Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maroni
aktív tag
Sziasztok , ez a FASTEST VPN Pro Élettartamra szóló előfizetés (15 eszköz) 40 dodo
áfa !
Ezt érdemes lehet megvenni? [link] Ez az oldal linkje , ha valakit érdekel.
Köszönöm Laci -
-
fesii
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Itt hagyom az utókornak hogy a messenger kids így sem működik, mert amikor be akarsz jelentkezni a te (felnőtt) fiôkkoddal akkor kiírja hogy ezzel a felhasználóval nem lehet bejelentkezni. Imádom ezt a mai világot ahol valaki eldönti helyettem hogy ez egy jó alkalmazás vagy nem. -
fesii
aktív tag
Sziasztok
Messenger Kids alkalmazást szeretném letölteni de magyarba nem elérhető. Ha előfizetek egy ilyen VPN-re gondolom akkor letölteni letudom, de mi történik akkor ha már VPN nélkül szeretném használni? Működni fog?
Valakinek ilyen jellegű tapasztala érdekelne.
-
Franky2Ster
senior tag
Az iCloud privát átjátszó felèr egy vpn szolgàltatàssal vagy èrdemes ez mellè aktivàlni?
-
Niki19841023
csendes tag
-
válasz
Niki19841023
üzenetére
Ugye csak munkára használod a céged magánhálózatát? Mert ha nem, akkor kellemetlen helyezetbe hozhatod magad és a céget is.
Egyébként nem kaptál VPN-konfigurációt? Mert annak importálásával lényegében beállít neked mindent.
Ha manuálisan állítod be a VPN-t a telefonodon, akkor ott biztosan tudsz típust választani.
Most csak iPhone-on tudom megnézni, és ott választani IPsec, L2TP és IKEv2 között. -
Niki19841023
csendes tag
Sziasztok!
Egy tanács kellene.
Éveken keresztül használtam telefonon (android) keresztül a cégem magánhálózatát.
Most telefont kellett cserélnem, és a beállításnál vettem észre, hogy már IpSec azonosítás van, nem pedig L2TP.
Kérdeztem a rendszergazdát, de a cégem nem tér át mostanában erre a biztonsági azonosításra. (bocsi ha rosszul fogalmazok)
Ahogy utána olvastam ezt csak külső programmal tudnám ezentúl megoldani.
Itt a kérdésem, hogy melyikkel?
Amiket próbáltam, azoknak a beállításai bonyolultak.
Nekem egy szerver címen van, egy felhasználónevem és egy jelszavam.
Nincs olyan amit egyszerüen be lehet állítani, és nem mellesleg nem fizetős, mert eddig tökéletes volt a telefon beépített szolgáltatásával használni (egyszerű volt és ingyenes), de azóta csak szenvedek, mert telefonon nem tudok belépni, és nem mindig van nálam laptop.
Kérem aki tud segítsen, köszönöm -
zseko
veterán
-
zseko
veterán
Üdv, vpn megoldás érdekelne, de nem a szokásos. Két különböző helyen van a két gép, ezeket kellene összekötni úgy, hogy az 'A' helyen lévő routerre kötött eszközök (pc, telefon, tévé) a 'B' helyen lévő hálózaton keresztül menjenek ki a netre. Tehát mintha az 'A' helyen lévő eszközök is a 'B' helyen lennének, annak a hálózatnak a tagjai lennének, lan-on és wifin is. Nem állandó jelleggel lenne használva, csak két-három havonta pár órát.
Nálam egy AX1500 van, a másik oldalon egy AX55, bár úgy vélem csak a nálam lévő routeren lényeges a vpn, a másik oldalon elég a windowsra telepíteni valami vpn-t, amit a routerem elér. -
_NCT
addikt
válasz
ledgeri
üzenetére
Én is keresek Mullvad alternatívát, de eddig nem találtam jobbat, ami támogatja a port forwardingot ( ott ugye ez idén megszűnt), van Mac/iOS, Linux, Windows támogatása, és sebességben is jó, illetve árban bekúszik 5€ alá.
ProtonVPN-nek ez az ephemeral port forwarding nagyon nem gyere be, illetve sebességre is panaszkodtak; no meg Intel alapú Mac-en elhasal a killswitch, mondjuk ez engem nem érint, Apple alapú a gép.
PIA-ról olvasok ilyet is, olyat is, nem tudom eldönteni
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Azt hiszem kevesebb adatot kérnek tőled amikor előfizetsz, meg ilyesmik. De ez inkább A+,A++ vs A kategória összevetése. Mondjuk a proton -ha csak ingyenesen kell valami, akkor a legjobb! Ha 10 giga alatt megáll a forgalom akkor a windscribe is ott van (ez meg ingább említett A kategória, vs c,d,e g, z...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
koxkids
üzenetére
A mullvadnak van még a saját böngészője, ami "tor nélküli tor-böngésző". Csak annyiban tér el, hogy a normál netet használja nem a TOR-ost, de ugyanúgy maszkírozza a gépednek az azonosíthatóságát a weboldalak felé magán keresztül. Alap nézelődésre ajánlott vpn kombó nélkül is, hát még vele!
-
Sziasztok!
VPN szolgáltatásra szeretnék előfizetni, elsődleges cél csak a biztonság, meg ha esteleg nyilvános hálózatot kell külföldön használni.
Hosszas keresgélés után a Mullvad VPN-t találtam meg, árban belefér nekem és tetszik az egyszerűség regisztráció terén is.. könnyebben belép pl párom is ha szüksége lenne rá. Most egy hónapra megnézem
Mit gondoltok? Ajánlott szolgáltató még mindig?Továbbá olyan kérdésem lenne, hogy ha ez mindig aktív pl. iOS eszközön, ettől vajon jobban merül? Vagy ti ki-be kapcsolgatjátok?
Igazából mindig szükség van rá..
-
da.
tag
sziasztok, köszönöm a hozzászólásokat!
@daykiller, nem vagyok még jártas, de akkor majd most...
köszönöm,
üdv,
d. -
daykiller
csendes tag
Ha valamennyire jártas vagy a szervertelepítésben, akkor érdemes OCI-n csinálnod always free csomagos VPS-t. Full ingyen van, havi max 10TB adatforgalom korláttal, fel-le 0,5Gbps sávszéllel. Olasz szervert választasz magadnak és ott megcsinálod az instance-t, majd arra openvpn-servert telepítesz, aztán kis konfigurálás és már van is egy ingyenes VPN-ed, amit csak te használhatsz.
-
da.
tag
sziasztok,
keresném a legolcsóbb vpn szolgáltatást, amely alkalmas streamingre.
apósomnak kellene a VPN RaiPlay-t nézni (csak olasz IP-ről megy). jól kifizettem az Avastnál az ultimate csomagot (ez tűnt értelmes árúnak a vírusirtóval együtt), de nem megy vele a RaiPlay.. eszembe sem jutott ezt megnézni előtte, de már látom, hogy panaszkodnak erre, valszeg blokkolja az Avast által használt olasz IP-t a Rai...
szóval kicsit megszívtam, szereznem kellene másik VPN-t és jó lenne olcsóbban megúszni.. vagy ha valakinek lenne kedve megosztottan venni, nekem az is jó lenne.
vaaagy ha van valakinek van még fel nem használt eszköz VPN-hez, adok cserébe avast ultimate-hez kulcsot.

köszönöm,
d. -
ledgeri
nagyúr
Ha nem akarsz azonosítható lenni, akkor szerezz egy laptopot, kézpénzért, bármilyen adat megadása nélkül, indíts egy tails-t, és vadássz ingyen wifi-ket a városodon, kerületeden kívül nem mindig egyirányba, és távolságban. A gépbe akkut csak ott berakva, de ott ki is véve. Ez levédi az utolsót.
A középső inkább arra van, hogy jobban felül tudd ügyelni a hálózatod, gazdag opciókkal. Ebben benne lehet a beépített VPN és/vagy tor kezelő, de ha az egész hálód ezen megy ki, akkor megint ott vagy, hogy a külső fiókok azonosítanak, és a már beolvasott egyedi eszköz-azonosítók.
Ha nem igazán csinálnál mást, csak tényleg olvasnál (szóval passzív, és nem fiókba belépős), vagy új fiókot regisztrálnál amit csak azon keresztül használsz, és a TOR-on keresztül is megy az oldal, akkor egy tor böngésző segíthet csak azt eléregetni.
A VPN az leginkább máshol kijukadni akarásban segíthet (pl ott beválthatós a kód, ami itthon nenne, egy globális accountra) vagy az adott szolgáltatódtól való elbújásban (ne lássa a vodafone, hogy most te felkerested a google-t majd facebookot) DNS cserével egyetemben. Arra nem igazán jó, hogy te ne légy azonosítható, mert szinte mindennek van újlenyomata, ami állam ellenében azonosítható.
Ettől föggetlenül jó dolog, ha tudsz szeparálni, vannak külön emailcímeid külön dolgokra, és esetleg böngészők külön dolgoknak! Egy vanilla ungoogle-d chromium ,mullvad, vagy librewolf, kiküldve szeparálva VPN-en keresztül is előnyösebb lehet.
De ha komolyan gondolod, akkor nézegess olvasgass utána a te általad is melített dolgoknak, mert jó ha tudod, minek mi a határa, és mi mire elég!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok,
ne haragudjatok, ha nagy lámaságot kérdezek, teljesen járatlan vagyok IT-biztonsági témákban.
Nos, ha úgy gondolom, hogy szeretném a netes kommunikációmat (levelezés, chat) és a böngészést biztonságban tudni, akkor egy ilyen VPN cucc jó lehet?
Vagy ez ennél sokkal bonyolultabb kérdés, mintsem hogy a lakossági Telekom gateway utánra beteszek egy OpenWRT routert, és nyomkodok a menüjében pár sort?
A biztonság alatt kb. olyasmit értek, hogy pl. a Fidesz székházból véletlenül se láthassák, hogy Soros György gondolatairól olvasgatok a neten. Még akkor se, ha a természetesen nem létező kémtechnológiájuk mégiscsak létezne valahogy.
Mit gondoltok?
Üdv és előre is köszi. -
ledgeri
nagyúr
válasz
redbiro
üzenetére
Ha gyári az firmware, akkor van asus routerek topikja Az közelebbi topik, mint ez, ebben az esetben.
Ha meg olyan, hogy nem baj, hogy más firmware, és a router kompatibilis, akkor meg pl egy openWRT-t is rakhatsz rá. (abban megoldható bőven többminden is)
-
A jan 1.-től induló Magyar kormányzati vpn-ről van valami infótok? Ennél frissebb: [link]
-
redbiro
őstag
sziasztok, mullvad wireguardot be lehet állítani úgy hogy a router kliensként csatlakozzon?
a router egy Asus, a VPN Fusion beépített klienst használnám csatlakozásra, ezzel ugye elméletileg az összes eszköz a háztartásban a VPN mögé kerülne, nem kellene egyedileg küzdeni velük.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Internet kávézó. Ott regelsz egy e-mail címet bármelyik szolgáltatónál. Vagy keresel egy eldobható e-mail szolgáltatót. A végén pedig készpénzzel fizetsz.
Ha a hatóság is a zsebében van, akkor miért gondolod, hogy az e-mail-ed nem landol egyből a kukában olvasás után?
Küldd el minden más felületen is. Posta, Fax, e-mail, stb. -
envagyok
veterán
Picit off, de hátha tudtok segíteni.
Tanúja voltam btk-ba ütköző cselekménynek, ezt szeretném emailben jelezni az illetékes hatóságnak, de akire terhelő lenne, nagyon erőszakos, és a hatóság is a zsebében van, ezért személyesen kizárt, emailben gondoltam névtelenül megtenni.
Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy mire érdemes odafigyelni, ha úgy szeretném elküldeni az emailt, hogy semmi se vezessen hozzám.
Pl pc vagy tablet tesz a mailek mellé készülékazonosítót, vagy be lehet azonosítani eszközt, amiről küldtem ?
Az ip címet látják, azt hogy csináljam, hogy ne vezessen hozzánk? Nyilvános wifiről, vagy otthonra létezik valami olyan ip gateway, ami által nem tudják felfedni a kilétem.
Gondolom egy ingyenes mailre is érdemes emiatt regelni, mi lehet jó erre?
Mindenképp jó lenne jelenteni a gazembert, de nem szeretnék emiatt megtorlást elszenvedni, félni, bújkálni.
Köszönöm
-
ledgeri
nagyúr
Mondjuk attól függ, hogy mennyire stalker...
Kinézed belőle, hogy mégis van egy dugi router valahol, ami hálószinten figyeli az adatforgalmat (mert az a dns, vagy több), és így a lekéréseket, és logolja? Vagy pl kb a gyári jelszó van használatban, mert hát "az a jelszava hisz rajta van" az IT szint... nem mindegy.
Ha igen, akkor egy alap ingyen pl proton + split tunneling (egy külön böngészőre, meg rejtendő progikra) benne segíthet, ha nem valószínü akkor okés. Mindent lehet fokozni mindkét oldalon. -
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Leírom a konkrét helyzetet: összeköltöztem a párommal, akinek a szüleivel közös előfizetésük van Vodafone-ra (teljesen más településen élünk). Az apja pedig egy igazi stalker (nagyon ráér...) ami engem nagyon idegesít, nem akarom, hogy ráláthasson a böngészési előzményeinkre/letöltéseinkre, bármire.
+ router nincs, csak a Vodafone által adott.
VPN megoldaná a problémámat? Ha igen, melyik? A Nord-dal találkozok leginkább random a neten, de itt másokat is javasoltatok.
Torrentezni szoktam nagy ritkán, de főleg basic netezek, online vásárolok.Ami részemről fontos lenne, hogy fizessem havonta, működjön rendeltetésszerűen minden, és ne foglalkozzak vele pluszban nagyon sok ideig.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Németországba keresek VPN szoftvert amivel nyugodtan torrentezhetek (2 -3 film havonta) amit 2 eszközre tudok telepíteni.
Melyik program a legjobb megoldás erre? -
Kaci84
őstag
válasz
üzenetére
4Grider, Renow: Köszi a tájékoztatást! Akkor ezek szerint olyan oldalakra melyek a VPN használókat nem akarják beengedni és az én országomba nem elérhető akkor oda nem nagyon lehet bejutni?
Mondjuk olyan oldalra amelyiknél elvárás, hogy szűrje a VPNezőket, de nagy energiát nem fektet bele csak minimálisat ott van mód valahogy ezt megoldani? Illetve mi a legjobb módjai amivel a legtöbb esély van erre? -
Kaci84
őstag
-
Kaci84
őstag
Köszi, közbe szerkesztettem gyorsan hátha nem látja senki milyen láma vagyok
FIX IP tapasztaltok érdekelnének még. Jó lenne tudni melyik országba lehet választani. Sajnos csak 2 évesnél kedvező az ár.Nekem az jött le, hogy a biztonság miatt érdemes állandóan bekapcsolva tartani a VPN-t. Ha nem fix az IP akkor bankos, játékos oldalaknál előfordulhat, hogy tiltogatnak, mert gyanusak a bejelentkezések.
-
Kaci84
őstag
Üdv, viszonylag keveset értek a hálózati dolgokhoz. Win PC-t és IOS mobilt használok. Itthon Vodás net és TP-Link Archer AX55 router van. Itthonról nem elérhető oldalakat szeretnék elérni, szinte csak erre használnám a VPN-t. Mivel olvastam, hogy sok oldal nem szereti ha VPN-ről érik el, jó lenne valami olyan lehetőség ahol ez sokkal kevésbé vehető észre. Talán ahol lehet fix IP-t kérni vagy fogalmam sincs mi számít még. Lényeges még, hogy mobilról is működjön a dolog. Melyik a legjobb szolgáltató ami ezt legjobban vagy legolcsóbban tudja? Köszi
-
Valaki ismeri ezt a VPN-t?A xiaomi telefonom néha feldobja ajánlásnak.
-
Üdv! A Bitdefender VPN szolgáltatásáról van-e valami infótok (a Total Security évek óta bevált tőlük)? Alkalmanként kellene csak, így nem szeretnék nagyobb összeget beleinvesztálni (értsd a legtöbb szolgáltató 1 vagy 2 éves összeget kér egyben VAGY brutál drága a havidíjas konstrukció). A Bitd. 8k körül lenne 1 évre. Köszönöm!
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
VPN klienst keresek MAC-re netezéshez, torrentezéshez. Mi most ár-értékben a legjobb és legolcsóbb megoldás?
NordVPN 3€
Surfshark 2.73€
stb
-
Major Lion
senior tag
-
ledgeri
nagyúr
Aki kaptt tegnapi protonvpn for business hírlevelet, és nincs jelszókezelője, vagy gondolkodik email aliasok használatán, annak ajánlom abban a hírlevélben lévő 1 éves protonpass prémium, ingyen lehetőségét! Igaz, hogy csak két domainre, de simpleloginben kezelhetően jönnek a dolgok!
Ha valaki rákap, én csak kíváncsiságból én az aktuális prémium simpleloginem leválasztottam a proton acc-ró, és egy másik mail-account aliasra áttoltam (lehet nem kellett volna... na mindegy), így létrejött egy új SL, ami így hivatalosan nem prémium, de a PP- tolja bele 10-en felül is az aliasokat, így ilyen szempotnból, mintha lenne simplelogin prémium is! (Akinek van pl ingyenkombós protonmailje, és simpleloginje, az ne válassza szét őket ha egyben vannak!)
-
Major Lion
senior tag
Hello, Apple TV-n szeretnek VPN-t hasznalni, ezert elofizettem PureVPN-re, de nem mukodik, igazabol nem mukodik telefonon se, PC-n meg nem probaltam, de gyanitom hasonlo a helyzet. A cel streaming lenne, Disney+, SkyShowtime, HBOMax es magyar tartalom, usa vagy skandinav tartalmak erdekelnek.
Az app-ot felraktam, Koppenhaga kivalaszt, de sehol nem valtozott a tartalom, talan nemelyik app jelezte hogy nem otthon vagyok. Prime mondjuk kiirta hogy VPN-t hasznalok, nem tudok lejatszani semmit, de ha USA-t valasztom akkor azokat lejatszotta. Aztan elkeztem mas europai orszagokat kivalsztani es hasonlo eredmeny, semmi valtozas, ugyanaz az eredmeny.
Az IP cimem ellenoriztem, azt a kivalasztott orszagnak megfeleloen mutatja, viszont se az AppleTv-n se az iPhone-n nem mukodnek a streaming app-ok.
Kirpobaltam az IPVanish-t is, eredmeny ugyanez. -
ledgeri
nagyúr
A két VPN-nek más a "respect-meter"-e... Ha pl minden ugyanaz, de a pénösszeg az "esetleg megéri... de tényleg-e" különbség, én maradnék.
Ha jóval nagyobb az összeg különbség, vagy nem érdekel, hogy ki hogyan reklámoz, és hasonlók, úgy is te döntesz magadnak és nem más!(mindezt írom, mint eseti free proton, és windscribe felhasználó
)Ha leírod, hogy mennyi most a Mullvad neked, előrébb lesz a topik népe!
-
Most még egy kicsit olcsóbb a NordVPN Black Friday kapcsán; €102,53 28 hónapra, ami ~€3,66 havonta.
Váltsak Mullvad-ról szerintetek? Főleg torrentezésre használom a médiaboxomon (routeren kezelem és irányítom csak rá a VPN forgalmat).
Azt tudom, hogy NordVPN-nél valami VPN Proxy-t kell beállítani, ha nem az appjukat használom torrentezésre.
-
Zsombe
senior tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Ha csak pár nap, akkor Cyberghost VPN-nek van ingyenes próbája.
-
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Van olyan VPN szolgáltató, amelyikkel magyar szerverhez lehet csatlakozni? Tehát külföldről imitálni, hogy Magyarországon vagyok?
-
Valaki tud valami infót a bright vpn-ről?Ez megbízható?Viber telepítéskor került fel a gépre azt hiszem.
-
gojko.m
senior tag
válasz
üzenetére
Tehát, az adott weboldalnak lehet egy szerver listája tele IP címekkel. Ha én ezen IP-k egyikéről jelentkezem be, akkor nem érem el a weboldalt. És mivel az ingyenes Opera VPN szerverek száma elég korlátozott, ez a néhány szerver tiltólistára került. Valószínűleg az app-ban beállított szerver meg nem került fel a tiltólistára. Jól értem?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
gojko.m
üzenetére
Tippre: a Telefonos app (akár választhatóan, külön alkalmazásokat, de alapból) az egész telefon forgalmát küldené át a szerón, míg az operáé csak a rajta átmenőt (a böngészésed) küldené át a szeróján, gondolom én.
Más szeró, más tiltólista.Könnyen meg tudod nézni, ha az alkalmazásos VPN csatlakozáskor, nem operában, rákeresel a duckduckgo-val (csak azért ez, mert ez a keresési listában kiírja a városod) a what is my IP-re, majd ugyanezt (akár ugyanakkori, vagy cserélt csatlakozáskor) operában is.
Ha egyikkel egy, másikkal másik IP-t és várost látsz, akkor mindkettő működik ahogy kell. Ha úgy, hogy megy az appos, operában ugyanaz, akkor az meg azért lehet, mert az adatod Opera>operavpn-végpont>appvpn-végpont>duckduckgo útvonalon megy, így a duckduckgo csak az app-ét látja. -
gojko.m
senior tag
Sziasztok! Én azt nem értem, mi a különbség a telefonomon egy VPN alkalmazás (pl. VPN Super) és az Opera böngésző beépített VPN szolgáltatása közt?
A VPN alkalmazással elérem a Prohardver oldalát, tudok itt a fórumon böngészni. Viszont az Opera bekapcsolt VPN mellett nem lehet elérni az oldalt. -
Ablakos
addikt
Magam is használok vpn-t munkahelyi kapcsolathoz. Nem értem ezt a vpn lehetőséget az internetes böngészők esetében. Most ahová kapcsolódom vpn-el az egész világ webszervereit fogja proxizni? Vagy mi a lényege?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Mindegy, refundoltam persze elotte 5 kulonbozo supportos probalt meggyozni hogy maradjak, jo az
)

ekkold