Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
válasz
MasterMark #1699 üzenetére
Hát nem nagyon
. De köszi a választ! Sejtettem hogy valami ilyesmi van a dologban.
-
MasterMark
titán
válasz
Marcsello31 #1698 üzenetére
Valamit nagyon félreéretsz, mert ezek se hozzád vannak nyitva nagy valószínűséggel, hanem a VPN szolgáltató valamilyen funkciójához.
Ilyen online port checkerek nem jól mutatják a nyitott portokat. Csak akkor mutatják nyitottnak, ha van mögötte service ami fut. Szóval ezzel csak magadat csapod be. De ahogy látom nemigazán tudod te se, hogy mit csinálsz.
-
Marcsello31
őstag
válasz
MasterMark #1696 üzenetére
Ezek a portok vannak a gépem felé nyitva jelenleg vpn alatt
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=569vpnportjaim.jpg
Ezeket lehetne valami értelmesebbre használni? Upc netem alatt még ennyi portom sincs nyitva. ott egyenlőre nulla. -
Marcsello31
őstag
válasz
MasterMark #1696 üzenetére
Hali! értem, pedig van pár port ami nyitva van, scannel megnéztem, de pont a 80as port nincs nyitva, nem e tudom, hogy amelyik port nyitva van azzal lehetne e elérni pl a webszervert. Esetemben ezt tesztelem
http://szerverem.hu/szolgaltatasok/vpn/
egy hónapig babrálhatok vele, van egy progam amit le kellett tölteni, majd egy fájlt belekiktatni, és megadni a nevet meg jelszót, sehogysem működhet? 1ik portal sem? Mivel lehetne a modem korlátait megkerülni és rendes ip címet kapva hogy a portokkal szaladgálni lehessen a neten? -
MasterMark
titán
válasz
Marcsello31 #1695 üzenetére
VPN alatt lehet, de ilyen csoda akármilyen elrejtő VPN szolgáltatás alatt aligha.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Vpn alatt lehet webszervert elindítani úgy hogy azt mások lássák az adott cím alatt? vagy működhet valamilyen fájl megosztás elérése távolról? van lehetőségem ki próbálni 1hónapra a vpn dolgot, de eddig csak az ipmet rejtette el egy másikra, a szolgáltatás magyar, sehogy sem lehet ftp szervert vagy hasonlót használni alatta? A váalszt előre is köszönöm! win10alatt van a program beállítva.
-
MasterMark
titán
Arra van valakinek megoldása WireGuard Windows klienséhez, hogy ha a szerver IP-je változik, és DDNS cím van felvéve, akkor ne kellejen újracsatlakoztatni kézzel?
Azaz magától újra feloldja a DNS címet beavatkozás nélkül.
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi problémában:
Adott egy céges windows10-es laptop, amin VPN-en keresztül el tudom érni a levelezéseket/közös mappákat. Ha wifire van csatlakoztatva akkor tökéletes működik.Abban az esetben amikor az iphonerol osztok meg rá internetet, akkor nem tudok rácsatlakozni a VPN-re. A telefont csak mint internetforrás szeretném használni. A cél az lenne, hogy adott esetben a mező közepén is elérhem a dokumentumokat/ leveleket.
Van erre valamilyen egyszerű megoldás?
-
Okami68
csendes tag
Igen, értem, köszönöm.
Tudom, hogy a PPTP kerülendő, de annál a cégnél, ahol most épp dolgoznánk. a helyi informatikai zsenik ezt állították be.
El kéne érni Mac gépről.Van bármilyen ötletetek?
-
Okami68
csendes tag
Sziasztok,
A következőben szorulok segítségre.
Egy MAC gépen szeretnék egy új VPN-t beállítani, ahol a típus PPTP kellene,. hogy legyen. De a MAC ezt a protokollt már nem támogatja.
Van valami épkézláb megoldás erre a problémára?
Segítsetek, kérlek!
Köszönöm! -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, olasz tv csatornákat szeretnék nézni az otthoni hálózaton, de csak olasz ipvel nézhetőek.
Mi lenne a legolcsóbb/egyszerűbb megoldás, hogy láthatóak legyenek a műsorok?Az otthoni routeren openwrt van.
-
tobias40
veterán
válasz
MasterMark #1683 üzenetére
Jah,értem.
Ezzel így nem tudok még kapcsolódni a benti szerverhez,adatokhoz csak a kapcsolat jön létre,igaz?
Nincs a gépemre sem SAP sem pedig más olyan szoftver amivel a bentiek dolgoznak,tehát ezért nem látok semmi?És ebben a felállásban ha kapcsolódva vagyok a céges vpn-re akkor "kívülről" betudnak lápni a gépemre úgy hogy nem veszem észre?
Egy előző cégemnél dolgoztam vpn-en keresztül és ott úgy volt hogy volt az óra mellett egy ikon amire dupla klikk kellett és akkor mindent úgy láttam mintha bent lennék a cégnél,gondolom ez volt a "távoli asztal" elérés,igaz?
Azt hittem hogy most itt is ez van más megoldással...Ha bent vagyok a cégnél akkor is csak a benti wifire szoktam fellépni de másra nem használom a kapcsolatot.(nem is tudom lehetne-e így látnom a benti többi gépet,gyanítom hogy nem,vagy ha látom is nem tudok rá fellépni mert le van jelszavazva,nem próbáltam még...)
-
-
tobias40
veterán
válasz
MasterMark #1680 üzenetére
És mi kell még hozzá hogy megjelenjen,mit és hol kellene látnom ha kapcsolódok?
Bocsi,de nem nagyon vágom ezt a vpn dolgot,nem kellene ehhez egy kliens itt nálam és azzal kapcsolódnom?sziszi-fuszi: nem szoktam bent dolgozni a cégnél és eddig távoli asztallal sem fértem hozzá a dolgokhoz ezért nem tudom hogy mit kellene hogy lássak...
-
tobias40
veterán
Most találtam erre a topic-ra,ide jobban illik a kérdésem.
"Ha munkahelyi vpn kapcsolat van telepítve a gépemre akkor elérik a tudtomon kívül a gépet,vagy látnom kell ha valaki belép?
A wifi hálózatoknál látom azt hogy xykft VPN.
Tegnap állította be a rendszergazda és alapból be volt kapcsolva ott ahol a wifi hálózatokra tudok kapcsolódni,én most ezt kikapcsoltam.
A rendszergazda azt mondta nekem hogy így betudok lépni a cégemhez vpn-en de nem látok erre utaló lehetőséget.
Gondolom kellene kapnom egy ip címet ahova betudok kapcsolódni és kellene hozzá felhasználó név és jelszó is,igaz?Most látom hogy a vpn beállítások speciális fülnél van beállítva un,és pw(pw-t nem látom ki van csillagozva) és tudok kapcsolódni is ebben a beállításban de nem történik semmi.Hol kellene látnom(és mit) hogy bent vagyok-e a céges szerveren vagy mi kellhet még hozzá hogy valóban lássam a benti adatokat?
Tehát a lényeg hogy most mit állított be nekem a rendszergazda?
"
-
desolator
senior tag
válasz
4Grider #1667 üzenetére
Felhívtam a szolgáltatót, meg lett a hiba
Néhány hete az xbox-on beállítottam, hogy stand-by módja menjen ha kikapcsolom, ezzel viszont hiába volt leállítva, folyamatosan közben fent volt a háttérben a WIFI hálózaton és állandó forgalmat generált.
Ez nyírta ki az itthoni hálózatot.
-
Kicsimix
őstag
Valami csodát tett a nord gyerekek.
Meet NordLynx – the new solution for a fast and secure VPN connection
Iszonyat mennyit gyorsult nálam (gigabites digi).. Érdemes kipróbálni
Még a távolabbi szervereken is több száz megabites a kapcsolat.
Csak tippet adtam : )
Szerk;
Tudom régi a cikk de ma érkezett meg a ficsőr egy update-el : ) -
matyee
őstag
Én elvittem a gépem egy ismerőshöz - szintén "zenész" UPC nettel és connectbox-szal - és ment a VPN gond nélkül, fél óra alatt egyetlen reconnect sem volt. Vagy a CB-om szar, vagy a neten ment vmi tönkre, de az fix most már, hogy UPC oldalon van a hiba. Ügyfélszolgálat szerint minden ok, kértem egy cserét, megpróbálom majd prezentálni a műszakisnak a gondot, hátha.
-
4Grider
nagyúr
válasz
desolator #1666 üzenetére
Valami nem OK ezzel az internet kapcsolattal.
Meg kellene nézni a jelszinteket a kábelmodemben. Szinte biztos, hogy ez lesz a gond.
Értelmezéséhez részlet a UPC/Vodafone topikból:
"ED3 eszköz esetén lefelé irányban/Downstream Channels szekcióban -6 és 12dBmV között megfelelő. Az SNR/Jel-zaj viszony minél magasabb annál jobb, 30-32dB felett már rendben van. Felfelé irányban/Upstream Channels esetén az 50 alatti érték megfelelő." -
desolator
senior tag
Sziasztok, egy olyan gondom van, hogy otthonról dolgozva, vpn-en kersztül csatlakozva, iszonyat lassú a kapcsolat. Több másodperc után reagál a távoli gépem mikor kattintok valahova, nagyon lagos az egész dolog és gyakaran meg is szakad.
Próbáltam már közvetlenül utp kábellal is a routeremre kötve (egy Tplink archer C6 gigabites router), de úgy is ugyanaz a helyzet. Egyébként a net sebességem az rendben van, hozza az előfizetett 100 megát és alapból nem is érzem lassúnak, tehát minden bejön egy pillanat alatt.
Viszont ha megosztom a mobilnetemet és azon keresztül megyek fel a vpn-re, akkor tökéletes a sebesség és sose szakad meg.
Mi lehet a gond? Próbáltam lejjebb venni a routerban az MTU értéket, mert valahol azt olvastam, hogy az segíthet, de nem jött be.
-
matyee
őstag
válasz
4Grider #1655 üzenetére
Az azenipcimem.hu ipv4 ipt-t mutat, a connect box pedig ipv6-ot, ez lehet? Amúgy. Egy bridge apple time machine mögött voltam, amikor a ping futott (lakásban ez hosszabbítja a wifit, mert sajnos a CB nem fedi le).
Direktben is próbáltam CB-ra csatlakozni wifi-vel és utp-vel, ugyanaz a vége, percenként cisco anyconnect reconnect-tel...
-
4Grider
nagyúr
Mondjuk az 587 ms-os csomagkésés az elég durva, meg az átlagos 32 ms-os sem valami jó érték, attól sok helyen jobb átlagot tud a mobilnet 4G-n.
Nem vagy véletlenül nat mögött? (Ha az azenipcimem.hu weboldal ugyanazt az ip címet mutatja, mint amit a gyári hibás connect box mutat, akkor nem, ha különbözőt, akkor igen.) -
matyee
őstag
válasz
4Grider #1649 üzenetére
Lefut... néha nagyobb a ping ideje, de nem dob hibát (1volt)... ilyenkor mi van? CB úgy néz ki rendes értéket mutat, 1000 ping lemegy, 500mbtis net, és mégis percenként reconnect van...
1000 packets transmitted, 999 packets received, +1 duplicates, 0.1% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 9.618/32.178/587.527/37.910 ms -
letix
senior tag
Hi,
Érdeklődnék, hogy ki milyen VPN szolgáltatót/szolgáltatást ajánl UK irányba? Ottani szolgáltatás (stream) vennék igénybe.
Ha nem túl drága, lehet fizetős is, viszont nem hátrány, ha egy egyszerű kis arm-os/wifis küyüt (rpi és társai) rá tudok venni hogy a VPN subnetet Wifi-n szórja tovább. Nem tudom ehhez milyen szolgáltatót kell keresni, hálás lennék egy kis útba igazításért.Köszönöm előre is
udv
letix -
zolee001
őstag
válasz
sziszi-fuszi #1647 üzenetére
Mivel a vpn egy szoftveres megoldás és layer 2 szinten (már amelyik) közlekedik igy igen,komolyan kérdezem,hogy minek ehhez hardware?
-
4Grider
nagyúr
https://prohardver.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_1-50.html
Összefoglaló kinyit, Meg-megszakadó netkapcsolat, gyakran újrainduló modem / HGW esetén sorra rákeres. -
matyee
őstag
Sziasztok!
EGy kis segítséget kérném, mert őrületbe került ebben az időszakban, hogy nem tudok rendesen dolgozni. A munkahelyemet VPN-en keresztül érem el (cisco vpn), itthon UPC netem van, connectbox-szal. Közel 1 hónapon át, működött minden tökéletesen, de egy hete volt egy áramszünet következtében egy napos UPC leállás, azóta bármit csinálok kb 1 percenként reconnect van vpn-en. Próbáltam már hard reset connect boxot, rádugtam utp kábellel is, de mindig ugyanaz van, reconnect. Amennyiben megosztom a telefonomról a netet v. beteszem a laptopba a sim kártyát működik hibamentesen, csak nyilván néha lassú és ugye az adatforgalom is elfogy. Tudna valaki segíteni mi lehet a megoldás? Rettenetesen bosszantó.
Köszönöm előre is! -
zolee001
őstag
válasz
sziszi-fuszi #1638 üzenetére
Delawareben alapitott majd Californiában müködö nagymultu echte USA cég akinek a bejegyzett vezetöje
Liu Xiaoshuai (Cheryl)
Egy sima vpn-hez minek még hardware is?
A reklámanyagjaiban a legnagyobb bravur a geo block mentes netflix:-) -
sziszi-fuszi
senior tag
Sziasztok! Van valakinek pontosabb infója, esetleg ki is próbálta már ezt a kütyüt?
-
4Grider
nagyúr
válasz
sh4rk86 #1636 üzenetére
Valószínűleg betereltétek a teljes otthoni kliens oldali forgalmat a VPN felé, így az irodai net feltöltési sebességétől (meg attól, hogy az épp hány felé oszlik szét) függ a kliensek netjének sebessége, így a böngészőké is.
Ha új mappa létrehozását a saját otthoni klienseden érzed azóta lassúnak, na az nem lehet az openvpn sara, viszont ha az otthoni kliensed alá felmappelt hálózati meghajtóra érted ugyanezt, az simán lehet logikus a fentiek miatt... -
sh4rk86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni:
A pandémia miatt az irodánkat át kellett állítsuk homeoffice-ra. Ezt a leggyorsabban úgy tudtuk megoldani, hogy az irodai Synology DS216J fájjlszervernek használt NAS-unkon aktiváltuk a VPN lehetőségét.Szépen működik hibamentesen, viszont egy olyan mellékhatást tapasztaltunk, hogy a kliens gépekről OpenVPN-t használva lassulást tapasztalunk.
Lassulást globálisan, pl. lassul a Chrome, de ha lokálisan intézőben nyomok egy jobbgombot, hogy létrehozzak egy új mappát akkor indul a homokóra és először is arra várok, hogy megjelenjen a menü, aztán így tovább. Mintha a háttérben valamit keresne, refreshelne vagy ilyesmi...Valaki találkozott már hasonló problémával?
-
Ádám16
addikt
-
Ádám16
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a munkahelyen a netszolgáltatóm tulaja a főnököm is egyben, és VPN-t használok a céges eszközeimen, azt láthatja az ő netes cége?
Mármint azt, hogy VPN-t használok, ezért nem fér hozzá az előzményeimhez.Továbbá, melyik VPN ajánlott, ha egy céges, és egy otthoni hálóról szeretnék netezni? Ilyenkor két előfizetést kellene vennem?
-
zolee001
őstag
válasz
turbulencia8 #1629 üzenetére
Sony,Android 2.akármennyi óta benne van,magam részéröl majd biztosan letöltök egy app-ot ,hogy vpn kapcsolataim legyenek
-
zolee001
őstag
válasz
turbulencia8 #1626 üzenetére
Csodálatos cég,egy retkes vpn setuphoz pl routerhez mokolt firmware-t kell letölteni :-)
Ennek van még jövöje
Csatlakozás a vpn serverhez: név+jelszó+server cime nagyvonalakban ennyi,normálisabb telefonokban alapbol benne van mint pl(Akcióban én 30 ért adok neked még ssl vpn-t is korlátlan eszközre:-) )
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #1626 üzenetére
Én akartam írni, hogy nem értem a gondolatmenetedet, de ha ennyi felesleges kidobandó pénzed van, akkor lendítsd fel nyugodtan a gazdaságot. Bár inkább a hazait kellene...
-
turbulencia8
őstag
Kisse kihalt a forum, azert leirom a fejlemenyeket: vettem ExpressVPN hozzaferest (5 eszkozre kb. 35 eFt/15honap), ezzel vegre ismet teljesen normalis lett az akkuido androidon.
-
turbulencia8
őstag
Egyébként tetszik a vpn, úgyis egyre pofátlanabbul logolnak a netszolgáltatók. A protonnal vicces, hogy Szlovák reklámok jönnek föl, a gugli néha robotnak néz (sokszor captcha-t dob föl), néhány IP viszont le van tiltva (pl. prohardver vs. egy osztrák szerver). A sebesség is teljesen korrekt, egyedül telón zavar a random akkumerülés. Telón van értelme vpn-nek?
-
turbulencia8
őstag
Sziasztok!
Androidra milyen vpn appot ajánlotok? Pár hete vettem Protont, mindig be van kapcsolva, és néha nagyon merül a telóm akkuja üresjáratban is. -
Véreshurka
senior tag
válasz
MasterMark #1618 üzenetére
Köszi!
Időközben azt a választ kaptam, hogy nem lehetséges ez ha a VPN appon keresztül kapcsolódom a netre.
Ezt írták, nem is nagyon forszíroztam tovább:
"Unfortunately, due to the configuration of the network, you will not be able to access your VLANs whilst connected to our servers.
When you connect to the VPN, you are basically on a different network. The way our servers are configured, it only allows you to access the LAN and nothing else due to security reasons. That is why you are only able to ping your LAN."
Gondolom ezek után hiába próbálnék bármit is csinálni amíg a szerverük így van konfigolva. -
avena71
tag
Köszönöm a válaszokat
-
avena71
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék: vezetékes netet használtam eddig egy távoli kamerarendszerhez, ASUS RT-N18U routerrel, OpenVPN-nel vagy No-IP portforwarddal. Váltottam T-s mobilnetre (céges), természetesen NAT-olt, így nem tudom elérni sem a routert, sem a hálózaton lévő kamerákat. IP címnek az USB stick ( Huawei E3372 ) IP-jét mutatja a No-IP is (192.168.8.1). Kérdésem, hogy hogyan tudom elérni ezt a hálózatot VPN-nel, mobilnet mögött?
Köszönöm! -
MasterMark
titán
válasz
Véreshurka #1617 üzenetére
A gond az, hogy nem tudja merre keresse a többi hálót, ezért a default gateway-re küldi, ami valószínűleg a VPN-en megy keresztül.
Split tunneling a megoldás. Vagy kijjebb teszed a VPN végét a hálón.
szerk.: Vagy felveszel routing szabályokat a VPN-es gépre, amik megmondják merre menjen.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Az itthoni hálózatom áll egy LAN-ból, és 3 VLAN-ból. Ha VPN-en keresztül vagyok kapcsolódva az internet felé akkor egyszerűen nem érem el a LAN hálózatomból a VLAN hálózatokon lévő gépeket, viszont ha nem vagyok kapcsolódva VPN-re, akkor minden úgy megy ahogy kell, tudom pingelni a LAN hálózatomból a VLAN hálózaton lévő gépket. LAN hálózatból LAN hálózatba megy a ping, illetve el is érem a gépeket.
Gondoltam hátha találkozott már valaki iylen problémával és ki tudna segíteni, hogy mit tudnék tenni, hogy lássam a hálózatokon a gépeket.
(Aki esetleg járatos a NordVPN app-ban: a LAN-on való láthatatlanságot kikapcsoltam)Win10-es gépről van szó, NordVPN-t használok, a routerem egy pfSense.
Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, eddig ezeket ajánlották, hátha:
1. Az alapértelmezett átjáró megadása a NordVPN Adapternek,
2. OpenVPN GUI használata Win10-en.Egyelőre itt tartunk, azonban még nem jutottunk dűlőre, igaz a problémát is csak még tegnap jeleztem. Gondoltam itt is megosztom a problémát, hátha más is tapasztalt már ilyet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bazs-
tag
Sziasztok,
Abszolút kezdő vagyok VPN területen. Egy Draytek Vigor 2132ac routert kaptam és ha jól tudom, annak segítségével beállítható egy VPN-es kapcsolat, aminek segítségével távolról is elérhetem például a saját NAS-om.
Tudnátok abban segíteni, hogy tudom ezt beállítani, vagy hol találok egy pontos leírást hozzá ?
Köszönöm előre is -
zolee001
őstag
válasz
stvnppp #1608 üzenetére
Ha "rajtuk keresztül megy az adat" akkor a spotify streamed is illetve bármilyen inetrnet forgalom és értelemszerüen láthatják,loggolhatják
Értelmesebb cégnél erösen szürik,korlátozzák a forgalmat ami nem a munkához kapcsolodik
A symantec termékek használata 2020 ban elég megmosolyogtató mivel csak azok a rendszereket törték fel illetve kaptak virust akinél symantec termék volt és a SSL cert szektorban is elévülhetetlen érdemeik voltak
https://www.thesslstore.com/blog/final-warning-last-chance-to-replace-symantec-ssl-certificates/ -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Szintén home office kérdés,: nálunk is távoli asztali kapcsolattal akarják megvalósítani a hozzáférést a benti géphez/hálózathoz, viszont csak Forti VPN és a Symantec virus védelem a privát gépeinkre történő telepítése után. A vírusvédelem még ok, de a VPN-hez nem értek. Visszaolvasva (#1597) az jött le, hogy a gépemen tárolt adataimhoz nem férnek hozzá, viszont amíg a VPN aktív, és úgy van beállítva, hogy rajtuk keresztül menjenek az adatok, addig ránézhetnek, hogy milyen adatforgalmat indítok/fogadok? Pl. távoli asztali kapcsolaton keresztül dolgozok a munkahelyi gépemen, ezt látják, de ha a saját gépemen indítok mondjuk egy Spotifyt, akkor azt is látják, hogy közben zenét streamelek? -
zolee001
őstag
válasz
gyuri860213 #1606 üzenetére
Elnézést,nem okoskodni akarok csak megjegyeztem,hogy igen ritkán cserél ip-t az upc,nekem is sok dns,vpn stb van bejegyezve itt-ott de nem éri meg fizetni a fix ip-ért (magánvéleményem)
"Fix IP-vel csak 1 eszközt tud kiszolgálni bridge módban"
Ott a cisco routered 14 Lan porttal és tetszüleges Vlanokat tudsz létrehozniVideót nem nézegetek,itt van mellettem egy RV325,8 db s2s vpn always on,ssl vpn valamint pptp vpn is üzemel
NAT-T az advanced fül lenyitása után -
gyuri860213
tag
válasz
zolee001 #1605 üzenetére
Egyik fülön sincs nat travelsal funkció, ez egy elég lebutított router. A vidit ha megnyitod látod hogy pontosan mit konfigoltam.
Fix IP-vel csak 1 eszközt tud kiszolgálni bridge módban. Ha ip-t vált a UPC akkor az összes domain DNS-ben módosítani kell az új IP-t ami utána megint órák mire az összes DNS kiszolgálónál frissül, ez szolgáltatás kiesés. Nálunk 2 tűzfal van, egy zyxel ahol a szolgáltatás fut és ezen nem akartuk átnyomni az irodai cuccokat, ~ 50 tűzfalszabály stb és fordítva sem mivel a Cisco csak 50 tűzfalszabályt engedélyez amit kb kis is használunk, így maradt a router mód a UPC-n. -
zolee001
őstag
válasz
gyuri860213 #1604 üzenetére
Ezt nem annyira értem,semmi köze a fix ip-nek a modemhez (nem használod a modem töblet funkcióját a "router"és a "wifi" opciót)
A ciscoban a vpn settingsnél (ipSec) a nat traversal környékén próbálkozz
https://community.cisco.com/t5/security-documents/how-does-nat-t-work-with-ipsec/ta-p/3119442(A upc aránylag ritkán cserélgeti a ip cimet és nekem is bridge modeban van 2x 3db publikus ip cimmel (2 helyen) és serverek üzemelnek dns bejegyzések az upc "fix" ip vel
Itt 2 szoba 2 db publikus ip és 2 db cisco s2s vpn-el "összedrótózva",nem volt kedvem kábelt huzni:-) -
zolee001
őstag
válasz
gyuri860213 #1602 üzenetére
Miért szivatod magad dupla nat-al?
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Gondban vagyok az irodai VPN beüzemeléssel. Van egy Cisco RV 325-ös router ami tud IPsec VPN-t, a vidi alapján csináltam mindent mégsem sikerül kapcsolódni. Annyi csavar van a történetben hogy a router előtt van egy UPC modem is, router módban. A UPC-ről az alábbi portokát már forwardoltam a cisco-ra: 500, 4500, 1701. A régi cisco-s vpn klienst használom ami a vidiben is látható.
https://community.cisco.com/t5/small-business-support-videos/rv320-and-rv325-ipsec-vpn-client-configuration/ba-p/3104481
Elvileg beállítható hogy TCP csatornát használjon UDP helyett, egy tetszőleges portot kinyitottam de azon sem csatlakozott. Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest