Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10933) Geth válasza Krystal_s (#10922) üzenetére


Geth
addikt

De, ha szerinted olyan megfelelően és jól működik a beépített update, akkor miért használsz külön Ngen, Dism rendsz. karbantartót, Win csomagkezelőt stb ilyen olyan scripteket már telepítésnél is? Miért nem jó ahogy van?
Mert lusta vagyok, és így egyszerű volt összepakolni egy parancsba a lehető legtöbb dolgot :) De az említett eszközök (dism, ngen, winget) nem külön akármi 3rd party dolgok, beépítettek, ott figyelnek minden rendszeren.

De most komolyan egy Win telepítésnél és auto. frissítésnél mit lehet elrontani akármennyire hülye a user?
Engem mindig meg tudnak lepni :B

Mint írtam, akkor MÉG nem állítottam át semmit és nem is telepítettem.
Szerintem az a probléma, hogy gondolatban összekötöttél valamilyen kattintgatási rituálét azzal, hogy lenyugodott. Valójában a háttérben telepítés után az ngen rögtön elkezdi a natív image generálást, és ha van szabad kapacitás, el is szöszöl rajta, de aztán egyszer csak végez. Nem azért végez, mert valami rituálé végére értél, hanem mert kifogyott a feldolgozási sor.
Na, ehelyett az ad-hoc, hol dolgozik, hol nem dolog helyett ki lehet kikényszeríteni, hogy most azonnal dolgozza fel az összes hátralévő feladatot, szinkron módon, tehát ha végzett, akkor utána már nem fog erőforrást pazarolni hébe-hóba. Egészen a következő .NET frissítésig, de olyankor már jóval kisebb sort kell feldolgoznia (és én akkor is kikényszerítem :D).
Ez az egész tiworker, ngen dolog már kb. egyidős a topikokkal, sokszor esett már szó róla.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.