Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kiskokó
veterán
Helló
Nem tudom mennyire "etikus" a dolog, de hátha tud valaki segíteni.
Ha VPN-en keresztül más országból regisztrálok bizonyos szolgáltatások előfizetésére, azért mert jóval olcsóbb. Azután a szolgáltatás használatához kell folyamatosan a VPN, vagy onnantól mehet sima saját magyar IP-vel?
Mondjuk Disney, vagy Netflix stream ha példát akarok hozni.
A másik, van valahol erről valami infó gyűjtőhely, hogy hol mi mennyibe kerül,azaz honnan érdemes rá regisztrálni?
Köszönöm.
Helló -
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni OpenVPN témában.
Adott egy ASUS RT-AC85P típusú router (+Fix IP cím), amin aktiváltam a OpenVPN szerver funkciót, mivel van egy Synology NAS a hálózaton és szükségem lesz rá, hogy távolról is elérjem.
Windows 10-es laptoppal megnyitva az OpenVPN klienst, betöltve a kiexportált konfigurációs fájlt és beírva a belépési adatokat minden rendben működik: csatlakozik a szerverhez és látom is a NAS-on tárolt fájlokat. --> OK
Probléma:
Macbook Air M1-en (Sonoma 14.3.1 OS), ugyanezt megcsinálva csatlakozik az OpenVPN, létrejön a kapcsolat, viszont nem látom a megosztott fájlokat, olyan mintha csatlakozva lennék, de mégse. --> NOKMivel én egy lelkes amatőr vagyok, ezért nem igazán tudom szakmai alapokra helyezve tovább boncolgatni a témát, mivel hiányoznak az alapvető hálózati ismereteim és ennek a megoldásához szeretnék tőletek segítséget kérni.
DNS irányban "próbálkoztam" az OpenVPN szerver beállításainál:
Respond to DNS=ON/OFF
Advertise DNS to clients=ON/OFF
Részletes beállítások: [kép]Illetve a Mac-en is kipróbáltam, hogy DNS szervernek 8.8.8.8-t használok, viszont ezek egyik kombinációjával sem látta a NAS-t, a Windowsos gép pedig minden esetben csatlakozott és el is érte a mappákat. (Ha az otthoni WiFi-re csatlakozom a Mac-el, akkor azonnal látja a NAS-t)
Ha bármilyen további infóra van szükség, ami segíti a "debuggolást" akkor állok rendelkezésetekre.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

B -
ekkold
Topikgazda
válasz
szanysa
üzenetére
Olvad el ezt ha még nem tetted: [link] Írtam benne pár sort a VPN-ről is.
Ezen kívül mikrotik router beállításához javasolnám,
hogy inkább a mikrotikes témában kérdezz: [link]Amúgy a hAP lite eléggé "hamratos teljesítményű", processzor tekintetében, és bár akár jól is működhet vele a VPN, túl nagy sebességre nem számíthatsz.
-
szanysa
csendes tag
Sziasztok!
VPN Szerver beállításában kérnék segítséget, mert nem boldogulok.
Adott egy MikroTik RouterBoard hAP Lite eszköz, mely képes VPN szerverként dolgozni.
A saját IP címemet szeretném használni ezen keresztül távolból.Használ valaki ilyet és megosztaná esetleg velem ennek konfigurálását?
PPTP re volna szükségem elsősorban.
Köszönöm előre is a nagylelkűséget.
Üdv.
-
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Itthon Synology NAS-on fut a VPN szerver (OpenVPN), ami hibátlanul működik, viszont egy másik gépen fut a Home Assistant amin pedig az Adguard.
Azt szeretném megoldani, hogy ha távol vagyok, de VPN-en csatlakozok, akkor is az itthoni DNS-t használja a mobilom.Ez hogyan oldható meg? Neten nem találtam megoldást...
-
4Grider
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Én személy szerint magam csinálnám meg a fiamnak az itthoni netemen vpn kiszolgálót beállítva. Mivel az itthoni netnek változik az ip címe, nem valószínű, hogy a streaming szolgáltató kiszúrja (ellentétben a vpn szolgáltatók ip cím tartományaival).
A fizetős csibvpn jó ötlet lehet, ha még nincsenek tiltólistán.
Az ingyenes vpn-ek azonban streamek nézésére többnyire alkalmatlanok a fentiek miatt.
Hosszabb távra sem javaslom a vpn előfizetést, mert bármikor kitilthatják a vpn szolgáltató ip cím tartományát. -
tobias40
veterán
válasz
mSchumi87
üzenetére
Ha olyan routered van amiben van vpn fusion beállítási lehetőség akkor akár az összes router mögötti eszközödet beállíthadod hogy vpn mögött legyen.
Ha nincs akkor minden eszközre külön kell feltelepítened a vpn kliens és beállítani.
Ha nem így van akkor majd kijavít valaki,nálam így működik az asus ExpertWiFi EBM68 routeremen. -
mSchumi87
senior tag
Sziasztok teljesen vakon vagyok VPN témaban akár hogy olvasgatok rola nem értem
De az biztos hogy szukségem lenne rá ahoz hogy kulfoldi tv adásokat tudjak nézni, az lenne a kerdés melyiket ajánlanátok? A másik kérdésem az lenne ha lesz ez a VPN a PC-n es ami a router-hez kapcsolodo eszkozok is kihasználják? Vagy kulon kell pl a telon is VPN app? Nem tudom mennyi érheto mit akarok ezzel kérdezni
-
tobias40
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
A router írta ki de közben meglett a megoldás!
"Kapcsold ki a VPN-t, menj az "Internetkapcsolat" fülre, ott elvileg látható lesz minden eszközöd. Itt töröld a listából azokat, amiket majd VPN-en akarsz kiküldeni (vagy mindet). Ezek után amiket kitöröltél, szerkeszthetővé válnak."Vmiért befixálta azokat az eszközeimet nem tudom milyen elgondolás alapján és ezért nem tudtam szerkeszteni a vpn fül alatt de így már azt teszem vpn mögé amit csak akarok!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
A #3072-es 10 eszköz az valamilyen proton felületen listázódott, vagy csak a router írta, hogy mi a helyzet?
Csak mert hogy ha a router, de a proton csak egyet ír, akkor 1-nek számolja...
Ha a proton, és 10-et ír, de a liszenszed 5-öt enged akkor valami furi...Egyébként az 5-ös liszensz (nem tudom pontosan, hogy mennyire szigorúan figyeli az egyidejűséget) vagy 5 egyidejű használatos eszközt, vagy 5 "telepített az eszközre" belépett programot számol.
Azt sem tudom, hogy ha pl VPN-es belépett és aktív progis laptopod beviszed a VPN-es belépett és aktív router mögé, akkor most az mennyire lesz boldog.Mivel volt már jó pár üzenetezésem supporttal a leginkább azt tudom ajánlani, hogy a lehető leg-technikailag-részletesebben küldd el nekik, hogy mi a helyzeted, mert ők tudják a velük működő beállításokat a legjobban!

-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
Én is így gondolom de nem találok lehetőséget hogyan tudnám állítani,sztem user problem lesz de már 1 napja keresgélem a megoldást.
Sajnos pont a NAS-t is betette alapból amit nem akarnék vpn mögé tenni,meg van még 2 eszköz ami nem jól működik ha vpn mögött van,ezért kellene kivennem őket....
Lehet holnap csinálok egy másik profilt nem WG-vel és meglátom hátha változik vmi...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
A routereses megoldásnak pont az a alap lényege, hogy minden ami a routeren megy legyen VPN-ezve.... Nem igazán életszerű, hogy minden egyes, akár ad-hoc eszköz miatt egyedileg felkeresed a routert...
DE
(sosem látván az a felületet) esetleg lehet MAC, vagy fix IP alapján kihagyatni eszközöket, vagy pont bevetetni. Ha program szinten megy PC-n (már csak fizetősen), akkor illene a routeres konfignál is legyen valami... Ha más nem is akkor a routernek kellene azt kezelni tudni! -
tobias40
veterán
Proton vpn profilt betöltöttem az asus ExpertWiFi EBM68 routerembe és valamiért alapértelmezetten van benne vagy 10 eszközöm amit nem mindet szeretném ha vpn mögött lenne.
Nem engedi kivenni a pipát mellőle mert szürke minden sor.Hogyan tudom innen kivenni az eszközt és miért tölt be random pár eszközt automatán a vpn profil alá?
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan VPN szolgáltatót javasolni?, akinél van:
1. WireGuard, mégpedig routerbe beállítható konfiggal (pl. ASUS VPN Fusion)
2. beállítható port forward, de nemcsak P2P-re, hanem amire én akarok (egy PC-n futó PLEX szervert és egy hozzá tartozó Tautulli-t kéne elérni), illetve lehet hogy még egy NAS-nál is jól jönne.ProtonVPN-t néztem, de ott a port forward olyan, mintha CSAK P2P-hez lenne használható, a többi nagynál pedig konkrétan megszüntették (Mullvad és társai).
Előre is köszönöm.
-
tobias40
veterán
[link] Erre vkinek van ötlete vagy link-leírás?
Köszi!
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
A fiam Olaszországban él. Neki kellene valamilyen vpn szolgáltatás hogy elérje a blokkolt torrenteket és a magyar streameket.
Nem igazán értünk hozzá ezért kérnék ez ügyben segitséget!
üdv -
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Az eléggé sok kezdő kritériumot, amiben még van kiemelés is, nem sikerült meglátni.
Egyébként meg a router aktuális firmware-jétől függ, hogy milyen VPN protokollokat támogat, majd meg kell nézni, hogy az configolható-e olyanra, mamivel a proton hálzatát érnéd el. Mindenképpen asus router topik, esetleg még proton support. Ha meg jelenleg nem megy akkor pl openwrt.
-
tobias40
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
Én a proton vpn-t vettem és minden funkciója jól működik.

Igaz én sem használom sűrűn....Hogy lehyet feltenni ezt az asus ExpertWiFi EBM68 routerembe hogy hogy a routeremből tudjak kapcsolódni a Proton servereire és hogyan csináljam meg hogy hogy távolról szintén proton vpn-t futtató laptopról vagy másik routerről is menjen a vpn kapcsolat?
-
ledgeri
nagyúr
Aki alklmanként használ protonvpn-t (és abból az ingyenest, és használta a split tunnelinget, vagy a szerver választót: valamelyik új verziótól, ami már kint van, ezek nem elérhetőek
! Merem ajánlani a nem-frissítést, amíg nem sirják vissza páran, vagy áll fel alternatív megoldás, csak addig, míg az egyéni "régebbi progi vs funkció igény" át nem billen! -
kisjuhi
csendes tag
Sziasztok!
Keresnék egy gurut, aki tud segíteni a Asus CD6 router openvpn beállításában úgy hogy lássa a synology nast.
A kapcsolat működik de nem látom a hálózatot. Lehet valamit nem jó állít be a router a konfig file.ban?
Üdv:
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Ezek azért ingyenesek, mert 3 órszágot, és 10-20 szervert adnak a a fizetősükkel elérhető kb 100 és kb 1000+ helyett, viszont ugyanaz a policy, és infrastruktúra, és védelem van velük...
Míg mondjuk egy nord, express, vagy bármi amit random videók előtt látsz youtube-on nem igazán ezekkel egy kategória adat törődés szempontjából.
Ha már tényleg fizetőst választanál, akkor IVPN, vagy Mullvad, a linken magyarázott okok miatt.Ha belépetlenül csak nézelődnél akkor meg ott a TOR is...
-
allein
addikt
Sziasztok! Fizetős VPN ügyben mit ajánlottok? Böngészésre szeretném használni: expressvpn, surfshark, nordvpn lenne a top 3?
-
h1mpi
félisten
Ha esetleg valaki Revolut Premium vagy magasabb csomag előfizető, az kapott 2 év ingyenes NordVPN standard tagságot. Az appban kell igényelni.
-
paler
aktív tag
Egyébként ha pl.OpenVPN-t szeretnék használni, annak van bármi jelentősége, hogy a VPN szerver Router-en, Nas-on vagy éppen dedikált Raspberry pi-n van futtatva? Van bármelyiknek is előnye, hátránya a másik eszközzel szembe?
Az én routerem RT-AX55, ez is alkalmas VPN szerver futtatására.
Nem tudom hogy a RAM kapacitása milyen kihatással lenne a VPN szerver működésére:
Várom a rutinos szakik véleményét
-
Az alábbi hálózatba és feladatra keresek VPN megoldást. Pillanatnyilat SSH tunneling működik.
Digi Internet kapcsolat. D-Link 860 router Openwrt firmware-rel. Ennek a belső hálózatát szeretném elérni a céges MS hálózatból Win10-es laptopról vagy
ugyanerről a laptopról más hálózatokból vagy
az androidos mobiltelefonomról Yettel mobilinternet-hálózatról.
Ha megy külső szolgáltató nélkül az lenne a legjobb. -
paler
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok otthon a témába, de hozzám került egy Cisco RV082 VPN router.
Érdekelne hogy egy ilyen cucc 2024-be mennyire tartjátok biztonságosnak?
A gyártó oldala szerint 2021.05.hónapba fejezték be a forgalmazását.
Érdemes ez mögé betenni egy NAS-t, és az internet felől ezen keresztül hozzáférni? -
bulek
tag
Sziasztok!
Asus routeren bekapcsoltam az OpenVPN-t. El is érem kívülről és belülről. Nem akarnám a routert kiengedni a hálóra, így a vpn-n keresztül akarnám elérni az admin felületét. Van mögötte egy NAS, amit az istennek se tudok beléptetni. ill. lesz egy kamera NVR.
A bejelentkezés után a vpn hálózaton nem látható a router, csak a belépett gépem.
Tudna ebben segíteni vki? -
4Grider
félisten
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ottani dns híján belső ip címekkel. Tehát a \\gépnév\megosztásnév helyett \\192.168.x.y\megosztásnév használandó.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Adott egy TPLINK c7 router és valahol az interneten egy Synology NAS. A routernek van DDNS címe. Aktiválom a VPN kapcsolatot a router felületén és a Synology NAS VPN kapcsolatával csatlakozok.
Eddig minden ok. Viszont rá szeretnék látni a router mögötti eszközökre, megosztásokra. Ezt hogy tudom megoldani? -
ledgeri
nagyúr
-
Danecay
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Nekem is a miatt jutott eszembe csak, de úgy voltam vele, hogy úgysem lesz bekapcsolva a gépem mert aludni fogok, utána max. újraindítom a routeremet és kapok egy új IP-t, szóval ezért sem aggódtam túl

Végülis fel tudom telepíteni a laptopra és megnézni a szüleimnél, akik még azt a szolgáltatót használják amit én is használtam régebben. Na akkor ezt majd megnézem. Köszi a tippet!
-
Danecay
addikt
válasz
ledgeri
üzenetére
Na, csak ránéztem lefekvés előtt (éjszakás voltam). Ahogy emlékeztem, a Settings-ben az Auto Connect és az Auto Launch-on kívül, Reset network és Wipe Cache opciók vannak csak, na és egy Check for update, valamint Terms of Service és Privacy Policy, szóval nem sok minden. Hogy szűkítsük kicsit a lehetőségeket, a 2 router közül az egyiket kiiktattam, de a net hiánya továbbra is fennáll, miközben a router amivel kapcsolódok a 4G+-os hálózatra látszólag forgalmaz és el is érem.
viszont nincs internet kapcsolat
ugyanakkor egy pár másodpercre olyan, mintha működne, olyankor nem is földömb alakú a hálózati ikon:
Frankfurt a csatlakoztatott szerver és:
Ez viszont rövid ideig tart és jön a földgömb.
ipconfig /all adatok, remélem semmilyen visszaélésre alkalmas adatot nem tartalmaz, de amennyiben igen, úgy légyszi ne éljetek vissza vele!
Nos most kb. ennyi infót sikerült összeollóznom, nem tudom, hogy mennyire hasznos a probléma szempontjából, vagy mennyire nem, de azért remélem igen.! -
Danecay
addikt
válasz
ledgeri
üzenetére
Köszi a választ!
Azért szoktam bezsákolni egy egy ilyen promót, ahogy írtad, hogy legyen. Előfordulnak olyan helyzetek, oldalak, amik nem nyílnak meg, vagy nem biztonságosak, legalábbis a böngésző dobja rá a riasztást, ilyen kor jó ha van a kéznél egy VPN szerintem.
Nem igazán folytam még bele mélységeiben a dolognak, mert nem volt rá szükség, mert mint írtam elég ritkán használok VPN-t, és amiket eddig használtam, ami még a korábbi internet szolgáltatómnál volt, azok működtek első kattintásra, ezekből volt legalább vagy 4 féle.
Akkor nem azt kérdezem, hogy mi lehet a baj, hanem mit nézzek meg, vagy merre induljak el, mert annyira nem vágom a témát. Amit már megnéztem azok a hálózati adapterek, van ugye a valódi hardveres és a VPN által feltelepített virtuális adapter, és ezzel remélem nem írok nagy hülyeséget. A virtuális hálózati adapterbe statikus IP-k vannak beállítva, úgy mint ahogy a DNS-ek is, és ipconfig-al ezeket nyilván írja is a parancssor. Pinge-lni nem próbáltam semmit, nem tudom mit kellett volna, annyi hogy pl. a Windows store-os Speedtest alkalmazást próbáltam elindítani, gondlolván arra, hogy az nem http alapú, és, hogy nem csak azt a forgalmat fogja meg a VPN, de mint írtam a hálózati kapcsolat ikonja is olyanra vált, mint amikor nincs internet. Most hirtelen nem is jut eszembe más, és meg sem nagyon tudok nézni mást mert melóból írok, de holnap rá tudok nézni ha kapok valamilyen instrukciót.Előre is köszi!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Danecay
üzenetére
Ott a Windcribe, email megadással 10 giga forgalmazható havonta, vagy proton VPN ingyen, de így limitált szerverekkel.
Ha a VPN csak azért kell, hogy legyen, ezek megfelelnek! Ha specifikus ország vagy valami hasonló kell, akkor már más.Mire kell neked a VPN? Mennyire diagnosztizáltad magadnál, hogy miért nincs interneted akkor? Próbáltál bármi hálózati módosítást vagy csak jött a konklúzió hogy nem megy, minden alkalommal? Mi tartott a két hónapban hátra, hogy csak most jöttél?
(Ne érezd támadva magad ezekkel a kérdésekkel, csak egy ilyen alap kérdés alapján nem derül ki, hogy te mennyire értesz hozzá, és hogy mi lehet a gond. Más lesz a következő kérdések pakkja, ha azt mondod mindent átnéztél DNS-től pingelésig, vagy lényegében semmit!
) -
Soma01
veterán
Sziasztok!
A Privado VPN-t ismeritek? Van vele tapasztalatotok? Most elég jó áron van a két éves előfizetés. 400 ft körül van így egy hónap.
Viszonylag jókat olvastam róla. Persze van negatív értékelése is. Nekem csak netezni, YouTube-hoz, Netflixhez, bankos alkalmazásokhoz kellene, ha nyílt/nem otthoni WiFi-t használok. Játék, torrent nem lesz. Fontos, hogy legyen magyar szerver is. -
Danecay
addikt
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Én csak egyszerűen PC-n szeretnék használni jelen esetben egy TikVPN nevű szolgáltatást, amit 6 hónapos ingyen promóval szereztem be valamennyivel több mint 2 hónapja. A problémám az vele, hogy amint aktiválom a szolgáltatást bármilyen tetszőleges szerver kiválasztása után, gyakorlatilag megszakad az internetkapcsolatom. A hálózati ikon is átvált földgömbre az értesítési sávon és természetesen nem működik semmilyen internethez kapcsolódó dolog, amint tiltom a VPN-t helyre áll minden. Régebben is használtam, próbáltam több, leginkább promós VPN-t, de mind működött, viszont az óta annyi azért változott, hogy, internetszolgáltatót váltottam. Jelenleg Yettel Otthon netem van, viszont ahogy a Yettel-es topikban olvasom, ott is sokan használnak VPN szolgáltatást, mindenféle gond nélkül. Szóval nem tudom, hogy valami beállítással lehet e baj, mondjuk régebben sem konfiguráltam különösebbej egyiket sem, vagy ez a TikVPN nem működik nálam valamiért?
-
Sanyi.mTs
addikt
Synology nas-on futtatok openvpn szervert, amit próbálok belőni. Azt szeretném, hogy minden forgalom a nas-on keresztül menjen. whatismyip oldalon ugyan azt az IP-t mutatja, mindegy, hogy felépült-e a vpn kapcsolat vagy sem.
openvpn configból redirect-gateway def1 elől kivettem a # jelet, de ilyenkor nem akar csatlakozni a kliens pc. mindegy, hogy a szerveren megengedem, hogy hozzáférjen a LAN-hoz vagy sem (de inkább nem szeretném).
"Wrong credentials. Try again..." hiba üzenetet adja.
Jelszó biztos jó, mert ctrl+c, ctrl+v-vel csinálom és #redirect-gateway def1-el gond nélkül csatlakozik.Mivel próbálkozzak még?
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
https://www.privateinternetaccess.com/hu/
Elég jó ajánlata van jelenleg, torrentre érdemes lenne beruházni rá? Németország -
Kiskokó
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Ez igen. Kösz
Userx : sebaj akkor marad a 2.
Nehezen írok mert be van gipszelve a kezem és baromi hosszú lenne. Magyarázkodni sincs kedvem.
Tudom mi az a VPN és hogy mikre való. Viszont fixen nem csak random használom ha Tor-on keresztül böngészek.
Attól még viszont nem értek hozzá.
Gyorsan belepeörgettem a topicba (az összefoglalót nagyjából tudtam eddig is) látom azért itt sokaknál elég komoly mélységekbe megy a téma.
Sőt már az előfizetés ellenére, érdekel és a router VPN-jét is kiakarom próbálni.
De egyelőre csak olyan alapok érdekelnek, hogy előfizus VPn mellé van értelme saját a routerben?
Ha az előfizust állandóan használom, Nordnál néha kicsit elmegy a netsebesség pl. vannak ajánlott szerverek? valami ajánlott plusz beállítás vagy bármi?
nem akarok távolról elérhető egyéni hálózatot meg ilyenek csak egy alap mindennapi anonimitást stb. (bár ez az egyéni hálózat, akár többi cuccommal, teló tv stb összehozva felkeltette az érdeklődésem
) Ha van itt valaki hozzáértőbb és szívesen áldozna rám fél órát mondjuk discordon az életéből, azt megköszönném. kérem keressen meg privátban.
Tudom van OpenAi- azzal is fogok dolgozni, de azért jobb szeretem a személyes segítséget. Azért is vagyok a fórumon ezer éve.Köszi szépen előre is
-
Kiskokó
veterán
Ja meg ami most jut eszembe.
A routerem tud VPN-t. Na most ilyenkor ez egyenértékű? Az a VPN ugyan az mintha egy Nord szolgáltatást veszek igénybe? A kettőt kell -e 1 egymáshoz állítani vagy valami?Ebben sose voltam otthon, hogy egy ilyen saját VPN egy routeren az elég-e meg mit tud stb
Köszi -
Kiskokó
veterán
Helló
2 dologgal jöttem ide.
Először is segítsetek kérlek, hogy állandó VPN használatra állásnál mire kell figyelni, stb.
Firefox, torrent néha megy.
Nord Előfizetésem sima van.
Nem értek mélyrehatóan a témához így jól jönne egy kis összefoglalóMásik: úgy adódott, hogy van egy felesleges Nord VPN előfizum 1 éves amiből még van vagy 8hó.
Ezt átadnám jelképes összegért ha esetleg érdekel valakit és egyáltalán van rá mód.Köszönöm
Helló,
Szabi -
Foremi
tag
Ha olcsó és megbízható VPN-t keresel, érdemes megnézni a Windscribe-t: https://windscribe.com
Van egy olyan csomag, hogy Build A Plan. Itt 1 dollár/ország az ár, és 1 dollár a korlátlan adatforgalom, minimum havi 3 dollár értékben kell rendelni.
Úgy működik, hogy kiválasztasz két tetszőleges országot (Magyarország és Ausztriát ajánlom, ezek nálunk a leggyorsabb szerverek) majd az alján pepipálod az unlimited data (korlátlan adatforgalom mezőt). Természetesen nem csak két ország szervereit fogod elérni, mivel van egy csomó ingyenes szerverük is. Az ingyenes csomagban 10 Gb a havi adatforgalmi korlát, de ha a Build A Plan-al korlátlan adatforgalmat rendelsz, az az ingyenes szerverekre is érvényes. Így a két választotton kívül USA, Kanada, Egyesült királyság, Hon Kong, Francia, Német, Holland, Svájc, Norvég, Román és Török szerverekre is csatlakozhatsz.
A rendelés előtt pedig tesztelheted az ingyenessel.
Ennél olcsóbban havi fizetéssel nincs megbízható VPN (ha valaki még is tud, megnézem azt a szolgáltatást és mondok róluk is véleményt). A havi csomagok szinte mindenhol 10 dollártól indulnak, sokan pedig nem tudnak egy összegben kifizetni több éves díjat azért, hogy olcsóbb legyen. A Windscribe a havi 3 dolláros árával viszont bárki számára megfizethető, és bár kevesebb szerverre csatlakozhatunk ezzel a csomaggal, cserébe kettőt mi választhatunk ki. -
Foremi
tag
Nekem van Fastest VPN élettartamra szóló előfizetésem, régebben 20 dollár volt. De nagyon nem ajánlom. A régi kliens programjuk vírusos volt (az új nem jelez ilyen problémát, persze lehet csak megoldották, hogy ne bukjon le). De nem vagyok benne biztos, hogy nem hallgatják le a szervereiken átmenő forgalmat (ezt egyetlen vírusvédő sem jelzi, ha igen). A múltban tapasztaltak után én egyáltalán nem bízok meg bennük! Végül újra telepítettem a gépem (mert a program eltávolítása után voltak maradványok, ki tudja mit futtatott a háttérben). Én soha többet nem vagyok hajlandó telepíteni ezt a VPN-t!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De az biztos hogy szukségem lenne rá ahoz hogy kulfoldi tv adásokat tudjak nézni, az lenne a kerdés melyiket ajánlanátok? A másik kérdésem az lenne ha lesz ez a VPN a PC-n es ami a router-hez kapcsolodo eszkozok is kihasználják? Vagy kulon kell pl a telon is VPN app? Nem tudom mennyi érheto mit akarok ezzel kérdezni
! Merem ajánlani a nem-frissítést, amíg nem sirják vissza páran, vagy áll fel alternatív megoldás, csak addig, míg az egyéni "régebbi progi vs funkció igény" át nem billen!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)