Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
válasz
üzenetére
Azt olvastam,hogy ki kell fogni a jót,elég nagy a szórás tuning szempontjából.
Majd meglátom a tesztek alatt,hogy mit produkál.A gari az jó lenne ha megmaradna,csak tesztelés céljából lesz kipróbálva,hogy max mit fog tudni.Majd beállok egy stabil x MHz-re ami alatt még jó a hőfok.Egy MO-RA II fogja hűteni a konfigot. -
törölt tag
válasz
baboss
üzenetére
Előbb teszteld le kupakkal, bár gondolom az lesz. Ha nagyon elviselhetetlen akkor mindenképp le kell szedned úgy is.
Általában 60 fokra vagy tovább fel szoktak kúszni víz alatt is tuningolva, annyit meg elbír simán. Intelek sokkal jobban tűrik a meleget. Annyiért még nem érdemes leszedni, mert a garancia meg kell neked gondolom. De ha brutálisan fölé megy akkor érdemes gondolkodni rajta, mondjuk nem kéne neki nagyon fölé menni. -
baboss
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm a részletes szakmai infót.

Már olvasgattam a topikban és azért választottam a 4670K-t.Az AMD konfig is megvan ,a gyerek kapja meg,így lesz 2 jó konfig,mind kettő vízhűtéssel.
AMD = ASUS Crosshair V Formula Z - FX 8350
Intel = ASUS Maximus VI Formula - i5 4670K
Még a kupaktalanításon gondolkodom,hogy érdemes e megcsinálni. -
törölt tag
válasz
baboss
üzenetére
Nem akarok offolni, de amúgy egy szálon jóval erősebb az Intel, ebből fakadóan 4 szálig egyértelműen erősebb is lesz, gyanítom 6 szálon lesz egálban az AMDvel mert ekkora előnye van erőben. 8 szálon már az AMD leveri, de van pár játék talán már ami kihasználja úgy ahogy, de ez nem érv jelen pillanatban, meg a közeljövőben se. Hacsak nem kifejezetten csak azzal a játékkal vagy olyan programmal tolod, de ha az lenne akkor nem cserélted volna le. Szóval biztos hogy az Intel sokkal erősebb, hogy te észre is veszed-e az más kérdés, de mindenképp erősebb. A legerősebb négymagos jelenleg, illetve egy szálon is. És árban is kevesebb mint egy i7. Azt meg nem érdemes megvenni mert nem sok minden használ 8 szálat pláne nem érdemes a HT féle 8 szálra adni, de az AMD 8 magját is a hajadra kenhetnéd hiába jobb a HTnél. A két AMD-t meg pláne magadra kenheted.
Ez a 4670K a legjobb döntés jelenleg ha bika proci kell de valamennyire spórolni is akarsz. -
baboss
őstag
Elnézést a dupla képért,de már nem tudtam javítani.
ViZion
Köszi.
Nagyon gondolkodtam a kék csövezésen,de végül maradt a fekete.Az egész gépház,és az alaplap is piros fekete.A hűtőfolyadék is piros lesz,és a plexi blokkokba piros led kerül (VGA-CPU-Memória-Pumpa),valamint a tartály is piros led szalaggal lesz megvilágítva,a 2 első 120-as ventivel együgyűt.Ki és be lehet kapcsolni a világítást,valamint fényerőt egy toló potival lehet szabályozni.
Esetleg nem tudjátok,hogy az alaplapon az ASUS logó az világít ? Még nem tudtam bekapcsolni,CPU nélkül nem merem.
-
-
Joshi
titán
válasz
baboss
üzenetére
Jól néz ki.
A sokak által gégecsőnek vélt valami az amit együtt rendeltünk az Aquától? Én úgy emlékszem hogy az átlátszó volt itt meg feketének tűnik. 
Így már értem.
Az első kép nem jó. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
baboss
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez igaz.

-
baboss
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jó ha bontható a csati.Konkrétan ebből lett visszaköszörülve 2-2mm. [link]
-
jones965
Modder
válasz
baboss
üzenetére
Értem.
Amit az előzőekben felvázoltál megoldást, működhet is, de nem garancia a cseppmentes zárásra, mivel az "O" gyűrű nem támaszkodik meg csak az egyik oldalon. Gyakorlatban ha sikerül úgy leköszörülni mindkettő csatlakozó végét, hogy az összekötő csövet belerakva a felületek egybeérnek, és így tekered be a csatlakozókat a helyükre, még jó is lehet. Az esztétika az más kérdés, mert semmi más nem fog ott látszódni, mint a 2 nagy egybeérő fémcsati. -
-
baboss
őstag
Elég lenne annyit leköszörülni ahol a gyűrű elkezdődik.

Így a gyűrű nem u alakú mélyedésben lenne hanem csak L alakban,elvileg még fogna,csak szétszedés esetén amikor széthúzom a 2 darabot a gyűrű is kijönne mivel nincs perem ami megfogná.A belemenő cső középen levő peremezése még a gyűrűnek is érne. -
baboss
őstag
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, volna egy apro kerdesem. Hasznalhatok 16/10 mm-es lefogokhoz 15.9/9.5 mm-es csoveket ?
-
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
hellboy0415
üzenetére
Nemkarcsú az..2 egybevíz vitte nálam 4.2-n 120as radival..kb akvárium levegőztető csővel volt összekötve..tehát elég fusi..és elég volt rá..1-1 140es ventivel...
Nemmondom h most a 240 esel megfagy rendes rendszerrel..de azért -10en fokot hozott az egybéhez képest, és most csak 1 venti van fent...holnap rákerül 2db 120as venti, megnézem fújó vagy szívóban a jobb...és kupaktalanítok mert gyér eredményt nyújt. -
Akcok94
senior tag
hali,
egy húzott i5 3570k elég egy 140-s 60mm -s radiátor? mindkét oldalán ventilátorral. Ha nem akkor mekkorát vegyek még hozzá?
Köszi

-
-
-
spanglee001
addikt
SOS
3 db 90 fokos g 1\4 fitting kellene 13\10 Budapesten.

-
Joshi
titán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Csak viccelek.
Egyébként játszottam az Assetto Corsaval olyan másfél órát és monitoroztam a hőmérsékleteket, a VRM1 max 59 C° volt míg a GPU 54. Szóval nagyon is rendben van a hűtése a kártyámnak. Most gondolkodom egy Cooler Master Haf 935-ben, nem tudom hogy mennyire lenne jó ház. 
ui.: Nike póló? Lehet hogy a piacos még jobb is lenne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GerykO
aktív tag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Hali!
Nekem lenne egy megoldásom számodra. Annó AGP-s 6600asnál kreáltam extra hűtést, egy régi full réz procihűtőt raktam fel, de ugye ott volt még egy extra chip, ami alacsonyabb volt a procinál, gap pad helyett én egy 1,5 mm vastag rézlemezt tettem be két oldalán pasztázva. Keress te is valami rézlemezt, ami 0.5~1 mm vastag, és a gap pad és a blokk közé tedd be, és csak a blokkal érintkező oldalát pasztázd. Nem tudom gap pad helyett miért nem olyan a kialakítása a blokknak, hogy elérje a vrm részt. (Ha tippelnem kéne lehet, hogy nem jó ha direkt érintkeznek a VRM alkatrészek vezető anyaggal, ezért javasoltam, hogy a gap pad is maradjon.)
És ez szerintem elég olcsó megoldás, és legalább megtudod, hogy a kontakttal van-e probléma. -
spanglee001
addikt
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
csinálok.
[link]apollo: máshogy lesz, mint ahogy terveztem a linbkben levan írva hogy hog lesz.

hasonló elgondolásban. -
Apollo_21
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Elég gyorsan megcsináltad

-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Vettél egy Lian Li asztalt ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mrbig25
őstag
válasz
spanglee001
üzenetére
Én szívesen hozzádobtam volna, még akkor is ha nem szólsz -mert eszembe volt, hogy kéne neked egy ilyen kis apróság-, de amint láthatod leghamarabb csak jún. 12. után lesz elérhető.
-
spanglee001
addikt
Ha valaki rendelne aquarol, 12.-e után az dobjon már hozzá egy ilyet, vagy szóljon

-
MastR
tag
Köszi! szerintem is jó értékek, nálad azért lehet pár fokkal magasabb, mert ha jól tudom a te gap padjaid, nem voltak már teljesen újak ( egyszer már voltak VGA-ra felszerelve. ) Az aprón szokott lenni gap pad eladó, egy éves nagytakarítás alkalmával, majd cseréld ki őket

Cris99: Már megrendelted a Fuji-Extreme gap-padokat? Lehet lett volna pár ember aki beszállt volna egy közös rendelésbe

-
Apollo_21
addikt
válasz
üzenetére
Meddig fusson a teszt? Nexxos ST30 as radi.
Persze akarok rá 2db 12es ventit..gondoltam amíg nemlesz extrém meleg..addig elvagyok az 1db 14essel is, ahogy írtam korábban maghők max 60 pár fok...tehát sosem volt még 65fölött játékközbe, ugyh baja nemlesz.
De remélem hogy 50-55környékén lehet tartani normál vízzel, de akkor úgylátom limitáló tényező ez a béna pasztázás a kupak alatt... -
SkyS1gn
félisten
Mindez alapon. Víz 36C
-
Cyberneko
tag
Nalam is siman felmegy 60C°-ra a cpu, mikozben a viz max 35C jatek kozben. :/ Es persze a vga sem tobb max 40-nel. Es fogalmam sincs, hogy mit tudnak tenni ez ellen, pedig komolyan erdekelne.
(Idle-ben a cpu es a gpu is ~ vizhomerseklet +3-4C°)
Ugyhogyha valakinek van otlete, hogy mit tehetnek ez ellen, az ne tartsa vissza
(A cpu block egy HeatKiller rev3.0 LT, ha ez szamithat valamit) -
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz
Apollo_21
üzenetére
Ja bocs ezt tényleg benéztem.
Ha a szoba hőmérsékletét nézzük akkor nagyon jónak számít igaz hogy vizes környezetben a 60 C° már azért magasnak számít. De ha már most 29 C° van a szobában akkor mi lesz a nagy melegekben?
Szerintem érdemes lehet a dual radit lecserélni egy triplára és akkor nyugodtabban játszhatnál. 
-
Joshi
titán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Oké hogy 80 C° a VRM1 de ez egy olyan progi ami simán kinyírja a kártyát és a dual radin alig pörögtek a ventik, ráadásul nekem a két vinyó is fűti a rendszert mert HDD blokkom is van. Szerintem közel fél óra Furmarkkal ezek igen jó hőfokok, játéknál -10 C°. Gondolj bele hogy a léghűtéses kártyáknál ez már iszonyatosan jó hőfoknak számít játék alatt. Meg aztán te azt írod hogy pillanatok alatt eléri a 100 C°-ot, azért az nem ugyan az mint nálam 25perc Furmarkkal ~80 C°.

(#19796) Apollo_21 ne játék alatt nézd hanem Furmark fullos beállítás mellett, na ott meg fogsz lepődni a hőmérsékleteken.
(#19798) MastR ez szép eredmény. Ami volt a blokkhoz gappad az elég leharcolt volt ettől függetlenül szerintem az én hőmérsékletem is rendben van mert a Furmark az nem egy reális tesztprogram.
Ja és ami még fontos lehet hogy nekem nincs a VGA-n backplate, na az még sokat tudna segíteni a VRM hőmérsékleten.
-
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Ott valami bibi lesz a gap paddal, szinte tuti, hogy nem érintkezik rendesen, gondolom a megfelelőt tetted, nem tudom, hogy oda a vékonyabba/vastagabb kell.

Nálam a VRM1 a gyári EK gap paddal játék alatt +100mV-vel 1200/1400-on nem megy 68 fok fölé..
Nézd meg a leírást, hogy oda milyen vastagságú gap pad kell és vágj abból egy újabb csíkot rá és próbáld meg azzal.
-
SkyS1gn
félisten
Leszedtem a blokkot, a VRM1 gappad 2 felére kis MX4-et raktam.... ugyanúgy 100fok felé jár furmark alatt.

Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Intel CPU-val még nincs semmi tapasztalatom.

A sokak által gégecsőnek vélt valami az
Az első kép nem jó. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze IBT közben. 
am i missing smthing?
Nem lehet,hogy tényleg azok a távtartók szivatják?Szolidan le kéne csiszolni kicsit a hosszukból,talán......

Grózi