Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

MEGOLDÓDOTT a problémám :C

Utóbbi pár napban nem volt időm foglalkozni a vmware dologgal, de most végre újra neki tudtam űlni és bár utoljára szinte feladtam, mondom újrainstallálom az egész laborkörnyezetet, de aztán mondtam magamnak, mi lesz ha újra előjön a hiba.

Nah szóval dióhéjban:
    Az volt a hibajelenség, hogy bármely ESXi host bármely VMKernel interfészéről tudtam a harmadik, vCS gép megfelelő interfészét pingelni (vmkping), oda-vissza, de a két ESXi host istenért nem látta egymást.

A hiba pedig annyi volt, hogy a két ESXi host megfelelő VMkernel portjainak (ESXi1-vmk_x vs ESXi2-vmk_x) ugyanaz volt a MAC címe / :W / . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.

Az hogy ez hogyan alaklulhatott így, számomra rejtély mert habár emlékeim szerint az ESXi2-t az ESXi1 klónozásával teremtettem meg, de még a VMKernel portok definiálása előtt.

A másik kérdés ami felvetődik, hogy egy ilyen masszív hálózati félrekonfiguráció mellett ez a hiba hogyhogy nem bukott sokkal dúrvábban ki?

-Sem a W2K12(vCS )nem akadt ki,
    -sem a VMW Workstation Network
    pedig mindketten tuti tartanak maguknál ARP cache-t ahol ugye MAC - IP 1:1 hozzárendelésben vannak...

Tehát a több napra elosztott (szakaszos) szopás végére felmerült bennem a kérdés:

Bár lehet Wireshark nélkül élni, de minek? ;]

J.

Új hozzászólás Aktív témák