Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
modflow
veterán
-
-
SunMount3r
nagyúr
Nem sok ISO file-om van, de amiket korábban próbáltam, azokkal mind ment, de ez már sok ideje volt. Most meg van amit bemount-ol, de van amelyiknél meg lefagy. Én is valami Windows frissítésre gyanakszom, vagy nem tudom mi mástól állhatott elő ez a változás... A Defender Smart Screen-nek a jelek szerint mindenképpen van köze a dologhoz. Nem akarom már feleslegesen felrakni hozzá a Virtual Clone Drive-ot, ha ki lehetne deríteni mi okozza a problémát, de lehet nem lesz más választásom. Azzal legalább azt tesztelni tudnám, hogy ha az esetleg bemountolja őket, akkor tuti a Windows rendszere a ludas.
-
Raidon
őstag
-
janosibaja
őstag
Nem szeretnék az agyatokra menni, de egészen egyszerűen nem találok ilyen opciót a Windowsban... Beírom a Gépházban, hogy feladat ütemező, erre nem talál semmit. Ez nyilván a tudatlanságom jele, de hát ha értenék hozzá, nem kopogtatnék ezzel a kérdéssel. Hol van ez step by step?
-
Csupingo
veterán
Szerintem Visormail arra gondolt, az AMD évek óta nem akar azzal kezdeni semmit, hogy a kártyákon ne emelkedjen drasztikusan a memória (talán kicsit a gpu is) órajel, ha 2-3 kijelző van rákötve, esetleg nagyobb felbontású, vagy képfrissítésű monitor. Emiatt melegszik jobban, "feleslegesen" idle állapotban is a kártya. Félpasszív kártyáknál még inkább zavaró, mert azok ilyenkor ki-be kapcsolgatják a ventilátort is. Ezt sikerült neki úgy megoldania, hogy a másik kijelzőt nem a videokártyára, hanem az alaplapra kötötte.
-
ricsi99
addikt
Mint lentebb irtam
Első konfig se win11 kompatibilis
Másodsorban a "bányász karit" akarom 3d gyorsítónak ,azon meg nincs kimenet.
"Nagygépemen tökéletesen megy" ... általad tapasztalat negatívumokat sehol se tapasztalom.... azóta csak játék alatt pörög a vga-n a venti
Így is működik ,csak a problémára (win hülyeség)keresek megoldást.
Megkerülni nekem is menne
-
SunMount3r
nagyúr
Én ezt ismerem, ezek szerint
10bit-en még DV-nek is át kellene férnie(optimális esetben). Ja nem elnéztem DV csak 12-bit en van és az már nem "TBase compatible". Az meg jó kérdés, hogy a "*with compression" mit akarna jelenteni. -
Joshi
titán
Mit gondoljak át? Az eredeti 45k míg egy kulcs 3k. Ha törlik a kulcsot veszel másikat. De ahogy mondják, nem jellemző. Netflix se erőlteti a szanálást, pedig megtehetné.
ui.: én nem akarom egyetlen Microsoft terméket se birtokolni, csak használni akarom.
A user szemszögéből a birtoklási vágy és a tulajdon jog értelmetlen fogalmak. -
Krystal_s
addikt
Mi a gond vele?
A leírások szerint évek óta (2019) működik win10-en is.
Rendszerkövetelmények
Operációs rendszer: Windows 10, 19041.0 vagy újabb verzió
De bármi, amit eddig kiadtak 11-re, az egy frissítéssel simán menne 10 alatt is, ha akarnák.
Az üzlet, az üzlet.
Én már a 12-t várom. -
Krystal_s
addikt
"Szerintem az a probléma, hogy gondolatban összekötöttél valamilyen kattintgatási rituálét azzal, hogy lenyugodott."
Nem kötöttem össze. Megvártam, hogy végezzen. A frissítések miatt volt ez (ahogy már korábban is más gépeknél). Annak ellenére, hogy többször újra lett indítva a gép és látszólag végzett a frissítésekkel is, valamelyik beakadhatott, mert amikor megint újraindítottam a gépet, akkor újra kiírta, hogy várjak.....
Korábbi rendszereknél sosem voltak ilyen gondok, de 10 óta elég gyakori, hogy jön több frissítés, amiket gyorsan letölt - telepíti őket, de szinte mindig van 1, amivel hosszabb ideig szenved. Nagyon nehezen tölti le, vagy túl lassan telepíti és az az egy folyamat annyira képes megakasztani a rendszert, hogy az már zavaró.
Az antimalware folyamat azért állt le, mert letiltottam a Defendert. Mást használok helyette...
Tudom mi az a TiWorker (Windows Module Installer Worker, az is a frissítéshez tartozik és még jó pár folyamat)
Azt pedig nem értem miért tartod túlzásnak, amikor azt írtam, hogy rengeteg ember panaszkodik erre világszerte. Google találatok alapján is jól látható és ismert dolog. -
arcitec
addikt
Én sem igazán értem sokaknak miért gyűlik meg a bajuk a rendszerrel.
Valami hardver(pl AMD)/user error lehet azon túl, hogy legtöbben meg a felülettel bajlódnak, amit őszintén nem értek. Most az komoly probléma, hogy a tálca középen van? Lehetne sorolni, én speciel secc perc megszoktam az új felületet és sokkal praktikusabb is.
- (szerintem) -. Ráadásul ott, ahol skin11-nek nevezik a win11-et ott egyéb értelmezési problémák is vannak, mert nyilván itt nem csak a felületről lenne szó, az "csak a felszín" szó szerint. Egy ilyen kvázi elbonyolított, mindig módosított, hozzáadott elemekkel bővített "túlhízott" rendszert nem kis feladat "fogyókúrára " bírni. Ott meg ahol "régi" hardver van, kell használni a win10-et, pláne ha a win11 be sem jön. Még évekig használható, utána meg úgy is elavul a hardver. -
Krystal_s
addikt
De, ha szerinted olyan megfelelően és jól működik a beépített update, akkor miért használsz külön Ngen, Dism rendsz. karbantartót, Win csomagkezelőt stb ilyen olyan scripteket már telepítésnél is? Miért nem jó ahogy van?
Elgondolkodtam az offline írásodon. 🙃 De most komolyan egy Win telepítésnél és auto. frissítésnél mit lehet elrontani akármennyire hülye a user? Hiszen pont az a lényege, hogy annyira öntörvényűen, automatizáltan működik a W10 és a skin 11, hogy belenyúlás nélkül, csak ő tudja saját magát elrontani, meg amit központilag ráküldenek.
Mint írtam, akkor MÉG nem állítottam át semmit és nem is telepítettem. Miután megtettem, egyszerre lenyugodott az a pár kedves CPU terhelő folyamat és garantáltan a frissítés sem fog mostanában gondot okozni. 😈
-
-
"szerintem túl van dimenzionálva ez a kinézet dolog"
Ez nem magyarázza meg azt hogy a Microsoft mégis mindig változtat a kinézeten Xp-7-8-10-11 váltáskor. Üzletileg ha ez felesleges lenne nem ölne bele rengeteg pénzt és energiát minden váltáskor."Van lehetőség választásra"
Van. Akár Linuxra, akár Mac-ra. Pont ezért lenne érdeke a ms-nek. Ha csak annyi lenne kiadja a kapcsolódási felület adatait egy tollvonással. Ha nem teszi akkor ott mélyebb gondokat sejtek.
-
-
-
Amint írtam, jelenleg azzal szenvedek, hogy a programok és fájlműveletek indítása (a futása nem) rengeteg időt, akár perceket vesz igénybe.
De a számológép (és csak a számológép) indítása már akkor is ilyen sokáig tartott, amikor minden más jól működött.
Erre az abnormális programindításra egyébként nincs ötletetek?
MaCS
-
kazsmerlaca
senior tag
Több ablak van nyitva. Megnyitom a számológépet akkor a háttérben van. Először rá kell kattintani. Beírni a számokat és ENTER. Csomó lépést meg lehetne spórolni ha a kereső tudna számolni mint régen.
Vagy pl macOS-en a keresőbe beírod, hogy 950+6950
és egyből kiírja az eredményt.
Ennek ennyire egyszerűnek kellene lennie. -
Krystal_s
addikt
Ezt korábban már láttam, csak azt hittem majd otthoni használatra is alkalmas lesz. Most jobban utánanéztem és eléggé más, mint aminek az általam linkelt oldal alapján elképzeltem, kevesebb erőforrást igénylő rendszer lassabb gépekre is akár, vagy csak egy light Win. Tudom naív voltam. 😀
-
Csupingo
veterán
Folyamatosan olvasom a win 10, 11 topikot. Elég sok nyomtatóval kapcsolatos nyűgöt jelentettek már a PH-s tagok, de ha jól rémlik, már az MS is ismert be hibát, ami miatt frissítést is visszavontak, valamint pár cikk is jelent meg a win és a nyomtatók mostoha viszonyáról.
Bocsi, a nyomtatóra reagáltam. Usb-s gondokról is olvasni gyakran az említett topikokban, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek egy részét külső víruskeresők okozzák. A többire meg nem érkezik érdemi válasz, így nem tudhatjuk a valódi okokat és azt sem, hogy megoldódtak e, mert a fórumon se záporoztak a biztos megoldások.
Lassan 100 éves a win 10 is, de még mindig rengeteg hülyeséget tud okozni. A régebbi windows-ok gyorsabban kiforrták magukat.
-
AtHoS
nagyúr
Nálam HWinfo Core ratio-ra üresjárati böngészgetés közben min. 40x max 41x értékeket hoz, tehát nem vesz vissza ettől jobban. Win energiagazdálkodásnál CPU min 0%-ra van állítva
Chipset driver a fenti 10.1.19199.8340 + 21H2 22000.1042
Teljesen alap BIOS, gondolom alapértelmezett AUTO beállításokkal. XMP lett csak a memóriához beállítva 3600 MHz-reEgyébként HWInfo Core usage-nál pillanatonként változó 2...18% közötti értékeket ír
Core Clock-hoz ilyenkor 822...842 MHz környéki értékek vannak jelezve, ami Bus clock * core ratio (20.5 * 40)Feladatkezelő és Aida64 is 4000 MHz körüli értéket mutat folyamatosan, Package Power pedig 12W körül alakul közben, tehát igazából nem sokat fogyaszt
-
-
Kékes525
félisten
"... Szerintem nem megtévesztő."
Hol van (mert itt nem találom)? Windows 11 Pro 64 bit, verzió: 21H2, buildszám: 22000.918. Ugyanarról beszélünk? A te DISM-ednek a verziószáma (DISM Version: 10.0.22000.653) is az, mint ami az enyém (lásd az első képet)?
Deployment Image Servicing and Management toolVersion: 10.0.22000.653DISM.exe [dism_options] {Imaging_command} [<Imaging_arguments>]DISM.exe {/Image:<path_to_offline_image> | /Online} [dism_options]{servicing_command} [<servicing_arguments>]DESCRIPTION:DISM enumerates, installs, uninstalls, configures, and updates featuresand packages in Windows images. The commands that are available dependon the image being serviced and whether the image is offline or running.FFU COMMANDS:/Capture-Ffu - Captures a physical disk image into a new FFU file./Apply-Ffu - Applies an .ffu image./Split-Ffu - Splits an existing .ffu file into multiple read-onlysplit FFU files./Optimize-Ffu - Optimizes a FFU file so that it can be applied to storageof a different size.WIM COMMANDS:/Apply-CustomDataImage - Dehydrates files contained in the custom data image./Capture-CustomImage - Captures customizations into a delta WIM file on aWIMBoot system. Captured directories include allsubfolders and data./Get-WIMBootEntry - Displays WIMBoot configuration entries for thespecified disk volume./Update-WIMBootEntry - Updates WIMBoot configuration entry for thespecified disk volume./List-Image - Displays a list of the files and folders in aspecified image./Delete-Image - Deletes the specified volume image from a WIM filethat has multiple volume images./Export-Image - Exports a copy of the specified image to anotherfile./Append-Image - Adds another image to a WIM file./Capture-Image - Captures an image of a drive into a new WIM file.Captured directories include all subfolders anddata./Get-MountedWimInfo - Displays information about mounted WIM images./Get-WimInfo - Displays information about images in a WIM file./Commit-Wim - Saves changes to a mounted WIM image./Unmount-Wim - Unmounts a mounted WIM image./Mount-Wim - Mounts an image from a WIM file./Remount-Wim - Recovers an orphaned WIM mount directory./Cleanup-Wim - Deletes resources associated with mounted WIMimages that are corrupted.GENERIC IMAGING COMMANDS:/Split-Image - Splits an existing .wim file into multipleread-only split WIM (SWM) files./Apply-Image - Applies an image./Get-MountedImageInfo - Displays information about mounted WIM and VHDimages./Get-ImageInfo - Displays information about images in a WIM, a VHDor a FFU file./Commit-Image - Saves changes to a mounted WIM or VHD image./Unmount-Image - Unmounts a mounted WIM or VHD image./Mount-Image - Mounts an image from a WIM or VHD file./Remount-Image - Recovers an orphaned image mount directory./Cleanup-Mountpoints - Deletes resources associated with corruptedmounted images.IMAGE SPECIFICATIONS:/Online - Targets the running operating system./Image - Specifies the path to the root directory of anoffline Windows image.DISM OPTIONS:/English - Displays command line output in English./Format - Specifies the report output format./WinDir - Specifies the path to the Windows directory./SysDriveDir - Specifies the path to the system-loader file namedBootMgr./LogPath - Specifies the logfile path./LogLevel - Specifies the output level shown in the log (1-4)./NoRestart - Suppresses automatic reboots and reboot prompts./Quiet - Suppresses all output except for error messages./ScratchDir - Specifies the path to a scratch directory.For more information about these DISM options and their arguments, specify anoption immediately before /?.Examples:DISM.exe /Mount-Wim /?DISM.exe /ScratchDir /?DISM.exe /Image:C:\test\offline /?DISM.exe /Online /?"Erre: #9652 Kékes525..."
Igaz.
"Ettől függetlenül egy próbát megért"
Igen, egy próbát megért.
-
Kékes525
félisten
Ez sem müködik.
Utána ismét mutatja a lemezkarbantartó (a törlés végrehajtása után is) és a szabad terület nagyságából is látom, hogy nem csinált semmit.
Szerintem ez nem meglepő, mert a lemezkarbantartó Windows update törlési része is a DISM paranccsal működik, csak csináltak hozzá egy grafikus illesztéket.
-
Kékes525
félisten
Pontosan ezért írtam, hogy a teljes parancssort, amit futtatsz légy szíves leírni. Tehát, ha már használod, akkor ezt egy pillanat alatt le tudod írni. Nekem fogalmam sincs, hogy melyik image-en kell, érdemes lefuttatni. Nem tudom, hogy melyik a teljesebb, biztonságosabb művelet. Másrészt a pontos szintaxist sem ismerem, nincs a help-ben. Másrészt azért a helpjének ezt fel kellene tüntetnie ezeket a variációkat, ha már létezik ez a parancs. Ezért help a help. Így teljesen úgy tűnik, hogy a parancs nem létezik. Ez pedig megtévesztő.
"Ugye, ez azért lenne furcsa, mert Te is írtad ugyanebben szálban "
Mire gondolsz? A linkre? Az lehet, hogy egy korábbi DISM verzióra utal. Amúgy írtam is, hogy a link mást mond, azaz észre vettem az ellentmondást. Nem olvastad el rendesen amit írtam.
-
Kékes525
félisten
A Cleanup-Image-et valószínűleg rosszul írtad, mert olyan parancs most már nincs, vagy én írtam fel rosszul. A help-je sem tartalmazza. Kérlek írd le pontosan a parancssort. Köszi!

Itt még hivatkoznak a parancsra: [Clean Up the WinSxS Folder]
-
arcitec
addikt
"Mindenféle adatgyűjtés kikapcsolva/minimalizálva, OneDrive uninstall."
Lehetne tudni a lépéseket?
Illetve a bejelentkezési jelszó kérést, hogy lehetne ki-be kapcsolni, mert pl. otthon nem igazán
szükséges, ellenben ha valahol lakáson kívül lenne használva, ott meg talán biztonságosabb lehetne a jelszó használata. Köszönve... -
DM-Fan
nagyúr
Ha így van, akkor ez jó hír. Köszönöm a választ!
Viszont az Office telepítése után ettől függetlenül érdemes visszatérni az offline-fiókra? Bukok valami érdemi feature-t vele egyáltalán, ha nem Microsoft-fiókkal használom a Win 11 Pro-t? Megkapja például az összes frissítést a rendszer is és az Office is offline-fiók használata mellett is?
-
cigam
titán
Ha már csinálsz valamit, azt csináld jól. Ha egy n+1 nyelven megjelenő op.rendszert készítek, az lenne a minimum, hogy minden beállításnál ugyanaz, ugyanúgy jelenjen meg.
Most tényleg én magyarázzam el nekik, hogy ha a szöveg doboz nem fix szélességű, hanem dinamikusan nőhet az ablak szélessége-(bal margó+jobb margó) méretig?
Sok ezer mérnök dolgozik ott, de nem igazán látszik rajt. A szó szoros értelmében.
-
-
-
De mikor ki van kapcsolva nincs mit eltalálni. Csak ha jön pl messenger üzenet, 5 másodpercig nem tudok semmit csinálni ott. Ha esetleg a gép alszik és felébresztem, leszinkronizálja az összes kihagyott üzenetet és percekig nem tudom a jobb oldalt használni mert egy "üres" valami blokkolja.
-
-
Win10-nél nem volt az angolos dolog, már minden workaroundot próbáltam, nem akarja..
TV: Nem csak játékra megy, és a mikroszkopikus tálca elég irritáló pl program váltáskor, 300% valamiért nem működik..
Defender már nekem is, de rakat workaround kellett rá. Megnyitni nem lehetett, ha rányomtál semmi se történt.
Képnézegető meg nekem azért tökéletes lenne mert gyorsan jpg alapján le tudom válogatni a RAW képeket, mint eddig win10-en, na itt minden 3. megnyitás után nem lehet bezárni azonnal, gondolkodik, majd megnyilni nem akar a kövi..
-
SunMount3r
nagyúr
Az UHD filmes Topic összefoglalójába be van linkelve minden ami kellhet, akár 4K HDR-ig.
#9388 nggabi: Ez a kodek pakk telepítgetés egy ősi beidegződés, még az Xvid-es korszakból. Nem kell semmiféle felesleges magát "szuper kodek pakknak" hirdető "izé", mert csak olyasmiket telepít, amikre alapból semmi szükség, vagy elavultakat, vagy olyanokat, amik gubancot okozhatnak. Van rá más, jobb és nem kártékony megoldás, lásd amiket írtam.
-
Benőke
őstag
Köss a semmit.
Előtelepitett gép volt, w11 kérdezett, én válaszoltam. a Káosz meg a végeredmény.#9342 szabonagyur
Nem az időjárással van a gond hanem a régió és nyelv beállítást hagyja figyelmen kívül.
w10 melós gépen az jön ami be van állítva, w11 -en meg ami épp neki tetszik... -
rgeorge
addikt
Én azt tapasztalom, ha RDP vagy VNC vagy VirtualBox másik gépet kezelek, akkor időnként az AltGr szűnik meg működni vagy a Ctrl beragad. Marad a bill. kiosztás magyar, de az AltGr kombók nem működnek. Ha a megfelelő másik gépre átváltok és a Ctrl-t többször lenyomom, akkor megszűnik ez a jelenség.
-
krealon
veterán
A tapasztalatom szerint, az UEFI-s rendszerek Fast Startup esetén nem adnak lehetőséget a rendszer indító környezet változatására, ami logikus is, tekintve hogy a rendszer hibernált állapotban van.
Ha a rendszer újraindításra kerül, akkor megjelennek az UEFI elérésére utaló feliratok. -
gyulank
addikt
Jó, vannak más szempontjaim is, pl. én csak a karaktereket akarom, h világítsanak, és azt akarom, h halk legyen, és olcsó, ez 1500 volt, és operációs rendszertől függetlenül működjön az a gombja, és ne kéken, és ne fix szivárványosan világítson, és magyar legyen, nagy enterrel. És lehetőleg billentyűzet alakú, ne ilyen egybeépített kéztámaszos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, ubuntu alatt is megy
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)