- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Én inkább félve kérdezem meg, próbálta már valaki komolyabban a MAUI-t (úgy értem sample todo appokon túljutva, komplexebb appokban, neadj isten productionben)? Minden új MS technológiától ráz a hideg, mert ki tudja mikor lövik le / veszítik el az érdeklődésüket.
Xamarinnal szopattam magam egy darabig, XAML-t rühellem, szóval erős fenntartásaim vannak a MAUI-al. -
Keem1
veterán
Köszönöm, megnézem ezt is
Időközben találtam egy megoldást, de félve merem leírni, mert eléggé gány
Lett egy ilyenem: List<DaysOfWeek> dayschecked
Aztán a DaysOfWeek.TryParse segítségével csekkolom a LINQ által kiköpött checkbox texteket, amik (optimális esetben) azonosak egy nap nevével. És a dayschecked végül így a kiválasztott napokat tartalmazza. A cron string készítésekor pedig a napok első 3 karakterét joinoljaGány... de működik. A cron elfogadja a napok számait és a napok 3 betűs rövidítéseit is. Ez utóbbit lovagoltam meg.
-
Keem1
veterán
A lista egy crontabszerűséghez lenne.
A lényege, hogy Monday=1, ... Sunday=7
A formon fenn vannak a napok, amikből készül a crontab string utolsó szekciója.
Az megvan, hogy ha a bekattintott elemek száma = 7, akkor ez * lesz. Ha pl. csak a hétfő, akkor 1. Ha hétfő-kedd, akkor 1,2. És így tovább.Szóval a cél az, hogy:
- ha a bekattintottak száma 0 vagy 7, akkor a(string)cronweek = "*"
. Itt mindegynek veszem, hogy mind be van-e kattintva vagy egyik sem, az a teljes hetet fogja jelenteni.
- ha 1-6 van bekattintva, akkor azok numerikus indexei kerüljenek bele vesszővel elválasztva, pl:(string)cronweek = "1,5,6"
Az adott stringemnek kötelezően vagy egy csillagnak, vagy 1-től 6-ig vesszővel elválasztott felsorolásnak kellene lennie a bekattintott checkboxokból azzal a megkötéssel, hogy ha mind be van kattintva vagy egyik se, akkor kötelezően csillag legyen.
Szóval ez a cél.
-
joysefke
veterán
Én fognám az androidos komponenseket, megnézném mit csinálnak, aztán azt, hogy ezekből mennyi érhető el Xamarin.Forms-ból cross platform megvalósítással pld https://docs.microsoft.com/hu-hu/xamarin/essentials/?WT.mc_id=docs-dotnet-xamarin
gondolom amennyire lehet egységesíteni szeretnéd a kódbázist
Aztán ez persze csak elmélet, nem csináltam ilyen portolást
-
Keem1
veterán
Jó, én nem vagyok programozó, de a jelenlegi és az előző munkahelyemen is csinálgattam munkamegkönnyítő toolokat, mindegyik esetben C#-ban írtam őket. Itt most a jelenlegi cégnél (egy amerikai nagyvállalat) mindennél jobban preferálják a Pythont. Vannak kollégák, akik ismerik a nyelvet, így a toolokat most ők fejlesztik. A céges belső policy egyre jobban tiltja/üldözi a compiled exéket.
-
FurrierX
csendes tag
Egy nagyvárosban 3 (földalatti) metróvonal található, s mindegyiken sok-sok állomás. A három vonalnak vagy egyetlen közös állomása, vagy pedig az 1.-2.-nak és a 2.-3.-nak külön átszállási helye van. Egy külföldi turista áll az egyik metróállomáson, s egy másik metróállomásra akar eljutni. Készítsen programot, amely beolvassa e két állomás nevét, majd megmondja, hogy a turistának az induló állomásról milyen irányba (melyik végállomás felé) hány megállót kell utaznia, s ha át kell szállnia, akkor ezt az átszállás előtti, illetve utáni metróvonalra is megadja. A létező metróállomások nevét megtalálhatod a METRO.DAT állományban. (Az állományban soronként 1 adat szerepel, először az 1. vonal állomásainak száma, majd egyesével az állomások neve, utána a 2. vonal állomásainak száma, stb. ...) Az átszállóhely(ek) a közös név alapján ismerhető(k) fel.
Ez a feladat szövege. Beolvastam a fájlból az adatokat 3 külön string tömbbe. Csináltam egy Metrovonal osztályt amit a három tömbbel példányosítottam, így van három objektumom. Végül pedig a felszálló és leszálló állomás miatt csináltam egy Utas osztályt. A problémám pedig ott van, hogy ezeket, hogy tudnám összehozni, hogy megadják a kért információkat. pl: a metróvonalak között, hogy tudnék kapcsolatot teremteni(főleg, ha mind a három tömböt használni kell)? -
vlevi
nagyúr
"Egy kezdőnek jobb a részletesebb leírás,"
Csak lehet, hogy megriad a mennyiségtől, és bele sem mer kezdeni.
A Reiter féle könyv viszont tananyagként vezet végig, a legfontosabb dolgokon.
Amikor már azon túl vagy, akkor bele lehet mélyedni a részletekbe, ha kell, specializálódni, ASP, MVC, WPF, ... irányokba. Ahhoz már tényleg érdemes az általad is említett könyveket elővenni. -
Froclee
őstag
Teljesen jó ilyen célra. Talán CSV is elég, de feltétlezem hogy gyakorlás miatt EF Core.
-
Keem1
veterán
Amíg lockolva van, a többi kliens várakozásra kényszerül. Aztán folytatódik a dolog, mihelyst az író kliens feloldotta a lockolást.
Olyan nincs, hogy egyszerre. Az csak elméleti, gyakorlatban pl. az író előbb jön, akkor ő zárol, míg bárki érkezik bármivel mialatt zárolva van a db, az/azok várakoznak. És ha az író feloldotta a lockot, akkor a folyamat elölről kezdődik, a soron következő klienssel (feltéve, ha ő is írni akar).Bocs, hogy belevau
, de én is használok SQLite-ot.
-
-
vlevi
nagyúr
Akárki akármit mond, ez a legjobb könyv , amit programozó használhat
Essential Copying and Pasting From Stack Overflow
-
martonx
veterán
Az megvan, hogy mi a különbség szerver oldal és kliens oldal között? Érted az egyik kód a szerveren fut, a másik a böngészőben
Azaz így direktben sehogy nem tudod megoldani, amit akarsz. Aztán persze miért ne küldhetnéd el a szervernek js-ből ajax-al azt, amit majd szeretnél, hogy a szerver belerendereljen a model propertybe. -
Peter Kiss
őstag
-
j0k3r!
őstag
Szóval téged nem az érdekel, ha egy HttpPost-os action meghívódik, hanem az hogy kód szinten hány metódus van felannotálva (szép szó) a HttpPost attribútummal? Ez esetben én reflection-t használnék az Application_Start-ban. Kezdve a web alkalmazásod(assembly) összes osztályával, ami a System.Web.Mvc.Controller-ből származik, majd ezek publikus nem statikus metódusain ilyesmit nézni.
mod: ha nagyon elakadsz vele, akkor délután megírom ezt a pár sort
-
j0k3r!
őstag
-
Keem1
veterán
Na ez magamtól nem jutott volna az eszembe.
A using deklarációval próbálkoztam, de nem fogadta el, most már tudom, hogy mert a class nem volt static.
Azzá tettem, így már működik.Szerk:
Elkiabáltam (nem fordítottam le), mégse működik.using static XmlProcess.Helper;
"Identifier expected; 'static' is a keyword"using XmlProcess.Helper;
"A using namespace directive can only be applied to namespaces; 'XmlProcess.Helper' is a type not a namespace"Jó ez a C#, de rengeteget kell még tanulnom.
A programozás, mint olyan nem idegen nekem, pláne 7 év (nem folyamatos) PHP után.
-
martonx
veterán
Hú, te valamit nagyon fordítva akarsz csinálni.
Ez így alapjaiban nem jó, azt akartad kérdezni, hogy hogyan készíts saját custom HtmlHelpert nem pedig, hogy a saját próbálkozásodon mit tákolj. Vagy hogyan overrideold a meglévő EditorFor implementációt. Szerintem.
Egyébként meg a gugli segít, ha már tudod mit akarsz kérdezni(javasolt keresőszavak: extend, override, custom editor template)
-
Froclee
őstag
Task.Run-ban 99%ban nem szabad semmit wrappelni. (+ link) Pláne hogy mégcsak async-á se tetted.
var currencies = await Service.CurrencyService.GetListAsync(); // naming convention: async metódus async-ra végződik
if (currencies != null)
{
foreach (Model.Currency curr in currencies)
{
if (curr.Name == "USD") this.Usd = curr.Value;
if (curr.Name == "EUR") this.Eur = curr.Value;
if (curr.Name == "GBP") this.Gbp = curr.Value;
}
}Ez hol hal meg? RaisePropertyChanged dob exceptiont? Illetve fingom sincs UWP-ban hogy van a szálkezelés, de tudtommal, ha UI controlt akarsz frissíteni másik threadről nem árt Dispatcher-t használni.
-
Froclee
őstag
Az
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "USD")
után tennék a helyedben egy entert és a breakpointot acurrList.Add(new Model.Currency { Name = "USD", Value = int.Parse(x.InnerText) });
sorba tenném. Ha beakadt a breakpoint nyomj egy F10-et és kapni fogsz egy exceptiont."a Model.Currency Value értéke integer, nincs szükséges a tört részre"
Akkor ügyesen parse-old.
-
Rendben, átírtam var-ra, így jobban olvasható.
Most így néz ki a két függvényem:
GetList()
public static async Task<List<Model.Currency>> GetList()
{
List<Model.Currency> currList = new List<Model.Currency>();
var client = new MNBService.MNBArfolyamServiceSoapClient();
var eRatesRequestBody = new MNBService.GetCurrentExchangeRatesRequestBody();
var eRatesResponseBody = await client.GetCurrentExchangeRatesAsync(eRatesRequestBody);
var result = eRatesResponseBody.GetCurrentExchangeRatesResponse1.GetCurrentExchangeRatesResult;
XmlDocument eRatesDoc = new XmlDocument();
eRatesDoc.LoadXml(result);
XmlNode rootNode = eRatesDoc.FirstChild;
XmlNode dayNode = rootNode.FirstChild;
foreach (XmlNode x in dayNode.ChildNodes)
{
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "USD") currList.Add(new Model.Currency { Name = "USD", Value = int.Parse(x.InnerText) });
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "EUR") currList.Add(new Model.Currency { Name = "EUR", Value = int.Parse(x.InnerText) });
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "GBP") currList.Add(new Model.Currency { Name = "GBP", Value = int.Parse(x.InnerText) });
}
await client.CloseAsync();
return currList;
}GetExchangeRates()
private void GetExchangeRates()
{
Task<List<Model.Currency>> task = Service.CurrencyService.GetList();
task.Wait();
var currencies = task.Result;
if(currencies != null)
{
foreach (Model.Currency curr in currencies)
{
if (curr.Name == "USD") this.Usd = curr.Value;
if (curr.Name == "EUR") this.Eur = curr.Value;
if (curr.Name == "GBP") this.Gbp = curr.Value;
}
}
}Ezzel így, konkrétan nem tölt be az alkalmazás.
Használok brakpointokat, a
task
-nál ezzel szembesülök:Result = "{Not yet computed}"
Értem, hogy nincs még meg az adat, csak ezt hogyan kezeljem?
És köszönöm mindenkinek a segítséget!
ui.: a Model.Currency Value értéke integer, nincs szükséges a tört részre
-
Froclee
őstag
Nekem lefut kicsit átalakítva.
1.) Nem int.Parse hanem double.Parse kell.
2.) Ahogy martonx írta, olvashatóság miatt inkább var-t használj.
3.) Illetve ezt kellett még átalakítani:var eRatesRequestBody = new ServiceReference1.GetCurrentExchangeRatesRequestBody();
var eRatesResponseBody = await client.GetCurrentExchangeRatesAsync(eRatesRequestBody);
var resultAsString = eRatesResponseBody.GetCurrentExchangeRatesResponse1.GetCurrentExchangeRatesResult;
XmlDocument eRatesDoc = new XmlDocument();
eRatesDoc.LoadXml(resultAsString);GetCurrentExchangeRatesAsync visszatérési értéke GetCurrentExchangeRatesResponse, nálad pedig ResponseBody.
De egyébként debuggert nem használsz?
-
martonx
veterán
-
-
summers
tag
Ha van egy x,y,z koordináta rendszerben pl. 10 pontod, melyik a legrövidebb út, amelyikkel mindegyik pontot érintheted. Arra gondoltam, hogy sorba rendezni minden lehetőség szerint, minden sorrendnél összeadni a pontok közötti távolságot, ezzel megkapnám a teljes út hosszát az adott sorrendben, ezután pedig kiválasztani a legkisebbet az összes sorrend közül. Csak az egyszerűség kedvéért írtam a tömb tartalmára 1-10-ig számokat. A módszer lenne a lényeg, amivel sorba lehetne rendezni minden lehetőség szerint a tömböt.
-
martonx
veterán
Ezt egyrészt web app-al is meg lehet csinálni HTML5 Notification API-ra keress rá.
Másrészt ehhez az UWP tökéletes (már ha win10-ről beszélünk), annak is van értesítő funkciója.
A WPF se volt rossz választás részedről ehhez, csak mint látod ezeknek a klasszikus telepítgetős appoknak pont ez a nagy hátránya, hogy ki tudja hol fognak futni és hol nem.
Ahol van UWP, ott az tutira futni fog. Ahol van egy modern böngésző, ott a HTML5 tutira futni fog. -
vlevi
nagyúr
Win10-re (de 8-asra is ) van jóhéhány valutaváltó app, ami a startmenüben élőcsempeként működik. Elvileg. Aztán, hogy az élőcsempék működőképessége mennyire reális, és mennyire nem, az már megítélés kérdése. Pl. az OTP-s alkalmazás, ha ross kedve van, akkor napokkal el van maradva árfolyam frissítés ügyben.
-
-
Alexios
veterán
Ha már rövidebben akarod akkor:
if ((Kiserocimkek.Count(a => EredetiKiserocimkek.Any(b => (a.EloirtDarab != b.EloirtDarab) || (a.Vonalkod != b.Vonalkod))) > 0)
return true;Viszont itt nincs semmiféle sorrend, minden elem össze van hasonlítva mindegyikkel, eleve ha fontos az index, akkor nem nagyon fogod linq-val megírni
-
szoke12
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Kezd alakulni a dolog, amit írtatok, az alapján haladtam tovább és úgy fest, már működik is
Ha van benne kép, akkor azt teszi ki, ha üres a mappa, akkor a megadottat.
Már csak azt kell lekezeljem valahogy, hogy csak a képeket vegye figyelembe a mappában. mert ha pl van benne egy .txt, meg akarja nyitni és máris nem fut tovább...Még ezt keresem...
Kezdek belejönni
-
Alexios
veterán
Neked sincs igazad
Ugyanis ha statikusan hozol létre egy változót akkor nem lesz olyan hogy Alma.x és Korte.x csak Fruit.x-ként tudod elérni, így pedig máris nem lehet azzal összezavarni, hogy ha az egyikben változtattad miért változott a másikban is.
Illetve a kérdésedhez:
A statikus változók nagyon nem is helyezkedhetnének a managed heap-en kívül máshol, de a lokális változók is ott helyezkednek el. -
Flowtation
őstag
Eddig jutottam:
private void btnSzamol_Click(object sender, EventArgs e)
{
int elso = int.Parse(txtElso.Text);
int masodik = int.Parse(txtMasodik.Text);
int eredmeny;
eredmeny = elso + masodik;
lblEredmeny.Text = int.Parse(eredmeny);Már csak a labelnel van gondja, ez:
Cannot implicitly convert type 'int' to 'string'??
Az int elso másodiknál a TryParse-ra ezt kaptam:
No overload for method 'TryParse' takes 1 arguments
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Robogó, kismotor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Energiaital topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged