- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tobias40
üzenetére
Csak érdekesség képpen. Ez a NextDNS profilja egy olyan háztartásnak ahol chrome, Windows, Macbook stb. van használatban, semmi beállítással, minden alap. FB nincs.

Átlehet hozni ebbe a chrome-ból a kedvenceket és a mentett jelszavakat?
Át. Bár egy normális jelszó kezelőt tudnék ajánlani. Ha már proton akkor a proton pass pl. -
válasz
tobias40
üzenetére
Hát középkezdésből az, hogy nem használsz chrome-ot
Akár egy Brave, akár egy FF nagy előrelépés privacy szempontból. Akkor lehet szépen fokozni, hogy a böngésző bezárásával automatikusan törölje a cookie-kat. Vagy egyenesen privacy fókuszált böngészőt használni, pl őt.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Mondom, nagyban függ attól hogy mire kell. Ha geoblockot akarsz törni akkor Proton. Ha a privacy a legfontosabb akkor proton (bár egyébként mivel a böngésződ tele van sütikkel, így ennek korlátozottan van csak értelme és egy normálisan belőtt böngészővel sokkal többre mész egy csomó esetben mint egy VPN-el), ha reklámblokkolás akkor meg adguard. De arra meg ott az adguard adblock ami megint sokkal jobb céleszköz.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Attól függ, hogy mire kell és mik a prioritásaid. A proton fókusza a privacy, az egyik legjobbnak tartott VPN szolgáltató. Annyiba is kerül.
Az Adguard fókusza nem túl meglepő módon a reklámblokkolás. A Proton open source, az Adguard nem, de van rendszeres audit. Geoblock áttörésre egyértelműen a Proton a jobb.
-
mrobes
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Gondoltam rá, valószínűleg ez lesz a vége, de mivel nincs mobilnet elérés a tableten, ezért mindenképp a telefon hotspothoz kell csatlakoznom és így egyszerűen mehetett volna a forgalom a telefon vpn-en keresztül.
Na meg ugye b@ssza a csőröm rendesen, hogy nem akar összejönni az eredeti elgondolás szerint.
-
válasz
tobias40
üzenetére
De azon a routeren ha létrehozom a vpn-t, ugyanott vagyok mint most, itt is felépül a kapcsolat de nem tudom hogyan lehet továbblépni hogy lássam a megosztott lemez tartalmát.
Először át kéne látnom hogyan lesz egy vpn kapcsolatból fájlok elérése de ez se megy.
Ebben kérnék segítséget.
Utána ha működik kitalálok valamit hogy ne ezt a régi protokollt használjam de ha nem tudom hogyan tovább, nincs értelme az egésznek.
Megvan a megosztás, a routerre kötött lemezt elérem helyi hálón, hogyan tudom elérni a vpn-en keresztül, mit kell még megadni, milyen portot vagy belső ip-t, hol jelenne meg, a Win fájlkezelőbe, vagy hogyan kell csaolni, egyáltalán semmi nem világos nekem. -
ekkold
Topikgazda
válasz
tobias40
üzenetére
Tapasztalat szerzésre ez is jó lesz.
Tibi: Ha van abban a routerben tűzfal, akkor érdemes beállítgatni. Én is használok még PPTP-t, (bár én több extra tűzfalszabállyal védem, így) arra amire kell teljesen jó. Persze ilyenkor az otthoni hálózatban minden legyen védve, ne legyenek jelszó nélküli gépek, és a megosztások is jelszóval védettek legyenek. Ha egyszer majd lecseréled a routert, akkor olyan eszközre érdemes, ami ismeri a wireguardot is - jelenleg ez az egyik legmodernebb VPN megoldás. -
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Arra nincs időm, hogy helyetted vpn szolgáltatók ászf-jeit olvasgassam és hívogassam az ügyfélszolgálataikat.
Nekem a legegyszerűbb az volt, hogy csináltam magamnak a munkahelyi Invitech-es és Digis internet-elérésekhez vpn kapcsolatokat, így ha megszorulok a telekom miatt, akkor azokra állok át. -
4Grider
félisten
-
mrots
tag
válasz
tobias40
üzenetére
"ide már nem szemetelek tovább."
VPN-t akarsz csinalni, ez pedig egy VPN topik. Nem szemeteles ez. Mondjuk inditasnak szerintem eros volt, hogy lenyegeben azt irtad: van ket asusom de nem akarom elolvasni a doksijukat, igy nem tudom milyen vpn-t tamogatnak, valaki olvassa el helyettem es mondja meg milyet vagy milyeneket tamogat, es ha tobbet, akkor melyiket es hogyan konfiguraljam be.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Ha két külön helyen akarnék vpn-vpn kapcsolatot kialakítani Nekem ez azt jelentené, hogy ahány kapcsolat annyit VPN... miközben az lenne a lényeg, hogy minden lásson mindent, ami megy egy vpn.
Egyébként nézz rá arra, is, hogy esetleg a routereid támogatottak-e pl openwrt vagy egyéb firmware-ek által. Az hogy egy gyári asus routerben nincs benne egy funkció nem azt jelenti, hogy maga a hardver nem képes futtatni azt kezelni képes dolgot!
-
gurabli
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Igen, kb. így. De mindkét routerre kell Wireguard. Különben OpenVPN kell és az lényegesen lassabb, gyenge hardveren különösen, router az.
Telefonon Wireguard kliens és kapcsolódsz az egyik ponthoz (routerhez) és onnan az is része lesz a hálózatnak, ha megfelelően állítod be. Ez már egy kicsit bonyolultabb, hálózati ismeretek kellenek. Forward, masquerade, routing. De az Asus ezt elég jól kezeli alapból.
Másik megoldás a Tailscale. Mindkét helyre egy-egy kis kütyü, pl. Rpi4, amin Tailscale fut + telefonon is Tailscale. Akkor nem függsz a router képességeitől. Nem bonyolult, de tudni kell mit csinálsz és Linux ismeret kell. De ez valóban inkább hálózati topic. A Tailscale amúgy nagyon korrekt, Wireguardot használ, gyors és alapvetően egyszerű. -
gurabli
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Wireguard mindkét routeren, helyi hálózat engedélyezésével, de lekapcsolod mindkét helyen a kimenő forgalom VPN-en keresztül való küldését (hogy ne a másik végpont legyen a kimenő forgalom, routing). A legtöbb router alapból tudja. Célszerű a két helyen különböző hálózati tartományt használni (pl. 192.168.1.x és 192.168.10.x). Site-to-site Wireguard. Vagy pl. Tailscale szintén kiváló megoldás.
OpenVPN is működik, de lényegesen lassabb. -
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Logikailag eggyel egyszerűbb: egy vpn hálózat aminek mindegyik alhálózat a tagja... Nem egyszerűbb?
Nem kell túlbonyolítani, de kérdés, hogy minek legyen különálló internetkapcsolata (nem csak privát hálózati).Vannak hálózatépítős topikok, amit te akarsz -szerintem annak nagyobb része az, mint a VPN-nek.
Ha NAS-ok is vannak az is számít, hogy milyenek (ha egy márka akkor ott is lehet sok opció, lehet, hogy az egész sokkal egyszerűbb azzal)... oda is érdemes bekérdezni!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Pl amit te is írtál. Nálam a VPN fiókba elrakós, " speciálishelyzetes" megoldás. De ha kell tudom mihez nyúljak! Jelenleg ilyen helyzetekre elegek az ingyenesek. Ha komolyabb fedés kell akkor TOR-hoz nyúlok így is úgy is!
Ha nem csak accountod, hanem előfizud van, akkor meg hagy szóljon! Majd kiderül ha valami szól miatta!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
onvif-esek a kamerák? Ha igen van nekik portjuk is, általában 554. Gondolom programmal próbálod, mert a kamerák többségét ma már böngészőben nem lehet elérni. Ha helyi hálózaton működik a program és látod a kamerák képét, akkor a programnak kellene az asus vpn-en keresztül csatlakoznia. Mobilon be tudod állítani - hátránya, hogy a kamerák képét csak akkor tudod megnézni ha bekapcsoltad a vpn-t. Érdemes lenne vegyél egy NVR-t és azt kiengedni a netre, úgy lényegesen egyszerűbb lenne... Ha a kamerák nem onvifesek és csak a saját gyári appon keresztül tudod őket nézni, akkor is ugyan ez a szitu, mobilon beállítod a vpnt és ha meg akarod nézni a kamera képét akkor bekapcsolod.
Javaslom ezen topik felkeresését
-
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Én személy szerint magam csinálnám meg a fiamnak az itthoni netemen vpn kiszolgálót beállítva. Mivel az itthoni netnek változik az ip címe, nem valószínű, hogy a streaming szolgáltató kiszúrja (ellentétben a vpn szolgáltatók ip cím tartományaival).
A fizetős csibvpn jó ötlet lehet, ha még nincsenek tiltólistán.
Az ingyenes vpn-ek azonban streamek nézésére többnyire alkalmatlanok a fentiek miatt.
Hosszabb távra sem javaslom a vpn előfizetést, mert bármikor kitilthatják a vpn szolgáltató ip cím tartományát. -
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
A #3072-es 10 eszköz az valamilyen proton felületen listázódott, vagy csak a router írta, hogy mi a helyzet?
Csak mert hogy ha a router, de a proton csak egyet ír, akkor 1-nek számolja...
Ha a proton, és 10-et ír, de a liszenszed 5-öt enged akkor valami furi...Egyébként az 5-ös liszensz (nem tudom pontosan, hogy mennyire szigorúan figyeli az egyidejűséget) vagy 5 egyidejű használatos eszközt, vagy 5 "telepített az eszközre" belépett programot számol.
Azt sem tudom, hogy ha pl VPN-es belépett és aktív progis laptopod beviszed a VPN-es belépett és aktív router mögé, akkor most az mennyire lesz boldog.Mivel volt már jó pár üzenetezésem supporttal a leginkább azt tudom ajánlani, hogy a lehető leg-technikailag-részletesebben küldd el nekik, hogy mi a helyzeted, mert ők tudják a velük működő beállításokat a legjobban!

-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
A routereses megoldásnak pont az a alap lényege, hogy minden ami a routeren megy legyen VPN-ezve.... Nem igazán életszerű, hogy minden egyes, akár ad-hoc eszköz miatt egyedileg felkeresed a routert...
DE
(sosem látván az a felületet) esetleg lehet MAC, vagy fix IP alapján kihagyatni eszközöket, vagy pont bevetetni. Ha program szinten megy PC-n (már csak fizetősen), akkor illene a routeres konfignál is legyen valami... Ha más nem is akkor a routernek kellene azt kezelni tudni! -
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Az eléggé sok kezdő kritériumot, amiben még van kiemelés is, nem sikerült meglátni.
Egyébként meg a router aktuális firmware-jétől függ, hogy milyen VPN protokollokat támogat, majd meg kell nézni, hogy az configolható-e olyanra, mamivel a proton hálzatát érnéd el. Mindenképpen asus router topik, esetleg még proton support. Ha meg jelenleg nem megy akkor pl openwrt.
-
Danecay
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Nekem is a miatt jutott eszembe csak, de úgy voltam vele, hogy úgysem lesz bekapcsolva a gépem mert aludni fogok, utána max. újraindítom a routeremet és kapok egy új IP-t, szóval ezért sem aggódtam túl

Végülis fel tudom telepíteni a laptopra és megnézni a szüleimnél, akik még azt a szolgáltatót használják amit én is használtam régebben. Na akkor ezt majd megnézem. Köszi a tippet!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Azt hiszem kevesebb adatot kérnek tőled amikor előfizetsz, meg ilyesmik. De ez inkább A+,A++ vs A kategória összevetése. Mondjuk a proton -ha csak ingyenesen kell valami, akkor a legjobb! Ha 10 giga alatt megáll a forgalom akkor a windscribe is ott van (ez meg ingább említett A kategória, vs c,d,e g, z...)
-
ekkold
Topikgazda
válasz
tobias40
üzenetére
Félreérted a dolgot, itt ugye távoli csatlakozásról van szó, azaz a routerben beállítunk pl. port-forwardot a NAS vpn-je felé. Távolról elérjük ezt a portot, és gyakorlatilag ez a távolról csatlakozó eszköz lesz a saját otthoni cím mőgé "elrejtve", bárhol is van a világban. Természetesen mind a routert, mind a NAS-t ennek megfelelően kell konfigurálni.
-
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Nincs nordvpn-em, az egyik adatparkban van egy vpn routerem, ahhoz csatlakozom, amikor vpn-re szükségem van. Ott az ottani és otthoni 1000/1000 helyett kb. 800/800 jön-megy keresztül internet irányba több százezres routerekkel. De az csak a sajátom, nem osztozkodom rajta másokkal.
-
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Az én bőven 100e Ft feletti routeremben nincs rá lehetőség. Beállítod az openvpn kliensét az adott irányba (pl. nordvpn), és onnantól kezdve a wan felé menő forgalom oda lesz bebújtatva. Bár statikus routinggal biztosan meg lehet kerülni a vpn-t, de akkor meg mindenütt fix ip kell.
-
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Kihagytad a kérdésből a saját routered pontos típusát...
Itt van hozzá a leírás:
https://nordvpn.com/blog/setup-vpn-router/ -
kpityu2
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Akkor valószínűleg eléred a RTSP sztreamet LAN-on, ha megnyitod kifelé a portot akkor máshonnan is. Van rá progi, androidon az Onvier, Windowson az ONVIF Device Manager vagy az iSpy. Ha megvan a pontos ip/utvonal akkor meg már VLC-vel is. Valami ilyesmi: http://kameraipcime/onvif/device_service az ONVIF konfig elérhetősége, a sztreamek meg pölö rtsp://kameraipcime:554/0/av0. Ez utóbbi útvonal eszközfüggő. Az ONVIF a kulcsszó, arra guglizz.
-
Ricsii2001
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Én tegnap előfizettem a CsibVPN-re, és eddig álom VPN-nek tűnik. Nem lassít, nem zavarja egyik oldalt sem, tényleg, mint ha Magyarországon lennék. És ráadásul csak 1500 forint havonta a "Prémium" nevezetű csomagjuk, és minden olyan eszközre rá lehet rakni, ami tud Open VPN-ezni. Szóval ez nagyon tetszik.
Csak még egy kérdésem lenne ezzel a VPN-el kapcsolatban, még pedig az, hogy itt miként zajlik a számlázás? Tehát ez magától leveszi havonta, vagy pedig ezt mindig magamnak kell intéznem? Csak mert nem közvetlenül az oldalon kellett megadnom a kártyaadatokat, hanem a Barion oldalára irányított át.
ekkold, tobias40:
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nincs vezetékes internet előfizetésem Magyarországon, csak egy Telekomos dominóval rendelkezem, azon is annyi nettel, hogy tudjak beszélni a csevegőalkalmazásokban. Én diák vagyok. És a rendszergazdám biztos, hogy nem menne bele ilyenbe, pláne mert az intézményi hálózatot magáncélokra használnám. Ismerőseim pedig, akik tudnának ebben segíteni, nemhiszem, hogy lennének, pláne, mert NAS-al nem tudom, hogy melyikőjük rendelkezik, és ráadásul nekem, ha olyanom van, akkor délután filmezek, ha meg olyanom, akkor hajnalban :) És én azt akarom, hogy tényleg 0-24 menjen a dolog. Egyenlőre jobbat nem is kívánhatnék a Csib-nél, már csak a 10 eurómat sajnálom, ami a Protonnál landolt :)
Egészen tegnapig nem hallottam a Csib VPN-ről, tegnap láttam, amikor írt róla Foremi a legutóóbbi hozzászólásában, és szemet szúrt nekem, hogy egy Magyar szolgáltatásról van szó, és gondoltam magamban, hogy ennek tuti rendes IP címet kellene adnija a DataPack, vagy az M247 helyett. -
VinoRosso
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Igen de appból is néztem tavaly az EBt mert épp kórházban voltam és md-t választottam akkor mert spórolni kellett a korlátos mobilnetem miatt.
Viszont most kiderült, hogy ez a setupvpn nem korlátlan, 1G adatnál 24 órára levág a free verzió, viszont van több böngészőben is, szóval több accounttal valszeg megoldható a meccsnézés.
-
Soma01
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ingyenes, pár napra érvényes konfig fájlt töltthetsz le több vpn progihoz is. Nem nagy az országválaszték, de India benne van, méghozzá 6db szerverrel. Ezt használom én is pl. szoftver vásárláshoz. Kb. 20-30 Mbps-ot tud. Választható OpenVPN, PPTP, L2TP SoftEther, V2ray Vmess, IKEv2 és WireGuard kapcsolat.
Ha kell, tudok adni linket. De én is a Google-el találtam. -
UserX
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
6 hónap...Szerintem tégy a Mullvad-al egy próbát. 5 ejuró/hó. A fiam szerint, ha egy borítékban név nélkül kp.-t küldesz nekkik, még úgy is aktiválják a számoddal...
Én Hide.me-t használok, a fiam csak a Mullvad-ban bízik. Szeptemberben lejár a licenc, be kell zsákolnom!
-
UserX
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Eddig én nem hallottam felőlük. Persze, az ingyenesslg miatt tettem be!
Most tesztelgetem. Speedtest 1000/300 DIGI NET:Surfshark: P.: 29 D.: 260 U.: 70

HIDEME: P.: 7 D.: 407 U.: 311
Leak teszteken átment!
Torrent: letöltés sok seederrel: 23 MiB/s. ezzel pariban van a Surfshark-al. Nincs sok torrentem, majd meglátom mit produkál UP-ban.
A 'szürke' szervereket nem láttam, addig lusta voltam legörgetni, köszönet, hogy felhívtad rá a figyelmünket!

Szóval a fenti link a HIDEme VPN 6 hónapos, nem teljes értékű verziója. Dec. 31-ig lehet aktiválni.
Szerk.: átlagos használatra, tesztelgetésre megfelelő! Aki indiai szervert keres, annak is meg van a jó oka!

Eseteg te is közzé tehetnéd a további tapasztalataidat!

-
Kenderice
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Nincs titkolnivalóm, minek VPN-ezzek?
Nekem itthon a mikrotik routeren fut egy VPN szerver.
Így ha arra felcsatlakozok távolról az olyan, mintha otthon lennék.
Nekem erre kell.
Szerintem azért fizetős VPN-t használni, hogy ne tudja meg egy oldal a valódi IP címedet, csak paranoia... -
-
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
A szolgáltatói eszközök alapból biztonsági hibáktól hemzsegő hulladékok.
A quickconnect akkor nem biztonságos, ha elütöd a routered címét, vagy felnyomják a dns-ed. Amíg látod is, hogy mit csinálsz, addig nincs vele gond.
Magán a Synology nas-on is létrehozható openvpn szerver, ennek portját ki kell forwardolni a fos szolgáltatói gw-en, így rá is behívhatsz.
Step-by-step leírás van a Synology oldalain az openvpn szerverük beállításához/használatához. -
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
A Synology NAS-ok is elérhetőek/menedzselhetőek vpn nélkül https-el, ha a nas-on beállítod a quickconnect részt.
Ha a vendégházhoz is beteszel egy Asus routert azon openvpn kapcsolatot létrehozva, akkor a gépedre telepített openvpn kliens segítségével bármikor be tudsz hívni a vendégház hálózatába. Az Asus-okon lévő pptp vpn szerver használata ma már nem ajánlott. Mindenképp célszerű a két hálózaton külön ip tartományt használni, azaz problémás, ha mindkettő mondjuk a 192.168.1.x ip címeket használja LAN-on. -
zolee001
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
2 db router (hálózat) összekötését Site to Site (S2S) Vpn néven találod
1db kliens (pc,telefon,okosmikro stb) csatlakozása routerhez (hálózathoz) Client to Site vpn névenEzután jöhet a vpn technologia,L2TP/IPSec, IKEv1 vagy IKEv2,OpenVPN stb stb
Leirással,tutoriallal tele van a net de elöbb tudni kell mi is a cél,mik a lehetöségek stb -
zizidor
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
"KeepSolid VPN mennyire jó választás ha vpn-t szeretnék használni?"
Én jó ideje ezt használom (VPN Unlimited, Lifetime licenc, egyszeri fizetéssel). Elég sok szerverük van, csatlakozásnál mutatja melyik mennyire leterhelt, tudsz megfelelőt választani, ezért eddig a sávszélességgel sem volt probléma. Támogat több protokollt, fel lehet venni olyan hálózatokat és alkalmazásokat amiknél a VPN nem aktív. Nekem bevált. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Stonebook Pro P103B i i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most tesztelgetem. Speedtest 1000/300 DIGI NET:

ekkold