- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Froclee #9276 üzenetére
Nálunk a cégnél mostanában kezdtek a C# mellé Pythonos Web Api-k bejönni. Egészen elképesztően kókány szarok a kódjaik (de legalább lassúak is), az Asp.Net Core-al összevetve.
Pedig én pl. a PHP-t kimondottan szeretem, Pythont is magamtól raktam a gépemre, hogy eljátsszak vele, azaz nem vagyok az a fanboy típus.
Szerintem mint nyelv, semmi gond nincs a gyengén típusossággal, tök jó a PHP, Python. Kis egyszerű konzol appokat, web api-kat összedobni bennük, data science-kedni (ami szintén nem programozás, maximum egy kis scriptelés), megtanulni programozni tök jók. Viszont komolyabb alkalmazásokat csak bolondok írnak ezekben. -
-
joysefke
veterán
válasz
Froclee #8758 üzenetére
Az async void-dal egy csomó helyen meg van kötve az ember keze.
Event handlerek tipikusan void implementációt akarnak, ott csak az async void jöhet szóba.
Most egy xamarin projekt van előttem megnyitva:
tipikus event handler:
private async void Trending_Clicked(object sender, EventArgs e)
{
await Navigation.PushAsync(new TrendingPage());
}Ez meg egy lifecycle override az ősosztályon, csak async void-ot fogad el
protected override async void OnAppearing()
{
base.OnAppearing();
await something(...)
}szóval én kerülöm ezt az async void dolgot mint a pestist a saját metódusaimban, de amikor az interfész rákényszerít, akkor mit tudnék mást tenni?
-
joysefke
veterán
válasz
Froclee #8758 üzenetére
Azt elfogadom, hogy az async void Dispose() nem működik úgy ahogyan én azt elvárnám
A compiler az IDisposable interfészre -és úgy általában minden void visszatérésű metódusra- figyelmeztetés nélkül elfogad egy async void implementációt.
Ez fordul és fut (C# 7.1+):
using System;
using System.Threading.Tasks;
public interface iface
{void func1(int delay);
Task func2(int delay);}
class Program : iface
{
static async Task Main(string[] args)
{
Program p = new Program();
Console.WriteLine($"starting {nameof(p.func1)}");
p.func1(3500);
Console.WriteLine($"{nameof(p.func1)} started");
Console.WriteLine($"starting and awaiting {nameof(p.func2)}");
await p.func2(2000);
await Task.Delay(3500-2000 + 500);
}
public async void func1(int delay)
{await Task.Delay(delay);
Console.WriteLine($"Hello from {nameof(func1)}");}
public async Task func2(int delay)
{await Task.Delay(delay);
Console.WriteLine($"Hello from {nameof(func2)}");}
}A
p.func1()
hívás nem await-elhető, de működik raja az async keyword, a func1 implementációján belül a compiler kulcsszóvá alakítja az await-et és a func1-en belül awaithelhetőek lesznek az async metódusok. A példában a func1 törzsében a végrehajtás előbb bevárja a Task.Delay()-t és csak aztán ír a konzolra.Szóval ez az async void dolog minden hibájával együtt nagyjából működik.
Ezért nem értem, hogy az xUnit-ban egy async void Dispose hívásban a végrehajtás a Dispose metódus törzsében miért hagyja figyelmen kívül az await kulcsszót, elindítja a Task-ot amit kiadtam neki, de nem várja be
.. .
-
joysefke
veterán
válasz
Froclee #8750 üzenetére
Köszi, és tényleg erre volt szükségem. Itt a lényeg. Holnap kipróbálom
-
joysefke
veterán
válasz
Froclee #8750 üzenetére
async void-ot soha tobbe ne tegyel egy mondatba.
Ezzel tisztában vagyok, sokat olvastam már az async-ról, tudom, hogy ha van választási lehetőség akkor async Task visszatérést kell használni void helyett.
De egy csomó szituációban ahol egy interfész egy metódust void visszatéréssel deklarál nem tudsz Task visszatérést implementálni. Pld az IDisposable nem fogadja el a Task visszatérést.
A linket köszi, megnézem!!
-
joysefke
veterán
válasz
Froclee #8643 üzenetére
Persze más kérdés, hogy ilyen célra valóban nem configot használunk, hanem valami adattároló repositoryt
Nem az appsettings-be hanem külön json-konfig fájlokba akartam rakni a változó (értsd tipikusan egyszer konfigurált) konfigurációs adatokat. Még ha valami hiba is kerülne bele, akkor sem történne semmi és nem rántaná magával az appot.
Az én esetemben az admin felületről beküldött a program által validált adat került volna bele ebbe a json-ba. Tehát attól nem kell félni, hogy valami hibás adat bekerül a konfigba, az app reloadolja és valami parsing exceptionnal elszáll valahol.
Konkrétan egy másik szerver-hez a kapcsolódási beállításokról van szó.
-
sztanozs
veterán
válasz
Froclee #8533 üzenetére
sorry, nem neked, neki: kw3v865
Az, ha a setter esetleg másik setter-t is változtat (vagy valaminek kapcsán egy egyanez a setter meghívódik, akkor rekurzió/stack memória elfogyása lesz a vége). Ráadásul az ilyen side effect-ek jelentős feldolgozási sebesség csökkenést jelenthetnek.
-
togvau
senior tag
-
Hunpriest
senior tag
válasz
Froclee #8194 üzenetére
Nem vitatom, hogy vannak előnyei a .NET Core-nak, illetve vannak olyan helyzetek amikor azt kell használni, de ettől még nem kéne lehülyézni mindenkit, aki a köv. projektjét nem azzal kezdi el csinálni. Még bőven van létjogosultsága a full frameworknek is.
Windows kötöttség: nyilván eleve ezért született a Core.
Ökoszisztéma: Itt gondolom az ASP.NET Core-ra gondolsz, hogy DI alapú, de a "legacy" ASP is jól együtt működik bármilyen DI megoldással elég rég óta. Egy nuget package? Az nem tartalmazza mást, csak 136 függőséget, az meg külön vidám, hogy pl. hozza magával az a teljes EF-et is, ami kb. az utolsó választásom lenne ORM-nek. Szóval igazából 136 package azaz egy, ami között van egy pár olyan amit valszeg nem is fogsz vagy akarsz használni. Ez most akkor előny vagy hátrány? (Persze nem kötelező azt az "egy" package-t használni)
Tesztelés: OWIN-en ugyanígy működik.
Open source: ez tényleg plusz.
A jövőkép meg érdekes kérdés, volt már pár nagy jövőképpel rendelkező technológia a .NET körül ami szépen kihalt mostanra.
-
martonx
veterán
válasz
Froclee #8194 üzenetére
Még két dolgot tennék hozzá: sokkal gyorsabb buildelés, gyorsabb runtime, kevesebb memória használat. Én IIS-en és AWS Lambdában is használom, ami a legjobb benne az valóban a cross-platform nyitottsága.
Gyakorlatilag nem az a kérdés, hogy a Full Framework megromlott-e, mert nyilván nem, egyszerűen hülyeség csak pusztán megszokásból Full Frameworkkel kezdeni új projektet, mikor a .Net Core-nak egy csomó érezhető előnye van. -
Hunpriest
senior tag
válasz
Froclee #8154 üzenetére
"sosem nyúlnánk többet a full framework-hoz. Illetve merem kijelenti, hogy szerintem totál hülye az, aki egy új projektet a full framework-ön kezd el."
Mondjuk ennek az okaira kíváncsi lennék. Azért mert kijött a .NET Core nem romlott meg a full framework se és a 4.7.x-et még legacy-nak se nevezném.
-
Keem1
veterán
válasz
Froclee #8141 üzenetére
Sajnos nem.
An unhandled exception of type 'System.Reflection.TargetInvocationException' occurred in mscorlib.dll
F5-tel ezt kapom. 150 ms-ig nincs probléma egyik megoldással sem.
Viszont ennél a hibaüzenetnél nem jelzi a VS, hogy melyik programsor okozza a hibát.Megvan a hiba oka! Túl magas delay-nél a MouseLeave() esemény okozza, elmozdítom az egeret, amire össze kéne csuknia a menüt, ám mivel a panel még nem érte el a nyitott végértékét, hibát dob.
-
joysefke
veterán
válasz
Froclee #8028 üzenetére
Barátnőm még naptárból is papírt használ, facebookja nincs etc. Az egyetlen stabil pont, amire biztosan számíthatok, hogy meg fog kérni, hogy offline rakjam rá a YT-ról ezt meg azt a telefonjára. Havonta 10-15-20 számot. Fizetni meg biztosan nem fog ilyen streaming csodákért. Én sem. Én zenét sem hallgatok...
tenyleg csak max gyakorlasnak
tökéletes, gyakorlom a Task-async dolgokat
Dobjuk légyszi ezeket a streaming előfizetéseket, a YT videók audió tartalmának párhuzamos letöltését azóta már megoldottam, már csak az Opus -> mp3 konverzió van hátra, azt holnap este megcsinálom.
-
Keem1
veterán
válasz
Froclee #7950 üzenetére
Stopwatch-csal mértem, igen, belevettem a Console.WriteLine() kiíratást is. Amúgy gyanúsan lassú volt előtte, SQL-ben ugyan nem vagyok istenkirály, de tán pár év PHP+MySQL után amatőrnek se számítok, így nagyon elgondolkodtam. Már jó, 40 millisec alatt van 10 és 350 elemű kiírással együtt is.
-
Jester01
veterán
válasz
Froclee #7936 üzenetére
Még az is kiderülhet, hogy nem is olyan bad practice amíg az exception a kivételes esetre vonatkozik. Például a fentebb említett, "sok számot fájlból betöltök" az valószínűleg gyorsabb lesz az exception változatban, feltéve, hogy a számok jórészt helyes formátumban vannak. A normál végrehajtási irány ugyanis úgy lesz a leggyorsabb.
-
Keem1
veterán
válasz
Froclee #7906 üzenetére
Valóban érzékeny adat, így csináltam egy lecsupaszított verziót
Az alapötlet onnan származik, hogy az eddigi DOM parsert akarom átírni, mivel adott esetben több száz, vagy akár GB-on felüli XML is létezik, így a ram telítődés (és a swappolás) hátrányai rögtön jelentkeznek. Ez az előbb 26 másodperc alatt szaladt végig egy kicsit több, mint 1 GB-os példányon, csak épp működésre bírni nem tudom.Köszönöm a segítséged!
Basszus!
Szerintem rájöttem a hibára!travel_data[id].Add(xmlReader.Value);
HELYETT:travel_data[id].Add((XNode.ReadFrom(xmlReader) as XElement).Value);
Lassan kiderül, hogy én bizony csak egy kontár vagyok...
-
-
togvau
senior tag
válasz
Froclee #7816 üzenetére
getter setter pont jó javaban, mert jól szabályozható a láthatósága (pl csak protectedbe hagyom a setelést, de a getelést publicban is), és nem olyan fura egyedi szintaxis mint a C#-ben a get; set; amihez hasonló szerkezet abban sem nagyon van máshol. Van más amiben tényleg kicsit jobb a C# ami most nem jut eszembe, de az sem olyan nagyon hűha könnyebbség, csak simán "jópofa".
Miért kéne awaitelni a kicsomagolást? Ha az megtörténik, akkor már a fájl felejthető a programnak, mert már nem tesz semmit a végeredménnyel.
@#7815: nincs hibás zip, se 0 byteos.
Mit kéne lezárni? Csak webclient downloadfile és a client.GetStreamAsync(fileUrl).Result; nyit kapcsolatokat. Semmi más. -
Szabesz
őstag
válasz
Froclee #7818 üzenetére
Ez nem igazán számít a jelenlegi esetben, elvégre a
HttpClient
és aWebClient
is csak egy wrapper aWebRequest
köré. Nem von le semmit a felhasználhatóságából, nem lesz deprecated a .net Core miatt.
Nem fogja fejleszteni, ez tetszik :-) Mire gondolsz, mit fejlesszen rajta? Attól még, hogy van más alternatíva, használható. Ezzel az erővel rögtön lehetne ajánlani, hogy mindent PCL-ben írjon, meg UWP, mert az mennyire új, még fejlesztve van. Irreleváns egy ilyen igénynél mint ez. Utána persze bele lehet csapni a lecsóba, de előtte az alapok működjenek, nem rögtön taktikai atombombával tómedret ásni. -
Szabesz
őstag
válasz
Froclee #7816 üzenetére
"Szerintem ne bátorítsuk itt az embereket depracated api-k használatára.
(WebClient)"
Ezzel nem értek egyet, hogy deprecated lenne bármilyen formában is (erre valami hivatalos forrás pl?). Lehet más példákat hozni, bonyolultabban és és sokkal elbarmoltabban (
Task<>.Result
), de egy példa szemléltetésre azért bőven nincs értelme ilyen mélységekben belemenni. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Froclee #7795 üzenetére
köszi de nem pont ezekre gondoltam, valszeg nem létezik pont olyan és úgy ahogy akarom, csak el,ég hosszú a kód és próbálom rövidíteni
martonx: gondoltam, hogy hülyeséget kérdezek ,de más lehetőség igazából nem játszik erre, hogy megoldjam, vagyis ami igen annak nincs értelme megcsinálni, azért hogy pár sorral rövidebb legyen
-
togvau
senior tag
válasz
Froclee #7773 üzenetére
kb 3 viszont mert a C#-nál nem lehet normális változót visszahozni több szálon, ezért pontosan ugyanarra a feladatra 2 csak kicsiben különböző függvény kell? (egy normális streamet visszaadó, és egy kötelezően task<streamet> visszaadó a párhuzamosított részhez)
A GUI függvényeiig elvitt asyncolgatásnál nem fogja azt is kérni, hogy a gui osztály is legyen async, meg a wpf-et is írjam át asynccé? -
togvau
senior tag
válasz
Froclee #7766 üzenetére
wpf
meló, egy java-ban írt telepítőt akarok átírni c#-ra, mivel az m$ sikeres a java FUD-ban.
Letölt aes128+gzipelt adatfájlt, néz stimmelő felhasználónevet jelszót benne (amit wpf felületen kell megadni), és azonosítókkal tér vissza, majd az adatfájlban található url-ről hash listát letölt, és csekkolja a kijelölt mappában hogy stimmelnek-e a listában lévők a lemezen lévőkkel, ha nem akkor bekerülnek a fájlok a letöltendő listába, és a listán lévő fájlokat letölti (1 fájl/zip szintén kódolva), kicsomagolja, eközben vízjelet helyez el benne.
És ennyi.
Java-ban viszonylag sima ügy volt. Itt is végül is működik, csak a több szálú letöltés/kicsomagolás nem működik rendesen. És ha asyncet használok egy metódusban, akkor az azt meghívónak is asyncnak kell lennie, és az azt meghívónak is, és így tovább... -
válasz
Froclee #7682 üzenetére
Köszi a tippet, sikerült megoldani
public double Usd
{
get { return usd; }
set
{
CoreApplication.MainView.CoreWindow.Dispatcher.RunAsync(CoreDispatcherPriority.Normal, () =>
{
usd = value;
RaisePropertyChanged("Usd");
}
);
}
}Más kérdés, hogy az UWP app-al pont azt nem tudom megvalósítani, ami kéne, mégpedig hogy folyamatosan látszódjon a kis appom minden más felett a sarokban. Nincs
topmost
funkció mint a WPF-ben -
válasz
Froclee #7677 üzenetére
Valóban kaptam exceptiont
Átírtam Double-re most hipp-hopp, így már a GetList() visszaadja azt a listát amit kell, viszont a
GetExchangeRates()
-el még mindig nem jó valami, mert kék képernyővel kiakad az app. Ha atask.Wait()
-től kikommentezek mindent akkor elindul, csak úgy nem sok értelme van -
szoke12
őstag
válasz
Froclee #7657 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! A kódomból ennyit érint a dolog:if (z == 0)
{
new Kerdezo().Show();
switch (z)
{
case 0: break;
case 1:
string ment;
ment = objKabel.attr3;
objKabel.attr3 = objKabel.attr4;
objKabel.attr4 = ment;
break;
case 3: break;
case 4:
objKabels.Clear();
return objKabels;
}
}
if (z == 2)
{
string ment;
ment = objKabel.attr3;
objKabel.attr3 = objKabel.attr4;
objKabel.attr4 = ment;
}Az program elején a deklarálom a z-t 0 értékkel. És egy felugró ablakban (Kerdezo) szeretném eldönteni, mennyi az értéke. Ugyanis az ablakban 4 lehetőségből kell választani, és annak fényében módosul a z. Itt pedig aszerint futna tovább a program hogy mennyi a z. Ha z=1 akkor javít egy bejegyzést, és utána megint lefut ez az egész ciklus és megint megkérdezi, hogy javítsa-e a következőt. Ha z=2, akkor mindet javítja automatikusan, ha 3, akkor azt az egyet kihagyja, de a többit megint megkérdezi, ha 4, akkor pedig kilép a metódusból.
Talán nem a legszebb megoldást választottam ehhez, de még csak gyakorolgatok.
És nekem az kéne, hogy a ciklus ne fusson tovább a switch-re, Hanem várja meg, amíg a Kerdezo bezárul.
De hogy a Kerdezo-ből hogy kapom meg az adatokat, meg hogy az hogyan változtatja a Usercontrol z-jét, még annak utánaolvasok.... -
valyogvisko
csendes tag
válasz
Froclee #7636 üzenetére
Királyság, mondtam hülye vagyok, így működik
Köszi.
Mint kiderült, van még mit finomítani a megjelenítésen, példán keresztül egyszerűbb:
itt egy példaxml:
Ebből keresésnél ez lesz (noveny1,2,3):
Amit én szeretnék, az két dolog:
- "vigye át" az entert a megjelenítésbe (Wordpad, Notepad++ tudja, ez meg nem foglalkozik vele)
- új keresésnél legyen megint üres a listview, bár ezt talán én is meg tudom oldani, ha goyrsan megy, inkább megkérdezem ittEzek (főleg az első) hogyan oldhatóak meg?
Előre is köszi.
-
xors
senior tag
válasz
Froclee #7543 üzenetére
struct struktura
{
public int kerulet;
public int szavazatok;
public string nev;
public string part;
}
//struktúrákból lett egy tömb csinálva
struktura[] tomb = new struktura[100];
//ez persze fel lett töltve adatokkal
//és itt egy maximumkiválasztás, ami mostmár működik is
int keresett = Array.FindIndex(tomb,(obj) => obj.szavazatok == tomb.Where((arg) => arg.kerulet==1).Max((arg) => arg.szavazatok));namármost, a kérdés:
amikor beírnám a lambda kifejezést, feldob olyanokat a szerkesztő, hogy(struktura arg)=>arg
(arg) => argmi a lényegi különbség a kettő között?
-
fatal`
titán
-
-
alratar
addikt
válasz
Froclee #7131 üzenetére
A player osztályt én így írtam meg_::
public class player
{
public string playPos { get; set; }
public string playName { get; set; }
public string playKap { get; set; }
public string playVed { get; set; }
public string playKoz { get; set; }
public string playTam { get; set; }
public string playLov { get; set; }
public string playAta { get; set; }
public string playTch { get; set; }
public string playGyo { get; set; }
public int playFej { get; set; }
}Ez elvileg jó, mert ezzel csináltattam az xml-t.
A többit megcsináltam, de ugyanaz a hiba.
-
martonx
veterán
válasz
Froclee #7111 üzenetére
"Én úgy érzem a Java picit elhúzott."
Bocs, de ezen felröhögtem. A Java-nak van majdnem 10 év előnye a .Net-hez képest (na jó Java 95-ben indult, .Net 2001-ben), miközben a Java eleve mulitplatform nyelvnek indult a .Net pedig windows only-nak.
Ha így nézed, akkor ha a Java nem lenne akkora szar, amekkora mindig is volt, akkor a .Net labdába se tudott volna rúgni a 2001-es indulása óta. De nem ezt látjuk, a .Net szépen fejlődik, mostanra nagyon komoly ökoszisztémája van, a C# fejlesztők majdnem ugyanolyan keresettek, mint a Java-sok.
Noha az a 6 év, és run everywhere tagadhatatlanul a mai napig is Java túlsúlyt okoz, mindez azonban nem így történt volna, ha. (hatásszünet)Megkockáztatom, a Java mostanra sehol nem lenne, ha a Gugli nem a Java-t választotta volna az Android programozási nyelvének valamikor 2008 végén. Már rég a retyón húzták volna le magukat a Java fejlesztők (értsd átképezték volna magukat más nyelvekre), mára a nyelv valahol a Visual Basic elterjedtségi szintjén tanyázna.
Az Android jött, látott, győzött, a Java nyelv megmenekült, a Microsoft pedig előre menekült és az OS dominanciájának elvesztésével párhuzamosan azt tette, amit tennie kellett, elindult az open-source világba, az erősségeire koncentrált, köztük a .Net-re és az ASP.Net-re, s a fejlesztőkön keresztül próbál életet lehelni a nem túl rózsásan álló windows ökoszisztémájába.
Ezért vásárolta fel a Xamarint is ("VS ingyenes lett..." elárulom már több mint egy éve - ha nem kettő - ingyenes) és ami igazán a lényeg, hogy a Xamarint is ingyenessé tette, ami nagy dolog, mert előtte több száz dolláros havi díja volt.
Így MS most abban reménykedik, hogy ha már fejlesztői ökoszisztémában ilyen erős, akkor a fejlesztők elkezdenek .Net-el, Xamarinnal dolgozni, márpedig ha ez történik, akkor mivel multiplatform fejlesztésekről lévén szó, az appok automatikusan Windows-on is megjelennének. Így ismét életre tudna kelni az MS által mostanra talán visszafordíthatlanul elbaltázott win10, win10 mobile vonalak.
Sőt havi 40 EUR-t is ingyen ad MS az Azure-jában, ezzel is próbálja a fejlesztőket az ő ökoszisztémájába csalogatni. -
válasz
Froclee #7096 üzenetére
Ez a kód:
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
// Ezt a fájlt fogja megnyitni, beolvasni
string FajlNev = "C:\\Documents\\vhs.xls";
// Felparaméterezi a kapcsolatot
string Parameter = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" + FajlNev + ";Extended Properties=\"Excel 8.0;HDR=Yes;\"";
OleDbConnection Kapcsolat = new OleDbConnection(Parameter);
Kapcsolat.Open();
OleDbCommand parancs = new OleDbCommand("Select * From [Munkalap1$]", Kapcsolat);
OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter(parancs);
DataTable Tablazat = new DataTable("Munkalap1");
adapter.Fill(Tablazat);
dataGrid.ItemsSource = Tablazat.DefaultView;
adapter.Update(Tablazat);
Kapcsolat.Close();Ez az eredmény:
Az első oszlop dátum formátumú lenne. Maga a program adatokat keresne, gyűjtene ki, de az a része nincs kész, még a fejemben sem. Eddig ott tartok, hogy beolvasok egy Excel táblát mint adatforrást. -
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
Froclee #6339 üzenetére
Eddig oké, de ezt hogyan valósítsam meg? Adott egy integer tömb és csináltam a programrésznek egy negativ nevű tömböt. Beleraktam egy for ciklusba, hogy végigmenjen az elemeken... Beleágyaztam, hogy vizsgálja meg, hogy negativ-e... Megnyitom a ciklust és visít erre:
int[] negativ = new int[20];
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
if (szamok[i]<0)
{
negativ = negativ+szamok[i];
} -
válasz
Froclee #6304 üzenetére
Semmi köze hozzá tényleg. Viszont az lehet a baj, hogy a MySQL alapértelmezetten csak localhostról érhető el. Ez két-három helyen igényel módosítást:
1) A my.cnf fájljában a bind-address sort írd át 0.0.0.0-ra; vagy ha több IP-d van és van közöttük egy fix, amelyiken jön be majd a kapcsolat, azt is megadhatod.
2) A felhasználók localhostra korlátozottak, ezért nem fog semmit se engedni a szerver. A mysql.user táblában a host oszlopot állítsd át %-ra, ha bárhonnan engedélyeznéd a kapcsolatot. Itt ki van fejtve részletesen.
3) Sémaszinten is lehet, hogy le van korlátozva a hívó hostja. Hasonló %-os megoldás kell hozzá.Az utóbbi kettőt a !egegyszerűbb MySQL Workbench-csel megcsinálni.
martonx:
Modern webes környezetben is össze kell kötni a DB-t és az appszervert -
martonx
veterán
válasz
Froclee #6304 üzenetére
Semmi köze, mert borítékolom, hogy egy sornyi C# kód se fog elhangozni a végén, mint megoldás.
Itt az ideje némi logolást tenned a programodba, hogy lásd, mi a hiba
Lehet, hogy csak valami mysql-es izét fel kell telepíteni a másik gépre is.
Pont az ilyen szarakodások miatt halt ki mostanra a klasszikus vastag kliens-es ügyviteli rendszerek fejlesztése, és váltotta fel a webes fejlesztés. -
Goose-T
veterán
válasz
Froclee #6102 üzenetére
Valami eventes dolog szerintem szerencsésebb lenne, itt egy régebbi leírás róla. Generikusokkal és lambdákkal sokkal szebben meg lehet most már csinálni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Froclee #6100 üzenetére
Nagyon egyszerű a megoldás: ha nem fut a CoD, akkor a processzek között sincs ott, tehát be sem megy a foreach ciklusba. Ezért ha nulla elemű a Process.GetProcessesByName("CoD2MP_s") lista, akkor kell indítanod a torrentet, persze csak akkor, ha még nem fut. Mondjuk így valahogy:
var cod = Process.GetProcessesByName("CoD2MP_s").ToList();
var torrent = Process.GetProcessesByName("utorrent").ToList();
if (cod.Count > 0 && torrent.Count > 0)
{
// kill torrent
}
if (cod.Count == 0 && torrent.Count == 0)
{
// start torrent
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motoros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest