Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
google egy féreg cég, próbálj meg tor-ról regelni egy email címet. akárhogy írod be a captcha-t, még ha jól is, ő tudja, hogy tor-ról vagy, és nem enged regisztrálni. vpn-nél ugyanez van. de az ms sem jobb, próbálj meg máshonnan belépni pl egy msn-re. elvileg a biztonságod szolgálja, de egy céljuk van: másik email címed, telefonszámod, minél több adatod megszerzése.
-
pászka
tag
Mert mindig kéri a jelszót és hiába írom be megszakítja a levelek letöltését. Lehet hogy az opera oldalán vmi fórumban kellene ez irányban nézelődnöm. Beléptem a böngészővel a gmailba ez fogadott:
Már csak az a kérdés hogy összesen 5 gmail-es címet használok és természetesen nincs összekötve mindegyik az androidos telefonommal és nem is szeretném őket összepárosítani. Most akkor mit tegyek?
-
pászka
tag
Sziasztok! Előfizettem egy VPN szolgáltatásra, ha elindítom a levelezőm a gmail-es fiókjaim egyből küldik az üzenetet hogy valakinek megvan az ön jelszava. Egyértelmű hogy küldi mert hol amerikából hol egyéb földrészekről jelentkezek be. De emiatt nem tudom használni a levelező kliensem ami opera. Tud valaki erre megoldást? Esetleg a google regisztrációmnál kell valamit beállítani?
-
whbear
senior tag
Openvpn esetén tun vagy tap a jobb? Ki mit tud erről?
-
Tin
veterán
válasz
Véreshurka #490 üzenetére
köszi, közben már kipróbáltam, és gond nélkül megy.
mondjuk aszittem 10 mbps felettit is tud, de végülis mire nem elég ez...
-
htc07
addikt
válasz
Véreshurka #492 üzenetére
Igazából az IP címen kívül sok dolog alapján lehet azonosítani a számítógépet, mindet fel sem tudom sorolni, de biztos vagyok benne, hogy létezik sok oldal, ahol a totális online anonimitás lépései le vannak írva.
Nekem a routeremen fut vpn szerver, én is csak publikus wifi kapcsolatokon szoktam használni, a secure tunnel miatt a wannabe hackerek meg az aircrack ellen.
Nem igazán vagyok anonimitás-paranoiás, csak ésszel kell megosztani az adatokat.
-
Véreshurka
senior tag
Ok, és ezen hogyan tudok segíteni azon kívül, hogy nem használom ezeket? Plusz ugye android, itt már bukik az egész - de mi más, Win10? IOS?. Azok elég zártak. Persze nem okos telók, de azzal csak 2 évet bírtam
A böngészőimet mind DuckDuckGo keresővel és úgy használom, hogy kilépéskor mindent töröljön. Mondjuk nem is identitás elrejtés miatt használom, hanem a nyílt WiFi-zés és Tkom voip tiltás miatt, de az ilyenek is érdekelnek.
-
htc07
addikt
válasz
Véreshurka #490 üzenetére
Igazából cookiek vagy telepített fontok alapján simán kitalálja a google, hogy ki vagy, akár vpn kapcsolaton vagy, akár nem.
-
Véreshurka
senior tag
Nos a saját használatomat nem korlátozta még az, hogy a nordVPN-t használom - regelni nem szoktam vpn mögül, azonban itt már volt említve, hogy tor hálón keresztül lehetetlenség gmail-es címet létrehozni, de ha ráér este megnézem, hogy simán vpn mögül lehet-e regelni gmail-re -, azonban ha olyan magyar oldalt akarsz látogatni ahol elvárás a magyar ip cím, az nem fog működni, mivelhogy a szolgáltatónak még nincsenek magyar szerverei, talán nem is lesznek.
-
Soma01
veterán
Engem viszont az érdekelne hogy melyik az a legolcsóbb (vezetékes) router ami valamilyen titkosított VPN kapcsolaton keresztül tudja a 100Mbps sebességet kiszolgálni? A szerver a routeren fusson, hozzá kapcsolódnának majd a kliensek. 2-3 kliens lenne max.
-
Soma01
veterán
válasz
freezer922 #486 üzenetére
Ha Holland cím jó és még nem oldódott meg a probléma, keress meg és adok neked egyet egy pár órára ingyen.
-
htc07
addikt
válasz
freezer922 #486 üzenetére
Szia,
program promók topikban találtam egy ilyet: [link]
fogalmam sincs, él-e még a promó és németül sem értek, de egy próbát talán megér.
-
freezer922
aktív tag
Hali,
Lehet hülyeséget kérdezek, de létezik ingyenes vpn/legalább olyan amihez van trial?
Igazság szerint engem csak egy alkalommal érdekelne, egy játékban szeretnék paysafecard-al fizetni amit viszont MO-ról nem fogadnak el. Emiatt nem akarok akár 1 hónapra se előfizetni, már amennyiben ez lehetséges -
Tin
veterán
sziasztok,
aki NordVPN-t használ: mennyire használhatók a külföldi szerverekkel magyar oldalak? tehát az oldalak alap nyelve, elérhetősége, a nagyobb site-okon regisztrálhatóság, stb.
és úgy egyáltalán: a nagyobb szolgáltatók mennyire korlátozzák az elérést a vpn-ről? pl egy gmail vagy egy facebook?
-
dltpwnz
aktív tag
Üdv!
Szerintetek miért van,hogy router nélkül nem tudok csatlakozni VPNre?Két VPN-t is kipróbáltam egyik semi akar müködni,routert bedugom egyből jó. -
sirdenis
tag
Ipvanish a legajánlottabb olvastam csak az fizetős. Van vkinek tapasztalata róla ? Bár 7napus refund van rá...
-
sirdenis
tag
Ingyenes vpn van e, ami ajánlott TOR-hoz is ?
-
ignisz
senior tag
Sziasztok. Nem tudom megnyitni a dd-wrt.com oldalt. Másnál is ez a helyzet vagy csak nálam?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Fapuma77624 #475 üzenetére
1., A Horizon Go-hoz kell egy élő UPC digitális tv előfizetés.
2., A UPC topicban fel vannak azok a csatornák sorolva (jellemzően az RTL és Viasat csoport csatornái), amik csak a UPC ip cím tartományából érhetőek el.
3., Ha találsz olyan VPN-szolgáltatót, aki magyar ip-t ad, akkor a maradék csatornákat tudod nézni. A VPN szolgáltató általában segítséget nyújt a kliens telepítéséhez és használatához. -
ignisz
senior tag
Sziasztok. Előre is elnézést az amatőr kérdésért? Van egy Huawei P8Lite telefon és egy TL-WR842ND routerben lévő pendrive vagy külső vinchester. Hogy tudom egyszerűen megoldani a kapcsolatot a kettő között, hogy a telefonról lássam a külső dolgot?
-
Fapuma77624
tag
Sziasztok! Vettem egy Minix nevű android boxot. A kérdésem a következő h h tudom használni a Horizon Go nevezetű tv appot Ausztriában ? Ip-vel kell trükközni h úgy lássa mintha magyarban lennék. Tudna vki ilyen tudással szolgálni? Biztosan létezik rá app. Elore is köszönöm .
-
Véreshurka
senior tag
Akor neked nem elég az, hogyha megszakad a neted majd vissza is csatlakozik akkor az openVPN is újra visszacsatlakoztat kb. azonnal - függetlenül attól, hogy meddig volt nem elérhető a net? Vagy maga a VPN szolgáltatásod szakad meg? Ha maga a VPN szolgáltatásod szakad meg akkor lehet cserélni kellen a szolgáltatót, főleg, hogy Németországban használod - bár nem ott élek, de hallani, hogy kemény kezűek a németek ilyen tekintetben. Esetleg ki kellene próbálnod, hogy torrentezés nélkül a kliens hogyan reagál a különböző szakadási helyzetekre.
Mondom, nem vagyok hozzáértő, csak agyalok, mivel a topik tetszhalottnak tűnik
[link] --> nekem ez volt az egyik alapja annak, hogy azt a szolgáltatót választottam amelyiket. Van egy érdekes része ami neked is jól jöhet:
"Kill-switch: Ez az opció lehetővé teszi, hogy ha a VPN szolgáltatás valami okból megszakad, akkor a VPN program automatikusan leállítja a torrentet, illetve a webböngészőt, tehát adat NEM szivároghat ki." - ezt a saját klienshez írja.
Üdv
-
ajuhasz
tag
válasz
Véreshurka #472 üzenetére
Ez jó lenne de jön a gond ha megszakad a szolgáltatás tehát kb 2 órára szünetel és ha akkor pl torenteznék az nem lenne túl jó a németek szemében sajnos a letöltés nagy cirkusszal és bírsággal jár.
Valami hasonló megoldás kellene csak hogy blokkolja az egyik kártya fele a programok adathasználatát de ebben az avastban meg semmi rendes érthető kezelést nem találok és a neten meg az avast tűzfalra semmiféle részletes leírás se jön elő...
Azért köszönöm
Üdv: Ati
-
Véreshurka
senior tag
Én ugyan nem vagyok egy nagy guru ilyen tekintetben, azonban ilyen nekem is volt, bár androidon, de hátha használni tudod te is: a gyári VPN beállítással próbáltam elérni a szolgáltatómat, és ha megszakadt a kapcsolat, akkor folytatta tovább sima nettel, nem próbált meg újracsatlakozni, csak ha kézzel megcsináltam. Nekem ezt úgy sikerült kiküszöbölnöm, hogy letöltöttem ezt a klienst: [link] - gondolom van ilyen PC-re is - és azóta ha szakadás van, ez rögtön újra is csatlakozik.
-
Véreshurka
senior tag
Sziaztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy két protokoll között választhatok ha csatlakozni szeretnék a VPN szolgáltatómhoz: TCP és UDP. Tegnap utaztam a vonaton (WiFi-s szerelvény) és azt tapasztaltam, hogy hogyha TCP-s protokollal próbáltam meg csatlakozni, nem tudtam. Konkrétan ezt dobta ki: "Unknown OpenVPN event occured: Transport error on '46.108.**.***:TCP_SIZE_ERROR". Annyira nem foglalkoztam vele, gondoltam le van védve a WiFI, hogy csak magyar IP címmel lehessen csatlakozni hozzá. Azonban ma a városban járva csatlakoztam egy OTP bankos WiFi-hez, ahol a TCP protokoll megint eljátszotta ezt. Eszembe jutott, hogy tudok UDP protokollal is csatlakozni, és láss csodát, gyönyörűen csatlakozott is, és működött rendesen.
Az lenne a kérdésem, hogy ez miért van, illetve, hogyha csatlakozni szeretnék VPN-hez, melyik az ajánlottabb csatlakozási protokoll: a TCP-s, vagy az UDP-s?
Előre is köszönöm!
-
ajuhasz
tag
Sziasztok.
Akadt egy kis gondom és megoldást keresnék rá de nem nagyon találok bár lehet hogy van aki kisujjból tudni fogja a választ ha tudtok segítsetek pl.
Németországban élek és ugye pl itt vannak gondok akár letöltés akár youtube os tartalmak megtekintésére korlátozások.
Kb 4 hónapja használok egy VPN szerver előfizetést a VipVPN -nél. és az a gondom hogy van hogy megszakad a kapcsolat 5 perc után van hogy 10 perc van mikor meg megy 24 óráig is a fő gondom nem a megszakadás mert gyorsan vissza csatlakozik . viszont nem veszem észre mert nem írja hogy a kapcsolat megszakadt hanem a rendes kapcsolatomon netezik tovább és az lenne a kérdés hogy megoldható -e hogy sstp kapcsolatom bomláskor automatikusan csatlakozzon azonnal vissza, vagy programmal vagy valahogy. vagy hogy csak az sstp kapcsolaton keresztül kapjak netet a rendes hálózati csatlakozón ne tudjak netezni sstp nélkül.(pl valami tűzfal megoldásra gondolok avastom van de a beállítása már nem megy)
Ha esetleg valakinek van valami ötlete az jó lenne....
Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv: ajuhasz -
Biztosan triviális a válasz, de egy csecsemőnek ugye...
Távolból jelentkezne be egy RPI az itthoni Asus routeren futó OpenVPN szerverre.
Kérdések:
- A szerver felől a kliens is látszik? A klienshez kapcsolt hőmérők állapotát és HDD tartalmát kéne itthonról látni
- Az megoldható, hogy a kliensgép ne lásson bele a szerverhálózatba (tehát ha mondjuk betörnek a kliensgép helyszínére, akkor ne tudjanak visszaélni a kapcsolattal)?Köszönettel: MaCS
-
Véreshurka
senior tag
Örülök ha bejött a szolgáltató. Most román és osztrák szervereket használok, de akkor ezeket is meg fogom nézni, bár velük sincs gondom. Nekem mondjuk nem világos, h ahol a szerverek mellett a %-ok vannak ott az a jó ha kevesebb, vagy ha több van írva? Double vpn nálam sem túl acélos, gondolom a dupla titkosítás miatt. Min és milyen protokolt használsz?
-
whbear
senior tag
Szia!
Nordvpn, amit fentebb említettek a fórumtársak nagyon bevált. Igaz még csak két napja használom, de gyors, stabil és megy minden. Magyar szerver nincs és nem is lesz a közeljövőben, de az angol szerverek jók. Megnéztem melyiknek a legkisebb a loadja, azt kiválasztottam és kész. Az oldalukon részletes leírás van minden esetre.Véreshurka: A double VPN nálam nagyon lassú. Az angol és svéd szerverek jól mennek és a tor is mondjuk arra nincs szükségem. Köszi az infót.
-
dltpwnz
aktív tag
Helló , tudtok nekem ajánlani fps játékra vpn-t ami stabil pinget ad ? Az sem baj ha külföldi . Köszi
-
whbear
senior tag
válasz
Véreshurka #448 üzenetére
Szia! 3 nap próba van, most aktiválták. Jónak tűnik, most tesztelgetem és jelentkezem a tapasztalatokkal.
-
Geripapa
aktív tag
Hali,
azt meglehet valahogy oldani hogy vpn-en keresztül használom a belsö hálózati meghajtókat de az Internet elérés közvetlen, tehét nem a vpn szerveren kesztül megy nem lassitva a net sebességet.
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Idő közben egy Cisco RV215W VPN routerrel próbálkozok, de nem tudtam ezidáig működésre bírni.
Egy mobilinternet van a routerbe dugva amiről megy az internet. Ennek az IP címe az első képen látható WAN IP, amire csatlakozni próbálok a VPN oldalon megadott felhasználónév/jelszó párossal, de 619-es hibával eldob.
Korábban már működött ez a rendszer, de resetelve lett a router és a kolléga aki korábban beállította már nincs itt.
Jelenleg ennyit állítottam be:Mi a hiba? Mi hiányzik még?
-
dltpwnz
aktív tag
válasz
Véreshurka #459 üzenetére
Üdv, online játékokra milyen vpn-t érdemes használni? Oom van most de laggzik
-
Tin
veterán
válasz
Véreshurka #457 üzenetére
igazából az a nem normális, hogy egy átlagember átlagnetezése során azért kell magyarázkodnia, hogy miért nem akarja, hogy ország-világ (értsd: nagy szolgáltatók, isp-k) számára kelljen teljesen nyíltan mindezt csinálnia.
a tech cégek nagyon visszaélnek ezzel. emlékszem, amikor a google indult, hogy az mennyire baráti, mennyire szabad: hát mára, tetszik vagy sem, gyakorlatilag egy fullos kémszoftver a facebook-al meg a többivel együtt.
ez persze nem feltétlenül baj, de szerintem a neten is megilletné az embert a privacy. mert ez így pont olyan, mintha kamera lenne a saját wcdben, fürdőszobádban, hálószobádban, amit pl. a biztosítótársaság rögzít és eltesz, a "lehető legjobb biztosítási élmény" égisze alatt.
-
Véreshurka
senior tag
Oks, ezt a gmail reget este ki is próbálom majd.
Bár nem csinálok semmi olyat ami miatt aggódnom kellene, mégis zavar, hogy egyes androidos alkalmazások, vagy csak maga az OS mihez milyen jogosultságot szeretnének kérni, és akkor még bele sem mélyedtem a pc-s dolgokba. Ubuntut már próbálgattam, hátha, de nekem sokszor nem volt felhasználó barát, kellett volna elég gyakran parancssorozni, ezt meg annyira nem vágom, épp ezért egy komolyabb linux oprendszerhez még csak hozzá sem szagoltam.
Majd megírhatnád mi a véleményed a nord-ról ha úgy döntesz, hogy kipróbálod akár a teszt időszakot, akár ha be is fizetsz.
-
Tin
veterán
válasz
Véreshurka #455 üzenetére
lépj fel a torra, és próbálj meg csinálni egy gmail-es címet.
először is, olyan captcha-kat fog dobálni neked, ami olvashatatlan, ezért csak telefonszámmal hajlandó regelni, de szerintem még úgy sem. a google keresője sem működött, kiírta, hogy adathalászat, írjam be a captchát. 10x beírtam 10 jót, és mindet elutasította. de a tor browser azért dobta, hogy szeretne azonosítani a google a böngészőadataimmal, de ezt megtagadtam.
gondolom tudja a google, hogy mik a tor hostok, és ellehetetleníti őket.
amúgy meg jobb ha egy átlagember nem tudja, mit össze nem profiloznak róla ezek a nagy cégek. és ez csak egyre rosszabb lesz. nincs privát szféra.
a nordvpn-es leírást meg köszi!
-
Véreshurka
senior tag
A TOR hálózatot csak most kezdem felfedezni, régen csak egyszer-kétszer ha felnéztem rá, viszont most, hogy újra lett okostelefonom egy kicsivel jobban aggódom a privát szférám biztonságáért. Próbálkozom egy-két dologgal, hogy minél kevesebb privát adatom kerüljön illetéktelen kezekbe, de mivel nem vagyok egy nagy guru ilyen témákban, leginkább max. a felszínt kapargatom. Viszont az anonim gmail címet nem vágom. Arra gondolsz, hogy egy teljesen kamu adattal feltöltött profilt hozol létre, vagy arra, hogy már annyira beépültek egymásba a google szolgáltatásai, hogy már azt is tudja ha fingani készülsz? Mivel csak a felfedezés kezdetén vagyok ami a tor-t illeti, egyelőre csak a hidden wiki-ig és az azokhoz kapcsolódó tartalomhoz jutottam el, de már régebben is láttam olyat, hogy ha nem is gmail, de "teljesen anonim"? e-mail szolgáltatók között lehet válogatni.
Ami a nordVPN-t illeti, mint írtam panamai a cég, log file-okat nem gyűjt:
Idézet a vpncreative.net honlapról [link]:
"Data Logging Policies & Online Anonymity
This is the best part of NordVPN. NordVPN is one company that values the privacy of its users. Maybe, we can justify their price on this feature alone. Offering completely anonymous VPN services, NordVPN works from RAM on all of their servers; therefore, it is impossible to log or store any user’s browsing data. Also, due to their 2048 bit encryption tunnel over SSL, double VPN features and an option of utilizing Tor over VPN, users can expect high levels of data encryption.Due to the absence of any data logging techniques, even NordVPN employees are unable to determine the actions taken by their users through their servers. NordVPN also doesn’t support or entertain any takedown notices from third party agencies or organizations such as DMCA. In the case of any court order, NordVPN will comply, but there is no data to be retrieved, therefore, user anonymity is guaranteed.
Issues & Problems
If there are any relevant issues at NordVPN, it should simply be the speed issue. Encryption and the accompanying online security aspect is great, but NordVPN should offer the option of a smartDNS option, that allows users to enjoy seamless browsing speed for streaming and smooth downloads."Bár mint írtam nem vagyok egy tech guru, de a leírtak nekem tetszenek, aki ért hozzá majd jól megmondja, hogy ez most jó vagy nem.
-
Tin
veterán
válasz
Véreshurka #453 üzenetére
igen, ez volt a kérdés, a kikérés. nem akarok amúgy semmi olyat csinálni, amit indokolna a vpn, csak bizonyos dolgokat szeretnék elérni, amit pl. itthoni ip-vel nem lehet, meg hasonlók. semmi extra.
régen erre jó volt a tor, de manapság már egy anonim gmail címet sem lehet tor alól csinálni, ahogy sok minden mást sem. -
Véreshurka
senior tag
Boccs, ezt az isp-s dolgot nem vágom. Ez micsoda? Ez is szolgáltató?
Ha az adataid miatt azért aggódsz, hogy valamilyen hivatalos szerv kikéri, pont ezt hangsúlyozzák ki sok helyen, hogy a nordVPN anyacége Panamában van bejegyezve, tehát elvileg nem olyan egyszerű kikérni őket, ha egyáltalán lehet. Ha azért aggódsz, hogy magának a cégnek meglesznek az adataid akkor ez igaz a többi szolgáltatóra is.
-
Tin
veterán
válasz
Véreshurka #451 üzenetére
láttam a load-ot, nem tűnik vészesnek. az ára sem rossz, és korábban is ajánlották már ezt nekem.
az egyetlen ami visszatart, hogy a vpn szolgáltató mindent tud rólam, és megvan minden adata, míg az isp-nek szintén, csak épp ezerszer akkora ügyfélkörrel.
-
Tin
veterán
válasz
Véreshurka #449 üzenetére
köszönöm! utánanézek akkor ennek, bár ahogy látom, elég kevés szerverük van. a megbízhatóság és a normális sávszélesség mondjuk fontosabb, mint a szerverek száma...
-
Véreshurka
senior tag
Szia!
Köszi a választ!
Nos más oldalt nem igen nézegettem így nem tudom mennyire puritán a többi VPN szolgáltató oldala, az ncore blogon olvastam, hogy valaki ezt a vpn szolgáltatót ajánlja. Kicsit utána olvastam, és több külföldi magazin szerint is ajánlott és biztonságos. Egyrészt Panamára vanak bejegyezve, másrészt elvileg nem gyűjtik a log file-okat. Ahogy olvasgattam és néztem a szerver listáikat a következőket tudja:
1. van double VPN szerverük - gondolom a mégjobb titkosítás miatt, bár nem értek hozzá
,
2. lehet közvetlen TOR-ra kapcsolódni, bár ezt sok helyen nem ajánlják - inkább először VPN, majd utána kapcsolódjunk a TOR hálózatra
3. dedikált? - nem tudom, hogy ez a jó szó-e - szerverük van P2P-hez
4. Tv-zéshez is van szerverük - Ultra fast TV szerverAmi berántott elsőre ehhez a szolgáltatóhoz az főleg az említett blogon olvasható cikk miatt: ha jól emlékszem emberünk Németországban P2P-ezik - ahol nem kis összegeket szórnak ha rajtakapnak - és működik hibátlanul. Másik ok amiatt csatlakoztam az előfizetéshez az a jó vélemények különböző magazinokban, illetve az, hogy aránylag olcsón tudtam előfizetni (kb. 11000Ft/év).
Protokolokban tudja mindet: PPTP, L2TP, OpenVPN. Van tutorial-juk, szépen leírnak mindent, hogy milyen rendszeren melyiket hogyan lehet használni.
Ami nekem nem világos, hogy találkoztam már olyan WiFi hálózattal, ahol nem működik, vagy lekapcsol az openVPN progi (Android). A lekapcsolást úgy értem, hogy mintha választhatnék, hogy használom a WiFi hálózatot, vagy maradok VPN-en (ez a problémám pl a Mammut 2 áruház előtti ELMŰ WiFi hálózatánál jelentkezett). Gondolom itt úgy van beállítva a hálózat - meg nyílván ahol még nem műküödik - , hogy nem fogad el külföldi IP címről jövő kéréseket. Ha ezt jól gondolom, akkor sasjnálom, hogy nincsen magyarországi szerverük, de lehet, hogy ami késik nem múlik, Ausztriában és Romániában már jelen vannak.
Tin: amennyiben nem létfontosságú a magyar szerver akkor ajánlom a NordVPN-t, sztem elég jó áron tudtam előfizetni, és vagy 3 vagy 7 napos kipróbálást is tudsz tőlük kérni email-ben (sajnos most nem találom, hogy hol van ez a lehetőség az oldalukon, de ha keresed akkor tuti rátalálsz).
-
Tin
veterán
sziasztok,
tudnátok nekem mondani pár privát vpn szolgáltatót, ami normális áron kínálja a szolgáltatás (pár dollár per hó), van magyar vagy innen elérhető gyors szervere (100 megabitet azért tudjoin), titkosított, és a kábeles T nem korlátozza?
köszi!
vagy semmi értelme a vpn-nek? inkább a tor?
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Olyan VPN routereket keresek amik bonyolultabb beállítás nélkül tudnak egymás közötti hálózatot létrehozni.
A lényeg: Bekötöm Budapesten a routert és rátolok pár eszközt, majd betolom a másik routert vidéken és szintén rákötök pár eszközt. Az lenne a jó ha ezek az eszközök egyből azt hinnék, hogy 1 lokális hálózaton vannak és mehetne a kommunikáció. (Ne kelljen pl. Windowsból rácsatlakozni a VPN-re, ezt a 2 router oldja meg egymás között.)
Elképzelhető, hogy Budapestről elviszik a routert Veszprémbe és szintén rákötnek hasonló eszközöket és ekkor ne kelljenek új beállítások, szintén lássák egymást lokális hálózatként.Remélem érthető voltam. Fontos a céleszköz, az ár annyira nem lényeges.
Köszönöm
-
kukucskad
tag
Sziasztok,
a következőkben kérném hozzáértők segítségét:
Otthoni hálózaton van egy wd my cloud mirror nas és szeretném a vezérlőfelületét és ha lehet a rjat lévő adatokat hálózati meghajtóként külső hálózatról elérni. A webes felületen keresztül gond nélkül elérhetőek a rajta lévő adatok (külső és belső hálózaton is).
Természetesen ha saját hálózaton vagyok a gépemmel külső meghajtóként is és a vezérlőpultját is gond nélkül elérem. Eddigi utánajárásom alapján vpn kapcsolaton keresztül el is lehetne érni mindent. A problémám az,hogy abszolút kezdő vagyok ezen a téren. Ha tudnátok abban segíteni, hogy routeren vagy a Nas-en milyen beállításokat kell eszközölni ahhoz hogy ez mükődjön nagyon megköszönném.
Üdv
Dávid -
whbear
senior tag
válasz
Véreshurka #443 üzenetére
Szia, igen biztonságos a bankolás VPN-en keresztül. Én is csináltam de csak szükség esetén. VPN-en keresztüli adatforgalmat nem tud megosztani az android. Kicsit nagyon csicsás ez a Nordvpn weboldal de az nem derül ki hogy openvpn, pptp, vagy mit használ. Akár lehet jó is.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
2 év után újra visszatértem az okostelefonok világába, és ahogy látom egyre több helyen nyílik lehetőség nyílt WiFi használatára, így a biztonságom? érdekében gondoltam előfizetek egy normális, nem ingyenes VPN szolgátatásra (NordVPN). Mivel csak most kezdtem el ismerkedni a VPN által nyújtott lehetőségekkel ezért lenne egy-két kérdésem, hátha:
1. VPN-en keresztül tényleg biztonságosabb a nyílt WiFi-k használata? Akár bankolhatnék is alóla, vagy azért itt is jobb ha csak megmaradok böngésző módban és az ilyen típusú dolgokat otthon vagy mobilnet alól intézem?
2. Ha a telefonomon megosztom a mobilnetemet és be vok jelentkezve a VPN szolgáltatásba akkor az is a VPN-en kersztül fogja használni a netet akinek megosztom?
3. Routeren be lehet állítani egáltalán azt, hogy már a routeren keresztül VPN-ezzek? Gondolom routere válogatja, de hátha nem is lehet ilyet.
4. Hat eszközzel használhatom egyszerre a szologáltatást:ilyenkor a routert nézi, mint 1 db eszközt, vagy azt ahányan csatlakoznak a routerhez?
Kérdéseim egyelőre "csak" ezek, azonban szívesen veszem ha vki megosztja a tapasztalatasit a fennt említett szolgáltatóról.
Köszi előre is a válaszokat.
-
firewolf
tag
Üdv!
Ismerősöm Kínába utazik és ugye ott mindenféle google szolgáltatás tiltva van. Arra gondoltam, hogy beállítok neki egy vpn-t, amivel meg tudja nézni az ott tiltott honlapokat. Kb egy hétig kéne neki, lehetőleg ingyenes. Nézegettem a magyar vipvpn honlapját, azt írják ingyenes. Elég csak feltelepítenem a kliensprogramot és már működik is? Esetleg androidra van valami megoldás?
Köszi!
Firewolf -
bambano
titán
válasz
Attilawap #436 üzenetére
az openvpn-t route-olt és bridged módban is lehet használni.
ha route-olt hálózatot akarsz:
az openvpn által kiosztott cím az a vpn linkre vonatkozik, ezért akkora, amekkora, nem is kell nagyobb.
az openvpn konfigban meg lehet mondani, hogy a routered mögött milyen alhálózat van, ott kell beállítani, hogy mindkét oldal tudjon a másik oldali netekről és vegye fel a routing táblába.bridgelt openvpn-t még nem szagoltam, azt most passzolnám.
szerk: ha a szerver oldali router a te routered, akkor ott portforwarddal a natolást ki lehet iktatni, ekkor a kliens oldal közvetlenül oda csatlakozhat, és csak egy helyi net route-ra vonatkozó push "route ..." konfig sor kell.
ha meg két openvpn szervert használsz, akkor ott van egy client-to-client direktíva a konfigban, azt kell megnézni.
-
Yany
addikt
Sziasztok,
Tudnátok segíteni egy VPN-es kérdésben? Szeretnék felcsatlakozni albérletből az otthoni VPN-emre és azon keresztül elérni pár dolgot (pl. van otthon egy ip kamerám, de nem csak a helyi hálózat érdekelne, pl. látni szeretném a prohardvert is azon keresztül).
Szitu
Otthoni hálózat: Asus N12 D1 Router + Digi kábeles Internet, ezen fut a VPN szerver
Albérlet hálózat: Asus AC66 Router + Voda ADSL Internet, innen csatlakoznék VPN kliensselA probléma
Ha az albérletből az AC66-os router VPN kliensével felcsatlakozom az otthoni N12-es VPN szerverre, akkor az albérletben lévő gépek (telefon, desktop gép, tv, stb) nem látják az Internetet, ami egészen odáig szépen ment.Ha ugyanerre a VPN-re a Windows-ból csatlakozom fel, vagy mondjuk SGS4 mobilról, simán megy minden az adott készüléken. Vannak alkalmak azonban, amikor a teljes hálózatot szeretném az otthoni VPN-re tenni. Tudtok segíteni, hogy mit állíthatok be rosszul, vagy mire kell figyelnem?
Az albérletben az AC66-os egy ADSL router mögött ül statikus IP címen. Próbáltam auto beállításokkal és habár alapból jó volt úgy is az Internet, de a VPN ez esetben is elérhetetlenné tette azt.
Előre is köszi a segítséget.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Azt meglehet valahogy oldani, hogy egy gép (windows 7)céges tartományba van. VPN tokennel (CHECK Point) kapcsolódok rá. Beakarok léptetni egy felhasználót, aki csak a céges tartományba szerepel és csak VPN aktív kapcsolattal megy. A beléptetés pedig csak felhasználó váltással tudom megcsinálni. De mihelyst kijelentkezek, azon nyomban bontja a VPN-es kapcsolatot, így a beléptetés sikertelen, mert nem éri el a céges tartományt.
"Pillanatnyilag nincsenek olyan beléptető kiszolgálók, amelyek teljesíthetnék a belépési kérelmet."Az kellene, nekem, hogy felhasználó váltáskor se bontsa a VPN-es kapcsolatot!
Előre is köszönöm!
Impair
-
Sziasztok!
Nem nagyon értek ehhez a VPN meg Proxy dologhoz, csomót olvastam utána, de így sem lettem sokkal beljebb. A lényeg, hogy szeretném az ezekkel járó pluszokat, mint adatvédelem vagy regionális blokkolások kikerülése az otthoni gépemen. Most ez megoldható úgy, hogy letöltök a Chrome-hoz egy bővítményt? (Azt hiszem ez a third-party VPN). A DotVPN-t már le is töltöttem, de nem tudom, hogy működik-e. A felül megjelenő bővítmény email-címet kér. Vagy van valami javaslatotok, hogy mit/hogy kéne használni?
Köszi előre is. -
Attilawap
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy szeretnék VPN kapcsolatot kiépíteni egy számítógép és egy Androidos mobil között, hogy telefonról el tudjam érni a gép szervereit. A gond az, hogy mind a gép, mind a telefon NAT-olva van (tűzfal mögött). A Hamachi, Evolve, Tunngle kliens szóba sem jöhet, mert nincs Androidra portolva. Én OpenVPN-re gondoltam, de azzal meg az a baj, hogy az A osztályú ip cím ( pl. 10.0.1.127), amit kioszt a VPN kiszolgáló az csak egy alhálózatra érvényes (A maszk 255.255.255.252). Ha a telefonomon elindítom az OpenVPN klienst és csatlakozok ugyan arra a VPN kiszolgálóra, mint amire a gép is csatlakozik, akkor nem látom a gépet, mert nem vagyok vele egy alhálózatban. Erre van megoldás?
Sajnos az IPv6-os lehetőség nem játszik, mert hiába támogatja az internet szolgáltatóm az IPv6-ot, ha a telefonomon levő kliens programok nem támogatják az IPv6-ot. -
r3dsnake
nagyúr
Telekom korlátlan böngészéshez létezik valamilyen workaround VPN-nel? Hardverapro-n hirdet valaki (működő) hozzáfrését, amivel youtube, spotify, stb. is ugyanúgy menne. És a feltétele az OpenVPN kliens megléte. Tehát ezek szerint megoldható, csak hogyan?
-
zolee001
őstag
Sziasztok
Jelenleg üzemel egy Site to Site VPN kapcsolat eg Cisco 3925 és egy Linksys RV042 között tökéletesen.
A Linksys oldalán lenne egy eszköz aminek teljesen transzparensnek kellene lennie a fizikai hálozaton és a távolban lévö Ciscotol
kellene DHCP ip-t valamint dns feloldást kapnia.
Sajnos az RV042 az elsö generácios igy nem tud DHCP Relayt ahogy néztem az utodjai már tudnak.már amennyiben ez lenne a megoldás rá.
Valakinek lenne e valami ötlete ,hogy ezt miként és milyen eszközökkel lehetne kivitelezni?
Köszönettel -
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég váltottunk szolgáltatót internet szinten (UPC-->T-Mobile) viszont azóta azt vettem észre, hogy a VPN kapcsolat nem stabil. KB 10-15 percenként de van hogy sűrűbben megszakad a kapcsolat és igy természetesen a kliensgépeinkkel is. Amint kidobja hogy Újracsatlakozás egyből enged is visszalépni (ha egyből bontom a kapcsolatot és én csatlakozok vissza azt is engedi azonnal) csak bosszantú hogy ezzel kell, hogy bajlódjak egyfolytában. A UPC-nél nem volt ilyen problémánk hosszú-hosszú évekig egyszer sem, ezért is furcsa ez az egész.
Először azt hittük hogy az egyik ügyfelünknél az kapcsolattal van probléma, de amikor már több helyen is előjött akkor már gyanús kezdett lenni hogy nem nálunk/náluk van a hiba.
Találkozott már esetleg "magentáéknál" ilyen problémával?
Előre is köszönöm.
Üdv.: adidas4death
-
gyiku
nagyúr
hello, asus ac68u routerben bekapcsoltam az openvpn servert, beallitottam user/passt, beallitasokat exportaltam, laptopra klinest felraktam (openvpn-install-2.3.8-I601-x86_64.exe), ovpn filet bemasoltam a config dirbe, majd csatlakozasnal ezt irja:
TLS_ERROR: BIO read tls_readplaintext error: 14082174:SSL routine: SSL3_CHECK_CERT_AND-ALGORITHM:dh key too small
TLS object -> incoming plaintext read error
TLS error: TLS handsake failed
majd reconnectal folyamatosan.
ez mi lehet? -
mttssz
senior tag
Sziasztok!
Adott lenne egy hálózat amin bizonyos szolgáltatások le vannak tiltva (Battlenet), ezt VPN-nel meg tudnám oldani hogy menjen? Ha igen, milyen szoftvert ajánlanátok, ami ingyenes de azért használható?
Előre is köszönöm a segítséget! -
nemedy
újonc
sziasztok. bár kerestem (én nem találtam) és nyilván vmi pofon egyszerű a dolog mégsem jövök rá. A kérdés: otthonról szeretnél vpn-t elérni. sikerül is, de nem a VPN alatt szeretném a netet, hanem tőle függetlenül, egy másik kapcsolaton. kb mindent össze vissza állítgattam már, de akárhogy próbálom a 200Mbit net 10Mbit lesz ahogy élesítem a VPN-t. Remélem nem fogalmaztam hülyen, nem vagyok hálózatépítő... köszi a segítséget előre is.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A SoftEther VPN beállításról (server/client) tudnátok ajánlani magyar leírást (vagy angol sok képpel).
Amúgy mi a vélemény / tapasztalat róla? -
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Ingyenes VPN szolgáltatások közül melyiket tudnátok ajánlani?
-
feddel
senior tag
PureVPN-nel kapcsolatban szeretnék kérdezni, bár a kérdés más szolgáltara is vonatkozhat:
Telefonra akarom a vpn szolgáltatást, havi előfizetés stb.
Ha a be van kapcsolva a telón ez a VPN, akkor ugye bárhogy is netezek, mobilnet, wifi, mindenképpen ezen a biztonságos vpn szerveren keresztül folyik az adat? És ha a telóval megosztom a netet (hotspot) pl. a laptopra, akkor azon is.
Azt írja: 5 multi logins. Ez azt jelenti, hogy az előfizetéssel 5 különböző eszközömről is használhatom ezt a VPN kapcsolatot? Csak gondolom telepíteni kell a Mac-re, notebookra...
Kezdő vagyok, bocs a láma kérdésekért -
Vinrael
tag
Sziasztok!
Internetet szeretnék megosztani egy Németországban élő barátommal. A kapcsolat csak alkalmanként élne, 10 percekre kb, szóval nem, nem fog erre pénzt költeni.
VPN hálózatot sikerült létrehozni a Windows7 beépített varázslójával, fel is tud csatlakozni, helyi hálózatként működik (fájlmegosztás stb), viszont az internetemet nem tudja használni.
Hogyan tudom megosztani a netet a VPN hálózatára? -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Eléggé sötét vagyok VPN témakörben, de kellene egy kis segítség. Barátnőm Kínában él, és ugye az ottani internet nagyon sok dolgot tilt. Szeretném, hogyha az én internetemen át tudna valahogy "szabadon" internetezni. Tudom a legegyszerűbb egy képernyőmegosztó, csak sajnos az baromi lassú és körülményes, gondoltam valami távoli kapcsolat vagy hasonló jó lenne, mint a vpn. Vagy nagyon baromság? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
gordakos
csendes tag
Ha IP változtató VPN app-ot használok, az eredeti IP-m visszakereshető?
-
animatrix11
őstag
Egyenlőre elég szar router van é nem akar vpn-en felmenni, tp link 841n típus, régebben ment most egyáltalán nem csatlakozik fel, pedig elvileg jól van beállítva, azért használnánk temviewert
dobok majd képet a tűzfal beállításokról holnap, de a temviewer-nél még mindig nem értem miért nem csatlakozik
-
4Grider
nagyúr
válasz
itachi01 #413 üzenetére
Az alap dolgok, amik kellene az általad említett routerekkel ahhoz, hogy felépíthesd velük a vpn kapcsolatot:
1., Fix ip cím, vagy valamilyen, a dyndns.com vagy TZO.com oldalon beállított dinamikus dns név. (Én a fix ip címet javaslom.)
2., Külön subnet-ben legyen a két oldal. Azaz az egyik oldalon pl. 192.168.1.x, a másik oldalon 192.168.2.x legyen, máskülönben játszanod kell a két oldalon az alhálózati maszkokkal is.
Ha ezek megvannak, akkor Basic VPN setup menüpontban beállítva a fenti helyi és távoli ip-ket és subneteket mind a két routeren, fel fog épülni a site-to-site vpn kapcsolat. Ilyenkor a másik/távoli telephely eszközeit alapból az ip címeivel fogod tudni csak elérni (tehát \\servernév\megosztásnév helyett \\szerverip\megosztásnév formátumot kell használnod). Ha szükség van arra, hogy gépnevekkel kell elérni a távoli gépeket/eszközöket, ahhoz még helyi DNS kiszolgálókat kell üzembe helyezni és bekonfigurálni. -
animatrix11
őstag
Üdv
használ valaki TeamViewer? Nem tudok csatlakozni otthonról, más gépről meg simán felmegy
-
itachi01
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdtem egy cégnél, és azt a feladatot kaptam, hogy a két telephelyet kössem össze úgy, hogy tudjanak ide-oda nyomtatni, és a számlázó program meghajtóját elérni mindkét telephelyről. Gondolom ehhez VPS-t kellene használni, méghozzá site to site VPN-t. Van két Cisco Small Business RV120W router is, viszont sehogy nem sikerül rajta beállítanom a VPN-t. Tudnátok segíteni, hogy hogy kezdjek neki? Nem ragaszkodom feltétlenül a routerekhez, ha van jobb megoldás, Linuxban is otthonosan mozgok, csak a VPN-t nem igazán használtam még.
A válaszotokat előre is köszönöm
-
misionline
tag
Sziasztok.
Van egy vps serveren fix ip címmel. Van rajta open vpn.
Sikeresen fel is tudok kapcsolodni erre a vpn serverre két pc vel.
Abban kérnék segítséget, hogy ha az egyik kliens pc re a hálozati kártyába csatlakoztatok egy eszközt azt el szeretném érni a másik kliens pc ről.. olyan formában, hogy az a saját hálózati helyei között szerepeljen.
A két gépet be tudom csatolni a serverbe, ha valaki tudna segíteni. tudok adni távoli asztal elérést.Üdv.
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Van egy mikrotik routerboard...
fizikailag a LAN-ról lehet pingelni a WAN-t, ha VPN-en érkezek LAN-ra, akkor nem lehet pingelni a WAN-t (az összes LAN eszközt igen) Ami biztos, hogy nem kap a VPN kliens alapértelmezett átjárót, valamint az alhálózati maszk 255.255.255.255 lesz. DNS kiszolgálókat jól megkapja. PPTP a VPN de L2TP IPsec-en is ugyan ez... Hogy tudom ráerőszakolni az alapértelmezett átjárót DHCP-n?
Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!
Telenoros nettel, Androidon, TV-GO -hoz, Youtube -hoz keresek VPN megoldást. Néztem a VIP VPN - t, de nem tudom, hogy melyik lenne jobb nekem. Hasonló árban lehetne bérelni VPS -t is, ami talán nem csak VPN -re lenne jó. Nem vagyok NAT -olva, van publikus IP -m. Tegnap próbáltam az otthoni, Tomatos routeremmel a PPTP -t. Símán elértem a NAS -t. Csak az otthoni netem karcsú a stream -hez és nem bővíthető. Tudnátok segíteni, hogy merre induljak?
-
krealon
veterán
Ez (http://hup.hu/node/95272) hasonlonak tunik, mint a te eseted.
-
rgeorge
addikt
Adott egy (TP-Link WR1043ND v1) router (Vargalex v1.1.5 r33777 fw) és két notebook kapcsolódik hozzá vezetéken. Ha az egyik notebook-on csatlakozom VPN-nel egy hálózathoz, majd bontom a kapcsolatot, a másik notebook csak router restart után tud ugyanehez a VPN-hez csatlakozni. Két különböző VPN-nel is ez a helyzet, mindkettő PPTP és "sima" windows-os csatlakozás, az egyik nagyvállalati és ott semmilyen mód a szerveroldali módosításra vagy információgyűjtésre nincs. Mindkét esetben a felhasználó nevének és jelszavának ellenőrzése azonosítás dob 619-es hibát kb. 1 perc után.
Ha újraindítom a routert, akkor sikeres a csatlakozás. Mi lehet ennek az oka? A router topikjában is feltettem már a kérdést. -
miles.co
csendes tag
Szia,
csak ötlet, de szerintem kell oda az 500-as port is, marmint nyisd meg azt is a ZTE-n.
(Mellesleg en ugy szoktam ezt, hogyha port problemem van, hogy beteszem DMZ-nek a cel ip-t, aztan ha ugy megy, akkor csak port problema van, ha ugy sem megy, akkor meg kell reszelni valamit azon a vpn-szerveren.)
Szerk.: szerintem igy sok lesz a router egymas mögött, en betennem siman a t-homos zte möge az xp-s gepet, ugy nagyobb eselyt latok müködni, mint igy: router mögött meg egy router-utan egy xp-s gep.Ha a wifi miatt van a router, akkor egyik porton tenda router, masikon xp-s gep, en igy csinalnam, es meg talan a tendat nem a WAN-on csatlakoztatnam, hanem kikapcsolnek rajta mindenfele DHCP-t, hasonlokat, es bedugnam a LAN-ba, kevesebb teher a routernek, csak wifi-switchkent kell funkcionalni. Bar, ha belegondolok biztonsagi szempontbol lehet jobb is, ha a wifi külön halozaton van.
Megjegyzem nekem is igy van, ZTE-XP(VPN), hibatlan. -
Torry
addikt
Sziasztok!
Jó ideje kínlódok, hogy összehozzak valamit, de nem megy.
VPN hálózatra akarok csatlakozni (duh) Windows XP lenne a célgép.
Hálózat a következőképpen épül fel:
1. T-home router ZTE ZXV10 H201L (adsl modemként használva)
2. Tenda Wireless router összekötve WAN porton a T-home router-el
3. Windows XP célgép a Tenda routerrel összekötve LAN-nWindows 7-el kellene csatlakozni az XP-s gépre. DNS belőve, látható. Felhasználó/jelszó beállítva, ellenőrizve.
Csatlakozáskor a 807-es hibát kapom. Elvileg ugye ez port nyitogatási probléma, viszont már teljesen elvesztem, hogy mit is kellene nyitnom.
Ezt csináltam:
ZTE-n nyitottam a 1723-as portot a Tenda router IP címére majd a Tenda router-en nyitottam a 1723-as portot a csatlakozni akaró gép IP-jével és a célgép IP-jére is.Help pls mert nincs már semmi ötletem.
-
ZoliBen
tag
válasz
hupisom1 #400 üzenetére
A /etc/openvpn/server.conf fájlt szerkesztve a ~32. sorban a port 1194-et átírod 443-ra, majd egy "service openvpn restart" paranccsal újraindítod az openvpn szervert. Ezután vagy új ovpn fájlt generáltatsz, vagy a már meglévőt megnyitod wordpadben, megkeresed azt a részt, ahol az IP cím van és ott is átírod a portot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest