Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ibenny
senior tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Igen, erre gondoltam, köszönöm! Ettől függetlenül a sima tömb is használható lett volna ebben az esetben, string[] ... és egy hasonló LINQ-lekérdezés révén?
-
ibenny
senior tag
Bocsánat, ez a válasz lord.laklinak szól:
Nagyon köszönöm, de tényleg nem tartok még ott, hogy ezen el tudjak indulni, de a segítségért hálás vagyok. :-) Egész hétvégén olvasgattam a témában, tényleg nem lehet egyszerűen kibővíteni plusz egy kiterjesztéssel a releváns sort? Ez azért lep meg ennyire, mert Python-ban leírtam, hogy if extension == '.kiterjesztes1' or extension == '.kiterjesztes2 then.., és működött is, még ciklus sem kellett hozzá.
Valószínűleg akkor hagyom ennyiben, de tényleg köszönöm.. -
ibenny
senior tag
Sziasztok,
Egy egyszerű kis programot írtam, ami csak annyit csinál, hogy bizonyos kiterjesztésű file-okat átmozgat egy forrásmappából egy célmappába. Teljesen jól működik, abban az esetben, ha egy kiterjesztést adok meg. Hogyan bővíthetném a kódot egy vagy több további kiterjesztéssel?
A kódom:
string sourceFolderPath = @"forrásmappa";
string filePattern = @"*.kiterjesztes1";
string destinationFolderPath = @"celmappa";
string[] matchingFiles = Directory.GetFiles(sourceFolderPath, filePattern, SearchOption.AllDirectories);
foreach(string filePath in matchingFiles)
{
var fileSpec = new FileInfo(filePath);
File.Move(filePath, Path.Combine(destinationFolderPath, fileSpec.Name));
}A mappákat és a kiterjesztés szándékosan írtam most át, nincs jelentősége a kérdés tekintetében. Próbálkoztam többféle megoldással (pl. a filePattern bővítése), sajnos egyik sem vezetett sikerre. Python-ban már megírtam ezt a programot, ezért nem életbevágó, de elkezdtem ismerkedni a C#-pal és gyakorlásképpen jó gondolatnak tűnt megírni abban is. Tényleg kezdő vagyok C#-ban, kérlek ezt vegyétek figyelembe.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- Jövedelem
- Mercedes topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- EA Sports WRC '23
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tényleg meg kéne ismerkednem a LINQ-kel..