Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15851) King Unique válasza Pityu. (#15844) üzenetére


King Unique
titán

a) NTFS hozzáférési engedélyek módosítása után, vagy parancssorban
How To Delete WindowsApps Folder & Get Permission
[Fix] Cannot Delete WindowsApps folder on Non-System Drives
How to Delete a File in Windows 10/11
How to Force Delete Files or Folders in Windows 11

b) Külső programmal
10 Free Software To Delete Undeletable Files On Windows 10/11

c) USB-s meghajtóról bootolt WInPE / Linux live rendszer alól
HBCD PE
Linux live

[ Szerkesztve ]

(#15852) nicu71 válasza h1mpi (#15848) üzenetére


nicu71
addikt

Nálam is igy volt telepítes után-közben,aztán magátol helyrejött ,úgy hogy semmit nem kellett csinálni/valamelyik restartnál.

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#15853) niof válasza King Unique (#15825) üzenetére


niof
addikt

Én csak azt állítottam, hogy egyaránt vannak hibák mind az insider csatornákon, mind az éles verziókon. Te pattogsz itt rajta, hogy ez nem így van. És írtam is példát, ami már a béta rendszeren megvolt, és a mai napig jelen van, nem javították. Akkor mi is a gondod? Ez indította el amúgy az egészet. A másik meg, hogy eddig egyik Windows sem volt tökéletes, és várhatóan soha nem is lesz az. Ezt még az informatikában sokak által szentnek kikiáltott linux sem mondhatja el magáról, hiába borulnak a fanatikusok térdre előtte. De azt is írtam, hogy attól még, hogy nincs annyi, és nem pont ugyanazok a bugok vannak az éles verzióban, attól még vannak benne bugok bő nyállal. Szóval, mehetünk abba az irányba, hogy ki nem érti, ami le van írva, és azt hogy kell érteni. És ha neked az fáj, hogy nem szórom tele a hozzászólásaimat hivatkozásokkal, mint te, akkor tessék, itt a fent említett hibára való kugli keresés eredménye. Így már talán a te szemedben is alá lesz támasztva, hogy vannak olyan hibák, amik régóta kísérik az aktuális W verziót, és szépen lecsorgott a bétából a release-be, majd onnan az élesbe. :U

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#15854) King Unique válasza niof (#15853) üzenetére


King Unique
titán

Ha már ennyire bele akarsz menni, akkor tessék: konkrétan azt állítottad, hogy "a "live" verzió éppúgy bugos, mint az insider.", ami ilyen formában eleve nem igaz, mert az Insider Preview verzióknál nyilván több a bug, ez volt kifogásolva és nem véletlenül... Az egyik előző válaszban pedig le lett írva világosan, hogy én pontosan mire céloztam és hogyan értettem, szóval ne akard már itt erővel félremagyarázni, ha ennyire nem megy a szövegértelmezés és a normális érvelés, akkor ne koptasd feleslegesen a billentyűt. :(((
Tehát akkor mi is a gondod, ennyire kötekedned, ennyire trollkodnod kell, meg pláne hogy már a kéretlen kezdő hsz-ed is eleve az volt? :U

Ez komoly, idelinkelsz valami random bugot, ami olykor esetleg előfordulhat, bár nálam nem feltétlen szokott csak úgy random 22H2 alatt, aztán akkor ez majd igazol mindent, meg hogy akkor "a "live" verzió éppúgy bugos, mint az insider". Na, ez a nap vicce! :DD

Nem, itt láthatóan neked fáj valami nagyon, ha még mindig ezen pattogsz, arról meg nem tehetek, ha lusta vagy ellátni szükség esetén megfelelő hivatkozásokkal az irományodat, ez ügyben is nehogy már másra mutogass a saját hiányoságod okán.
Ja, és ha megkérhetlek, akkor a kéretlen okoskodásoddal inkább mást traktálj, vagy ennyire ráérsz, akkor azt az energiát a trollkodás helyett inkább a topikban felmerülő kérdések megválaszolására lehetne fordítani. Köszi! ;)

[ Szerkesztve ]

(#15855) konci79


konci79
őstag

Sziasztok!
Most egy Intel 520-as ssd-n van a Win10, de lehet hogy megvariálnám, és az egy terás nvme lenne a rendszermeghajtó ( adatlapon), de lehet kipróbálnám a 11-et.
Az járható út, hogy egyelőre lehúznám az Intel-t, felraknám a másikra a 11-et, de nem aktiválnám, és ha beválik akkor menne utána a 10 kulcsával az aktiválás?
Meg persze más is lenne rajta, programok, képek, stb,ilyenkor érdemes partícionálni, vagy nem fontos?

Köszi

(#15856) h1mpi válasza nicu71 (#15852) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Oké köszi, ez jó hír :))

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 9999 Ft

(#15857) Zoz válasza konci79 (#15855) üzenetére


Zoz
őstag

Járható út.
Ami fontos, hogy a régi 10-es rendszert a kihúzás elött úgy állítsd le, hogy kikapcsolod a gyorsindítást! (Illetve ha esetleg késöbb a 11 után visszaraknád még a 10-et, akkor a 11-ben is kapcsold ki).
Nehogy adatvesztés legyen valamelyik meghajtódon.

Ha ugyanazt a kiadást telepíted 11-ből (Home/Pro), akkor az alaplap alapján automatikusan aktiválódni fog a meglévő 10-es licensszel.

(#15858) niof válasza King Unique (#15854) üzenetére


niof
addikt

Hát, a trollkodás maximálisan távol áll tőlem, én nem az az ember vagyok, akit ez dob fel. Akkor haladjunk sorjában.
A live verzió éppúgy bugos: erre vonatkozott az, hogy ironikusan kell értelmezni, amit ezek szerint te nem értesz. Pontosabban a kiinduló hsz-ra. Nincs ezzel baj, csak mondd meg, hogy te ezt nem érted, és kész. Vagy nem kellett volna rá reagálni. Egyébként volt ott két hangulatjel is, ami egyértelműen jelzi a legtöbb ember számára, hogy itt ezt a részt viccesen kell érteni/értelmezni. De mondom, ha te nem érted a viccet, csak jelezd, toleránsak vagyunk az emberi felfogás másságaira.
Igazából a többi linkelt hsz-ra nem is írok extrát, mert szorosan az első az, ami belőled kiváltotta ezt az indulathullámot, és gyakorlatilag az összes tényező ide kanyarít vissza. De lehet, hogy az ezek közti összefüggéseket sem érted?

Neked fáj valami... Nekem ugyan nem. Te csináltál ügyet egy tök ártatlan dologból, naná, hogy megvédem az érvelésemet, ami továbbra is az, hogy nem kell felfújni egy apróságot! Bolhából elefánt...
Amúgy nem hinném, hogy lustaságból nem szórom tele a hozzászólásaimat hivatkozásokkal. Minek tenném, ha van olyan itt a topikban, aki a hogyan nyissuk meg a start menüt típusú kérdésekre is 30 soros litániát ír, belinkelve a fél internetet. Akkor ki koptatja feleslegesen a billentyűit? Na ez volt trollkodás, és eddig ilyet nem tettem, mert nem kenyerem, most is csak azért, hogy lásd azt, hogy az milyen.
Amúgy meg, kb. 30 éve használom az internetet, lehet, hogy nem lettem sokkal okosabb tőle, de keresni ennyi idő alatt megtanultam. Amire nem találok választ, az a probléma nagy valószínűséggel annyira egyedi/specifikus, hogy azért nincs (vagy nincs egyértelmű) megoldása.
Amúgy egyébként gratulálok, nagyon ügyesen játszod ki a szalmabáb kártyát ellenem, csak hogy neked legyen igazad. Én továbbra is ragaszkodom hozzá, hogy az egész egy apró poénnak indult. Slussz-passz. Nem kellett volna felfújni!
Jöhetsz azzal, hogy szakmai topikban nem szakmai vita megy, de igazából a kezdő hsz. egy kis vicces csipkelődés volt a W irányába, még csak nem is feléd.
És ha lesz olyan itt, hogy specifikus választ kell adni egy W-t érintő kérdésre, és te épp nem leszel itt, és senki nem válaszolja azt meg, és én épp ráérek megkeresni azt (helyetted), vagy netán ingzsebből tudom a megoldást, be fogom írni. Volt már rá példa, itt is, és más topikokban is.
De most mindent félretéve, amúgy süvegelendő, amilyen lelkesedéssel a kezdőket/kevesebb ismerettel rendelkezőket támogatni próbálod, ezért mindenképp jár a taps. Néha kicsit túltolod, de bravo.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#15859) konci79 válasza Zoz (#15857) üzenetére


konci79
őstag

Úgy látom hogy ha a hibernálást anno kikapcsoltam, akkor az is ki lett, azért nem találom az opciót sem.
Gondolom 11-nél is célszerű csak annak a meghajtónak benne lennie, amire megy a rendszer?

(#15860) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Elnézést,hogy itt kerdezem meg,de nem tudom hol kellene.
Fiam számítógépe szünetmentes tápegységre vam kapcsolva.
A tápegység ki van kapcsolva.
A mikrofonja USB-vel kaocsolódik a számítógéphez.
A mikrofonon lévő LED bizonyos idöközönként felvillan.
Mitől lehet ez?

(#15861) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok!

Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy egy összesítő frissítés után a Windows intéző újraindulgat bármilyen vele való műveletkor?

Feltelepítettem a legutóbbi (KB5031354) frissítést, és konkrétan egyetlen mappát sem tudtam megnyitni, mert az intéző újraindult egyből.
CLI-ből le tudtam törölni, és most működik a rendszer, de természetesen szeretné a Windows újra felrakni a csomagot.

A frissítést kizárt, hogy megúszom, olykor arra ébredek éjszaka, hogy hibernálásból felébredt a gép, és lefrissítette magát...

Annyit még hozzátennék, hogy Explorer Patcher-t használok.

Több külföldi cikk összes (legalábbis többet nem találtam) lehetséges hibajavításával próbálkoztam, semmi sem hozta meg a kívánt eredményt, egyet hagytam ki, a Windows újratelepítést (ezt elkerülném).

Mit lehet ilyenkor tenni?

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#15862) Geth válasza jolti05 (#15861) üzenetére


Geth
addikt

Legközelebb az elején írd légyszi, hogy Explorer Patcher, mert akkor nem kell végigolvasni :DDD
Viccet félretéve, próbáld ki, hogy legyalulod a Patchert, szerintem a hibát tekintve ki fognak simulni a ráncok.

(#15863) jolti05 válasza Geth (#15862) üzenetére


jolti05
őstag

Elnézést :B :D

Az volt az első dolgom, hogy letöröltem a Patchert, változatlan maradt a jelenség.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#15864) King Unique válasza konci79 (#15855) üzenetére


King Unique
titán

Adott a lehetőség többféleképpen is kipróbálni a Windows 11-et, ahol a dual boot 2 külön meghajtóra vagy egyazon meghajtóra telepítve is opció.
Ha a Windows 10-es SSD eltávolításra kerül, akkor előtte javasolt kikapcsolni a Fast Startup funkciót és úgy leállítani a rendszert, vagy a Shift + leállítás módszerrel az inkonzisztens lemezállapot miatti problémák elkerüléséhez. Ellenben ha a hibernálás már ki lett kapcsolva (minek?), akkor a Fast Startup is ki van, mert utóbbi működésének feltétele az előbbi bekapcsolt állapota.
Ha a Windows 10 már aktiválva lett digitális licenccel, akkor eleve automatikusan aktiválódni fog a Windows 11 ugyanazon kiadása is digitális licenccel.
Mármint több partíciót, pl. egy külön D meghajtót létrehozni értendő az "érdemes partícionálni" alatt, mert önmagában nyilván eleve particionálni kell ahhoz egy meghajtót, hogy használni lehessen. Azt pedig már a felhasználónak kellene tudni és eldönteni, hogy a saját igényeihez mérten szüksége van-e a személyes adatok, letöltések, egyéb fájlok elkülönítéséhez egy külön partícióra, amit pl. egy újratelepítésnél jöhet jól, bár az alaphelyzetbe állításnál is van opció, hogy megtarthatók a C meghajtón lévő személyes fájlok.

[ Szerkesztve ]

(#15865) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Na egy két kérdés megint felvetődik bennem ma elindítva a gépet nem jött be azonnal a tálca hanem csak homokórázott addig nem tudtam mit kezdeni csak egy fekete csík volt a helyén ez pl mitől lehet?

Másik a windows 10 alapból felismerte a hangkártyának használt cuccomat viszont itt állandóan szenved vele indulásnál nincs hang csak hja kihúzom meg visszadugom az usb portba.Igen az eszközkezelőben ott van felkiáltó jellel de nekem anno azt mondták ne telepítsem a driverét mert az nem valami jó plusz win10 en alapból működött gond nélkül.Most ide akkor mégiscsak rakjam fel a driverét?

Ja és most hiába kattintok a jobb oldalon a hangerő áítás ikonra fel sem jön az állító rész.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#15866) King Unique válasza niof (#15858) üzenetére


King Unique
titán

Dehogy áll távol, most illetve továbbra is azt csinálod, trollkodsz, holott már ki lett tárgyalva és le lett írva világosan, hogy mi mire vonatkozik...

Mekkora egy kamu szöveg, leírod hogy a "live verzió éppúgy bugos", ami olyan formában eleve hülyeség és nem igaz, nem véletlenül lett kifogásolva, majd amikor nem sikerül megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, akkor jön az "ironikusan kell értelmezni" és még a másikra próbálod hárítani, hogy "te nem értesz", vagyis szerinted még ő a hülye, ha nem érti a te eleve hülye és fals állításodat. :DD
Aztán az előbbiek után még te írod azt, hogy "Vagy nem kellett volna rá reagálni.", meg "nem érted a viccet", holott eleve te kezdted az egészet és írtál kéretlenül nekem választ, vagyis pont hogy neked nem kellett volna eleve elkezdeni sem, meg pláne ha csak ilyen felettébb ostoba irományokra futja. Az meg már ugye le lett írva előzőleg hogy van külön viccrovat topik, oda menjél viccelni, ne itt offoljál és trollkodjál. :U
Nem, itt aki nagyon nem érti, nem akarja érteni azokat a bizonyos "különbségeket", az pont te vagy mint a leírtak szemléltetik, szóval ennek kapcsán is felesleges másra mutogatnod.

Dehogynem, azért csinálod itt a műsort, mert nyilván nem tetszett, hogy a téves állításod jogosan meg lett kérdőjelezve. Aminek elkerüléséhez vannak ám logikus és egyszerű módszerek, mint pl. nem kell hülyeségeket írogatni, meg pláne nem kéretlenül. Bolhából elefántot meg pont te csinálsz itt ezzel a hőzöngéssel, ami úgy pláne ciki, hogy még igazad sincsen az adott témában, mert eleve te állítottál valótlanságot amit próbálsz most utólag kimagyarázni, csak az a helyzet, hogy nem igazán sikerül, mert attól még az általános kiadásra szánt Windows 11 verziók továbbra sem lesznek "éppúgy bugos", mint az Insider Preview verziók. :N

A hivatkozásokra vonatkozó magyarázkodásod megint mellébeszélés a javából és ráadásul ellentmondásos is, pl. a "30 soros litániát ír" és a "belinkelve a fél internetet" eleve üti egymást, mivel pont azért linkel valaki inkább egy internetes leírást / útmutatót, hogy ne kelljen 30 sorban leírnia. :))

Mivel a mostani esetnél láthatóan neked nincs igazad és összevissza írogatsz, saját magadnak mondasz ellent egyes állításoknál, ezért nem kell "szalmabáb kártyát" kijátszani és egyebek, mivel tesztel te magad arról, hogy eleve megkérdőjelezhetők és vitathatók legyenek az állításaid. :D

[ Szerkesztve ]

(#15867) King Unique válasza Pityu. (#15865) üzenetére


King Unique
titán

A Windows rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata

Ha az eszközkezelőben ismeretlen eszköz van vagy egyéb hiba, akkor alkalmazni kellene az adott hibakódhoz tartozó megoldást.
Ha egy eszközillesztő nem lett telepítve és az eszközkezelőben nem oldható meg a telepítése, akkor igen, telepíteni kellene a hardvergyártó hivatalos weboldaláról manuálisan letöltve a hiányzó eszközillesztőt.

How to Update Drivers on Windows 11

A hiányzó eszközillesztők telepítésére másik lehetőség a választható frissítéseknél megnézni, hogy nincsenek-e opcionális illesztőprogram-frissítések. Ha vannak, akkor azok telepítése lehet megoldja a problémát.

Ha nincsenek opcionális illesztőprogram-frissítések, valamint a hardvergyártó hivatalos weboldalán sincs driver, akkor lehet próbálgatni az alábbiakat, a VID és PID azonosítók alapján rákeresni a hiányzó illesztőprogramokra.

How to Find Drivers for Unknown Devices in the Device Manager
How to Identify an Unknown Device in Device Manager

[ Szerkesztve ]

(#15868) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Valami nem stimmel a WSL-el. Miért azt írja, hogy on Windows10?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#15869) arcitec


arcitec
addikt

A DTS, DTS-HD hang lejátszásához mi kell? Vagy esetleg egy nem windows lejátszó?

(#15870) konci79 válasza King Unique (#15864) üzenetére


konci79
őstag

Annyi kérdésem lenne még, hogy a méretezés 100 % mindenhol, mégis a kép jobb szélén eltűnik az egér, ezt hol lehet állítani?
Magyarul nem fér be a monitorba a kép : )
Keresgélek, de sehol sem találok valami beállítást hogy jó legyen.

Szerk: egy Philips 75 Hz Fhd monitor

[ Szerkesztve ]

(#15871) konci79 válasza konci79 (#15870) üzenetére


konci79
őstag

Közben megoldódott... Össze van kötve a tv-vel is s gép, és ha kiterjesztésre van állítva, akkor csinálja... Ha csak a monitorra, akkor jó.

(#15872) cigam válasza cigam (#15868) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Közben meglett a "megoldás" A W11 szerint ez egy W10:

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#15873) Pityu. válasza King Unique (#15867) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Köszönöm,utána is nézek

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#15874) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Na ebből mit merjek feltelepíteni?Ja a hang cucc drivere nincs közte viszont itt van pl logitech webkamera driver de az az eszközkezelőben pl rendben van.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#15875) Ruben82


Ruben82
kezdő

Sziasztok.szép napot nektek.kis segitség kellene.vásárolva lett egy acer nitro laptop gyárilag windows 11 home verzioval aktivált.szeretnék pro t rátelepiteni de nem engedi csak a home verziot...máskor telepitésnél felkinálja hogy melyik verziót szeretném de ennél nem.segitségeteket kérném :R

(#15876) szasanyi válasza Ruben82 (#15875) üzenetére


szasanyi
félisten

Csak azonos típusra frissíthető (Pro-t Pro-ra, Home-ot Home-ra) mert más a termék, az ára és a termékkulcsa is. Tiszta telepítéssek válthatsz Pro-ra de akkor ahhoz megfelelő kulcsot kell venned, majd azzal aktiválnod. Én ezt tapasztaltam.
Talán a Pro kulcs beírásával frissíthető Pro-ra a Home rendszer is, de ebben nem vok biztos. :F

[ Szerkesztve ]

(#15877) kicsiogre


kicsiogre
tag

Sziasztok! Most raktam fel a 11 -et tiszta telepités volt. Az aimp zenelejátszó program nem müködik, próbaltam újrafelrakni, de mindig " Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni. 0xc0000007b" . Mit csináljak hogy jó legyen ?

(#15878) Bib válasza Ruben82 (#15875) üzenetére


Bib
őstag

Annyira kell a BitLocker meghajtótitkosítás? Ha nem otthoni gép lesz, hanem munkahelyi akkor megértem mondjuk.

(#15879) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Erre valaki?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#15880) Zoz válasza Ruben82 (#15875) üzenetére


Zoz
őstag

Azért mert a BIOS-ban van a Home termékkulcs, megtalálja, örül neki, és megy tovább kérdés nélkül.
Egyik megoldás, ha módosítod az EI.CFG fájlt a telepítőn, hogy Pro legyen.

Másik megoldás, ha utólag a gépház/aktiválásnál megadod a Pro termékkulcsot, és akkor elvileg simán átvált Pro-ra.
Ha mégse, akkor nekem ez a módszer segített.

(#15881) Ruben82 válasza Zoz (#15880) üzenetére


Ruben82
kezdő

Köszi szépen :C

(#15882) Ruben82 válasza szasanyi (#15876) üzenetére


Ruben82
kezdő

Köszönöm szépen

(#15883) Bib válasza kicsiogre (#15877) üzenetére


Bib
őstag

Áruházból töltötted?

(#15884) Bib válasza Pityu. (#15879) üzenetére


Bib
őstag

Pityu én nem tudom,hogy hogyan telepítesz, de én úgy szoktam, hogy secure erase ssd, majd windows fel, utána update amit akar és jönnek a driverek amiket mindig az adott chip gyártó oldalról töltök a legfrissebbet (realtek, amd.stb) Ha nem töltöd le a windows biztonsági frissítéseket akkor az nem az igazi. A Kb 503 elejű frissítéstől lesz majd szar az amd adrenalin amúgy. Minden betöltődéskor reseteli magát az egyéni profil.

[ Szerkesztve ]

(#15885) kicsiogre válasza Bib (#15883) üzenetére


kicsiogre
tag

Microsoft honlapjárol töltöttem le a wint. Aimpot meg honlapjárol.

[ Szerkesztve ]

(#15886) Pityu. válasza Bib (#15884) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Teljesen lenullázott ssd-re ment fel a rendszer.Én őszintén meg mondom nem nagyon szoktam állítgatni az amd adrenalin driverben szóval akkor a maga automatikus hangolását törölné a windows frissítés?Hát de konkrétan a hang cucchoz való driverre azt mondták inkább cseszi szét az egészet mintsem,hogy felkéne telepíteni,eddig win10-mél jüttek a frissítések ami lényeges volt az sokszor automatán ment fel a választható meg külön felvolt sorolva itt meg ahogy nézem van ami gondolom chipsethez meg ilyesmihez való tehát én eldöntős dolog de azt olvastam a windows sokszor régebbi drivereket szed le és be is kavarhat a rendszerbe.Na most a win10-nél én amd cuccát se telepítettem mindent ráhagytam a windowsra és ment is minden gond nélkül. ez a külső dac se volt felkiáltójeles
Na most engem a sárga területes telepítendők érdekelnének,hogy azok muszály vagy választható telepítések?A legfelső a szám kezdet szerint meg akkor a szétcseszős.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#15887) adika4444 válasza Ruben82 (#15875) üzenetére


adika4444
addikt

Hali!

A telepítő pendrive sources mappájába csinálj egy ei.cfg fájlt, az alábbi tartalommal
[Channel]
Retail
Így rá fog kérdezni telepítéskor a kiadásra.

A problémát amúgy az okozza, hogy az UEFI-be van égetve a Windows 10 / 11 Home kulcsa, így kiválasztja a Home verziót. Ha utólag kap digitális licencet a gép, akkor nincs ilyen, telepítéskor még nem tudja, online mire aktivált.

üdv, adika4444

(#15888) King Unique válasza Pityu. (#15874) üzenetére


King Unique
titán

Alapesetben értelemszerűen mindent célszerű telepíteni, amit a Windows Update automatikusan felajánl, a választható frissítéseket nem feltétlen kell és nem is kötelező.

Enable or Disable Include Drivers with Windows Updates in Windows 11

Ha ekkora kérdés, hogy telepítve legyenek-e a Windows Update által felajánlott illesztőprogram-frissítések, akkor eleve beállítható, hogy azokat megjelenítse-e vagy sem.

Turn On or Off System Protection for Drives in Windows 11
Use System Restore in Windows 11

Adott a lehetőség bekapcsolni a frissítések telepítése előtt a rendszer-visszaállítást, visszaállítási pontot létrehozni, stb., amivel szükség esetén utólag visszavonhatók a nem kívánt módosítások és visszaállítható a korábbi állapot.

[ Szerkesztve ]

(#15889) King Unique válasza Ruben82 (#15875) üzenetére


King Unique
titán

(#15890) Jarod1


Jarod1
addikt

üdv: Van 1 régi usb1 es pendrive om, én a win11 nem ismeri fel ,
win10 alatt tökéletesen múködik ,

Van valami ötletetek miként lehetne működésre bírni ?, Asus Tuf laptop

(#15891) King Unique válasza Jarod1 (#15890) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen verziószámú és buildszámú Windows 11-ről van szó, az naprakészre van-e frissítve, stb.
Nem derült ki a leírtakból, hogy ez a "win11 nem ismeri fel" pontosan mit jelent. Az ilyen kijelentés csak és kizárólag akkor helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben egyáltalán nem jelenik meg a pendrive, ellenkező esetben nyilván nem.
Ha gond van egy USB-s eszköz detektálásával, akkor célszerű másik USB-porthoz csatlakoztatva is kipróbálni, újraindítani a Windows 11-et majd utána újracsatlakoztatni az eszközt, stb.
Ha telepítve van 3rd party antivírus program, akkor amiatt is lehet probléma az USB-s eszközök detektálásánál, amit ilyenkor a külső antivírus program kikapcsolása vagy teljes eltávolítása szokott megoldani. Példák: [link], [link] + [link], [link] + [link] + [link].

[ Szerkesztve ]

(#15892) Doky586 válasza Ruben82 (#15875) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Rámásolod a telepítő penre: ei.cfg
Vagy generic kulcsal váltasz home-ról pro-ra (ha a vásárolt pro kulcsod nem váltaná át).

(#15893) Bib válasza Pityu. (#15886) üzenetére


Bib
őstag

Az amd chipset driver pl felteszi a Psp drivert ami már 2021-ben is sebezhető volt, a windows viszont nem telepíti. Szerintem ha ilyen lépéseket kihagysz, akkor teljesen mindegy mit telepítesz a fontos biztonsági frissítésekből. A sárgákat fel fogja tenni előbb utóbb, ha akarod ha nem. Szerintem :)

(#15894) Jarod1 válasza King Unique (#15891) üzenetére


Jarod1
addikt

ezt írja eszközkezelő:

Sikertelen ezközleíró lekérés

A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)

A request for the USB device descriptor failed.

Windows 11 Home legfrisebb frisssítések fent.

Kaspersky van, átdugdosáson túl vagyok, egyik usb be s e megy

[ Szerkesztve ]

(#15895) King Unique válasza Jarod1 (#15894) üzenetére


King Unique
titán

A Windows rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata

Akkor ilyenkor adott a lehetőség a 43-as hibakódnál javasolt megoldást kipróbálni.
Ha az előbbi nem oldja meg, akkor viszont ugye potenciális hibaforrás lehet a 3rd party antivírus szoftver (Kaspersky), mint az előző válaszban linkelt példák szemléltetik.
A pendrive hibája meg elvileg kizárható, ha Windows 10-zel megfelelően működik, bár ha tényleg USB 1.X típus, akkor az eleve elég muzeális, csoda hogy még egyáltalán működik.

[ Szerkesztve ]

(#15896) kicsiogre


kicsiogre
tag

Tudtok müködö zenelejátszot a 11- re? Felraktam tetszik is a 11 minden jó, csak az aimp nem megy, próbáltam a winampot az se jó. Nem tudom mi a gond aimp támogatja a 11-et tiszta telepités volt mégse jó. Win 10 en semmi gond nem volt. Tetszik a 11 de ha ez nem lesz jó visszarakom a 10 et.

(#15897) Jorus válasza kicsiogre (#15896) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ingyenes megoldások közül én a Foobart használom, nagyon sokoldalú szoftver. Fizetősök közül az Audirvanat használom.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15898) norti válasza kicsiogre (#15896) üzenetére


norti
addikt

Winampnak működnie kellene gond nélkül, esetleg az output beállításokat nézd meg:

Foobar is gond nélkül működik.

(#15899) Jarod1 válasza kicsiogre (#15896) üzenetére


Jarod1
addikt

winamp nálam is megy...

(#15900) King Unique válasza kicsiogre (#15896) üzenetére


King Unique
titán

Milyen program, ami...? topik —► téma összefoglaló —► Zenelejátszók

Tehát a linkelt topik témája a milyen programot XY célra.

Az "az se jó" és "mégse jó" állítások nem derült ki pontosan hogyan értendők, de mind az AIMP, mind a Winamp támogatja a Windows 11-et, utóbbi esetében az 5.9-es verziótól.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.