Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
fgordon
üzenetére
Process Monitorral, meg windbg-vel és egyéb debug tool-okkal annyi infót gyűjthetsz egy processről amennyit nem szégyellsz, aztán ha van időd szépen ki lehet mazsolázni az ami neked kell.
Szerintem teljesen jó a win7 memóriakezelése, én simán tudok az alap win7 mellett futtatni még 2-3 virtuális gépet párhuzamosan a több mint 3 éves notebook-omon. (nem DOS megy, hanem win2k8 r2 és win7 vmware workstation-ban) -
bobsys
veterán
válasz
fgordon
üzenetére
WAIK, oszt olyan telepitokeszletet csinalsz magadnak amilyet akarsz, annyi ram foglalassal amennyivel akarod
a servicezek egymasra epulese nem bonyolultabb, mint az xpnel csak talan tobb service van
virtualis gepkent hasznalni szavak alatt gondolom mint host os erted mert guestkent megoldja a hipervisor (lapozas, ballooning stb.) ha kevesebb a ram mint kene
host oskent pedig tadaaam fogja es szepen kilapozza azokat a dolgokat amik eppen nem kellenek a memoriaban es igy lesz hely a guest oseknekegy masik topicban irtad
Máshogy látjuk a memória kérdést. Én szeretem tudni, hogy mi van a memóriában, mi mire használja, és míg XP-nél kb lehet tudni, Win7-nél már nem igazán, annyi a process... De túlléptem már ezen, hogy csak engem érdekelnek az ilyenek
Szeretnem leszogezni, hogy lehet tudni, hogy melyik process mire valo es melyik folyamat mogott milyen service van -
Morden24
nagyúr
válasz
fgordon
üzenetére
Itt arról van szó, hogy alapban csak olyan tud letiltogatni service-eket, aki tudja, hogy mi mire való ÉS tudja, hogy mi nem kell neki.
Innentől fogva olyan kérdés, hogy mit kell kikapcsolni, teljesen értelmetlen lesz, ez gondolom érthető.
Az XP-s reflektációk meg feleslegesek, mert be kell vallani: senkit nem érdekel ma már, hogy egy 9 éves OS mennyi memóriát használ. Ez már nem yardstick manapság.A helyzet az, hogy a service-ek kikapcsolgatásával csak öncélúan annyit tudsz elérni, hogy kikapcsolgatsz service-eket. Teljesítménynövekedést nem fogsz nyerni.
Ehelyütt hozzátenném, hogy egy normális, modern (nem nagyteljesítményű) vga-val ráadásul egyenesen marhaság kikapcsolni az Aero-témát, mert az a gpu gyorsítást használja, ergo épp, hogy besegít a proci mellé, nem teljesítményt vesz el (memóriát figlal, valami 100Mb körülit, ami nemhogy 8, de kevesebb Gb ram esetén is nevetséges összeg).
A Superfetchcset meg kár "elvi alapon" rühellni, egyszerűen gyorsít, és pont. A gyakran használt appok előtöltése normál hdd-k esetén mindenképpen javulást okoz. Ez tény.
Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Razer Iskur Gaming szék, zöld
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest