Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Attól függ, hogy hol használod. A Hipernet nem a legjobb megoldás. Nagyon ingadozik a sávszélesség. Ezt írták itt is korábban és a haveri körben is panaszkodtak rá. A két kártyás teló jó lehet, de nem feltétel. Szerintem erős, stabil vas legyen benne, kellő ram tartalékkal és legalább két maggal. Nem kell nagy csoda, nekem egy SGS2 símán viszi. A Reenger beállításaiban láttam olyat, hogy mekkora teljesítményt használjon az adatok feldolgozásához. Gondolom ez a beállítás komoly hatással lehet a késésre. Ami a netet illeti, nekem vmi Praktikum izé a csomagom. Ez a sávszélesség bőven elég a VOIP -hoz. Bp. -en símán el lehet lenni vele. Most havi 3rugót fizetek 2GB Deezerért és ennyi. Net, telefon letudva. Kérdeztem a Telenort, erre nincs korlátozás. Igaz, előtte az 1GB -osra sem volt. Ahogy olvasgatom a topikot, meg a saját tapasztalatom alapján is nekem úgy tűnik, hogy a Telenor gusztustalankodik a legkevésbé a VOIP -pal. De ha még van egy éved, akkor az egész csak elmélet. Addig még sok minden történhet. 2015 dec. -től pedig pláne. Veszel egy külföldi kártyát jó netcsomaggal és használod itthon. Ahhoz viszont már kell a kétkártyás teló, hogy az régi számodon is tudj hívást fogadni. Persze ha a VOIP számodat adod meg, akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Mivel a hipernet egy marketing-elnevezés, sima mobilnetről beszélünk hipernet esetében is. Abból viszont a kínai fajta. Nagyvárosokban iszonyat-pontszerű, hogy megakadályozzák a szomszédos cellákban mozgók ugrálását. Így aztán iszonyat változó minőségű. Ettől még a Vodafone - szintén kínai - hálózatát is jobban sikerült belőni. Vidéken pedig néhány száz méterrrel korábban hal meg a 3G-jük, mint az Ericsson-os (T-Mobile) megvalósítás (utóbbiból viszont jóval kevesebb cella van, így a T-nek kisebb a 3G lefedettsége).
Igazából voipra a tökéletes megoldás a 4G lenne (iszonyat kicsi késés, nagyobb-stabilabb lefedettség), viszont azt még relatíve elég drága (és mivel nem sok helyen van, nehéz) elérni. -
-
glaci
őstag
Megnéztem a saját PayPal bizonylatomat.
Nekem is Euróban számolta el, mind a kettőt. A FVD -s 10 € -t is és a BC -s 10 $ -t is. (Utóbbit 7,75 € -nak.)
Úgy tűnik nekem, hogy a Dellmont indítja eleve Euró -ban a tranzakciókat.
(Nekem pl. Font alapú a PayPal egyenlegem és látszik, hogy mindkét esetben csak egy konverzió volt Euróról Fontra, az Eurós érték pedig már eleve adott volt.)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
nagyúr
nem lehet hogy az USA figyeli (lekérheti) a $ mozgást, az EU és Svájc pedig bekeményített, és a Bankok átálltak €-ra, hogy ne kelljen jelenteni az USA-nak pénzmozgást?
Egyes arab országok ezért kérik hogy €-ban fizessék neki ki az olajat, holott $-ban számolják az árat.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
törölt tag
A Mobile Voip lehetőségeit nem ismerem. Gondolom, be lehet állítani valami fogadási útvonalat. A Reengernél az azonosító egy telefonszám. Ezen csak akkor érnek el, ha a fogadás rész aktív. Viszont vonalas tarifa, ezért ha nagynéném az otthoni telóról hívja, akkor olcsóbb neki. Telenorról is 7Ft/perc, plusz kapcs. díj. A barátnőmnek pedig csináltam egy másik fiókot, így egymást ingyen hívjuk. Mivel a Reengert rá lehet venni (kis mókolással) hogy kimenőhöz a Dellmont klónt használja, így egy programmal oda-vissza letudtam a VOIP -ot.
-
törölt tag
Ilyet én is olvastam, de nekem még nem sikerült összehozni. Szóval bármit sejtet a kérdés, olyat nem írok, amiről nem tudom biztosra, hogy működik. Neked kellett feltöltened Reenger egyenleget? Mert nekem eddig (kb. 4 hónap) még nem kellett. Azt sem írtam, hogy nincs alternatíva, bár elég nehéz lenne találnom számomra megfelelőbbet.
-
törölt tag
Én csak azt írtam, hogy így tud működni. Egyébként én is Dellmont klónt használok (most épp ActionVoip). Abban a hozzászólásban írtam le, amire reagáltál, hogy a Reengerből is lehet Dellmont klónon (ActionVoip, BrowserCall, stb.) keresztül hívást indítani. Korábban pedig azt vázoltam, hogy próbálom megoldani, hogy bejövőhöz a Reenger szám legyen, de a kimenő hívást a Browsercall árain bonyolítsa. Az, hogy a bejövő rész neked nem jön be, az ettől teljesen független problémakör. Ha fontos, hogy pár ember vonalasról, Telenorról olcsóbban érjen el, akkor jól jöhet. Én hiába magyaráznám az öreglánynak a Skype -ot. Akkor is a falra szerelt vonalast fogja használni, ha hívni akar. Így csak egy másik számot is felírtam neki. Egyébként a Dellmont hívásnál is vonalasnak minősül a Reenger. Ha ez épp ingyen van, akkor...
-
lugosi
MODERÁTOR
Egyszer nekem is mondták a mobilevoip kapcsán, hogy olyan halk a hangom. Akkor megnéztem, és láttam a progi beállításaiban, hogy lehet állítani a hangszóró és a mikrofon hangerejét a progin belül. Nekem gyárilag a mikrofon hangereje olyan 1/3-ra le volt véve. Ezt felhúztam a 3/4 közelébe és azóta ilyen probléma nem volt.
-
törölt tag
Volt már másnak is FC a Mobile Voip -pal? Amióta volt az a kis szerverleállás, azóta nem indult el a Mobile Voip. Sem a gyorsítótár törlés, sem Titanium visszaállítás nem segített. Végül teljes törlés metódust csináltam (leállítás majd gyorsítótár, adatok, alkalmazás, dalvik törlés, aztán reboot). Visszaraktam Play -ről, azóta jó. Csak nem szeretném, ha ezt gyakran kéne eljátszanom.
Szerk: Bocs, nem válasznak szántam, csak rutinból arra nyomtam, nem az "új" -ra!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Válasszuk ketté! Szerver sokmindenhez hasznos. Pl. FTP szerver fájlátvitelhez. Másik telón, vagy PC -n így csak egy kliens kell. Ezt lényegesen egyszerűbb összehozni, mint egy szervert, ha épp nem saját eszköz a kliens. Szoktam még webszervert indítani, médiaátvitelhez (stream). De ezek többnyire belső hálón történnek. Az elérhető külső IP mondjuk távoli eléréshez praktikus (Webkey). Küldhetek mail -t, vagy Avast sms parancsot a telónak, amit az automatizáló (E-Robot) érzékel és aktiválja, amire szükségem van. A Servers Ultimate programot használom, ami egy plugin is egyben, így az automatizáló közvetlenül tudja kezelni.
-
törölt tag
Én nem írtam olyat, hogy ez neked jó, hisz honnan tudhatnám, hogy neked miért lenne jó. Ahogy Te is írtad, ez akkor jó, ha egy távoli készüléket kell managelned. Ha ez nálad nem fordul elő, akkor nyilván nem lesz rá szükséged. Nálam előfordul, mivel nem csak telefonálásra használok Androidot. Pl. egy Androidos telefon szolgál a motoromban jeladóként, ami a nálam levő telónak jelez. Lényegesen olcsóbb és egyszerűbb beépíteni, mint egy pageres riasztót.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De, jól érted. A NAT nem csak a mobilkommunikációnál létezik. Nagynénémnek is kedvesen felajánlott a szolgáltató azonos havidíjért, nagyobb sávszélességű csomagot (otthoni net). Aztán csak kibújt a szög a zsákból.
Egyébként én is feltöltős vagyok. Havonta veszek netet és ennyi. Nincs GSM kimenő hívásom.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
-
instantwater
addikt
Nekem sikerült LuCI val OPENWRT n wifit továbbosztani, de döglassú volt.
A 10 megás netből lett kb 2-3 megás....
TP-Link TL-WR1043NDgoop
Én csak azt látom, hogy a GLOBAL os dologra van megoldás, a registert hogy sikerült megoldani?Amúgy látom sok gond van a különböző verziós és alapkonfigú asteriskekkel.
Lehet jobban megérné PHP re átírni az egészet?
Mert elvileg azt is lehet
Csak akkor még jobban kizárjuk a kis routereket, illetve még PHP val is terhelve lennének, viszont elvileg kompatibilisebb lenne a különböző verziókkal, és még okosabb/könnyen konfigurálhatóbb lenne.Vélemények?
-
LógaGéza
veterán
Network -> Wifi -> Scan - itt megkeresed a meglévő hálózatot -> Join Network és WAN-hoz csatolod. Majd létrehozol egy új WiFi-t, és azt LAN-hoz csatolod, és kész.
instantwater
Nekem egy androidos Nexus4 van, de próbáltam egy sima Samsung butatelón is. Mindjárt megnézem ezeket a beállításokat.
betyarr
Beüzemeltem, de mivel ez Ralink chipsetes, nem Broadcom, ezért nem Tomato van rá, csak egy hozzá hasonló rendszer. Ebbe még nem merültem bele, egyelőre kliensként rákötöttem a N56U-ra a 842ND-t, és az utóbbival kűzdök.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kerti008
aktív tag
Emlekeim szerint azert lehet jo mert tudsz 5 eurot is tolteni, miközben a freeday-t is megkapod. pl. Freevoipdeal-nak van 120 napja pl.: magyar vezetekes iranyba de a honlapjukon csak 10-el tudsz tölteni.
Baratibb lehet 2000 Ft-ert a 120 nap. Persze az ördög a reszletekben van elrejtve.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
betyarr
veterán
egyébként tényleg szörnyű belegondolni,még akkor is,ha így is megéri.ha naponta beszélsz egy órát mobilon,akkor 1 hónap alatt nagyjából oda a 10$ feltöltés.míg az előző verzióban csak a harmadába kerülne ugyanennyi hívás.
ki van ez találva azért rendesen!
de nem panaszkodom,mert így is megéri és szerencsére nem beszélek órákat mobilon/nap[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Van benne hívásrögzítés, ingyenes.
más:
Amúgy, X delmont account, 1 ugyanazon telefonon, 1 ugyanazon időben, több alkalmazásban is képes futni egyszerre."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest