Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
- 

netpeti98 addikt válasz  lord.lakli

üzenetére lord.lakli

üzenetéreAzt írta, hogy 3 hete kezdte. Szerintem nem érdemes rögtön az alap algoritmusokat átugrani LINQ-val.  
- 

netpeti98 addikt válasz  mrhitoshi

üzenetére mrhitoshi

üzenetéreNem kell neki külön lista vagy tömb és a mérettel se kell törődni, mert a stringeket tudod char tömbként kezelni. Pl.: string s = "Hello";
 Console.WriteLine(s[1]); //eA hosszát egy normál tömbhöz hasonlóan a s.Lenght property adja meg. Pl.: Console.WriteLine(s.Length); //5Ugyanúgy bejaárhatod for vagy foreach segítségével, de még a LINQ is működik rajta.  
- 

netpeti98 addikt Sziasztok! A Windows 10 esetében a Developer mode hordoz valami plusz biztonsági kockázatot (már megint egy biztonsági kérdés  )? Az említett biztonsági figyelmeztetés csak arra vonatkozik, hogy az ellenőrizetlen forrásból származó appok kárt okozhatnak, vagy valami mást is megnyit a rendszerben amit kihasználhat egy kártevő? )? Az említett biztonsági figyelmeztetés csak arra vonatkozik, hogy az ellenőrizetlen forrásból származó appok kárt okozhatnak, vagy valami mást is megnyit a rendszerben amit kihasználhat egy kártevő?
 Vagy ha biztosra akarok menni akkor csak a fejlesztés idejére kapcsolom be, egyébként Windows Store módban használom a rendszert? 
- 

netpeti98 addikt Sziasztok! A Nuget mennyire megbízható és biztonságos? Vagy ez csomagonként változik? 
- 

netpeti98 addikt Közben ismét adódott egy kis probléma A WPF képekkel (asztali WPF alkalmazás) img.Source = new BitmapImage(new Uri("D://2.png")); Ezzel a kóddal sikerül betölteni a képeket. De sehogy nem tudom elérni, hogy a program könyvtárából töltse be a képeket. Már végigpróbáltam mindent (Resources, stb) de sehogy nem sikerül rávennem a betöltésre.  
- 

netpeti98 addikt válasz  netpeti98

üzenetére netpeti98

üzenetéreMegvan a megoldás a WPF Image problémámra. Legalább is eddig ezzel sikerült normálisan betölteni a képet, holnap kipróbálom, hogy mennyire beépíthető a programomba. 
- 

netpeti98 addikt Sziasztok! Adott egy a WPF felületen egy alapkép. Ezt szeretném magából a C# programból megváltoztatni bizonyos feltételektől függően. Ebben az esetben milyen megoldás felé érdemes nézelődnöm? 
- 

netpeti98 addikt Mostanában kezdtem el újra foglalkozni a nyelvel. Ki milyen tutorialokat, leírásokat javasol az osztályokra? Lassan kezdem megérteni őket, de jó lenne valami egyszerű alapozó.  
- 

netpeti98 addikt Köszönöm a válaszokat!  
 Igazatok van, kicsit jobban bele kellett volna gondolnom az algoritmus működésébe.
 Amúgy ezt a feladatot próbálom megoldani:
 "3. feladat: Könyvtári pakolás (18 pont)
 Egy könyvtár polcán egy sorban N darab könyv van, de nem a kívánt sorrendben. A könyvtáros minden könyvre ráragasztott egy cetlit, amire ráírta, hogy a helyes sorrendben hányadik helyen kell majd lennie. A kívánt sorrend kialakítását párok cseréjével akarja megvalósítani.
 Készíts programot (pakol.pas, …), amely kiszámítja, hogy legkevesebb hány cserével lehet kialakítani a kívánt sorrendet!
 A pakol.be szöveges állomány első sorában a könyvek N (2<=N<=30000) száma van. A második sor pontosan N különböző pozitív egész számot tartalmaz egy-egy szóközzel elválasztva, az i-edik szám értéke az i-edik könyv helyes sorrendbeli sorszáma.
 A pakol.ki szöveges állomány első és egyetlen sora egy egész számot tartalmazzon, azt a legkisebb M számot, amire a bemenetben megadott könyvsorozat M számú cserével a kívánt sorrendbe rakható!
 Példa:
 pakol.be
 10
 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5pakol.ki 
 7
 "A példában milyen algoritmust használ? 
- 

netpeti98 addikt válasz  K_Gabor

üzenetére K_Gabor

üzenetéreValami így se stimmel  int szamlalo = 0; 
 for (int a = 0; a < konyvek.Length-1; ++a)
 {
 for (int b = a+1; b < konyvek.Length; ++b)
 {

if (konyvek[b] < konyvek[a])
 {

szamlalo++;

int c = konyvek[a];
 konyvek[a] = konyvek[b];
 konyvek[b] = c;
 }
 }
 }Ha ezt a sorozatot adom be neki: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5 akkor ezt 7 lépésből tudni kellene cserélni neki, de 21 az eredmény. Annyi, hogy módosítottam az általad leírtakat, hogy növekvő sorrendbe rendezzen. 
- 

netpeti98 addikt Ha arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi cserére volt szükség egy növekvő sorrendbe rendezéskor, akkor azt melyik algoritmussal lehet megoldani? Például: az eredeti számsor 1, 3, 2, 4, 5 itt (egy cserére volt szükség) 
 Eddig ezzel a rendező algoritmussal próbálkoztam, de nem jön össze a megszámlálás:[link]
- 

netpeti98 addikt Ha egy sorba vannak szóközzel számok elválasztva egy .txt fájlban (pl: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5) akkor azokat, hogy lehet beolvasni külön-külön? Tehát töltsön fel felük például egy tömböt. A soronkénti beolvasás már megy. 
- 

netpeti98 addikt Van nekem 2 int típusú változóm int a = 5, b = 4; 
 Ha kiadom azt a parancsot, hogy a -= b; akkor az a értéke lesz az eredmény, ha kiadom azt, hogy b -= a; akkor a b értéke lesz az eredmény. Akkor ha jól értem, ha rövidítő operátorokkal végzem el ezeket a műveleteket, akkor mindig az első változó értéke lesz az eredmény (amiből kivontam a másikat)?
- 

netpeti98 addikt Azt, hogy lehet a legkönnyebben megoldani, hogy egy begépelt szöveg vagy szám legyen a változó értéke. 
 Például elindul a program, kéri, hogy gépelek be egy rövid szöveget, a begépelt szöveg a string a értéke lesz, majd ezt kiíratom újra a Console.WriteLine(a); paranccsal. Találtam mintát az interneten, de hibával elszáll. Szerk: parancssoros alkalmazás 
- 

netpeti98 addikt A Visual Studio Express 2013-al készíthetők még hagyományos asztali és parancssoros alkalmazások, vagy már csak Win RT-sek? Támogatja rendesen a C# nyelvet vagy azt csak a nagyobb változatok? Üdv netpeti98 
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Revolut
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Trollok komolyan
- Frissítettél? Lehet, hogy ezért tűnt el egy funkció a VGA-dról!
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- További aktív témák...
- Gigabyte H81M-S2PV alaplap + Intel i5-4460 + 2+4GB DDR3 + hűtő 23e
- Lenovo T14 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS Boltól Garanciával Számlával
- Vadonatúj Blackshark 4 256GB full turbó mobilgamer csomag, kártyafüggetlen!
- Lenovo T14 G2 Core i5 1145G7 16Gb Ram Intel Iris Xe 256 NVMe Boltból Granciával Számlával
- Dell 7430 Core i5 1245U 10 mag 12 szál 16Gb Ram 4K Kijelző Boltból Garanciával Számlával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 4GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)? Az említett biztonsági figyelmeztetés csak arra vonatkozik, hogy az ellenőrizetlen forrásból származó appok kárt okozhatnak, vagy valami mást is megnyit a rendszerben amit kihasználhat egy kártevő?
)? Az említett biztonsági figyelmeztetés csak arra vonatkozik, hogy az ellenőrizetlen forrásból származó appok kárt okozhatnak, vagy valami mást is megnyit a rendszerben amit kihasználhat egy kártevő? 

Ezek alapján már sikerült normálisan összerakni.
 Ezek alapján már sikerült normálisan összerakni.