Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolikukta
csendes tag
Szia!
Igen,mindegyiket magyar ip címre teszi,nem is lenne gond vele asztali gépen tudom is nézni de valamiért a telefonon nincs a szerver 1 a többit meg nem fogadja el.
Probáltam mindegyiket de nem jártam sikerel,pedig a telefonon is be volt állitva kedvenc szervernek a magyar 1 de egyik napról a másikra eltünt -
4Grider
nagyúr
válasz
rolikukta #997 üzenetére
Nagy valószínűséggel az lehet a probléma, hogy a UPC által használt adatbázisban az adott ip cím nem magyar, vagy meg van jelölve külföldről is elérhető vpn ip-ként.
A whatismyipaddress.com ip lookup oldala is Magyarországra teszi az adott ip-t? -
rolikukta
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni Nord vpn előfizetésem van,tv go és hbo go-t használom külföldről.
Mitől van az hogy csak Magyar 1-es szerverről érem el ezzeket a szolgáltatásokat többi szerverre pedig azt írja szolgáltatás az adott országban nem elérhető,pedig magyar ip címem van.
Mi lehet a probléma? -
Kris87
aktív tag
válasz
Savageboy #993 üzenetére
TAP-pal kezdtem az egészet, de a kliens rúter nem tudott megfelelően csatlakozni, lásd itt, nem segített senki, ezért kezdtem el próbálkozni a TUN féle megoldással. Nekem egy kicsit kacifántosabb a dolog, mert a gw nem ugyan az az eszköz az alhálózatomban mint a vpn server, ezért 2 sor statikus útvonalat meg kellett még adnom a gw routerben is. Most már jó egyébként, port átirányításnál egyszerűen megadom a távoli eszköz, pl kamera ip címét, és működik is.
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kicsit kérlek, nagyon elakadtam...
Adott 2 openwrt rúter néhányszáz kilóméterre egymástól. Egyik elérhető távolról, az internet szolgáltató publikus ip címet ad, eddig tök jó, ezt üzemeltem be, mint OpenVpn szerver. A másik viszont egy natolt hálózaton csücsül, konkrétan egy Telekomos mobilnet stick van beledugva, ez lett az OpenVpn kliens. A Kliens csatlakozik a szerverre, a szerverre dugott egyéb gépeket, megosztásokat látja, az internet forgalom is a szerveren keresztül megy. Visszafele viszont nem működik, a szerver rúterre csatlakozva nem pingelhetőek a kliens rúter oldali gépek, és kamerák sem, ez az egyik gond. Emellett amit én szeretnék az az, hogy a klienshez csatlakoztatott kamerákat érjem el távolról (egy harmadik helyről, bárhonnan) úgy, hogy a szerver domain nevére és egy adott portra hivatkozva egy a kliens rúterre kötött kamera weboldala jöjjön be.
Kezdetnek mit kell beállítani ahhoz, hogy a kliens rúter eszközei elérhetőek legyenek a szerver oldali rúterre csatlakozva? Köszi előre is!
-
Laraxior
titán
Létezik olyan VPN ami ingyenes? Vagy legalább kipróbálható verzió van belőle, pár napos limit is elég. Mászkálnék ide-oda, és inkább előtte kipróbálnám, hogy miként, hogy működnek.
-
Sziasztok!
Felraktam az OpenVPN szervert egy OpenMediaVault nasra, jól működik, tudok is csatlakozni a szerverre kívülről is, az egyedüli bajom, hogy ha csatlakozok rá akkor nincsen internet, minden mást elérek, csak a netet nem. Beraktam az extra beállításokhoz a push "route 192.168.1.0 255.255.255.0" parancsot, ezután már van net, de a következő újraindítás után megint nincs, hiába van az extra beállításoknál ott a parancs.
Ha bármit változtatok a pluginen, pl kiveszem az extra beállításokból a sort és mentek, akkor lesz net.Kicsit érthetőbben: ha a valamit változtatok az OpenVPN konfiguráción a szerveren, elmentem, majd visszaváltoztatom, elmentem, a kliensen megint lesz net.
Ez hogy lehetséges? És miért nincs automatikusan internet elérés VPN-en keresztül?
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Ugyanazt szeretném elérni, amit kircsike irt [itt]. Tehát internet elérést szeretnék a VPN hálózatomon keresztül.
Ezekkel a hálózati eszközökkel rendelkezem:
Huawei HG8247H Router (Digi) (VPN beállítás nincs, csak port forwarding megy)
Linksys WRT54GL DD-WRT v24-sp2 (csak PPTP megy)
Synology DS216J NAS (PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSec)
DDNS címem van.Jelenleg én is ott tartok, hogy az otthoni hálót elérem, PPTP-n vagy OpenVPN-en keresztül, de az internet nem ezen keresztül megy.
pozitívumok, negatívumok
Linksys:
- csak 100Mb-es kapcsolat
- csak PPTP kapcsolat
+ ezen keresztül elérhető maradna a NASNAS:
+ Gb-es kapcsolat
+ több VPN lehetőség
+ frissebb hardware (gyorsabb?)
- ha ez a VPN szerver, akkor nem biztos, hogy elérem?Lehetséges, hogy inkább szerezzek be egy újabb Routert?
-
htc07
addikt
válasz
MasterMark #983 üzenetére
vagy 443-ra teszed az openvpn-t
bár én olyannal is találkoztam már ahol így sem ment, a source port alapján szűrték gondolom, azt meg nem tudtam rajonni hol írható át.
-
MasterMark
titán
1 port biztosan nem lesz elég, esetleg olyan VPN-hez ami enkapszulál SSTP, vagy OpenVPN pl. De annak meg elég nagy az overhead-je.
Én alapból IKEv2 és SSTP-t használok. (SSTP-t ott ahol tiltva vannak a VPN portok, ugye ez a HTTPS 443-as portján működik, azt meg nem szokták szűrni.)
PPTP-t csak ott, ahol semmi más lehetőség nincs.
-
maci25
aktív tag
válasz
MasterMark #980 üzenetére
Szia!
1. Az alap elképzelés az volna, hogy ne legyen x port kinyitva, hanem csak egy a vpn-nek. Ha jól gondolom ez így azért kicsit biztonságosabb.?? Ha nem akkor mondjátok és nem bonyolítom az életem2. Vpn próbáltam már ki, de kb ez lenne az első alkalom, hogy huzamosan használnám is. Nem volna hátrány ha stabilan menne mert nem csak hobbi célra használom a nas-t.
Ami a vélt biztonságon túl a vpn mellet szól, hogy egyszerűbb volna a adatok tallózása,meg még ki tudja mi.
Ellene persze a + 1 kapcsolodási (használt szinkronizáló program mennyire hisztiznek) macera és persze a kisebb tempó.3. Ha az előzőekre pozitív a válasz akkor él csak ez a kérdés. 3 vpn kapcsolatot tud a nas:
pptp (egyszerűnek tűnik, nem vakarózik a win sem miatta. Viszont valahol azt olvastam, hogy biztonság nem sok)
l2tp/ipsec
openvpn
L2-ről és az openvpn-ről nem sokat tudok sajnos. Elvileg biztonságosabb de , hogy mennyivel azt nem tudom.Ha esetleg elmondanátok a véleményeteket azt nagyon szívesen venném.
u.i:
próba képen zsugáztam a regisztrivel ahogy Savageboy is linkelte. Megy az l2tp/ipsec -
válasz
MasterMark #980 üzenetére
Persze, de a kolléga szeretne NAS-ról IPsec-es VPN-t használni. Én inkább az OpenVPN híve vagyok.
-
maci25
aktív tag
válasz
Savageboy #977 üzenetére
Ezt valójában én is megtaláltam. Valahogy nem visz rá a lélek, hogy a regisztriket cseszegessem. Miért nem javítja az MS ezt a hibát? Nem virágbolti Winekről van szó. A táblagépemen ráadásul pro verzió van. Kicsit még bízom benne, hogy nálam valami más probléma van.
Az este kipróbáltam, hogy mi történik ha nincs router, és egyből a nasba megy a digi utp kábel. Eredmény, hogy szépen felépül a vpn kapcsolat l2tp/ipsec .
Most akkor vagy az van, hogy a router (legújabb firmware van a routeren) nem engedi át, vagy nem tudom mi lehet.?
Szerintetek? Ti mit csinálnátok? -
maci25
aktív tag
Próba képen kipróbáltam mobilnetről telefonnal. Hát ugyan az: pptp megy l2tp nem -809 hiba.
Hát kicsit későn de már akkor csak meg kérdezem. Ha már vpn akkor, hogyan érdemes kialakítani?
pptp?- azt olvastam nem a tuti
l2tp/ipsec elvileg jó volna ha menne nekem
open vpn erről nem sokat tudok. Ami biztos, hogy klienst kell telepíteni a winre. Lehet volt már próba képen fent a gépen de ha jól emlékszem valamiért ez sem ment. -
maci25
aktív tag
válasz
MasterMark #971 üzenetére
Van. Ugyan így van mint nálad (ea7500 amin lóg a vpn szerver).
Ahonnan próbálok távolról csatlakozni, ugyan úgy digis net de itt zte f668 router van. Ebbe nem találok hasonlót.Ha jól gondolom ezen is(zte) kellene hasonlónak lenni? Ha megy a pptp akkor elvileg van benne valahol csak én nem találom. Akkor viszont gondolom ki van "pipálva" a l2tp/ipsec is .
Ezen nem csináltam forvardot, de gondolom nem is kell. -
maci25
aktív tag
válasz
MasterMark #969 üzenetére
Ha az előre megosztott kulcsot rosszul adom meg akkor ezt adja. Legalább van valami kapcsolat[kép]
Most nem tudom berakni a képet a portchecker.co oldalról, de a 1701,4500,500 portra azt adna, hogy zárva van. Pedig ezek is forwardorva vannak ugyan úgy mint a 1723 port a routerben. És persze a szerveren is ki van engedve.
Jól gondolom, hogy pedig valószínű, hogy ezekkel van valami? Így van forwardorva= név-1701-both- nas ip címe-pipa az engedélyezéshez. -
maci25
aktív tag
válasz
MasterMark #967 üzenetére
-
maci25
aktív tag
Vpn szerveremet szeretném elérni távolról, de valamiért nem sikerül. Pptp kapcsolat sikeresen létrejön. L2tp/ipsec kapcsolat viszont nem jön létre. Portok nyitva vannak a szerveren( 1723,1701,4500,500). A routeren port forwarding résznél továbbítva vannak ugyan ezek a portok (1723,1701,4500,500).
Mit hagyok ki, hogy otthonról megy minden (pptp és l2tp/ipsec) , viszont távolról csak a pptp kapcsolat sikeres?
A buliban résztvevő eszközök:
-synology nas (vpn szerver)
-Router (ea7500)
-Windows 10 laptop
A kapcsolat mind a két oldalon digis net. Pptp sem ment mert nat-olva volt a cím, de ez már megoldva! L2tp/ipsec viszont továbbra sem megy.1.Jól gondolom, hogy ha otthonról megy minden akkor a szerver beállítás és a kapcsolódási adatok rendben vannak?
2. Ha megy a pptp akkor menni kellene az l2tp/ipsec nek is? -
powerwade
senior tag
Neked nem szokott szarakodni a AirVPN alapból beállított DNS-se? Valamiért random időközönként újra kell csatlakoznom, mert némely cimeket nem hajlandó feloldani. Pl. Mobilon is állandóan fut openvpnnel, és néha a emailek nem érkeznek meg azonnal vagy a facebook messenger nem hajnaldó csatlakozni annak ellenére hogy connected a VPN státusza és többnyire minden oldal megy is
-
ptesza
senior tag
Használ valaki air VPN-t? 10 Mbit fölé nemigazán megy.
-
ptesza
senior tag
Cyberghost-on lehet port forwardingot csinálni? Meg tudná valaki mondani?
Esetleg olyan VPN-t tud valaki ahol lehet és elfogad pay-pal-t? -
kircsike
tag
Sziasztok!
Asus RT-AC87U routeren van beállítva openvpn szerverem.
A belső hálózatomat, kamerákat, NAS-t szépen elérem jelenleg OpenVPN klienssel.
Ha esetleg tudna nekem abban segíteni hogy mit és hol kell beállítanom ahhoz hogy a routeremen menjen át minden csomag (tehát az otthoni WAN IP-t használjam), mintha otthonról neteznék mindent.
Például így lehetne Londonból nézni a Mindig TV-t is meg az HBO GO előfizetésemet?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv -
Jony2420
tag
válasz
Tav-Csoves #952 üzenetére
megtudod persze naygon egyszerűen , nem irtad hogy mobilon vagy tableton van e, feljátszva az openvpn for android, pl, a lényeg ....a telefont öszekapcsolod (usb kábellal) a pc vel és muszáj vagy megkeresni ezt a filét .
( openvpn.conf ) amit majd ha letöltesz, a pc re az openvpn klienset és bemásolod az opnvpn.conf filét ide, C:\Program Files\OpenVPN\bin\openvpn restart pc , és indithatod az openvpn klienset, de ezzel az openvpn kliensel ami androidra van sokat nem érsz, mert ez limitált adat vam azt hiszem max 500mb, lejár és utánna nem már neműxik, sajnos.. -
Tav-Csoves
őstag
Melyik kliensprogrammal tudok a legkönnyebben csatlakozni egy statikus kulcsot használó vpn szerverhez?
A server egy routeren fut, és jelenleg ezzel a programmal már sikerül csatlakoznom hozzá. Van módszer, hogy egyszerűen kinyerjem a profilt ebből a programból, és egy Win 10-et futtató gépen is alkalmazni tudjam? -
kzs
tag
A digi topikban nem volt valasz, ide talan jobban illik:
Van valakinek tapasztalata sajat VPN szerver beallitasaval raspberry pi 3-n?
Szeretném elérni az otthoni halozatot tavolrol. A következöre gondoltam.
- RPi3, raspbian + pivpn (openvpn)
- digis ZTE F668 router
- alap digis net (100/50) -> illetve hamarosan 1000/300Mikre kell figyelnem? Meg tudom oldani ezekkel az eszközökkel, vagy mindenképp kelleni fog külön router? Olvastam itt olyanokat, publikus cimet kell kérni, ill. hogy bizonyos portok, szolgaltatasok tiltva vannak a digis routeren: ezeket fel lehet oldatni ügyfélszolgalattal? (Szeretném elkerülni a külön routert, ha lehet)
Elöre is köszi
-
pityaa23
senior tag
válasz
MasterMark #949 üzenetére
Kipróbálom, köszönöm.
-
Jony2420
tag
válasz
jackal79 #947 üzenetére
no ha torentezés és más nemlegállás célokra akarod használni a VPN szervert akkor nagyon ajánlom a Cyberghost VPN- t külön beálithatod, az openvpnkliensen ( amit letöltesz a pc , vagy androidra, linux, stb..) igy ezáltal nemkell megosztani, beálitani a routeren, hogy mire akarod használni torrent, letöltés, csak sima ip cim csere, stb... ezt betudod álitani a cyberghost oldalán a bejelentkezés után, a szerver nemlasitja az internet kapcsolatot, vagy ha...anyira csekéj, hogy szinte nem veszed észre..
-
-
pityaa23
senior tag
válasz
MasterMark #939 üzenetére
csupán kíváncsiskodok, érdeklődök, ennyi.
Messziről hogyan tudok mondjuk egy mappát látni vpn-en keresztül?
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Egy Asus RT-N18U routeren beállítottam PPTP vpn-t. Az otthoni hálózatom alhálózatában vannak kiosztva a vpn kliensek címei is. Tehát kívülről tudom pingelni a hálózati gépeket. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges otthoni csoportot is látnom kívülről? Eddig nem sikerült beállítani. Vagy még nem kutattam eleget. Egyáltalán jó ötlet ez?
Köszi a segítséget, üdv!
-
Jony2420
tag
válasz
jackal79 #935 üzenetére
néha napján szoktam használni, hangsujozom néha napján ha nagyon muszáj és nincs más választás max 1 órát, hogy miért ? mert tulterheltek a szerverek, legjobban az esti órákban, már este 18:00 után nemérdemes bekapcsolni, vagy a hétvégén....ahogy mondják ( olcsó husnak híg a leve ).
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! TorVpn-ről mi a véleményetek? Valaki használja?
-
Jony2420
tag
válasz
zsolt734 #933 üzenetére
nekem is ilyen ASUS n56u routerem van , és megyen az openvpn kliens probléma mentesen, próbáld aktualizální a firmwaret, azt hiszem hogy valamikor májusban adtak ki ujjjab verziót, de nekem ment az alap firmwaréval is, és openvpn klienset használj, azzal biztos hogy megy.
-
zsolt734
tag
Köszönöm, akkor én rontok el valamit.
A VPN szerver az ASUS router-en fut, amin gyári firmware van. Egyébként lehet, hogy ezzel van valami gond, mert az otthoni ASUS n56u router-emen sem ment a gyári firmware-rel a VPN, csak a Padavan félével. A céges router-en viszont nem szívesen cserélném le... -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném segítségeteket, mert valahogy nem akar összejönni...
Adott egy Telekom ADSL net (nincs és nem is lesz más arrafelé...), fix IP-vel. A szolgáltatótól kapott Speedport WIFI router/modem passthrough módban van, ami után egy ASUS rt-ac68u router van elhelyezve, amin a gyári firmware fut. Erre a routerre szeretnék VPN-en csatlakozni, de openVPN-nel sehogy nem akar összejönni, nem jutok el az ASUS routerig. Mit állítsak át ezen a szerencsétlen Speedport modemen, hogy ne fogja meg a külső csatlakozási kísérletet (kikapcsoltam a tűzfalat)? Többen tanácsolták már (itt valamelyik topic-ban is), hogy a Speedport eszközt hagyjam meg modemként, mert különben lehetnek furcsaságok, de ez valóban így van? Legszívesebben kihajítanám, de már így is több időm ment el a kísérletezéssel, mint kellett volna, a kollégákat meg nem szeretem mindig feltartani azzal, hogy szakadozik a hálózat.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:
Zsolt -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! csibVPN-el kapcsolatban van tapasztalat?
Linux Mintre hogy lehet telepíteni?
Köszi -
maci25
aktív tag
Sziasztok!
Erre esetleg nincs valami ötletetek?
-
Frawly
veterán
Melyik nemzetközi fizetős VPN-t tudnátok ajánlani, amelyik nem túl drága, de megbízható, és bőven kellő sávszélt nyújt, hogy 720p-1080p sorozatokat nézzek vele az amerikai Netflixen vagy Hulu-n? A Netflixre elő vagyok fizetve, de itt Angliában sem elérhető rajta egy csomó sorozat, a Hulura meg előfizetni sem lehet, az csak USA only (meg Japán).
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Az Apple ugye megszüntette a pptp vpn lehetőséget.
A cég viszont nem vált titkosítást, így már nem tudom használni ipad-ről a céges vállalati rendszert.
Van valami lehetőség akár klíens progi amit letöltve az ipad-re be tudok vele lépni a céges vpn szerverre?
Tehát nem openvpn és társai kellenek, hanem olyan program amivel konkrét vpn címre tudok csatlakozni. -
htc07
addikt
válasz
Core2duo6600 #924 üzenetére
ha TUN-ra állítod, akkor routing van (osi layer 3), külön subneten, több dolgot kell beállítani hozzá. hogy minden klappoljon.
ha TAP-ra állítod, akkor layer 2, mintha fizikailag is ott lennél kvázi, az IP címet is a helyi poolból kapod.
ez utóbbit javaslom, a hátránya, hogy az android natívan nem támogatja ezt (de van külön app ehhez).Ha azt akarod, hogy az otthoni kapcsolatodon menjen minden forgalmad, akkor be kell állítani azt is, hogy a VPN tunnelre küldjön minden forgalmat ([link])
(ha pl. asus routeren fut a vpn szerver, akkor ott egy katt az egész, redirect traffic, vagy valami ilyesmi)
-
Core2duo6600
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #922 üzenetére
Jó eséllyel helyi dns-t és netbios-t használva ezek működni fognak. De az összes csomagodnak ilyenkor a redirect-gateway def1 kapcsolóval át kell mennie a szerveren, az pedig eléggé lassúvá teszi a netezést. Én inkább ip-vel közelítem meg a távoli eszközeimet, mint hogy minden csomagot betegyek a vpn-be...
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Van arra mód, hogy úgy használjam a openvpn en keresztül az itthoni hálózatot, mintha itthon lennék, értem ez alatt, hogy jelenjenek meg a gépek a tallozóban stb, valamint, hogy a NAS ne csak ip vel érjem el ?
-
htc07
addikt
válasz
Véreshurka #911 üzenetére
én is ezt használom, kiválóan megy.
(#916) xenonboy13
[link] -
xenonboy13
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy VPS, rajta van az OpenVPN Szerver. 1 gép csatlakozik rá, megoldható valamilyen formában, hogy ha a gépen fut valamilyen szerver, azt ki tudjam engedni VPS-en keresztül? és a gép elérhető legyen a VPS címén? pl: 71.12.64.21:[valamelyik port] úgy mond mindenki elérje a gépet.
-
Gre@T
tag
válasz
Véreshurka #913 üzenetére
TAP ban birdge módot kapsz, még TUN-ban routing van.
-
Véreshurka
senior tag
Ja, az OpenVPN az elején megzavart. Úgy tudom egyedül ez tudja. Van még az Arne Schwabe féle OpenVPN app, ott a leírásnál ír vmit róla, de már régen használtam, esetleg érdemes megnézned, persze alapból nem tudja, és azt hiszem kell is mókolni vele.
Egyébként a TAP mire jó?
-
Gre@T
tag
válasz
Véreshurka #911 üzenetére
Igen ezt az appot említettem meg az elején.
-
Gre@T
tag
Sziasztok,
Androidra nem tudtok esetleg működő TAP VPN klienst. Az OpenVPN Client-nem van egy fizetős változata egyedül ami elérhető.
Aztán találtam egy másik megoldást amit a rootolt VPN API-t használja az OpenVPN Setup. Ami jól is működne, de keresi a google play áruházban már nem elérhető (be s drótozott) OpenVPN alkalmazást, így már ez sem használható.
Köszi,
-
Nyuszo01
tag
Szaisztok, win10-em van Hamachit szeretném használni de ez a hiba jön fel...
A VPN-tartomány TAP eszköze le van tiltva (VPN domain's tap device is down)
Neztem mar videot youtobeon minden de semmi nem segitett. TP link tlwr1043-as routerem van kabelrol meg a kepbe. -
tknof1871
őstag
Üdv! Az IPVanish jónak számít? Ha a fórumozók túlnyomó többsége jónak tartja akkor megvenném a szolgáltatást mert máshol jókat írnak róla. De itt valaki korábban azt írta a teszteket befolyásolják.
-
metal01
őstag
Üdv!
Adott egy Server 2012 AD-val Azure felhőbe telepítve. Root és kliens certificate elkészítve és telepítve van. Kliensről (nem felhőbe telepített kliens) VPN-nel csatlakozva tartományba is tudom léptetni a gépet. Viszont, hogy lehet azt megoldani, hogy még a Windowsba való bejelentkezés előtt létesítsek VPN kapcsolatot, hogy a felhasználók a felhőbe telepített szerver domainjébe be tudjanak jelentkezni? Valahogy meg lehet oldalni? Próbálgattam, de mindig a legkölönfélébb hibakóddal elszáll a dolog...
Előre is thx!
-
btz
addikt
válasz
Csabesz666 #903 üzenetére
Nem blokkolnak ott semmit
-
válasz
Csabesz666 #903 üzenetére
Ha nem használsz https-t a router felületének eléréséhez, akkor beállíthatod az OpenVPN-t TCP 443-as portra, ezt biztosan nem blokkolja a szolgáltató tűzfala.
-
htc07
addikt
válasz
Csabesz666 #899 üzenetére
attól függ, milyen vpn szerver fut a routereden. openvpn-nél a default az 1194.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest