Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
Ed McLeves #699 üzenetére
Mindenki kérhet magának publikus ip címet. Csak annyi a teendő, hogy felhívod az ügyfélszolgálatot és kéred, vpn-re hivatkozva.
-
Ed McLeves
tag
Szia TKL!
Említetted, hogy visszajelzel, ha beszéltél a Digivel publikus IP-cím ügyben, 4Grider #650-es javaslatára.
Ugyanez a problémám, de nekem RT-N18U routerrel, azaz sehogy sem akar működni a PPTP VPN szerver, pedig ezért vettem a routert. (Nálam is más-más IP-cím van a router felületén és a whatismyip.com oldalán.)
Nagyon érdekelne, hogy sikerült-e publikus IP-címet kapni...? -
Sidorovich
senior tag
Üdv!
A Kaspersky Secure Connection VPN szolgáltatást használja valaki? Mik a vélemények róla?
A Total Security terméküket már egy ideje használom és teljesen meg vagyok elégedve vele. A Secure Connection esetében napi 200MB forgalom ingyen van, egyébként évi 11.000 HUF-ért pedig korlátlan 5 eszközre, ami szerintem nem drága, 5-nél több eszközön pedig úgyse használnám. Választható vagy 20 ország, a sebesség pedig eddig 25-30 mbps körül volt mindig, stabilan. Ha minden igaz a Hotspot Shield VPN szolgáltató szervereit használja.
-
kuk@c
tag
Sziasztok!
Találkoztam egy nagyon fura dologgal egy VPN-nel felépített kapcsolatban.
Csatlakozik, lehet is pingelni a kérdéses IP-t, ami egy szerver. Viszont ha nem történik adat mozgás pár percig, egyszerűen megszűnik létezni mindenféle kommunikáció az adott rendszerrel, a szerver IP sem válaszol. A VPN nem szakad le.
Ha beállítok egy folyamatos pinget az IP-re, működik rendesen, elérhető marad.
Nem találkoztam még hasonló anomáliával, de hátha valaki màr belefutott ilyenbe.
@
-
sonye
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy VPN szaki, de lassan bele is fáradok ebbe a dologba.
Mi értelme a VPN-nek, ha összevissza csak a melóban a szerverünket érem el.a cél az lenne, hogy a megosztott mappákat lássam a szerveren, meg a teljes hálózatot, akár mintha a munkahelyen lennék.
Kapcsolat él, csak épp annyi tudok tenni, hogy a szerverre távoli kapcsolaton keresztül be tudok lépni.
Se a nyomtatókat se a mappákat, fájlokat nem látom a hálózatba, pedig ezt harsogja minden oldal, hogy a vpn pont erre jó. Oké, de hogyan?
-
Stanlee
őstag
válasz
csicsaaa #689 üzenetére
Nem akarom a foberlore tolni a hiba okat, de nala is lehet valami "gond". Megneztem az itteni router--en a lelehetosegekt, maradjunk annyiban, hogy mar nagyon professzionalisan lehet szurni mindent. A fritz!box-ban van lehetsoeg, hogy az egyes gepekre tegyen az ember egy profilt (pl. vendeg, gyerek, stb.). Ezeknek a profiloknak lehet tovabbi szurojuk. A szurok mindenfele portot es TCP, UDP, stb. forgalmat szurhet. Szoval lehet, hogy a foberlo a telefont es a linux-os gepet egy ilyen profilba betette. Ha a linux-os es windows-os gep azonos es a halozati eszkoz MAC cime is azonos, akkor nem a profilok miatt van baj. Ha kulonbozo MAC cimeik vannak, akkor javasolnam a linuxos gep mac cimet megvaltoztatni es kiprobalni, hogy akkor mukodik-e a VPN kapcsolat. Mindez azert, mert MAC cim alapjan is azonosit a fritz!box, nemcsak a gep halozati neve alapjan. De amugy ez se segithet tul sokat, ha a vendeg halozatra enged fel, mert ott az osszes gepet blokkolhatja, es nem tudom, hogy miert mukodik a windows-rol a vpn szolgaltatas. Esetleg masik ingyenes vpn szolgaltatot is kiprobalhatnal, hatha az mukodik.
Amugy ha a foberlod fosik, hogy valami illegalisat fogsz csinalni, ami miatt neki kellene felelnie (torrentezel, akkor gyorsan ot veszik elo Nemetorszagban), akkor minek ad neked netet?
-
Shylock
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni egy VPN-es problémával kapcsolatban, nagy valószínűséggel UPC oldali problémáról lesz szó, de lehet valaki már találkozott hasonlóval. Előre szólok, kicsit hosszú lesz.
Évek óta használok UPC interneten keresztül VPN-t, viszont most először használok Cisco AnyConnect-et. Az elmúlt másfél év során ezzel sem volt probléma, azonban 2016.09.07-ről 08-ra viradóra valami megváltozott. A letöltés nem is annyira szörnyű, de a feltöltés szinte értelmezhetetlen: [link]
Első lépésként kiiktattam minden lehetséges hiba forrást, vagyis a routert. De közvetlenül a modemhez kapcsolódva is hasonló értékeket mérek. Kipróbáltam Mobilinternettel (Vodafone) valamint Digi-s vezetékes Internettel is, azok esetén nem tapaztaltam semmilyen problémát a VPN-en. Az egyik barátomnál is kipróbáltam, aki másik kerületben lakik (és új típusú fehér UPC modemje van), és szintén UPC-s, nála is ugyan úgy előjött a probléma. Sőt az összes UPC-s nettel rendelkező kollégám is hasonló problémáktól szenved.
Ami eddig történt és nem segített, időrendi sorrendben:
1. IP6 visszaállítás IP4-re
2. Modem csere Cisco EPC3212-ről Ubee EVW3226-re
3. SMTP levélküldés / DNS kiszolgáló futtatása engedélyezése (MyUPC felületen)
4. IP cím csere
5. Az Ubee-n firmware csere, visszatöltésre került egy régi verzió
6. Bridge módba lett kapcsolva a modemFelvetődött még egy olyan ötlet is, hogy esetleg a cégemnél van valamilyen prioritás beállítva a különböző IP cím tartományokra és azt a tarományt esetleg hátra sorolják, ahonnan a UPC osztja a címeket. Felkerestem a VPN-t üzemeltetőket és azt mondták nincs ilyen korlátozás. Sőt több tesztet is elvégeztünk, amiből az jött ki, hogy a logokból sem látszik semmi, hogy probléma lenne.
UPC már a héten küldené a harmadik technikust hozzám, hogy Ők majd megoldják. Az első ember hozta az új modemet, a második kijött, de megegyeztünk, hogy nem hardveroldali probléma lesz. A harmadik most nem tudom mit csinálna, mert bár többször rákérdeztem a Helpdesk oldalon, de nem tudnak semmilyen választ adni, hogy mit is kellene csinálni, vagy hogy a kiszálló kolléga mit is fog nálam csinálni. Mert összességében minden rendben van, jók a jelek, jól funkcionál a modem.
Ha jól gondolom a problémát a AnyConnect DTLS Tunnelje okozza, amely a 443-as porton keresztül kommunikál, a DTLS-ről még a Cisco-nál is találtam leírást, hogy vannak olyan szolgáltatók akik ezt a kapcsolatot korlátozzák vagy teljesen tiltják. Erre is rákérdeztem a UPC-nél, azt mondják,nem korlátoznak semmit.
Kipróbáltam a TunnelBear nevű szolgáltatást, ami OPENVPN-t használ, ott az ég világon semmilyen lassulást nem tapasztaltam. VPN-hez képest normális értékeket mértem.
Ekkor jött az ötlet, hogy megpróbálom a port forwardingot. Ez igazából, mondjuk azt, működik. 443-at 8443-ra irányítottam át. Ezek után, ilyen sebességet tudok mérni: [link]
Ebben a megoldásban az zavar, hogy napon belüli többszöri újracsatlakozás után, még ezzel a módszerrel is van, hogy visszatér a "korlátozás". Valamint az is zavar, hogyha ez így működik, az azt jelenti, hogy korlátozzák a hálózatot, amihez nem lenne joguk.
Sajnos kezdek belefáradni, hogy hiába hívom a UPC-t, vagy ötletük sincsen, hogy mi lehet a gond, vagy ugyan azokat a megoldásokat próbáljuk, újra és újra. Hiába mondom el minden ügyfélszolgálatosnak ugyan azt, mintha nem is hallanák. Az elmúlt egy hónapban olyan 2,5 órát beszéltem velük.
Már gondolom Ők sem szeretnek engem, de már én sem Őket.
Valaki tapasztalt már hasonlókat?
Bármilyen apró ötletnek örülnék.
Mindenkinek köszönöm aki végigolvasta!
-
Stanlee
őstag
válasz
csicsaaa #684 üzenetére
Anyukamnal a kovetkezo konfiguracioval nem tudom hasznalni a SlickVPN-t: T-Home kabelnetes modem ami egyben router is. Erre van a fritzbox kotve. A windows semmilyen klienssel nem tud felkapcsolodni a SlickVPN-re, de az Androidos telefon OpenVPN-nel minden gond nelkul kapcsolodik. Mindegy, hogy tyukbellel vagy wifi-n csatlakozik a gep a fritzbox-hoz, nem mukodik.
Ha a fritzbox elott nincs semmi mas, akkor magan az eszkozon nagyon nehezen lehet szurni, hogy az egyik gepen kienged, a masikon meg nem. Ha hazamentem ranezek a fritboxom feluleten, hogy mit lehet vele most pontosan szurni.
-
csicsaaa
tag
válasz
Savageboy #685 üzenetére
Na ez az amit már próbáltam de semmi változás.
Amit lehetet nagy vonalakban már kikugliztam de teljesen tanácstalan és értetlen vagyok.
És biztos hogy a főbérlő routerje a szétconfigolt mert mobilneten a teló csatlakozik a VPN szerverhez csak ha ehhez a WiFi hálózatra van akkor nem megy... -
csicsaaa
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy mért nem tudok Ubuntu/Linux és/vagy Android 6.0.1-es OS-ről VPN-re csatlakozni egy FRITZ!Box-nak nevezett (mindenféle auto szűrés bekapcsolva lehet rajta szerintem) router mögött? Viszont Winfoss alatt gond nélkül megy. A VipVPN szolgáltatásáról van szó, és tudniillik hogy Winfoss alá van nekik kliens programjuk. Talán azért működik Win alatt?
Szóval csatolom a logot Ubuntu alól, kérem valaki adjon magyarázatot hogy mi lehet a baj UNIX alatt?Hálásan köszönöm előre is!
-
NemszakiTomi
csendes újonc
Megnéztem ismét, ugyanazok a beállítások az outlook, illetve a problémás programnál is.
Köszi a tippeket, megnézem a telnetr-es tesztelést.
Viszont ha megjelenik az üdvözlő szöveg, akkor szinte biztos, hogy valami a programmal lehet, ami miatt nem működik/küld levelet ki vpn-en keresztül.
Köszönöm!
-
4Grider
nagyúr
válasz
NemszakiTomi #681 üzenetére
Nem fordul elő. 99%, hogy más az e-mail kliens és a másik alkalmazás smtp beállítása.
Tesztelésnek használj telnet -et (telnet levelezőszerver portszám). Ha megjelenik az smtp kiszolgáló üdvözlő szövege, akkor már csak az auth-al lehet probléma. Ha nem jelenik meg, akkor az útvonalban van valami akadály (vagy nem jó a cím/portszám). -
NemszakiTomi
csendes újonc
válasz
NemszakiTomi #679 üzenetére
Egyéb ötlet?
Előfordulhat olyan, hogy VPN-en keresztül csak mondjuk a levelezőkliens felől érkező leveleket engedik ki, más program esetén meg elkaszálják a levélküldési próbálkozásokat? (Mivel ugyanazon SMTP beállításokkal megy mindkét program).
Köszi előre is a véleményeket.
-
matt22
tag
NordVPN app másnak se működik android 7 alatt?
-
NemszakiTomi
csendes újonc
Köszi a választ.
Nem kerestem meg ezzel még a rendszergazdát, nem akartam egyből rögtön őt boldogítani ezzel a problémával.
"vpn ip tartományából az smtp kiszolgálótok nem vesz át e-maileket (csak a bentiből)"
A levelezőrendszer működik itthonról, onnan tudok levelet küldeni VPN-en keresztül is, az ugyanazokat az (SMTP) beállításokat használó programunk viszont elhasal itthonról. És ez okozza nekem a fejtörést, hogy miért.
-
Gerbo92
újonc
Sziasztok!
OpenVPN GUI v1.0.3-t használok. A kérdésem a következő lenne, van-e rá valami lehetőség, hogy egy program ne vpn-en keresztül csatlakozzon a net-re.
-
4Grider
nagyúr
válasz
NemszakiTomi #674 üzenetére
Egyik tippem az, hogy a vpn-be nem bújik be a teljes forgalom.
Ha mégis minden vpn-en megy, akkor a másik tippem az, hogy a vpn ip tartományából az smtp kiszolgálótok nem vesz át e-maileket (csak a bentiből).
Rendszergazdátok mit mond? -
NemszakiTomi
csendes újonc
Sziasztok!
Az alábbiakról szeretnélek megkérdezni: van egy programunk, egyik funkciója az egyebek mellett, hogy emailt is tud küldeni (fogadni nem), miután a szükséges adatokat (smtp szerver, portszám, azonosító/email, jelszó stb.) beállítottuk. Ez működik is, amíg az irodában vagyunk.
Viszont ha hazavisszük a gépet, és otthonról VPN-en keresztül dolgozunk, akkor az Outlook-ból (ami ugyanazt az SMTP beállításokat használja, mint a korábban említett program) tudunk leveleket kiküldeni, viszont a programunkból nem. A program SMTP beállításaihoz nem nyúltam.
Nem nagyon vagyok otthon a VPN témában, és nem is nagyon értem a dolgot, hogy ugyanolyan beállítások mellett Outlook-ból miért tudok levelet küldeni, a másik programunkból meg miért nem.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Gaaabeeesz #672 üzenetére
Senki?
-
Gaaabeeesz
senior tag
Udv.
Egy jo szlovak VPN-t tudnatok ajanlani, ami tudja tartani a savazelesseget? (~100-120mbit)Probaltam a PureVPN-t es az ExpressVPN-t, de nem voltak meggyozoek.
Koszi
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, a routeremben készítettem egy VPN kapcsolatot, ehhez a windowsban megcsináltam a csatlakozáshoz szükséges dolgokat,hogy tudom ezt úgy beállítani hogy a gép bekapcsolásakor a VPN hálózatra automatikusan csatlakozzon? A hálózat beállításoknál a jobb egér gomb-beállítás alapértelmezettként nem működik. -
Stanlee
őstag
válasz
McEacrhan3 #660 üzenetére
Nem tudom, hogy mi mindent tiltanak a kollegiumban. Nekunk anno voltak bizonyos portok, amik nem voltak nyitva, ezert cserebe viszont nem mertek, hogy mennyi adatot forgalmaztunk. En eloszor kiprobalnam mas VPN szolgaltatok ingyenes csomagjait es utana dontenek arrol, hogy elofizessek-e ilyesmire. El tudom mar azt is kepzelni, hogy ip cim alapjan is tiltanak, es akkor csak ido kerdese, hogy egy VPN szolgaltato ki legyen tiltva, szoval eves elofizetest nem vennek :-)
-
válasz
Savageboy #667 üzenetére
Kössz, szépen a választ!
Megerősítetted a gyanúimat.
A port forward és IP4 forwarding-ot nem tudtam, ezt is kössz!A routerem jelenleg 2db webkamerát kezel, és webszerverként is műxik.
Azért ezzel terhelem a kütyüt, mert ezek nem fogják vissza a kábeles sebességét. Tartok tőle, hogy ha VPN-ként hazsnálnám, akkor az a helyi net sebességét is visszavenné. De erről nem vagyok meggyőződve.Lehet, hogy a többi feladatot kellene másik kütyüre költöztetni.
-
Androidos telefon bár hardveresen szerintem bírnia kellene, nem vagyok benne biztos, hogy annyira egyszerűen beállítható lenne ilyen feladatra. Dev boardok, pl. RPi megfelelő lehet, nyilván az igényektől is függ, hogy mennyire kell erős hardver.
Ha beállítod a routerben a port forwardot akkor el fogod érni "kívülről", igen. Az eszközön amit VPN szerverként használsz be kell majd állítani az IPv4 forwardingot, illetve a tűzfalában is kell majd valószínűleg 1-2 rule, hogy jól működjön a dolog.
A router esetén valószínűleg sokkal egyszerűbb lenne az egészet beállítani, de ha már így is le van terhelve, akkor a VPN-en elérhető sávszélesség sem lenne a legjobb.
-
Sziasztok!
VPN-t szeretnek csinalni, amit barhonnan elerek (android, linux desktop).
Van egz TP-LINK TL-WDR3600 routerem. Ezzel elvileg lehetne ilzet csinalni, de ez csak b.) terv, mert szerencsetlen sok mast is csinal mar.
Az a.) terv az, hogy erre a routerre rakok valami VPN (szerver?) futtatasara alkalmas szoftvert.
A kerdeseim:
- milyen extra olcso hardver lenne eleg erre a feladatra? (Egy regi androidos telo elbir ezzel a feladattal vajon?) Vagy egy raspberry pi-hez hasonlo occo DEV board?
- ha a routerre kotom wifi-vel, akkor lathato lesz kivulrol?Kosssz!
-
xenonboy13
tag
Sziasztok! Van itthon telenor hipernet előfizetésünk. Elértük ugyebár az adatforgalmi keretet+korlátan böngészés van hozzá, de itt jön a bibi
Operát használunk itthon, ugyebár tartalmaz VPN-t is.. kíváncsiságból beállítottam a németországot, és jön a teljes sávszél. Roaming alapból kikapcsolva a modemben. Lassított internetnél vpn-el "korlátlan" az internetünk..(Youtube stb) nos ez hogy lehetséges?
-
Ala
tag
Ma reggel kipróbáltam a munkahelyemről a VPN-t. A router ip tartományát átírtam, hogy ne egyezzen az otthonival, ez gondolom nem nem ront a helyzeten. A VPN-re szépen fel tudtam csatlakozni. Az otthoni hálózati meghajtót sikerült felcsatolni meghajtóként, viszont semmilyen eszközt nem látok az otthoni hálózatból a fájlkezelőben, pedig a hálózati felderítés be van kapcsolva. Ez miért lehet?
-
Ala
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az otthoni NAS eléréséhez vettem egy Asus RT-N18U routert, ami képes VPN servert futtatni (PPTP server).
A munkahelyemről megpróbáltam felcsatlakozni, elvileg sikerült, de idő hiány miatt nem tudtam túl alaposan kipróbálni.Cserében itthon a két telefonról mobilneten keresztül próbáltam felcsatlakozni. Az egyikkel (Win 10 mobile telefon) sikerült felcsatlakozni T-mobile mobile hálózaton keresztül, de Lg telefonon keresztül, ami egy Telenor hálózaton van nem sikerült, sőt ha hotspoton keresztül próbáltam a windowos telefonnal felcsatlakozni (619-es hibaüzenettel), akkor nem sikerült.
Mi lehet a probléma?
-
McEacrhan3
tag
Sziasztok.
Koliban a korlátozások kikerülésére használnák egy VPN szolgáltatást, amit az oom.hu ajánl. Főleg a torrent meg online játék miatt lenne szükségem erre. Persze csak módjával,hogy ne szúrjak szemet senkinek.
Mik a tapasztalataitok, szokták tiltani az ilyen faja megoldásokat, illetve valakinek van tapasztalata ezzel az oldallal? Egy kicsit túl meggyőzőek a szövegeik, de ha fele igaz amit mondanak, az már előrehaladás a mostani állapotokkal szemben. -
4Grider
nagyúr
válasz
zsolt734 #657 üzenetére
Pedig a \\NASip\megosztásnév -nek működnie kell, mivel az IP alapú összeköttetésed megvan. IP alapon max. akkor nem érsz el VPN használata mellett szolgáltatást, ha mindkét oldalon ugyanaz a subnet van.
A többi rész logikus, mivel nincs alapból netbios támogatás vpn felé. -
zsolt734
tag
Az a baj, hogy nem működik. Böngészőben be tudok jelentkezni a NAS-ra, de Intézőből már nem megy a \\NASip\megosztás valami miatt, pedig publikus a megosztás.
És az is furcsa, hogy Intézőben a Hálózat alatt a munkahelyi gépeket látom csak, az otthoni asztali gépet és a NAS-t nem. Ugyanez igaz akkor, ha a "Hálózati hely felvétele" gombra kattintok. -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Ismét beállítási segítséget szeretnék kérni.
Az openVPN szépen megy, de nem látom az otthoni megosztásokat. Mit kellene átállítanom, hogy lássam az asztali gépen, valamint a NAS-on megosztott tartalmat? A NAS-ra FTP-vel be tudok jelentkezni, és megy a böngészős felülete is.
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv.:
Zsolt -
4Grider
nagyúr
A UPC is natolt ip-t ad. Általában a telefonos mobilnet opciók nat-olt ip címmel járnak. NAT-olva meg nem igazán lehet VPN-ezni. És általában a nem opciós mobilnet előfizetések (adatkártyák) pedig nem NAT-oltak, így alkalmasak VPN-re. Természetesen díjcsomagtól-előfizetéstől függően ez változhat, de nagy átlagban így van.
-
4Grider
nagyúr
Nekem az a leglogikusabb, hogy NAT-olt hálóra tett a Digi.
Marha egyszerű kideríteni, megnézed mi a router kapott ip címe, illetve mögötte lévő gépen böngészőben meghívod azenipm.hu oldalt. Ha a két ip különböző, akkor nat-olt hálón vagy. Ha pedig így van, akkor felhívod a Digi ügyfélszolgálatát, és megkéred őket, hogy legyenek oly kedvesek, adjanak neked publikus ip címet. -
TKL
tag
Sziasztok!
VPN problémával fordulnék hozzátok. Van egy Asus RT-N14U routerem, amibe van beépítve VPN szerver. Ezt én be is állítottam magamnak, működött is...egy ideig. Egy ideje viszont bármit csinálok vele nem hajlandó működni. Minden olyan beállítást, kombinációt, lehetőséget végig mazsoláztam ami csak létezik / eszembe jutott de egyszerűen nem akar működni. Ami érdekes, hogy ezzel egy időben vált elérhetetlenné a remote wan hozzáférés is. Ezalatt az időszak alatt fw frissítés nem volt. A net Digi, tehát nincs modem a lakásban, csak a routerem. Jelenlegi fw: 3.0.0.4.378_4850.
Valakinek esetleg lenne ötlete? Lassan kitépem a hajamat...
Előre is köszönöm!
-
zsolt734
tag
válasz
Savageboy #642 üzenetére
Megoldódott a VPN problémám.
Egyrészt a router gyári firmware-ét lecseréltem egy Padavan féle firmware-re, így már elindult az openVPN server. (Egyébként nem értem, miért nem ment a gyárival, de így végre le tudtam kapcsolni az előlapi LED-eket is...
A másik gond a NAT-olt IP volt. A Diginek betelefonálva, felvettek egy hibát, és kb. fél óra múlva megoldották.Ezek után az openVPN GUI gond nélkül csatlakozott az otthoni hálózatra.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
zebulonka
újonc
Sziasztok!
Van egy VPN elérésem dyndns-en keresztül. Az irodai gépen van egy megosztott hálózati meghajtó, amelyet eddig láttam, amikor otthonról beléptem VPN-en keresztül. 1 hete valamiért már nem látja a meghajtót a Windows. Mi lehet a gond? Semmit nem változtattam és az összes tűzfal ki van kapcsolva. Az irodai gép és a laptop is az enyém.
Mit cseszhettem el?Köszi
Gábor -
426os
őstag
Sziasztok,
keresek valami megbízható és aránylag gyors VPN szolgáltatót. Kolis nethez lenne, elsősorban azért, mert a torrent tiltva van (konkrétan nem megy) és így nem tudok le/fel tölteni Linux disztrókat. Próbából regisztráltam a Cactus VPN egynapos próbaverziójára. A sebesség ahogy észreveszem ingadozik, de elfogadhatónak tűnik (legalábbis a semminél jobb, de azért a 100Mbit-től messze van), viszont többen írták valahol, hogy a próba verzió, mint beetetés jó volt, azonban miután előfizettek nagyon visszaesett a minőség. Van valami javasolt hasonló használatra? Nem kell, hogy ingyenes legyen. -
tricia
újonc
Must try these Logless VPN if you truly want to secure your online activities. http://goo.gl/I5ZTUy
-
válasz
zsolt734 #641 üzenetére
Diginél is volt már anno pár ember, aki arra panaszkodott, hogy NAT-olt IP-t osztottak ki neki, ami nem érhető el a Digi hálózatán kívülről, de betelefonálás után megoldották nekik a dolgot.
Persze ettől függetlenül kellene menjen a routereden az OpenVPN / egyéb VPN szerver, csak nyilván úgy van értelme, ha akkor is tudsz csatlakozni, amikor nem otthon vagy.
-
válasz
zsolt734 #639 üzenetére
Itt egy összehasonlítás. Az L2TP is IPsec-et használ titkosításra, felhasználási céltól függően a sima IPsec is elég lehet.
Biztos, hogy rendes publikus IP-t kapsz a szolgáltatótól, és nem valami NAT-olt privát tartományba esőt? A No-IP doménedet megpingelve ugyanazt az IP-t éred el, mint amit a [link] ír?
-
zsolt734
tag
-
Vitatigris
csendes tag
Sziasztok
Szükségem lenne egy kis segitségre remélem jó topikba irok.
A terv az lenne, hogy van 16 számitógép amiket egy közös gépre kellene összehozni távoli asztallal mint ahogy a biztonsági kamerák vannak. A központi gépen megjelenne az összes többi számitógép monitora (windows távelérés). Rácsos elrendezésen és duplakattal kinagyítaná a kivánt képet, azon dolgozni és egy esc-vel vissza küldeni a rácsos elrendezésbe.
Valahogy megoldható lenne ez segédprogramok nélkül?
Egyenrangú hálózatban.
A célom az lenne hogy csak ezt az egy gépet kellene elérnem ottholrol és mindent látnék real timeban, hogy melyik gépen éppen mit csinálnak.
Előre is köszönöm. -
válasz
zsolt734 #636 üzenetére
Ha csak VPN-en keresztül szeretnéd elérni, akkor nem kell portforwardolni, többek közt erre való a virtuális magánhálózat.
Arra kell csak figyelni, hogy legyen route a VPN-es subnet és a helyi hálózat közt, de asszem van erre valami opció a router GUI-jában.
Én megpróbálnám az alternatív firmware-t is, de érdekes, hogy gyárival nem hajlandó működni... Esetleg rákérdezhetsz a routered topikjában is, hátha van aki használ ott OpenVPN-t.
-
zsolt734
tag
válasz
zsolt734 #635 üzenetére
Viszont szerintem a DDNS-sel se minden százas. Az Asus megoldását használom, és már az ahhoz kapcsolódás nem jön össze. Este kipróbálom majd a No-IP-t.
Melyik portra célszerű a port forward-ot beállítani, ha az otthoni hálózatot, valamint a megosztott mappákat szeretném elérni?
-
válasz
zsolt734 #631 üzenetére
Hm, nem tudom milyen firmware-ed van fent, de nekem úgy tűnik, hogy a vpn szkript hibás, legalább is nekem az ifconfig nem /usr/sbin/ifconfig alatt található, hanem /sbin/ifconfig alatt érhető el /bin/busybox-ra mutató symlinkkel. Szerintem ezért nem működik, nem éri el az ifconfig-ot és így nem tudja hozzáadni a szükséges hálózati adaptert (tun21).
Egyébként ki is próbálhatod, hogy tényleg ez a probléma áll-e fent: SSH-n belépsz a routerre és ha a /usr/sbin/ifconfig-ot beírva a hálózati adapterek adatai helyett a "-sh: /usr/sbin/ifconfig: not found" hibát dobja, akkor ez lehet a gond.
Én megpróbálnám másik firmware-rel a dolgot: frisebb gyárival vagy a routered topikjában ajánlott padavan firmware-rel.
-
zsolt734
tag
válasz
Savageboy #629 üzenetére
Szia!
Pár VPN ki-be kapcsolás és újraindítás után sem megy.
A log-ban a következők látszanak:Aug 18 16:21:57 rc_service: httpd 233:notify_rc stop_vpnd
Aug 18 16:22:24 rc_service: httpd 233:notify_rc restart_vpnd;restart_chpass
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: OpenVPN 2.3.2 mipsel-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [eurephia] [MH] [IPv6] built on Jul 13 2015
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: PLUGIN_INIT: POST /usr/lib/openvpn-plugin-auth-pam.so '[/usr/lib/openvpn-plugin-auth-pam.so] [openvpn]' intercepted=PLUGIN_AUTH_USER_PASS_VERIFY
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: WARNING: POTENTIALLY DANGEROUS OPTION --client-cert-not-required may accept clients which do not present a certificate
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: Socket Buffers: R=[116736->131072] S=[116736->131072]
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: TUN/TAP device tun21 opened
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: TUN/TAP TX queue length set to 100
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: /usr/sbin/ifconfig tun21 10.8.0.1 pointopoint 10.8.0.2 mtu 1500
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: Linux ifconfig failed: could not execute external program
Aug 18 16:24:35 openvpn[17287]: Exiting due to fatal errorMit kellene tennem, hogy működjön? Rákerestem már, kevés sikerrel.
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Hamachi-val jatszadozok es felmerult bennem, hogy meg lehetne-e az oldani a progival a site-to-site VPN-t? Ugy hogy csak ket gepen, (a ket halozat atjarojan) legyen Hamachi?
-
válasz
zsolt734 #627 üzenetére
Hello.
Próbáld meg ki- és bekapcsolni az OpenVPN szervert (csúszka), esetleg újraindítani a routert, megnézni a logot, hogy nem-e ír valami ehhez kapcsolódó hibát. Megpróbálhatsz esetleg frisebb firmware-t feltenni, beállításokat (NVRAM) resetelni. Ha még mindig nem menne, akkor próbáld meg Asuswrt-Merlin firmware-rel.
-
zsolt734
tag
válasz
Savageboy #614 üzenetére
Szia!
Próbálkoztam én is az általad említett Open VPN-nel Asus N56U router-rel, de amikor exportálná az OpenVPN file-t azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Az OpenVPN szerver daemon nem indult el. Kérjük, ellenőrizze az eszköz környezetét, vagy a Speciális beállítások oldal tartalmát!" A speciális beállításoknál minden alapértéken van, ahogy nagyjából minden beállítás a router-ben.
Tudnál segíteni?Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.:
Zsolt -
KidT
csendes tag
Sziasztok!
Hátha van valami ötletetek...A win10 build update óta nem működik a ZyWALL IPsec VPN kliensem.
Cannot start IKE service, kulcscserénél megáll.
Google-on túl vagyok, build visszaállításon túl vagyok, IKE service zaklatáson a szolgáltatásokban szintén túl vagyok. A rendszergazdánk meg akkora problémamegoldó, hogy azt fogja mondani, hogy tegyem vissza a win7-et.
Tehát merre lehet a megoldás? -
bakkir
tag
válasz
Savageboy #616 üzenetére
Felraktam a tomato firmwaret.
Ez alapján beállítottam: [link]
Fel is tudtam csatlakozni, tökéletesen ment mobilneten.
A kolit majd csak szeptemberben tudom kipróbálni.
Kliensek utasítása az internet-forgalom átirányítására nem találtam opciót, azt valahogy be kellene írnom, vagy így is menni fog?
Köszi -
Szóval L2TP? Nekem jó az indítópult, igaz OpenVPN-t használok.
Elvileg be lehet állítani feladatüzemezőben, hogy bejelentkezés után csatlakozzon automatikusan, rasdial.exe-t kell ütemezni, argumentumoknak pedig meg kell adni a kapcsolat nevét, valamint a felhasználónevet és a jelszót. Bővebben itt.
-
seger
addikt
Windows 10 alatt hogyan lehet beállítani, hogy a VPN kapcsolat automatikusan létrejöjjön a gép indulásakkor?
-
PPTP-vel én is szenvedtem anno nem sok sikerrel, inkább az OpenVPN-t javaslom, sokkal használhatóbb szerintem.
A routeren be kell állítani egy DDNS-t, hogy ne kelljen a változó IP-cím miatt szórakozni, azután pedig az OpenVPN szervert a VPN menüben.
Nem árt tájékozódni a kolis tűzfalat illetően, hogy milyen portok vannak nyitva, TCP 80 és 443 szinte biztosan, szóval ha a routeren nem használod a HTTPS-t, akkor a 443-as port tökéletesen megfelel a VPN-nek. Emellett érdemes bekapcsolni a "Kliensek utasítása az internet-forgalom átirányítására" opciót esetedben, mivel így az alapértelmezett átjáró a gépen a VPN lesz, a játékok nem a sima kolis neten keresztül akarnak majd próbálkozni.
A gépekre kell majd emelett kliens szoftver is, amihez le kell majd tölteni a profil fájlt (ovpn) - ezt is meg lehet tenni a router felületéről - és bemásolni az OpenVPN/config mappába. Kiindulási alapnak valami ilyesmi beállítás megteszi: [kép]. Miután elmentetted a beállításokat, fent visszaváltva az általános beállításokra megjelenik majd az exportálás opció, azzal tudod az előbb említett profilt letölteni.
-
bakkir
tag
válasz
zsolt734 #612 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is ez a problémám, csak nekem RT N12D1 routerem van.Idáig eljutottam
Annyit tudtam még csinálni, hogy távolról is tudom konfigurálni a routert, de a vpn nem megy.
A koliban le van tiltva a netes játékok, így vpn-t szoktunk venni, de mivel az új routerem képes erre gondoltam beállítom. Hogyan tovább?
Előre is köszi a válaszokat -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni VPN beállítással kapcsolatban.
Van egy Asus RT--N56U router-em, amin be szeretnék üzemelni egy PPTP VPN szervert, Digi dinamikus IP-s neten. Beregisztráltam egy felhasználót az asuscomm-on, valamint létrehoztam a router-ben egy felhasználót, jelszóval, de nem tudok távolról bejelentkezni (a csatlakozás nem sikerül). Mit kell még tennem, hogy működjön? A célom, hogy lássam az otthoni (asztali gépen és NAS-en) megosztott mappákat a munkahelyemen is.Előre is köszönöm a választ!
Üdv.:
Zsolt -
A droidos app topikban a cloud vpn-t ajánlották, ez mennyire megbízható szolgáltató? Az adatforgalom védelméről nem sok infót találtam.
Konkrétan a mobilról intézett netbankolást szeretném biztonságosabbá tenni akár ingyen/nyitott wifin is.
-
Stanlee
őstag
Aki Europan belul akar magyar TV-t nezni es megvan a lehetosege egy muholdas rendszer kiepitesere, annak szerintem az a legegyszerubb es legolcsobb, ha illegalisan is, de egy magyar elofizetest hasznal.
Nekem pl. nem menne a dolog, mert a foberlom nem engedi meg a hazra egy uj antenna kiepiteset, mivel a hazon belul van mar SAT rendszer, igaz a magyar adokat szoro muholdakra pont nem lat ra a szerkezet. Pereskedhetnek vele, de minek. Amugy meg csak par adot neznek hebe-hoba (NatGeo, Discovery, CC), annyi penzt meg nem er meg.
-
4Grider
nagyúr
Nem létezik ilyen sávszélességű korlátlan adattartalmú és ingyenes vpn kiszolgáló. Max. ha magadnak csinálsz egyet Magyarországon. Logikusan az se lesz ingyenes, mert kell hozzá nagy feltöltési sebességű vezetékes internet, egy hardver a szervernek és áram. A legtöbben az otthoni műholdas előfizetésüket viszik ki külföldre szintén nem legálisan. Persze itt ügyelni kell arra, hogy olyan szolgáltatót használj, akinek a műholdja az adott országban is látható...
-
arn
félisten
Engem is epp ez a tema erdekel... En nem tudok sajnos legalis megoldasrol, hogy lehetne magyar elofizetesu tvt kinn nezni. Anno rakerdezzem a upcnel - mert kinnt is upcnk van, de nem engedik.
Aktualisan van erre hasznalhato free vpn? Ami eleg gyors hozza. A htpcn hasznalnam csak, azon nezunk iptvt (kodi).
-
Stanlee
őstag
Szia! VPN jo lenne, csak szerintem inkabb azzal lesz baj, hogy rajtad kivul meg jo par ember szeretne majd online stream-en az olimpiat nezni es tul sok nezot nem fog birni az M4 vagy teljesen mindegy kinek a rendszere.
Nem kell hozza magyar VPN szolgaltato, a legtobb kulfoldinek is van magyar ip cimtartomanya.
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
külföldön élve szeretnék magyar IPcímet, hogy olimpia alatt tudjunk M4 streamt nézni.
Kérdésem, hogy VPN kell akkor nekem, vagy van valami egyszerübb megoldás? Korábban írta itt valaki, hogy vpn meglehetősen lassítja a netet, ami pont streamnél nem biztos, hogy jó. 30Mbit van amúgy, ha 10 marad belőle attól az még persze teljesen jó.
Erre melyik hazai fizetős vpnszolgáltatót ajánlanátok? (már ha valóban vpn kell nekem). -
válasz
bozsozso #599 üzenetére
Split tunnelingnek olvass utána, az általad használt programot nem ismerem, de szerintem megvalósítható a dolog. Persze mielőtt belevágsz nem árt fontolóra venned amit krealon fórumtárs írt.
Anno mikor még kolis voltam, akkor én a tűzfalat megkerülendő használtam VPN-t, hogy tudjak multizni meg úgy böngészésen kívül bármi egyebet csinálni, ekkor használtam egy ForceBindIP nevű programot, hogy a böngésző ne a VPN-es gateway-t használja, így az oldalak gyorsabban jöttek be, illetve a bérelt VPS adatforgalmi keretét nem terhelte a böngészés.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest