- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rabbitf_24: A nagy életmódváltás.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
MEGOLDÓDOTT a problémám

Utóbbi pár napban nem volt időm foglalkozni a vmware dologgal, de most végre újra neki tudtam űlni és bár utoljára szinte feladtam, mondom újrainstallálom az egész laborkörnyezetet, de aztán mondtam magamnak, mi lesz ha újra előjön a hiba.
Nah szóval dióhéjban:
Az volt a hibajelenség, hogy bármely ESXi host bármely VMKernel interfészéről tudtam a harmadik, vCS gép megfelelő interfészét pingelni (vmkping), oda-vissza, de a két ESXi host istenért nem látta egymást.A hiba pedig annyi volt, hogy a két ESXi host megfelelő VMkernel portjainak (ESXi1-vmk_x vs ESXi2-vmk_x) ugyanaz volt a MAC címe /
/ . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.Az hogy ez hogyan alaklulhatott így, számomra rejtély mert habár emlékeim szerint az ESXi2-t az ESXi1 klónozásával teremtettem meg, de még a VMKernel portok definiálása előtt.
A másik kérdés ami felvetődik, hogy egy ilyen masszív hálózati félrekonfiguráció mellett ez a hiba hogyhogy nem bukott sokkal dúrvábban ki?
-Sem a W2K12(vCS )nem akadt ki,
-sem a VMW Workstation Network
pedig mindketten tuti tartanak maguknál ARP cache-t ahol ugye MAC - IP 1:1 hozzárendelésben vannak...Tehát a több napra elosztott (szakaszos) szopás végére felmerült bennem a kérdés:
Bár lehet Wireshark nélkül élni, de minek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

/ . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)