- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #8930 üzenetére
igen-igen, tesztelés során kibukott és átírtam.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
BTminishop #8304 üzenetére
Ez teljesen világos. A függvények meg is vannak a globálisról lokális koordinátára alakításra.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
BTminishop #8243 üzenetére
Köszi, a segítséget! Kész is a beadandó végre.
-
Orionk
senior tag
válasz
BTminishop #8218 üzenetére
Tools -> Options -> Environment -> Accounts -> kipipálod
Ez a fenti opció mit szinkronizál a tapasztalataitok alapján?
Azért kérdezem, mert van egyetlen ReSharper licenszem is, amit csak egyetlen számítógépen használhatok, az azon levő Visual Studio-n.
Így azt szeretném elkerülni, hogy ha egyszer másik gépen belépek a felhasználómmal, akkor azon ne telepítse fel és kérje a Resharper licenszet, de minden más beállítást, pl. KeyShortcuts, stb. szeretném, ha meglenne.köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
BTminishop #8218 üzenetére
Szia,
Köszi. Az első kérdést ki is Google-ztam aztán.
-----------Ebből a Microsoft-C# vizsgából kell levizsgáznom: Exam 70-483 : Programming in C#
Három hónapom maradt még a felkészülésre. Tudnátok-e segíteni bármivel?
- Vizsgáztatok-e már ebből? Van-e valamilyen tanácsotok? Milyen maga a vizsga?
- Bármilyen online elérhető tanfolyam, amit elvégezve közelebb jutok a sikeres vizsgához?
- Mintavizsgákat lehet-e találni valahol? Vagy konkrét vizsgák elérhetőek-e az elmúlt 1 évből?köszönöm szépen.
-
Randomized
csendes tag
válasz
BTminishop #8212 üzenetére
Amit írtam, csak egy egyszerű példa volt. De hogy ennél maradjunk, a kép része lenne az említett "Loading".
A lényeg az, hogy a progressbar képét úgy szeretném megoldani, hogy ne nyújtsa ahogy halad. -
Alexios
veterán
válasz
BTminishop #8049 üzenetére
Akkor legyen egy vertikális stackpanel, és soronként egy horizontális, és utóbbiba rakod a négyzeteket, a vertikálisba pedig a horizontálisokat
-
vlevi
nagyúr
válasz
BTminishop #8049 üzenetére
Próbáltad már vertikális stackpanelbe rakni a horizontális paneleket, és abba a kockáidat?
Nem ismerem a WPF-t, de máshol ez szokott lenni a megoldás.Még esetleg a droidos gridlayout jutott eszembe, ott ezt úgy oldottam meg, hogy a gridlayout oszlopszámát változattam, és a gridlayout annyi sorba szervezte a feldobált elemeket, ahányra szükség volt az oszlopszámhoz.
Nem tudom, WPF-ben van-e ehhez hasonló. -
Alexios
veterán
válasz
BTminishop #8047 üzenetére
A stackpanel vertical és ne horizontal legyen
-
martonx
veterán
válasz
BTminishop #8036 üzenetére
Winforms a múlt, WPF a jelen / közelmúlt, UWP a jelen / jövő. Aztán persze, ahogy MS váltogatja a technológiáit, ki tudja, hogy az UWP-vel mi lesz hosszabb távon.
-
Alexios
veterán
válasz
BTminishop #8036 üzenetére
Érdemes, pl. már csak azért is mert jobban skálázódik különböző felbontásokra.
-
Zalanius
tag
válasz
BTminishop #8017 üzenetére
Ehhez előbb a Click eventet elfogni képes elemre van szükség. Többféleképpen is neki lehet vágni, ha mindenképpen szeretnél egy mátrixot, akkor azt fel lehet építeni pictureBox vagy hasonló elemekből is, és akkor a tömb minden eleméhez hozzárendelhető egy metódus rajzolási célból.
De itt akár mellőzhetők is a tömbök, ha "canvas" céljából egy pictureBoxot vagy hasonlót alkalmazunk, és a kattintás koordinátáiból állapítod meg utána, hogy a sakktábla melyik mezőjére kell rajzolni. Tegyük fel, hogy adott egy 400*400 pixeles pictureBox (pb), meg valahol a fájlrendszerben egy kép tesztelésre (queen_41.png), ekkor vázlatosan:
const int WIDTH = 50;
const int SIZE = 8;
const int IMGSIZE = 41;
const string IMGPATH = @"T:\queen_41.png";
public Form1()
{
InitializeComponent();
pb.MouseClick += Pb_MouseClick;
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Graphics g = pb.CreateGraphics();
for (int i = 0; i < SIZE; i++)
{
for (int j = 0; j < SIZE; j++)
{
g.FillRectangle((i + j) % 2 == 0 ? Brushes.White : Brushes.Black, i * WIDTH, j * WIDTH, WIDTH, WIDTH);
}
}
}
private void Pb_MouseClick(object sender, MouseEventArgs e)
{
float x, y;
x = e.X - (e.X % WIDTH) + (WIDTH - IMGSIZE) / 2;
y = e.Y - (e.Y % WIDTH) + (WIDTH - IMGSIZE) / 2;
Graphics g = pb.CreateGraphics();
g.DrawImage(Image.FromFile(IMGPATH), x, y);
} -
togvau
senior tag
válasz
BTminishop #7733 üzenetére
private void Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
string destination = Registry.GetValue("HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\WOW6432Node\\Releaser\\Game", "InstallLocation", null) as string;
if (!File.Exists(destination+"\\app.exe")) {
destination = Registry.GetValue("HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\WOW6432Node\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Uninstall\\Steam App", "InstallLocation", null) as string;
}
else if (!File.Exists(destination + "\\app.exe"))
{
FolderBrowserDialog fbdialog = new FolderBrowserDialog(this);
fbdialog.ShowNewFolderButton = false;
fbdialog.Description = "jelöljed ki a témát";
fbdialog.RootFolder = Environment.SpecialFolder.ProgramFilesX86;
if (fbdialog.ShowDialog() == System.Windows.Forms.DialogResult.OK && File.Exists(fbdialog.SelectedPath + "\\app.exe"))
{
destination = fbdialog.SelectedPath;
}
else
{
System.Windows.Forms.MessageBox.Show("exe not found in the selected directory","Problem",MessageBoxButtons.OK,MessageBoxIcon.Stop);
return;
}
}
System.Console.WriteLine(destination+Directory.Exists(destination));
if (gemail.Text != null || gepassword.Password != null || gemail.Text.Length > 4 || gepassword.Password.Length > 10)
{
//insta.LetsDoThis(gemail.Text, gepassword.Password,destination);
}
} -
togvau
senior tag
válasz
BTminishop #7731 üzenetére
Köszi, így már elfogadja. De még is milyen dialogresultot akart eddig használni? a .net libekben sportot űznek abból hogy pontosan ugyan azokat a neveket használják fel tök különböző dolgokra?
Viszont még így sem jelenik meg semmilyen mappaválaszó, szóval nem ez volt a hiánya. Úgy megy át azon a soron, mintha nem lenne ott semmi.
Van valami paramétere a showdialognak a gazdaablakra, de a this nem jó neki, -
valyogvisko
csendes tag
válasz
BTminishop #7634 üzenetére
Köszi a választ.
Lehet, hogy ez jó megoldás, viszont szül egyéb problémákat (az alatta lévő sor definíciója innentől nem jó, az utána következő buttonöket nem ismeri fel, etc) Mint mondtam, meglehetősen friss vagyok még a témában - részleteznéd egy kicsit pontosabban, milyen egyéb módosításokkal jár még ez?
-
-Bálint.
csendes újonc
válasz
BTminishop #7623 üzenetére
Oké, bocsi.
-
tzimash
őstag
válasz
BTminishop #7557 üzenetére
Szóval a szöveg scrollozását nem richtextboxban lévő scrollbarral szeretném megoldani, hanem a textbox melletti trackbarral.
-
tzimash
őstag
válasz
BTminishop #7557 üzenetére
Délután tudok csak képet küldeni.
A lényeg, hogy a trackbarral mozgassam a richtextboxban lévő szöveget, kb úgy mintha az abban lévő scrollbar-ral tenném.
ill. mikor betöltök egy szöveget (ami jó hosszú, tehát kilóg a textboxból, és lehet scrollozni), akkor az vertikálisan középre pozicionálva jelenjen meg. A feladat úgy van megadva, hogy a trackbar is középre legyen állítva. (maximum value:800, value:400 értékekkel). Az is kikötés még, hogy a trackbar "skálája" 8 részre legyen osztva, vagyis 9 kis vonal van rajta és itt kell az ötödikre, vagyis középre pozicionálnom.
de ez a része könnyű volt, megcsináltam, a text mozgatásával van problémám -
tzimash
őstag
válasz
BTminishop #7555 üzenetére
kinek mi a nehéz
a tooltip része már ok, hellyel-közzel.
így sikerült megoldani:private void richTextBox1_MouseHover(object sender, EventArgs e)
{
toolTip1.Show("[" + richTextBox1.Font.Name + richTextBox1.Font.Size + richTextBox1.Font.Style + "]", richTextBox1);
}Köszi, hogy időt szántál a kérdésre
trackbar-os részére ötlet? -
lorcsi
veterán
válasz
BTminishop #7523 üzenetére
köszi
nézegettem ezt a 2017-et, de nekem még túl bonyi a 2010-hez képest..
próbálok a régebbiek közül (12-13) oylat, ami jobban hasonlít a 10-reamúgy is csak a C# részre van szükségem
-
Froclee
őstag
válasz
BTminishop #7499 üzenetére
jquery nagyon 2014.
en egyenesen egy frameworkkel kezdenek, mint amiket Goose is felsorolt. React-ot meg hozzaadnam, esetleg a signalr-t is.
-
Froclee
őstag
válasz
BTminishop #7472 üzenetére
Kis help: Console.Write nem ír új sort, csak a Console.WriteLine. Hajrá.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
BTminishop #7470 üzenetére
EDIT
-
amargo
addikt
válasz
BTminishop #7459 üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
BTminishop #7459 üzenetére
asp.net mvc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Androidos tablet topic
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest