Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
netpeti98
üzenetére
passz, de a VS2017, meg a C# 7 is elég királynak tűnik. ez a local function mivel hasznosabb mint egy Func vagy egy Action? nekem nem olyan szimpi, könnyen összekutyulhatja a kódot.
a tuple literal elég javascript feeling
ja és lesz visual studio (nem vs code) Mac-re. már van preview: link
ja, meg, amit eddig is tudtunk, a project.json sajna már megint csproj lesz a jövőben.
-
netpeti98
addikt
válasz
netpeti98
üzenetére
Megvan a megoldás a WPF Image problémámra. Legalább is eddig ezzel sikerült normálisan betölteni a képet, holnap kipróbálom, hogy mennyire beépíthető a programomba.
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Na elvileg itt van egy megoldásom hozzá.
Nekem jónak tűnik,ha mégse az akkor szóljatok
Ha van más megoldás is akkor szívesen meghallgatom
Első körben azt hittem kellene egy beszúró rendezés vagy hasonló,aztán kicsit jobban elkezdtem rajta agyalni és rájöttem,hogy sokkal egyszerűbb annál minthogy bármilyen rendező algoritmus kéne...

Jó kis Nemes Tihaméres feladatok

Am saját magad szórakoztatására csinálod vagy kiadták feladatba?
-
válasz
netpeti98
üzenetére
Most mindjárt olyat mondok, hogy kettéáll a füled: nem az a feladat, hogy rendezd a tömböt! Ujjgyakorlatnak persze jó volt a buborékrendezés, de a megoldáshoz felesleges.
A feladat szövegéből kiderül, hogy a bemeneted minden esetben 1 és N közötti számok kihagyás nélkül (definíció szerint). Neked azt kell vizsgálnod, hogy hány szám nincsen a helyén, és hány lépésből lehet őket a helyükre tenni, kézzel. Más szóval egy ideális rendezési algoritmust feltételezve.
Ha már ez a szám (legyen a példa kedvéért X) megvan, akkor közelebb vagy a megoldáshoz, de nem vagy kész. Ugyanis egy cserelépéssel lehet, hogy egy vagy két szám is a helyére kerül, azaz a kimenet kisebb mint X.
A példádat elnézve mondjuk egy szám sincs a helyén, úgyhogy X=10... De ennél kevesebb csere kell. Az ide vezető úton még gondolkodnom kell kicsit.
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Ha ezt a kis változtatást beleteszed akkor látod,hogy melyik lépésnél melyiket fogja cserélni.
Ez a rendezés sok lépésen keresztül cserélgeti az elemeket,nem tud olyat,hogy egyből mindent a helyére
Ha esetleg fogsz egy papírt és pár darab számmal végig zongorázód a ciklusokat és a változókat/tömböt felírod akkor könnyebben rájössz hogyan is műkösik.int[] tomb = new int[10] { 7, 10, 1, 3, 2, 8, 4, 9, 6, 5 }; //igy egyszerubben meg tudod adni a tomb elemeit
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
for (int j = 0; j < tomb.Length; j++) {
Console.Write(tomb[j] + " ");
}
Console.Write("\t"+szamlalo+".");
Console.WriteLine();
}
}
}(#4992) fordfairlane igen,buborékos akar lenni
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Nem tudom azóta megcsináltad-e,de 1-2 dolgot elírtál.
Most így hirtelen szerintem így kéne kinéznie:
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
}
}
} -
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kuponkunyeráló
- Amazon Kindle
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Amazon Fire TV stick/box
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Autós topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest