Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16151) King Unique válasza elder troll (#16150) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi válaszban már le lett írva, hogy akár inkompatibilis hardverkonfigurációnál is megoldható a Windows 11 tiszta telepítése és a Windows 10/11 —► Windows 11 in-place upgrade egyaránt. Az utóbbiból pedig következik az is, hogy ha esetleg nem ajánlaná fel a Windows Update az új verzióra frissítést, egyéb módon akkor is megoldható, adott verzión belül meg ettől függetlenül is ugyanúgy települnek a havi frissítések, stb.
Gond max. akkor lehet, ha az egyes hírek alapján az általános kiadásra szánt verziókba is bekerül a hardverkövetelmények megkerülésének tiltása, ami egyelőre csak az egyes Insider Preview verzióknál van és még ott is kijátszható új módszerekkel.

[ Szerkesztve ]

(#16152) alex devil válasza Pityu. (#16149) üzenetére


alex devil
senior tag

A driveot az első nap töröltem.

S23

(#16153) Pityu. válasza alex devil (#16152) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Itt ilyesmiről ír bár fura mert azt mondod az onedrivét törölted.
Ugyan ilyen hivatkozásod van neked is
"Ha kiválasztja egy mappa biztonsági mentését a OneDrive-ra, az abban a mappában (nem mappában) lévő fájlok a "C:\Users\<felhasználónév>\OneDrive\<azonos mappanév>" mappába kerülnek, és szinkronizálódnak a OneDrive felhőben található OneDrive-jával. Például: a "C:\Users\Brink\Documents" fájlokat a "C:\Users\Brink\OneDrive\Documents" fájlba helyezi át, és szinkronizálja a felhőben lévő online OneDrive-omra."

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#16154) kazsmerlaca


kazsmerlaca
senior tag

Sziasztok!

Van arra hotkey, hogy a képernyő bal és jobb oldalára dobjak egy aktív windows ablakot?

Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire

(#16155) Morgenstern válasza kazsmerlaca (#16154) üzenetére


Morgenstern
junior tag

Win+bal/jobb nyíl?

(#16156) elder troll válasza King Unique (#16151) üzenetére


elder troll
senior tag

Ahogy előzőleg, úgy most sem teljesen tudom dekódolni a mondandód.
Én arról írok, hogy mindenféle haxolás, megkerülés és egyéb móka nélkül Media Creation Tool-lal létrehozott telepítővel gond nélkül települ a rendszer. Te viszont csak a megkerülős/haxolós részt írod, vagyis nekem ezt sikerült dekódolnom.
Idáig annyit szűrtem le, hogy ha nem volt bekapcsolva valamelyik követelmény bios/uefi szinten, akkor a telepítő az elején mutat egy hatalmas fákkot. Ezt a fákkot lehetett kikerülni, de jelen esetben erről nincs szó.
Azt gondolom, hogy válság közepén nem ésszerű milliós nagyságrendből lecserélni a komplett gépparkot, ami amúgy tökéletesen megfelel az adott célszoftverekhez.

Akkor nagyon leegyszerűsítve kérdezem: 2 év múlva, amikor beszántják a win10-et, akkor a komplett 6. gen intel géppark kuka vagy sem?

3 gép még itt van nálam beüzemelésre várva, de ha nincs értelme foglalkozni vele, akkor nem ölnék fölös energiát a témakörbe. Arra a két évre a jelenlegi gépek is bőven megfelelnek, azok delta tápok meg strapabíró ssd-k még engem is túlélnek.

(#16157) Doky586 válasza elder troll (#16156) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"akkor a komplett 6. gen intel géppark kuka vagy sem?"
Azért még egy cégnél is illik 10 évente lecserélni a gépparkot.. :U

(#16158) King Unique válasza elder troll (#16156) üzenetére


King Unique
titán

A "mindenféle haxolás, megkerülés és egyéb móka nélkül Media Creation Tool-lal létrehozott telepítővel gond nélkül települ a rendszer" alapesetben akkor van. ha megfelel a PC a követelményeknek, ha nem, akkor már ez elején elakad.
Ha eleve van "megkerülős/haxolós" módszer, akkor ugye nem teljesen világos miért kérdés újfent mindez, ha szükség esetén trükközéssel eleve megoldható a telepítés nem támogatott hardverkonfigurációknál is.
Az előbbiekből logikusan következik, hogy ha megoldható nem támogatott hardverkonfigurációra is a Windows 11 telepítése, akkor nyilván nem kell lecserélni a jelenlegi PC-ket, gépparkot.
Azért céges szinten is szokták X évenként cserélni a gépparkot, ahol a Windows 11 hardveres követelményei manapság azért nem teljesíthetetlenek a modern PC-knél, sőt az UEFI & Secure Boot + TPM 2.0 annyira azért nem újdonság és már-már alap, ahogyan támogatott CPU-t is bőven lehet találni.
Ki tudja mi lesz majd 2 év múlva, az ügyben a Microsoftnál kellene érdeklődni. Ha ez, akkor lesz szívás a nem támogatott PC-knél, de valószínűleg lesz arra is kerülő módszer, mint ahogyan most is van.
Ha mindez továbbra is ekkora kérdés és dilemma, akkor egyelőre lehet jobb lenne inkább Windows 10-nél maradni, ami 2025. végéig, azaz még 2 évig támogatott a Home és Pro kiadásoknál.

[ Szerkesztve ]

(#16159) adika4444 válasza elder troll (#16150) üzenetére


adika4444
addikt

Az én tapasztalatom, hogy önmagában a régi CPU nem probléma perpill, főleg, ha ilyen 6. generációs téma. A hóközi update-ek jönnek rendben (bár ez gondolom nem újdonság:D), elvileg a nagy funkciófrissítések is. De van itt egy fél éve telepített 7. gererációs i5-tel szerelt dell laptop, majd beírom, feldobja-e a 23h2-t.

üdv, adika4444

(#16160) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Sziasztok!
Újraraktam a win11-et, ám telepítés közben nem tudtam megadni a fiókom jelszavát, ezért authenticatorral jelentkeztem be.
Meg kellett így adnom a windows hellónak pin kódot.
A problémám az lenne, hogy most ezt nem tudom kikapcsolni.
Mivel egyedül használom a wint, be volt állítva, hogy bejelentkezéshez ne kelljen jelszót megadni, automatikusan bejelentkezett.
Ezt viszont most nem tudom megtenni, mert nem engedi kikapcsolni a pin kódot, gondolom, mert nincs jelszó.
Próbáltam, hogy bejelentkezéskor azt választom, hogy nem tudom a pin kódot, ekkor kéri a jelszót, amit meg is adok, de hiába, mert utána megint kéri, hogy adjak meg pin kódot és ugyan ez lesz a végeredmény, hogy nem tudom kikapcsolni a hellót.
Van valakinek ötlete, hogy hol tudom hozzáadni a jelszót?
Van erre valami megoldás, vagy újra kell telepítenem a win11-et?

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#16161) Bib válasza s7evcsenko (#16160) üzenetére


Bib
őstag

Én a hello-t nem ismerem, de én mindig telepítés után átjelentkezek helyi fiókba.

(#16162) elder troll válasza Doky586 (#16157) üzenetére


elder troll
senior tag

Azért még egy cégnél is illik 10 évente lecserélni a gépparkot.. :U
Ez volt a szándék, ezért kezdtem el a 2. generációs intel brand gépeket lecserélni 6. generációsra. Ez egy 4 fős kicsi cég, jelenlegi gazdasági helyzetben nincs több millió forintjuk a komplett géppark cseréjére, mármint zsír újakra. 0-ról raktam össze 5-6 évvel ezelőtt az egészet (az első csavar megvásárlásától az utolsó kattintásig), már akkor 5 évesek voltak azok a fujitsu gépek, de minőségi komponensekből álltak. Gondolom a delta tápegység még neked is mond valamit (örökélet+1). Akkor ezek a gépek 11400 forintba kerültek nettó, és ebben benne voltak a win7pro matricák is, illetve pegazus-t megkértem, hogy szerepeljen a számlákon az oprendszer (nem vagyok jártas szoftverjogban). Ezeket a gépeket fejlesztettem folyamatosan kicsi pénzből (celeron->pentium->legmagasabb órajelű i3), intel 520 és samsung 850 pro ssd-k, kitömtem rammal, mecha billentyűzetek, flicker free monitorok, stb.

#16158 King Unique
jobb lenne inkább Windows 10-nél maradni, ami 2025. végéig, azaz még 2 évig támogatott a Home és Pro kiadásoknál
Többször próbáltam kifejezni, hogy a két év múlva esedékes történések elébe próbálok menni, de ha a már beüzemelésre váró 6. gen intel gépek sem felelnek meg a célnak, akkor nem ölnék bele plusz energiát. Az összes gépen beállítható a secure boot és a TPM 2.0, mindegyikre felmegy a win11pro haxolás nélkül. Ha ez sem felel meg a két év múlva esedékes win10 beszántása után, akkor elengedem a témakört. Kicsi pénzből ezt tudtam összehozni, konkrétan ezeket is én finanszíroztam meg, teszteltem le minden komponensét, stb. Ha ezek nem lesznek jók az adott célra, mármint nem célszoftverek futtatására, hanem az új oprendszernek, akkor nem költetnék velük erre, hanem feldobom apróra, oszt' csókolom.

[ Szerkesztve ]

(#16163) hhgygy válasza kazsmerlaca (#16154) üzenetére


hhgygy
senior tag

Egérrel snap windows

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#16164) Doky586 válasza elder troll (#16162) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Azért még egy cégnél is illik 10 évente lecserélni a gépparkot.."

"0-ról raktam össze 5-6 évvel ezelőtt az egészet (...), már akkor 5 évesek voltak azok"
Tehát már most 10 évesek.. :W

(#16165) kazsmerlaca válasza hhgygy (#16163) üzenetére


kazsmerlaca
senior tag

De ez a lényeg, hogy egeret ne kelljen használni hozzá.
Ezt én is ismertem, pont ezért kérdezem.
Jobb ötlet?

Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire

(#16166) Fire/SOUL/CD válasza kazsmerlaca (#16165) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Már kaptál rá választ (csak átsiklottál rajta, le/fel nyíllal is játszadozhatsz, rá fogsz jönni mit csinál)... :B

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16167) Dot


Dot
őstag

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy ha alvó állapotba rakom a laptopot akkor csak a fedél felnyitásával vagy a bekapcsoló gomb megnyomásával kelljen fel a gép?
Jelenleg az egér mozdításával is felébred (illetve bármilyen billentyű lenyomásával).. ezért gyakran az alvó módra klikkelés után egyből felébred mikor elengedem az egeret..

Köszönöm.

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#16168) hhgygy válasza Dot (#16167) üzenetére


hhgygy
senior tag

USB beállításoknál don't wake up Ne ébressze fel

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#16169) elder troll válasza Doky586 (#16164) üzenetére


elder troll
senior tag

Vannak gondok. Sajnálom, ha nem tudtad dekódolni azt az infót, hogy pont azokat a 10 éves gépeket cserélném le újabbakra (6. gen). Vagyis már meg is vettem, le is teszteltem őket, csak a beüzemeléssel várok egy fogyatékosként is értelmezhető, egyértelmű választ tőletek, de akkor elengedem a témát.

[ Szerkesztve ]

(#16170) kazsmerlaca válasza Morgenstern (#16155) üzenetére


kazsmerlaca
senior tag

Köszönöm szépen. Ezt a választ csak most láttam :R

Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire

(#16171) kazsmerlaca válasza Fire/SOUL/CD (#16166) üzenetére


kazsmerlaca
senior tag

Bocsi, tényleg nem láttam :R

Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire

(#16172) Doky586 válasza elder troll (#16169) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A 6.gen az ~2016 évjáratú. 2025 végén szűnik meg a win10 frissítése tehát 2026 elején illik váltani win11-re. Tehát 2016-2026 ez 10 év.

Lehet itt toporzékolni csak felesleges. Nemis értem mit akarsz ezzel elérni.

(#16173) Dot válasza hhgygy (#16168) üzenetére


Dot
őstag

Köszi, de sajnos nem találok ilyet, tudnál segíteni milyen menü alatt keressem?
bocsi, de nem vagyok jártas a w11-ben.

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#16174) elder troll válasza Doky586 (#16172) üzenetére


elder troll
senior tag

Nem toporzékolok, egy szerintem egyszerű igen-nem választ vártam. Arról nem tehetek, hogy valakinek örömet okoz egy kommunikációs problémákkal küszködő enyhén értelmi fogyatékos tudatos alázása.

Azért köszönöm a többieknek :R

Esetleg valaki leírhatná akár privátban, hogy merre induljak, hol képesek egy egyszerű igen-nem kérdésre válaszolni.

A kérdés ez volt:
Akkor nagyon leegyszerűsítve kérdezem: 2 év múlva, amikor beszántják a win10-et, akkor a komplett 6. gen intel géppark kuka vagy sem?

[ Szerkesztve ]

(#16175) Fire/SOUL/CD válasza elder troll (#16169) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha olyan 6. gen CPU-(k)ról van szó, ami(k) Windows 11 supported Intel processors listában megtalálható(k), akkor mindent megtettél azért, hogy 2 év múlva ne legyen gond a W10->W11váltással. (korábban írtad, hogy UEFI/TPM 2.0 stb már most is adott)

Azt meg, hogy 2 év múlva, az MS-nél esetleg elgurul a gyógyszer és egy main build váltásnál nem találják-e ki, hogy onnantól 2 CPU kell, a fenti listában szereplő CPU-k 80%-a kuka, meg TPM 3.0, meg 1TB RAM, azt meg a rosseb se tudja előre megmondani... :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16176) elder troll válasza Fire/SOUL/CD (#16175) üzenetére


elder troll
senior tag

i5-6500 és 6600 processzorokat raktam a gépekbe, a Fujitsu Esprimo D756/E90+ amúgy is csak 6. generációs procikat fogad, a HP EliteDesk 800 G3 már 7. generációssal is megbirkózik, de nincs érdemi jelentősége a jelenlegi helyzetben. Mindegyik lapon van lehetőség secure boot-ra és TPM 2.0 beállítására.
Alapvetően nem akarok kiszúrni a volt melóhelyemmel, hiába nyaggatnak, hogy üzemeljem be ezeket, ha később mennek a levesbe. Arra a 2 évre a korábbi gépek is bőven megfelelnek az adott célszoftverekhez. Nekem sokkal egyszerűbb feldobni apróra, mint beüzemelni nekik.
Kis naivan azt hittem, hogy ha ezeket most a lehetőségeimhez mérten jól bekonfigolom, akkor két év múlva döccenésmentes lesz az oprendszerváltás.
Amúgy az első 6. gen gépet 2020. első félévben vettem, a következő kettőt 2022. áprilisban, a következő kettőt idén év elején (mielőtt jött volna a hír), és az utolsót nem tudtam 30e-ért otthagyni ~ egy hete :DDD

De akkor röviden és tömören: 2 év annyira hosszú intervallum ms mértékben, hogy bármi és annak az ellentéte is megtörténhet, és nem lehet az adott kérdésre igennel vagy nemmel válaszolni.

[ Szerkesztve ]

(#16177) Fire/SOUL/CD válasza elder troll (#16176) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"2 év annyira hosszú intervallum ms mértékben, hogy bármi és annak az ellentéte is megtörténhet, és nem lehet az adott kérdésre igennel vagy nemmel válaszolni."
Szvsz, ez a szitu... Ez egy Hofi klasszikusra emlékeztet (csak úgy fejből írom)...

- Józsi bácsi, a disssznó mennyit fog fialni?
- hát teccik tudnyi, az egy olyan dolog, hogyhát előre a rosseb se tudja megmondani...
- a pofád befogd büdös paraszt, a számot mond, a disssznó mennyit fog fialni?!
- hát teccik tudnyi (durr egy pofon) Jajajajj, hát mennyit fialjon? Mennyi a terv elvtárs?
- 14
- hát, akkor annyit fog fialni. Ezt megmondták a disznónak is? Maga beszéljen vele, mégis egy szinten vannak...
:C

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16178) King Unique válasza elder troll (#16162) üzenetére


King Unique
titán

Ha az "összes gépen beállítható a secure boot és a TPM 2.0, mindegyikre felmegy a win11pro haxolás nélkül" úgy kell érteni, hogy már ki lett próbálva, akkor nem világos mi a kérdés és miért téma ez egyáltalán. :F :D
Másképpen fogalmazva, ha most megfelelnek a PC-k a rendszerkövetelmények - bár az i5 6500 és 6600 pont nem szerepel a listában - és telepíthető a Windows 11 trükközés nélkül, akkor jó eséllyel 2 év múlva is oké lesz, mivel a Windows 11-nél már elvileg nem várható módosítás a főbb rendszerkövetelményeknél, az inkább majd a Windows 12-nél lehet esélyes, vagy ki tudja előre.

[ Szerkesztve ]

(#16179) Armagedown válasza elder troll (#16176) üzenetére


Armagedown
őstag

A helyzet az, hogy a gépcserével nem léptél előre, mert a 6. generációs processzorok ugyanúgy nem támogatottak, mint a 2., de legalább csökkent a fogyasztás.
Jobban meg kellett volna nézni, hogy mit veszel, mert a támogatás az Intel processzorlista alapján a 8. generációnál kezdődik, AMDnél pedig a 2000es szériás processzoroknál, illetve a 3000es APUKnál.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#16180) elder troll válasza Armagedown (#16179) üzenetére


elder troll
senior tag

Jobban meg kellett volna nézni, hogy mit veszel,
Ebben a hsz-ben írtam (amire válaszoltál), hogy 2020-ban kezdtem el fejleszteni a gépparkot, vagyis akkor vettem az első 6. gen gépet. Aztán 2022. év elején a következő kettőt.
Ha esetleg van fölös jósgömböd, akkor féláron átveszem :K

#16178 King Unique
Köszönöm, ez most egy kicsit megnyugtató volt.

Mindenkinek:
Köszönöm a válaszokat, és elnézést, amiért "kicsit" nehéz eset vagyok :R

[ Szerkesztve ]

(#16181) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Hello, hello. Az van, hogy piszkosul jó lenne PC-re egy shortcut a dark és világos módok közötti váltásra....tudtok ilyet? Én nem találtam. Edge van használatban....ott sem találtam

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#16182) Pityu. válasza xy.zsolt (#16181) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Ez esetleg?Szerintem 11-en is működhet egy próbát megér.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#16183) xy.zsolt válasza Pityu. (#16182) üzenetére


xy.zsolt
őstag

köszi :R ....rápróbálok. Úgy fest egyéb telepítés nélküli megoldás úgysincs, sajna

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#16184) efemm válasza xy.zsolt (#16181) üzenetére


efemm
tag

powershell-ben simán:
dark:
Set-ItemProperty -Path HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize -Name AppsUseLightTheme -Value 0
light:
Set-ItemProperty -Path HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize -Name AppsUseLightTheme -Value 1

(#16185) gekkoXT válasza xy.zsolt (#16181) üzenetére


gekkoXT
senior tag

(#16186) Armagedown válasza elder troll (#16180) üzenetére


Armagedown
őstag

2020ban már kaphatóak voltak az általam említett processzorok.
Az újítás lényege, hogy a régi helyett valami korszerűbbet vegyünk.
A Ryzen érkezéséig az Intel nagyon lassan fejlesztett, mivel nem volt konkurenciája, nem volt túl nagy előrelépés sebességben, ezért nem volt értelme a 2. generációs gépeket cserélni 6.ra, ha a sebesség növelése volt a cél.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#16187) Pityu. válasza gekkoXT (#16185) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Pont ezt találtam még meg más formában :)

#xy.zsolt

Nincs mit :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#16188) hhgygy válasza Dot (#16173) üzenetére


hhgygy
senior tag

A régi Control Panel/Device Managerben kell ezeket állítani, például a keyboardot itt:

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#16189) elder troll válasza Armagedown (#16186) üzenetére


elder troll
senior tag

De 2020-ban nem tudhattam, hogy mikor szántják be a win10-et, és azt sem, hogy hivatalosan csak 8.generációtól lesz kompatibilis a windows 11.
Én is ryzen early adopter voltam, konkrétan intel 2. gen-ről váltottam, de az adott célszoftvereknek bőven jó volt a 6. gen (igazából a csajok a 2. gen-re sem panaszkodtak). Ez is már 4-5 évvel fiatalabb az elődöknél, ráadásul nagyon jó árban találtam a gépeket. Én szerettem volna a legjobban ryzen gépeket beüzemelni, de azokból a brand gépek még nagyon nem azon az árszinten mozogtak, ahogy a 8. generációs intel társai sem. Viszont az adott célra bőven jó a 6. gen is. Nem bizonygatni szeretném, hogy ez mennyire jó. Így alakult, ilyen gépekkel kezdtem el fejleszteni/fiatalítani a "flottát", ebből próbálom a lehetőségeimhez mérten a legtöbbet kihozni a jelenlegi gazdasági helyzetben. Ezek a gépek 2-3-4 év múlva is biztosan jók lesznek az adott célnak és célszoftvereknek. Igazából csak a frissítések miatt aggódtam, mert melós gépnél az nem opció, hogy nem kap biztonsági frissítéseket.

Amúgy a kompatibilitási listában nem szereplő processzorok közül néztem még:
Ryzen 3 Pro 2200GE-vel (elvileg a "pro" jelölés miatt van TPM 2.0),
Ryzen 5 1600AF-fel (rebrand-elt 2600 kisebb órajelen),
i3-6100U-val is (Medion E6422), és mindegyikkel települt a win11 MCT-s telepítővel.

[ Szerkesztve ]

(#16190) Doky586 válasza elder troll (#16189) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Összefoglalva:
- először az volt a gond hogy nem hivatalosan fel lehet rá tenni
- aztán az volt a baj hogy hivatalosan nem lehet
- meg hogy jó dolgozni az akkor 10 éves gépen

Szóval mi is a valódi gond? :U

[ Szerkesztve ]

(#16191) qqcqqc válasza elder troll (#16189) üzenetére


qqcqqc
őstag

A Ryzen 5 1600AF hivatalosan is támogatott.

(#16192) Fire/SOUL/CD válasza qqcqqc (#16191) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem. A Ryzen 5 1600 széria hivatalosan nem támogatott (Windows 11 supported AMD processors) , csak van egy kis trükk dologban, nevezetesen, hogy a 1600AE (Summit Ridge) nem támogatott, a 1600AF (Pinnacle Ridge) sem támogatott, csak ez utóbbi (AF végződésű) egy Ryzen 5 2600-nak felel meg, az meg támogatott... :DDD

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16193) elder troll válasza qqcqqc (#16191) üzenetére


elder troll
senior tag

Bacsis vett tőlem egy 1600AF-et, és beépítés után azt írta nekem, hogy csak haxolással tudta felrakni ismerőse gépére a win11-et. Ezzel nem értettem egyet, és megkérdeztem, hogy beállította-e uefi-ben a megfelelő dolgokat (TPM 2.0, secure boot), amire csak annyit válaszolt, hogy már mindegy :B . Azóta vettem még egy 1600AF-et, és mindenféle haxolás nélkül felment rá a MCT-s telepítővel a 11.
Igazából csak a "neve" miatt nem támogatott, win10 alatt piros X volt a neve mellett, a többi mellett zöld pipa volt.

#16190 Doky586
Nincs jobb dolgod, mint egy magát amúgy írásban nagyon nehezen kifejező user állandó jellegű vegzálása. Na ez gond. Állandó élcelődő hsz-ekre reagálni, amikor lenne más dolgom, ez is gond. Sajnálom, ha nem sikerült megértetni veled a gondolataim, de több energiát nem ölnék bele. Csak, hogy értsd a dolgot: az általad megválaszolt hsz-t közel egy órán keresztül írtam, és ez is lassan fél óránál jár.
Amúgy 5x írtam le, hogy sikeresen és haxolásmentesen települt az adott gépekre a 11, és a veled ellentétben segíteni próbáló fórumtársunknak is csak az ötödik ilyen jellegű hsz után esett le, hogy konkrétan én vagyok az egyetlen ilyen jellegű tapasztalattal rendelkező user. Erről beszéltem kommunikációs nehézségek címszó alatt, sajnos volt időm megszokni.

[ Szerkesztve ]

(#16194) Sgt. Chris válasza Fire/SOUL/CD (#16192) üzenetére


Sgt. Chris
aktív tag

Egy 1600-asom van nekem is (Summit Ridge), bár ahogy írtad valóban nem támogatott, de mindenféle hack nélkül települt már rá többször is a WIN11 x64 Pro. Működik szépen, hiba nélkül. Csak ha ráeresztem a rendszerkövetelmény ellenőrzőt, akkor derül ki a turpisság... :DDD

ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W

(#16195) elder troll válasza Sgt. Chris (#16194) üzenetére


elder troll
senior tag

Akkor viszont valótlant írtam az AM4 APU topikba, amikor azt írtam, hogy 2400G-vel nem lehet telepíteni. Este rokoninvázió után ránézek még egyszer egy 2200G-vel.

[ Szerkesztve ]

(#16196) Doky586 válasza Sgt. Chris (#16194) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem lehet hogy rufus-al készítetted a telepítőt ami egyúttal megis hackelte..? :D

(#16198) Dot válasza hhgygy (#16188) üzenetére


Dot
őstag

Köszönöm, közel jártam.. az USB alatt néztem nem az egér/billentyűnél
:R

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#16199) pendre54


pendre54
addikt

Ez jött ma velem szembe:
Elindította már valaki ezt a 23H2-t, és ha igen mi a tapasztalat? K@rvára nem szeretnék, mindjárt az elején lukra futni. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#16200) King Unique válasza pendre54 (#16199) üzenetére


King Unique
titán

Bizony, a korábbi késlekedés után szép csendben végül csak kiadta a Microsoft a Windows 11 23H2 verziót még októberben - ha már Oktober 2023 Update néven is hivatkoztak rá - , a konzumer szoftverletöltő oldalon is már a 23H2 verzió telepítője érhető el. :C

Akkor ne telepítsed, ha ekkora kérdés és dilemma, meg ismeretlen fogalom az előzetes képfájlba mentés és utólagos visszaállás lehetősége, ahol támogatott Windows 11-veziónál amúgy is csak opcionális frissítésként ajánlja fel a Windows Update a 23H2-t...
Egyébként ha csak az engedélyező csomagot (eKB) tölti le és telepíti a Windows Update, akkor a 23H2 funkciók már eleve telepítve, integrálva lettek a havi kumulatív frissítésekkel (CU) a 22H2 verzióba és az eKB csak bekapcsolja ezeket, meg átírja a buildszámot.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.