Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) stickermajom válasza Asztee (#1700) üzenetére


stickermajom
addikt

Rendszerparticiora toltesz.

(#1702) Asztee válasza stickermajom (#1701) üzenetére


Asztee
aktív tag

Nem. A Public/transmission/downloads-ba. Bár a TM setupjában az van hogy : /root/Dowloads :F ,de a PC-n és a TV szerint is a Public/transmission/downloads-ban van.

''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."

(#1703) kokosmith válasza kokosmith (#1697) üzenetére


kokosmith
tag

Valakinek ötlet?

(#1704) kokosmith válasza kokosmith (#1703) üzenetére


kokosmith
tag

Tegnap már az UI is ezer féle hibát dobott, de a kütyü még elérhető volt. Mivel UI-ból nem tudtam újra indítani, áramtalanítással próbálkoztam. Jelenleg 16 órája fehér folyamatos led világít. Kérlek segítsetek, hogy mit csináljak annak érdekében, hogy életre keltsem a kütyüt. Ha még az adatok elvesztése nélkül sikerülne ez, az még szuperebb lenne, de az első számú cél az, hogy beinduljon szétszerelés nélkül!

Kérlek segítsetek!

(#1705) PistiSan válasza kokosmith (#1704) üzenetére


PistiSan
addikt

Azt szokták mondani, hogy várd meg a fehér ledet amíg helyre jön!
Van amikor több mint 1 nap kell hozzá, egyébként te milyen fw-t használtál rá? Úgy tudom a legújabb fw-vel már nincs apt-get install teletőség, korábbi hozzászólásodból látom hogy használtad a parancsot!

Ugye upgrade parancsot véletlenül sem adtál ki? Mert az tönkre teheti az egész rendszert.

(#1706) stickermajom válasza kokosmith (#1704) üzenetére


stickermajom
addikt

Pedig ez gyanúsan bricktelenítős móka lesz.. :( Nekem is így kezdődött anno, épp most is arra vár, hogy minidlna install után megcsináljam.

(#1707) kokosmith válasza PistiSan (#1705) üzenetére


kokosmith
tag

Még a régi FW volt rajta, tehát mennie kell a parancsnak. Adtam ki sok parancsot, de upgrade-t épp nem.

Pl ilyet: apt-get -f install. Illetve kerestem leírásokban, hogy mit lehetne csinálni, és volt egy parancs, ami a nem futó dolgokat vagy miket eltávolította, meg néhány szolgáltatást újraindított. Utána hasalt el az UI, próbáltam factory reset-et, de az sem indult el, csak hibákat dobált. Adatbázis ellenőrzésre is ERROR-t dobott. :(

(#1708) kokosmith válasza stickermajom (#1706) üzenetére


kokosmith
tag

Ennyire parás a minidlna telepítése? Illetve van itt vajon olyan, aki ilyen brick-elős dolgot meg tud nekem csinálni, aki már gyakorlott ilyenben, és cserébe szívesen fogadna néhány sört?

(#1709) PistiSan válasza kokosmith (#1708) üzenetére


PistiSan
addikt

Szerintem az "apt-get -f install" betett pár dolognak, mivel figyelmen kívül hagyod vele a hibaüzeneteket és telepítesz vele, felülírva akármilyen hibát kiváltó eseményt.

Én több dolgot is telepítettem már a cloudra, azóta is működik tökéletesen.
Véleményem szerint pont az ilyen esetek miatt vették ki az új fw-ből az apt-get install lehetőséget!

UNBRICK leírás: [link]
Bele is rakom az összefoglalóba, hogy ne kelljen keresgetni.

(#1710) kokosmith válasza PistiSan (#1709) üzenetére


kokosmith
tag

Van arra esély, hogy ezután megmaradjanak a tárolt adataim? Illetve mennyire könnyű eltörni valamit szétszedésnél? Ezt inkább bíznám szakértő kezekre sörért cserébe, ha van lelkes segítőkész ember jelen :)

(#1711) PistiSan válasza kokosmith (#1710) üzenetére


PistiSan
addikt

Nem tudom hogy titkosítva vannak e az adatok a meghajtón, ha össze kötöd linuxal akkor látfni fogod hogy engedi csatolni a meghajtót vagy sem!

Ha kiírod merre laksz, akkor talán valaki fog jelentkezni, bár szerintem összesen 1 vagy 2 ember lehetett aki így elrontotta a nast, hogy ehhez keljen folyamodnia.

(#1712) kokosmith válasza PistiSan (#1711) üzenetére


kokosmith
tag

Pillangó utcai metró, de Budapesten szívesen elviszem bárhova, ahol segít valaki megcsinálni. Nem volt semmi titkosítás. Még azért bízom benne, hogy holnap reggelre helyre áll valami csoda folytán.

(#1713) stickermajom válasza kokosmith (#1712) üzenetére


stickermajom
addikt

Ha unbrickelni kell, akkor az adatoknak lottek nagy valoszinuseggel. Bp jo lenne, de a kovetkezo 1-2 hetben en is alig vagyok itt, egyelore a sajatomat sincs idom megcsinalni. :(

(#1714) PistiSan


PistiSan
addikt

Frissítettem az új fw-re, végig gondoltam és igazából nem nagyon van olyan extra alkalmazás ami miatt félnem kell a apt-get hiányától.
A transmission telepítési leírást követtem. [link] (másolás beillesztés).
Egyelőre minden rendbenlévőnek tűnik.

(#1712) wcoo
Arra gondolok, hogy a wd lehet eleve titkosítva tárolja az adatokat a nason, pont azért ha ellopják a jelszó nélkül úgy sem tudják használni, ha meg kivszik a vinyót akkor a titkosított adatokkal megint nem érnek semmit.

(#1715) PistiSan válasza PistiSan (#1714) üzenetére


PistiSan
addikt

Gondoltam megnézem a fw frissítés kiadási megjegyzései között leírt sebesség javítás mennyrire valós, mint kiderült nagyon is! :Y

Pár napja csináltam egy tesztet a NasTester programmal, akkor elég gyatra eredményeket kaptam a valós fájl másoláshoz képest, most ismét elővettem a programot és szinte hihetetlen a javulás, a valós fájl másolás pedig ennél is gyorsabb kb 5-10MB-al.

Itt egy összefoglaló kép a mérésekről: [link]
Firmware Release 4.00.00-607 (7/9/2014)

(#1716) Kroni1 válasza PistiSan (#1715) üzenetére


Kroni1
veterán

Ezt örömmel hallom! Akkor én is veszem majd a bátorságot ha lesz időm és neki is ugrok majd a frissitésnek.. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem a Public megosztásba szeretném telepíteni a TM-et, hanem egy másik, szintén levédetlen Data megosztásba akkor telepítés közben csak simán átírom mindenhol és kész? Vagy ez okozhat esetleg galibát? :R

A sebességek amugy gyanusan sokat nőttek, ezt majd én is megnézem, hogy nálam is változik-e ennyit. Amugy a media és a wdphotodbmerged és a wdmcserverd -et te átállítottad disable-re az előző FW-vel vagy nem volt letiltva ez a két folyamat?!

(#1717) Celtis válasza kokosmith (#1710) üzenetére


Celtis
veterán

Nem tudom mennyire más a Mybook Live-hoz képest, de én azt brickeltem, és gond nélkül megmaradtak az adatok, mert a rendszer külön partíción van.
Ha kiveszed a HDD-t és rádugod egy gépre, szerintem úgy is fogsz tudni mentést csinálni.

(#1718) PistiSan válasza Kroni1 (#1716) üzenetére


PistiSan
addikt

Én a leírás alapján copy+past-al csináltam meg mindent, úgy voltam vele úgy biztos jó lesz, utána majd módosítom amit kell.

Természetesen a wdphotodbmerged és a wdmcserverd is letiltott állapotban figyel végig, ha vissza olvasol a legelejére én voltam az akit rögtön zavart a dolog, és állítottam is le amint tudtam. :)

Korábban linkeltem a megoszott google doksit ahová a leírásokat pakolt(uk)am, az ott leírtak szerint mentsd le a torrent fájlokat a régi fw-ből, frissíts majd rakd fel a Transmisisont, próbáld ki hogy elindult e, ha igen akkor kész vagy az első lépéssel.
A settings.json fájt én egy az egyben felülírtam a régivel, majd a public mappába mappa helyesen vissza másoltam a kliens (torrent) fájlokat, majd elindíottam ismét a TM-t.

A vége az lesz, hogy minden ugyan úgy működik mint frissítés előtt, nem kell újra hashellni semmit, minden bent lesz a kliensben ahogy volt, ugyan oda tölt mint frissítés előtt.

Amit viszont most kihasználtam, hagytam a torrent fájlokat a public megosztásban mivel én azt a mappát igazából nem is használom, viszont így ha legközelebb frissítek majd nem kell foglalkoznom a mentéssel, csupán a settings.json fájlt kell lementenem és később vissza állítani.

(MC, HTOP nagyon hiányzik, valahogy csak fel kéne telepíteni)

[ Szerkesztve ]

(#1719) Kroni1 válasza PistiSan (#1718) üzenetére


Kroni1
veterán

Azért kérdeztem hogy ezek a szemetelők le voltak-e tiltva, mert az általad linkelt képen nagyon lassunak tűnik a régebbi FW-vel elért másolási sebesség. Kiváncsiságból én is lefuttattam a nastester 1.7-et és nálam sokkal gyorsabb a régi FW alatt is, igaz még mindig nem éri el az új FW-vel általad elért sebességet, szóval az tűnik a leggyorsabbnak..

Az új FW-nál gondolom pont ugyanúgy kell letiltani őket igaz?!

[ Szerkesztve ]

(#1720) PistiSan válasza Kroni1 (#1719) üzenetére


PistiSan
addikt

Igen, ugyan ugy kell.
Tegnap kivancsisagbol egy mc-t azet fel raktam,
Amint inditanam "killed" uzenetet dob a konzol.

(#1721) kokosmith válasza Celtis (#1717) üzenetére


kokosmith
tag

Szerintetek esélytelen, hogy garanciába el tudjam intézni? Ipon-os gari van rá. Olyan indokkal, hogy mondjuk FW frissítés közben elhasalt?

Megnéztem a szétszedős videót, hát én nagyon nem szívesen állnék neki, tuti ketté törném valamelyik létfontosságú alkatrészt... :W

Illetve most megpróbáltam megint áramtalanítani 30 óra fehér folyamatos led után, de most újra fehér folyamatos led világít bedugás óta (kb 2 órája), illetve néhány percenként villan egyed a fehér led. Érdemes lehet reset-elést megpróbálni még?

(#1722) Kroni1 válasza kokosmith (#1721) üzenetére


Kroni1
veterán

Reset nem árthat már semmit, probáld meg. de mitől is halt meg?

(#1723) kokosmith válasza Kroni1 (#1722) üzenetére


kokosmith
tag

Mini DLNA-t próbáltam telepíteni, de hibába ütköztem, majd őrült módjára nekiálltam próbálkozni netes leírások alapján :W

Ennek az lett az eredménye, hogy az UI-ja mindenféle hibát dobált, és mivel gyári visszaállítást nem tudtam csinálni, újraindítottam úgy, hogy kihúz-bedug. Nem kellett volna...

Ilyesmi parancsokat próbáltam:

apt-get clean all
apt-get update

Illetve ilyeneket is:

apt-get -f install
apt-get clean all

Meg:

apt-get autoremove

Asszem ezután kezdett el szolgáltatásokat újraindítani.

Erről a fórumról szedtem ezeket:

http://www.linuxforums.org/forum/debian-linux/110983-solved-unmet-dependencies.html

(#1724) itg válasza PistiSan (#1709) üzenetére


itg
tag

apt-get install -al vigyázni kell, én anno így nyírtam ki a live-ot.
valamelyik php modult akartam telepíteni, de nem figyeltem, hogy milyen függőségei vannak, illetve a telepítés érdekében mit kell cserélnie.
Yes-t nyomtam, lecserélte apache-ot, az egész php-t és én hülye még újra is indítottam, egy gyári beállítások visszaállítása után. (így se ssh, se UI)
Még jó, hogy gariban kicserélték...szedhettem volna szét.
Azóta elolvasom, mit akar cserélni/telepíteni.

[ Szerkesztve ]

(#1725) Celtis válasza kokosmith (#1721) üzenetére


Celtis
veterán

Valószínűleg lehet, de akkor biztosan lőttek a tárolt anyagoknak.

[ Szerkesztve ]

(#1726) Celtis válasza itg (#1724) üzenetére


Celtis
veterán

Én is ezzel nyírtam ki a live-ot. Tetszett, hogy a cloudra milyen egyszerű a telepítés és megcsináltam, live-on is. Újraindítás után nem volt zöbbé hozzáférés.
Szétszedés után sikerült újrarakni a rendszert, és minden saját tartalom megmaradt.

(#1727) kokosmith válasza Celtis (#1725) üzenetére


kokosmith
tag

A legfontosabb cuccok mentve voltak, így most inkább a garancia többet ér, mint a tárolt adatok.

(#1728) Asztee


Asztee
aktív tag

Yeeeeeaaaaah !!!! :DD :C 2 heti kínlódás és tetszhalál után végre sikerült újra élesztenem a MyBook Live-omat !!! :DD Ezt a módszert alkalmaztam és SIKERÜLT !!! Most nagyon happy vagyok ! :DD

''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."

(#1729) gonorrea


gonorrea
senior tag

Üdv!

Miért van az, hogy minidlan-t látja a tv, de üresnek mutatja a könyvtárakat! A tv-m mutataja a wdhálózatot is, és ott látom a filmet, és el is indítja (samu ue40d5000, tp-wdr3600 cat5e kábelek, és mégis laggolt egy hd film, így neveld a sárkányodat :( )

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#1730) drmotto válasza gonorrea (#1729) üzenetére


drmotto
őstag

Szia!

Nálad lesz a hiba, a nas beállításainál, mert nálam nem akad semmi, pedig van itt mindenféle átvitel.
Samu UE46F7000 tévé, vcat5e, wdr4300 router, vagy PS3, wifin ugyanez a router, vagy UE32E5300+wr841 ami wifin csatlakozik a wr4300-hoz, és úgy a NAS. Szóval bárhogy van az átvitel, nem lagol.

(#1731) PistiSan válasza PistiSan (#1718) üzenetére


PistiSan
addikt

Lehet én szúrtam el valamit, de a nas újra indulása után nem indul el alapból a torrent kliens.
A leírást követve az utolsó sorral bekerült a crontab ütemezőben a parancs.
@reboot transmission-daemon
Sajnos csak az után tudom használni a klienst ha kiadom manuálisan konzolban a "transmission-daemon" parancsot.
Próbálkoztam már sok mindennel.
Ha külső scriptbe rakom, simán indul, ha meghívom a sriptet cronból akkor pedig command not found hibát kapok.

Nem igazán zavar a dolog, de a héten valami eszméleten rossz az áram szolgáltatás, napi 3-4 áramszünet is van :(

(#1732) gaga1981


gaga1981
csendes tag

Sziasztok!Segitsetek legyszi!Wd my cloudomnal volt egy frissites es sajnos nem tudtam,hogy igy problemas a transmission,es persze hibara futott a telepitese.Utana ujrainditottam a nas-t es azota nem erem el az UI-t.Hogy tudnam visszavarazsolni?Lemondanek a transmissionrol is...Koszi elore is!

(#1733) PistiSan válasza gaga1981 (#1732) üzenetére


PistiSan
addikt

A nas mutat valami? Fehér led esetleg? SSH-n eléred? Pingre válaszol? Megosztások mennek?

(#1734) gaga1981 válasza PistiSan (#1733) üzenetére


gaga1981
csendes tag

Szia!Minden mukodik, a led is kek.Elerem halozatrol is,nincsen gond vele,csak az ui-t nem latom,nem erem el.

(#1735) gonorrea


gonorrea
senior tag

Nem tudjátok mit jelent az a wd2go.com oldalán hogy application blocked?
Belépek és ez a szöveg fogad, majd középen egy fehér négyzet piros felirattal, amire ha kattintok megint csak ez jön elő (java telepítve lett), és mindegy melyik böngészővel csinálom (ie, gc)

Másik dolog: el lehet érni a nas-t távolról, pl másik gépről meg tudjam mutatni documentumokat?
Van ddns, nyitottam egy portot, de ha beírom a böngészőbe a címet akkor kiírja hogy Forbidden blablabla

[ Szerkesztve ]

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#1736) gonorrea válasza gonorrea (#1735) üzenetére


gonorrea
senior tag

Bocs lejárt a szerk.idő!

2. kérdésre meg is van a válasz, ftp-n el tudom érni a nast, már csak a webes felület kell :)

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#1737) Kroni1 válasza gonorrea (#1736) üzenetére


Kroni1
veterán

másik gépről vagy pl. androidos telóról is el tudod érni, ha telepited a wd mycloud alkalmazást az adott gépre, és belépsz az azonosítóddal, jelszóddal.

(#1738) Poki79


Poki79
tag

Üdv!

Végignyálaztam nagyjából a topicot, mivel tervezem egy My Cloud 2TB beszerzését. De bizonytalan vagyok, mivel nem tudom, ha most veszek ilyen készüléket akkor az már v.04 firmware-el fog nagy valószínűséggel rendelkezni, és ekkor elég sok minden funkciótól elesek, amire azért szükségem lenne.
A kérdésem annyi, hogy honnan tudom vásárlás előtt megállapítani, hogy melyik firmware van benne? Értem ez alatt, valami sorozatszámot kell-e figyelni, mint pl. Xbox360 esetén is lehet következtetni a kernel/dash verzióra. Vagy alapból nem a legfrissebb firmware-el kerülnek forgalomba?
Ha mégis a legrisebb, akkor gondolom szétbontás után lehet csak letörölni a régit. De várom a véleményetek.

Köszönöm.

(#1739) PistiSan válasza Poki79 (#1738) üzenetére


PistiSan
addikt

Mik azok a funkciók amiket alapból nem tartalmaz és szeretnél használni?

(#1740) Poki79 válasza PistiSan (#1739) üzenetére


Poki79
tag

Hát gondolok itt a Transmissionra. A többi amire használom, az benne van, mivel csak DLNA-t használnám TV médiajátszójával, és más is írta, hogy arra bőven elégséges (x264, xvid kódoláshoz).

[ Szerkesztve ]

(#1741) drmotto válasza Poki79 (#1740) üzenetére


drmotto
őstag

A transmission feltehető, lásd fentebb. A firmware is downgrade-elhető, lásd kicsit jobban fentebb.

A filmnézést pedig simán viszi úgy is, hogy a tévém egy roterhez csatlakozik kábelen, ami wifin egy másik routerhez, amihez a nas csatlakozik kábelen.

(#1742) Poki79 válasza drmotto (#1741) üzenetére


Poki79
tag

Köszi, akkor mégiscsak átsiklottam a downgrade felett :)
A wifi sebességgel nincs gond, az most is úgy van, hogy a routert bridge módban használom (Xbox, Xbox360, TV rákötve) bár kicsit lassan tölt be, és nem nagyon tekerek belé, mivel sokat (2-5 mp) tölt, de asszony laptoposa is wifin van, szóval osztozni kell :)
Akkor megnyugtattatok és beruházok egy masinára :)

(#1743) Kroni1 válasza Poki79 (#1742) üzenetére


Kroni1
veterán

Jó döntés! :C

(#1744) gonorrea válasza Poki79 (#1738) üzenetére


gonorrea
senior tag

Nekem múlt héten jött meg, és 3xxxx verzióval.

Azt lehet, hogy teljesen előröl kezdem az egész beüzemelést?
Elég csak a menüben nyomni egy gyári visszaállítást? Csak minidlna-t telepítettem! Ja meg 350 Gb film és kép, de azokat most mentem vissza a gépre :)

[ Szerkesztve ]

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#1745) PistiSan válasza gonorrea (#1744) üzenetére


PistiSan
addikt

Fw frissítéskor tudom hogy minden adat megmarad, gyári beállításnál nem tudom hogy törlődik vagy sem.

(#1746) Poki79


Poki79
tag

Kicsitt off a hsz-m, de a napokban meg kívánom venni, ajánlom másoknak is edigital-nál cetelem kártyára 10% kedvezmény. Aki teheti használja ki, számoljon, főleg, ha van ilyen kártyája és használja is. Aki nem használja, az nem jár jól vele, mert az éves díj több mint a kedvezmény (én tavaly így jártam), de ezt ki-ki döntse el. 35.000 Ft elméletileg így a 2 TB.

(#1747) gonorrea


gonorrea
senior tag

Elindítottam a teljes gyári visszaállítást, 4,5 óra után 67%! Ez elég csiga

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#1748) drmotto válasza gonorrea (#1747) üzenetére


drmotto
őstag

Az egész jó. Nekem az első ilyennél 17 órát ment. :)

(#1749) gonorrea válasza drmotto (#1748) üzenetére


gonorrea
senior tag

Akkor megnyugodtam :DDD

A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Amazfit Stratos

(#1750) PistiSan válasza drmotto (#1748) üzenetére


PistiSan
addikt

Mi van akkor, ha pont kapsz egy áramszünetet ilyenkor?
Nekem legutóbb fw frissítésnél jutott eszembe ( a múlt héten) hogy volt már aznap 2 áramszünet, lehet nem a legjobb ötlet pont akkor frissíteni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.