Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
-
polonic
félisten
-
Rossi
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
HDMI kábelt ki kell húzni a TV-ből, ha össze van kötve. Előző drivert le kell törölni a saját szoftverével, majd restart.
Ha ezek nem játszanak, akkor bocs.
-
M4123057
csendes tag
Szia! Ja elfelejtettem írni, jelenleg 2 GB 800 Mhz ddr2 ram van a gépben, amit ki fogok bővíteni még 2 gb rammal. Ez a gyengécske videókártya (Asus EN7300GT Silent 256 MB) azért alkalmas az aero felület használatára? Virtuális XP módot érdemes feltelepíteni a gépre. Ugyanis egy másik meghajtón meghagyom a Win XP Pro 32 bit op. rendszert, Üdv
-
M4123057
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne a fórumozókhoz Körülbelül mennyi ideig tart a Windows 7 Pro 64 bit op.rendszer telepítése egy zsír új 320 GB-os Samsung vinyóra? Ezzel a konfigurációval kb. milyen élményindexre számítsak? Nagyon gyengére? Asus P5k alaplap, Core2 duo E6550 2,33 Ghz CPU, 500 GB 16 MB HDD, 320 GB 16 MB HDD, 120 GB 8 MB HDD, Asus EN7300GT Silent 256 MB Videókártya. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
Lenry
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
töltsd le újra, mert hibásan ért le
szedd a hivatalos oldalról -
fsb1000
nagyúr
Daemon tools lite (64bit) programot szeretnék telepíteni. Win7/64bit alá.
Szoftverbázisról letöltve...
Rendszergazdaként indítom, de ez a hibaüzenet: "Nem WIN32 alkalmazás"Mi lenne a megoldás?
Esetleg más verziót tudtok javasolni, ami hibamentesen müxik? (lehetőleg free) -
Lenry
félisten
válasz
mickemoto
üzenetére
azért gondolok hw-hibára, mert a Windows magától nem hibásodik meg (ez csak egy urban legend, amit a mac/linux fanatikusok híresztelnek)
az ilyen hibáknak vagy a felhasználó az oka (ide tartoznak a vírusok is), vagy hardverhiba.(#12079) WonderCSabo: tudom, triviális, de biztos jó drivert szedtél? admin jogot kér telepítéskor?
-
WonderCSabo
félisten
Nem tudok Ati drivert telepíteni WIn7 X64-emre. Csak a Windows Update-en keresztül, de az jelenleg a 9.7-et ismeri... A Catalyst Install Managaerrel rakom, se a Control Centert, sem a drivert nem is ajánlja fel telepítésre... Mit lehet itt csinálni? Leszedtem már a drivert, de úgy sem hajlandó...
-
bobsys
veterán
eleg regota olvasom a topicot
ajanlom az esemenynaplot mindazoknak akiknek valamilyen kinjuk van, leall ilyen olyan szolgaltatas, hasznos tud lenni, ha masert nem hat azert mert kilehet masolni a teljes hibat amit be lehet rakni a hozzaszolasokba, konyebben lehetne keresni a topicban is -
Clemi
veterán
-
mickemoto
őstag
Üdv!
Valaki tudja miért csinálja a WIN7 (Home Premium) azt, hogy a windows intéző rendszeresen leáll, azaz kiírja hogy a Windows Intéző működése leállt.Találkozott már valaki ilyen hibával? -
Clemi
veterán
A beírandó karakterek helyesen: \\vboxsvr\mappanév
Sajna nekem így sem találja

Most elkezdtem telepíteni a VirtualPC-re, viszont arra csak az x86-os verziót engedi. Gondolom ez jogos ugye? Ha kész, kíváncsi vagyok lesz-e kapcsolat a gazdagép megosztott mappáival.
Az egészet, csak programok kipróbálására akarom használni, semmi extra, semmi komoly állandó alkalmazás, csak tesztelésre, hogy ne szemetelje tele a rendszert semmi.Az előbb próbáltam USB kulcson átadni amit akartam a vbox-on, de még úgy se sikerült, mivel a gazdagépre nem települt a vbox usb meghajtó.
-
KMT
addikt
Erre valakinek valami épkézláb ötlete esetleg?
-
brd
nagyúr
A beírandó karakterek helyesen: \\vboxsvr\mappanév. Tehát kettőspont nélkül, fordított perjelek (backslash), ill. vboxsvr és nem vboxsrv (egyébként szívesen megtépném picit, aki ezt a vboxsvr-t kitalálta, kurvára összekeverhető a kettő, mert kb. mindenhol a másik fajta rövidítést használják).
-
brd
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
Mondjuk igen.
A felugró ablakban biztosan nem. Viszont pl. VB scripttel (VB=Visual Basic) azt meg lehet oldani, hogy egy másik ablak is megjelenjen 2 gombbal, amiből az egyik elindítja a shutdown -a parancsot, a másikra pedig semmit nem csinál, csak bezáródik az ablak. Kérdezz meg egy VB-mágust (aztán kérlek mondd el nekem is, mert más okból nekem is kellene hasonló megoldás
). -
Clemi
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A virtuális hetesen az intézőben a címsorba írd be://vboxsrv/"osztott mappa neve".
Eddig megvagyok, vagyis feltettem a Guest Additions-t a virtuális hetesre, a keretprogramban beállítottam a megosztott mappákat, amik a gazdagépen vannak, szépen be is listázza őket, viszont a virtuális hetesben nem tudom ezeket a mappákat előcsalni sehogy. A ://vboxsrv/mappa név parancsra nekem az interneten akar ilyen című weboldalt megnyitni, illetve olyan nevű helyet, amit a mappa neve helyére beírok, a megosztott mappák közül.
-
brd
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A gond annyi, hogy Vista óta visszafejlődött a hálózattallózás, ezért nem jelenik meg a sima tallózásra, de ha kézzel beírod, ugyanúgy fel lehet csatolni, direkt most kipróbáltam Win7 virtuálissal.

-
sanzi89
addikt
Üdv Emberek!
Egy olyan kérdésem volna, hogy létre kellene hoznom egy .bat fájlt amit ha betallózok egy programba a program futása után meghív. Ennek meg azt kellene csinálnia, hogy mondjuk 30mp után leállítja a gépet. Node, nem ártana valami megszakító gomb is, hogyha véletlen mégse akarnám kikapcsolni a gépet, vagy elfelejtettem még valamit, akkor meg tudjam szakítani a 30mp-en belül.
Perpill ezt tartalmazza a kódom, de ez csak visszaszámol, nem lehet "abort"-álni.
shutdown -f -s -t 30
-
brd
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezt VirtualBox-ban is megteheted, csak be kell tenni a Make Permanent pipát...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
SzalaiG
üzenetére
Rendszerkövetelmények
Általános alkatrész- és összeállítás-tervezéshez (kevesebb, mint 1000 alkatrész esetén):* Microsoft® Windows Vista® (SP1) (32 bites vagy 64 bites) Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate operációs rendszer(1,2,3) vagy
* Windows® XP Professional (SP2 és SP3) vagy Professional x64 Edition (SP2) operációs rendszer(1,2,3)
* Intel® Pentium® 4, 2 GHz vagy gyorsabb, Intel® Xeon™, Intel® Core™, AMD Athlon™ 64, AMD Opteron™ vagy újabb(4) processzor
* Minimum 2 GB RAM(5)
* Direct3D10, Direct3D 9 vagy OpenGL támogatással rendelkező grafikus kártya(6,7)
* DVD-meghajtó(8)
* MS-Mouse-kompatibilis mutatóeszköz
* 1280 x 1024 vagy nagyobb képernyőfelbontás
* Internetkapcsolat a webes letöltésekhez és a szoftverkövetési funkciók eléréséhez
* Adobe® Flash® Player 10(9)
* Microsoft Internet Explorer 6.0 – 7.0
* Microsoft Excel 2003 – 2007 az iRészegységek használatához, a menetek testreszabásához és a táblázatvezérelt tervekhez.
Innen másoltam, szóval szerintem igen. -
SzalaiG
addikt
W7 alatt elfut az Inventor2010?
-
< CyberBob >
őstag
A VirtualBox programban add meg a megosztott mappát, majd a virtuális hetesre telepítsd fel a Guest Additions-t. A virtuális hetesen az intézőben a címsorba írd be://vboxsrv/"osztott mappa neve". Sajnos elég fapados, ezért is érdemesebb inkább VMware-t használni ott fel lehet hálózati meghajtónak csatolni az osztott mappát ami restart után is megmarad.
-
Clemi
veterán
Hali!
Megint nekem van kérdésem, de most virtualbox gondom van.
Tutira települt, felment rá a W7 ultimate, viszont sehogy se tudok kapcsolatot létrehozni a gazdagép, és a virtualbox-ban futó seven között. Konkrétam a virtualbox-ból szeretném elérni, a gazdagép megoszott könyvtárait.
Ha ebben tudna valaki segíteni...
-
heaven
tag
Most telepítettem Windows 7-et a régi XP-s gépemre.
A telepítést úgy oldottam meg, hogy először a régi windows, prorgam files és documents and setting mappákat átneveztem OLD-ra és utána indítottam a telepítést.
Miután elindult a Win7 nem tudom elérni a Documents and Settingsben a régi felhasználói dokumentumaimat, azt írja: nincs jogosultság a fájlok eléréséhez.Hogyan tudnám átmásolni a régi XP-s dokumentumok mappát az újba?
-
Morden24
nagyúr
Igen, ugyanezt olvastam. Valszeg tele van fassággal.
Az Xbox és social networking izét asszem MS is megerősítette már, meg lesz Zune is (ha jól tudom, konkrétan a beépített WMP helyett), de mekkora baromság már, hogy a WMDC eltűnik, és Zune lesz helyette?
Azt eddig is rebesgették, hogy médiaszinkronizációra lesz teljes Zune integráció (aminek én nagyon is örülnék) - hülyék is lennének kihagyni, ugyan azt akarják csinálni a Zune Store-al, mint az almás komák -, de egyéb szinkronizációs szinten nincsen értelme... max, ha felbontanák a Zune-t, de az meg baromság, akkor ugyanúgy lesz WMDC, csak mondjuk Zune Connect néven
Az Appstore-os elgondolás is érdekes - teljesen őszintén, nem lepődnék meg rajta, ez az új piac.
Ha nem lesz backward compatibility, akkor úgyis minden értelmes progit átírnak WM7 kompatibilisre, és felkerül a Marketplace-re, szóval ez engem nem igazán zavarna, sőt... legalább végre rendszer lenne benne.Az egyedi interfészek hiánya megint érdekes, mondjuk szerintem újfent kamu, és valszeg az is marad egészen addig, amíg MS nem ad ki saját készüléket. Bár ha jó lesz az UI, akkor pont leszarom. A Sense egyébként is nagytotálban kiábrándított az egészből...

Más kérdés, hogy (szerintem) ez egy iszonyat bogus fícsörlista...
-
pzstm
titán
válasz
Morden24
üzenetére
WM7 előzetes infók közül egy pár engem picit lehangolt...remélhetőleg csak kacsa
Windows Mobile 7 kiszivárgott részletek -
Morden24
nagyúr
válasz
james008bond
üzenetére
Magától biztosan nem tűnt el.
Vagy registry buherálás, vagy valami tweaker program okozta.
Egyébként van ott egy olyan (jobb klikk a kedvenceken), hogy restore favourite links. Gondolom az működhet. Vagy szépen ráállsz a Desktopra, Downloadsra, és nyomsz egy jobbklikket a kedvenceken, aztán meg hozzáadást.
-
Morden24
nagyúr
Eddig bődületes piaci és PR siker a Win7, teljesen felesleges lenne nekik Win8-al megosztani a piacot, legalábbis szerintem.
Amúgy is van elég dolguk, jön a WM7 (ami elég érdekes lesz, ahogyan olvasgattam... állítólag kimarad a Flash
- ha ez igaz [lehet, csak laza pletyka], akkor reszkethet az Adobe, mert ha az Apple és a Microsoft is leköpi, akkor pápá lesz mobilszegmensben hamarosan a fosnak... izé flashnek), aztán lesz nekik Natal, megjött az Azure és miegyéb.Gondolom pre rendszerek mindig keringenek a belsősök között, de hogy működő, szignifikáns beta nem lesz 2011Q1-Q2ig, abban szinte biztos vagyok.
Persze tévedhetek, de szerintem azért nem

-
james008bond
őstag
Sziasztok!
Problémám a köv: Win7 ulti 64 bit, az intézőben bal oldalt a Kedvencek mappa alatt levő dolgok eltűntek, pedig ott a kis háromszög, amire ha rákattintok, nem történik semmi, azaz nem látom pl az Asztal ikont. Hogyan lehetne ezt visszaállítani illetve mi okozhatta?
Kösz -
Cosmic Gate
aktív tag
Kicsit bohóckodik a Windows!
A hangnak megfelelő minősége volt,ő még is azt állította,hogy nem fut a szolgáltatás!
-
törölt tag
van arra valamilyen megoldás, h a távoli asztalnál a vágólap átkerüljön az sp3-as xp-re meg persze onnan a win7-re?
x86 és 64 bit home / prof alatt próbálom, de az istennek sem sikerül... vágólap előtt pipa, meg kivesz, kb. ennyi, amit látok, de hiába van előtte pipa, nem viszi át. -
pzstm
titán
CORPORATION MICROSOFT - STATUS. REVIEW week.
Apparently shop winmain already begun work on the creation of Windows 8:
7702.0.100126-1751
7703.0.100127-1845
7704.0.100128-1900
7705.0.100129-1930

-
Clemi
veterán
válasz
JNashville
üzenetére
Letörölni sem engedi sajnos, legalábbis már amikor formázni akartam, akkor hibaüzenetet dobott.
Szerintem te nem érted, hogy mit írtam. NEM a partició tartalmát kell törölni, hanem amikor elindítottad a gépet a telepítő lemezről, annál a bizonyos választó menünél, ahol a formázást találtad, a partició törlését válaszd, tehát töröld a teljes particiót.
-
brd
nagyúr
Mindig jót röhögtem, amikor az erre a programra való hivatkozást megláttam (pontosabban a hozzá társult lelkesedés tetszett).
Az igaz, hogy valamit segíthet, ha jól állítod be vele a beállítandókat, de nem azért, mert többszálúsítja az adott programot, hanem azért, mert meg lehet vele oldani, hogy minden más futó folyamat másik mago(ka)t használjon. Ettől látszódhat úgy a taskmanagerben, hogy több magot használ, mert minden más folyamat másik magon fut, így azoknak a terhelése megemelkedik, a gyorsítani kívánt program pedig ezért picit több CPU-időt kap a neki éppen kiosztott magon.
Ehelyett viszont általában jóval többet ér, ha megemeled az adott program prioritását (és esetleg emellett egy magra kényszeríted, bár erre az esetek többségében nincsen szükség). -
brd
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Igen, gondolom, Vista alatt pont ilyen volt, szerencsére azt ki tudtam hagyni az életemből ilyen mélységekben. Az XP alatti beállítás viszont jóval részletesebb volt, pl. ott konkrétan az indítandó parancssort is te adhattad meg (ha akartad). Mielőtt valaki okoska eldönti helyettem, hogy ez az új megoldás milyen jó nekem, akkor megkérném, hogy oldja meg pl., hogy valami opciót is megad Win7-ben (az indítandó parancssorra vonatkozóan), és tájékoztasson engem is, hogy hogyan csinálta, külső program, és registry-szerkesztés nélkül, mert érdekelne.

-
Clemi
veterán
válasz
JNashville
üzenetére
a partícióválasztás után nem hajlandó továbblépni, hibaüzenetet dob (nem lehet formázni a merevlemezt,
A válaszott particiót amit formázni szeretnél töröld le, és utána simán nyomj egy next gombot.
-
JNashville
senior tag
Sziasztok, a következő problémám lenne:
valószínűleg beszívtam a Windowsos fekete halált, és mivel nem tudtam semmilyen neten fellelhető módon leírtani, úgy döntöttem, hogy egy oprendszer reinstallal oldom meg a szitut.
Viszont a partícióválasztás után nem hajlandó továbblépni, hibaüzenetet dob (nem lehet formázni a merevlemezt, ami egyébként egy kb. 1 éves, hibátlan WD Caviar Blue), így effektíve nem hajlandó elkezdeni a telepítést.
A korábbi Win 7-et már nem tölti be, az újat nem akarja felrakni. Ilyenkor mit lehet tenni? Előre is köszi a tanácsokat.
-
rup1u5
nagyúr
Be lehet azt valahogy állítani, hogy DVD íráskor mindíg zárja le a lemezt ha végez?
Csak simán win-ből szoktam ritkán dvd-t pörkölni mert a nero valamiért nem akar működni nekem 64bites win7-el. -
zölcsi
tag
tudnátok ajánlani egy programot, amivel bootolásnál választani lehet két oprendszer között?
elöször egy win7 volt fönt, majd most felraktam egy xp-t.
az alaplapomnak elég hülye sata kezelője van, és nem engedi átállítani, hogy melyikről bootoljon, ugyhogy ha másik rendszer akarom, akkor nyulkálni kell a gépben, ami elég macerás. -
folyamatoknál kiválasztod és beallitod az affinitást, hátha az segit.
ha a játék 1cpura valo akkor meg nem sokat. tehetsz -
Morden24
nagyúr
CPU-Control 2 nevű progit használok, még xp-nél javasolták, ott valamit segített.
Le is törölheted, semmit nem csinál, legalábbis semmi olyat, amit te szeretnél.
Ha valami egy szálra van megírva, akkor nagyon mindegy, hogy milyen OS-t telepítesz, az egy szálon fog menni.A Win7 természetesen kezeli a többmagos procikat.
-
Dot
őstag
Hali!
Minap felraktam a w7-et ultimate x64.
A problémám: játék alatt csak azt 1ik magot pörgeti 100%-ig.
CPU-Control 2 nevű progit használok, még xp-nél javasolták, ott valamit segített.
Direkt w7-re nincs valami progi amivel mind2 magomat 100%-ig kihasználják a játékok/alkalmazások?
Intel E8200 cpu jelenleg: 3360MHz 420*8, a gépem többi része, ha kellene akkor az adataimnál. -
Morden24
nagyúr
válasz
JoHnni
üzenetére
Esetleg szaftos vírus.
Egyébként ez nem XP, hanem Win7 topik. Előbbit itt találod.
-
JoHnni
senior tag
Üdv!!
Az lenne a problémám, hogy a pendriveomat xp-n nem lehet beolvasni, megnyitni, csak lejátszani ami rajta van, a pendrive ikonja egy mappa lesz, most megnéztem van rajta két rejtett fájl, egy autorun és egy windows. exe, mi a fene lehet ez?
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Metal topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 5700XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÚJ LENOVO Legion 5 PRO - 16"WQXGA 240Hz - i9-14900HX - 32GB - 1TB - Win11 - RTX 5070 - 3 év gar -HUN
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

)

A W32.Feldor csinalja.
Ugyanis win 7-em van és mióta fent a 64bitem azóta produkálja...