windows Live levelezője nem rossz, bár vannak dolgok amik idegesítenek benne.
De nagyjából hasonlít az outlook expressre is. Szóval szerintem az megteszi.Egyedül azt nem értem benne, amikor fiókból-fiókba váltogatom az éppen nyitott "mappát" miért akad meg mindig 1pillanatra tőle az egész program. (Win reinstall volt azóta, u.a.)
-
VGYke
addikt
Egy (mai) utolsó kérdés:
Win98 óta nem használtam más levelezőt, mint a beépített outlok (express és vistáig utódjait).
Az office outlokot is kipróbáltam, nekem valahogy nem jött be. "Idegen" levelezővel nem volt még dolgom, de nem is szivesen ismerkedék meg velük.
Mit ajánlotok? A win.live letölthető levelezőjét? Vagy barátkozzam meg az office outlokkal? -
polonic
félisten
Az ahci legyen bekapcsolva, ahogy írtad is. Formázatlan ssd-nél a win7 elvégzi az alignálást, ez is ok.
A win7 tartalmazza a .net framework 3.5-öt, települni a winupdate-ről már a 4 fog.
Az új AMD catalyst pedig a 3-at vagy a 3.5-öt használja.
Két ok amiért nem kell foglalkozni ezeknek a telepítésével. -
Gorneck
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
-
Gorneck
legenda
Az jó, mert nekem nincs ott csak a word...
-
TRob1
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Nekem is ott van (vagyis valszeg tényleg ott kell lennie, hamár telepítve is van)

-
-
VGYke
addikt
Holnap állok neki életemben először telepíteni a mindene új PC-mre a Win7-64-et.
(PC=X58A lap+I7+12GB Ram+SSD+ HDD+ AMD HD69xxVGA). Nem lesz rögtön hálózat a gépen, mert usb wifi adaptere lesz..
Mire ügyeljek a kezdeti lépésekban (annyit tudok hogy SSD miatt bios-ban AHCI-mód, formázatlan SSD és HDD az "alignálás" miatt, mert a win7 azt helyesen megcsinálja). De csak ennyit. Van még több dolog amire figyelnem kell?A Microsoft ®. NET Framework 1-2-3 telepíteni fogja helyből, vagy csak az aut. frissítésen keresztül? (ATI CCC miatt kérdezem).
-
-
Lenry
félisten
-
steelsec
aktív tag
Hello!
Bocsi nincs időm jelenleg végig olvasni az egész fórumot.
Az a helyzet, hogy újratelepítettem a win 7 64 bit emet a notimon, és ugye van egy 30gb a win 7 nek meg a többi a cuccoknak, és újratelepítés után a D meghajtón minden mappa írásvédett, és nem lehet megszüntetni:S
Szerintetek hogy lehetne megoldani, sajnos külső winyóm nincs, hogy kimentsem a cuccaim, és rengeteg fontos dolog van a gépem.Előre is köszi
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
1. Login as an administrator. -Adminként jelentkezz be
2. Open the Registry Editor (Windows Key + R; Run “regedit.exe”). - Nyisd meg a Regisztri szerkesztőt Windows Key + R; Run “regedit.exe”)
3. Navigate to
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer\Desktop\NameSpace - Keresd meg a következő bejegyzést: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer\Desktop\NameSpace
4. Expand NameSpace and look for a key named {6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}. Verify the key’s default value is My Bluetooth Places, and then delete it. Note: You may want to backup this key before deleting it. - Kiterjesztett Névhely, vagy terjeszd ki a név helyét, ezt nem teljesen vágom, és keresd meg a kulcsot ezzel an évvel: {6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}. Ellenőrizd hoyg a kulcs értéke a My Bluetooth helye, és töröld. Megjegyzés, jobban teszed ha törlés előtt csinálsz róla mentést.
5. Refresh the desktop (Click on the desktop, Press F5). - Frissitsd az asztalt, klikkelj az asztalra és F5 -
törölt tag
-
jani-wan
tag
Segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Win7-re felraktam az Office-t és Intézőben akarok Új Excel-t létrehozni az egér jobb klikkes módszerrel, de valamiért nem ajánlja fel a lehetőséget. A Word viszont benne van listában, szóval nem értem hogy az Excel miért hiányzik. De gondoltam majd belerakom.
A kérdésem az lenne hogy Win7-ben, hogy lehet megadni hogy mi legyen az "ÚJ" listájában? -
Dictator^
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Ha jól tudom nincs még savegame editor, hogy legalább a neved miatt átírd. A fileokat nevét hiába írnád át, mert maga a fileban menti. Addig sajnos nem tudsz mit csinálni szerintem.
Lelkesen googlézd majd a Nfs Hot pursuit savegame editorokat.
-
válasz
apocalypto
üzenetére
-
chungee
addikt
Csősztök!
Hogyan tudom elmenteni a jelenlegi egyénre szabott theme-t, hogy legközelebbbi win telepítésnél ne kelljen beállítani, hanem csak betölteni

-
szabonagyur
félisten
válasz
Janika21
üzenetére
Szia
ASUS F5SL gépem van szóval kb ugyanaz a gép.
Ami a cd-n van felteheted őket nyugodtan, a honlapon sincsen más, nekem is úgy vannak az animációk. Hangkártyához ha neked is ALC660 a chip akkor alegújabb realtek oldalon lévőt kell felrakni az tökéletes, vagy a cd-n lévőt
-
Janika21
tag
Sziasztok!
Most telepítettem újra a laptopom. A win 7 telepítettem rá. Alapvető drivereket frissítette netről meg windows updaten keresztül viszont pár drivert nem vagy hibásan.
A laptopom Asus F5Vseries és nincsenek hozzá Win7 driverek csak vista.
Problémák:
1.Feltett egy hangkártya drivert és van is hang csak csúszik a hang vagy torzít vagy én nem tudom valami probléma van vele.
Amikor vista volt rajta vistás hangkártya driver azzal nem volt baj. Ezt honna tudom esetleg letölteni ? Tudtok adni egy linket?2. Van olyan gomb laptopon h Fn és megnyomom a kék gombokat amivel tudom vezérelni a hang kép böngésző stb... Na ehhez volt ilyen animáció meg minden megjelentek a képernyőn ezek a dolgok. Ezt sem telepítette fel alapból a win7 ezt honnan tudom letölteni hozzá? azt hiszem valami athotkey vagy valami ilyesmi
3. A camera drivert sem tette fel ehhez is kérnék egy linket.
Nagyon köszönöm annak aki segíteni tud.

-
Egorov
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Agnitum Outpost volt fent egy kis időre, akkor lehet az kavart be valamit. Az is lehet hogy nem. Újra installáltam az MSE-t ez megoldotta a problémát.

-
Morden24
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Sajnos nem látom a képet, de rákerestem.
Ez esetleg megoldja a gondodat:
How to remove the “My Bluetooth Places” desktop icon
1. Login as an administrator.
2. Open the Registry Editor (Windows Key + R; Run “regedit.exe”).
3. Navigate to
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer\Desktop\NameSpace
4. Expand NameSpace and look for a key named {6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}. Verify the key’s default value is My Bluetooth Places, and then delete it. Note: You may want to backup this key before deleting it.
5. Refresh the desktop (Click on the desktop, Press F5).
F5).
Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓS CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteDesk 800 G3 (USDT), i5-6500T, 8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- Licencek + laptopok + dokkolók
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még Starterben is benne van a backup/restore, csak HP-ig bezárólag annyi a korlátozás, hogy hálózatra nem tudod elmenteni a backup-ot...

Mitől van ez?