Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz Vilmoskorte #234 üzenetére
Én úgy tudom, hogy van, tekintve, hogy a borland 2006-ot is használom. De hogy csak a név maradt meg és felvásrolták.. erről nem olvastam.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Gregorius #246 üzenetére
Uhum, sajna lemaradás az van, de több helyen is.
Ha már itt tartunk, nem tud valaki valami jó komponenst Windows mobile-hoz valami grid szerűség kellene vagy inkább openGL és rajzoljak valamit?
Builder után most kostolgatom a C#-t és a wmCE része fura nekem. Persze a helpben egész jól levannak írva a dolok.. csak nekem fura, hogy 100dolgot kell inicializálni
DataTable Tabla = new DataTable(''Valami'');
DataColumn column = new DataColumn();
column.DataType = System.Type.GetType(''System.String'');
column.ColumnName = ''hor'';
Tabla.Columns.Add(column);
DataColumn column2 = new DataColumn();
column2.DataType = System.Type.GetType(''System.String'');
column2.ColumnName = ''hor2'';
Tabla.Columns.Add(column2);
DataRow row;
row= Tabla.NewRow();
row[''hor'' = ''amargo'';
row[''hor2'' = ''kicsién'';
Tabla.Rows.Add(row);
dataGrid1.DataSource = Tabla;
nekem olyan fura ez..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Gregorius #248 üzenetére
Most nem néztem utána, de úgy rémlik, hogy mást is lehet hozzá inicializálni. Akkor ezek szerint, az lenne az 5leted, hogy csináljak egy normális osztályt hozzá? Mert igaziból én is erre gondoltam.
Jester01
Azért ez már lényegesen emészthetőbb! Ki is próbálom otthon!
Köszönöm!
Mind kettőtöknek“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Halee, még csak most ismerkedeka VS-el, de nem értem, miért kellene nekem dataSet? Ha jól látom ez adatbázis. Én meg nem akarok külön adatbázis táblátkat kezelni, mert miért kellene?
Köszönöm a segítséget, de még keresem a megfelelő megoldást, mert ezt a gridet editálnom is kellene tudni
De most nincs időm foglalkozni vele, de utána megnézem a lehetőségeket.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Lehet pontatlanul fogalmaztam.
Nem akarok külön adatbázist létrehozni és abból tölteni fel a DataTable-t.
Lehet tévedek, de C# alatt a datatable az nem egészen olyan mint Builderben a DBGrid és itt adatok tárolására való akárhonnan, akár valamilyen ODBC forrásból jövő vagy itt nem tudom honnan jövő adatokból is. Builderben 2 részre van osztva ez az egész.
De asszem kezdem megtalálni a megoldást:
DataGridTextBoxColumn
Egész jól lelehet kezelni ezt a gridet, rajzolás is megy. Több szerintem nem is fog kelleni.
Kérdésedre válaszolok: Mert ezzel az eszközzel kezdtem el ismerkedni C# alatt is.
Csak azt nem értem, hogy ezt miért írtad le. Érdekes módon 3emberből 2tudott segíteni 1 meg olyan megoldást javasolt, ami nem tetszik. Szerintem nem sok értelme volt a megnyilvánulásodnak, ha tévedek, akkor elnézést. Lehet én látok valamit rosszul.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Gregorius #255 üzenetére
Jól látod semmi szükségem keresésre, indexelésre, rendezésre.. stb, csak ezt találtam eddig.
Találtam egy példát a BlindingList el, még nézegetnem kell, amit első körben találtam azzal csak sorokat tudtam hozzá adogatni. De ez listview-ban van.. meg még keresgélnem kell, amiket írtál.
Köszönöm a segítséget!
shev7 : Csak nem értettem, miért írtál..
De ezek az objektum nevek tök újjak..megkell lesnem ezeket.
Tehát a GridView hoz hozzá tudok csatolni egy akármilyen adatforrást és ez jobb mint a DataGrid?
A GridView-t lehet szerkeszteni? (de nem DataGridView?)
Neked is kösz a segítséget, az a bajom, hogy nem tudom mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Pontosan C++ alatt csináltam egy Sudoku nevezetű programot. Aminél StringGridbe pakoltam a végeredményt.. lassú lassú kicsit, de nem annyira vészes.
Na most ezt a programot akarom majd átportolni WindowsMobile alá, de eddig nem is foglalkoztam C#-vel. A fejlesztő környezet is tök új stb..
Itt, amit elsőnek találtam hasnló cucc az a DataGrid volt. De amikor elkeztem magam kicsit beleásni jöttek a kérdéseim.
Most itt tartok. Annyit nem tudok foglalkozni a dologgal mint kellene. Ezért szerettem volna valami egyszerű megoldást találni. De ez nem sikerült.
Ha továbbra is van valami jó ötleted jónéven veszem!
Köszönettel
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Így is meg lehetne oldani
Nem becsmérelni szeretném a texboxos lehetőséget, de elegánsabbra gondoltam.
Egy kérdés létezik c# ben is olyan tömb aminek van count ja? PL vector? Vagy valami list.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Értem, és olyan tömb van itt amelyik tudja szűrni a duplikációkat?
Builder alatt ezt a részét inkább megírtam, mert amit találtam szintén lassú.
Célnak tényleg tökéletes, asszem nekem is ezt kellene, ahogy írtad osztályt építeni belőlle.
De aszt hiszem ezzel a lényeget leírtad, majd ha már megfelelő tudás háttérel rendelkezem, akkor szebbet készítek.
Most esett le, hogy írtál Te is sudokut, neked mennyire volt gyorsa a tábla generálás?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Jester01 #266 üzenetére
Hmm ez nem kétdimenziós, egy key és value értékkel rendelkező tömb?
szerintem marad az array, abban is benne van minden.. lehet rendezni is onnantól lehet szürni a duplikációt fg-el.. vagy származtatni egy külön osztályba.
Köszönöm a segítséget!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Tökkéletes!
Ez a kérdés is megoldva, komolyan tettszik ez a C#.
szerk: éppen most töltök le tonányi step by step anyagot. Érdemes komolyan bele ásnia magát az embernek.
[Szerkesztve]“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Jester01 #270 üzenetére
Maximum 9elemű a tömb, ami kell nekem, ennél a rendezés sem számít.. megnézetem, hogy úgy mit javúl, de semmi.
Ma átírtam a c++ os progit is ott vectoral oldottam meg. Iszonyat gyors lett! Nincsenek így már típus konvercióim valami 0,1mp alatt generál.
Viszont amit nem értek van egy olyan verzóm is, amiben 2szálon fut a program a generálás külön szál. De randomként mindig tök ugyan azt a számokat adja ki!
És lassabb is.. Nem értem.
Vagy csak a számláló, amit az egyszálúba raktam, nem tudja olyan gyorsan kiírni az időt?
Most viszont innen hiányolom a hashtable-t (hasonlót) mert pont jó lenne Builder alatt. Valami elneteműlt varriációt találtam, hogy matrixot csináljak vectorból.. de.
Tényleg sok információt elfelejtettem írni. Elnézést.
De ez az arraylist tünik a legjobbnak eddig.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Nincs csak annyit. c++ builder, vagy csak én nem találtam?
ui: Visual studio-val még csak ismerkedés szintjén vagyok, ezért még a Builderes verziómat fejlesztem. Majd VS-re is átszeretnék állni, ha már jobban megismerem.
[Szerkesztve]“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Terminus_ #279 üzenetére
Ez nekem is meg van.. ebben már .NET 2.0 sal van írva, ha jól tudom, még nem olvasgattam annyira.. Mit még mondani szoktak a 21nap alatt mester szintű könyv.
Pár szó a lépésről lépésre-ről. Eddig még csak pár fejezetett olvastam, de itt annyira alaposan írják, hogy aki előtte nem nagyon tudott porogramozni még annak is világos(?).Bjarne Stroustrup könyvével elégedettebb voltam, de az c++.
Ha egy profi C# itt azt írja megéri megvenni, akkor lehet megéri. Én megvettem, de ennél az árnál jóval olcsóbban [link]
Ha tanácsként ezt elfogadod.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Nos azért ide írok, mert itt edig sokat tudtak segíteni.
Volna egy problémám:
Nyomtatás
Nyomtatni kellene, viszont egy kis csavarral.
Van egy plugandplay nyomtató, még sajna a márkája nem ismert előttem, de talán valami HP lesz.
Nos meg kellene oldani, hogy kinyomtatok valamit, akkor ha valamiért nem teljesül a nyomtatás, hiba üzenetet eltudjam kapni. Teszem azt, közben áramszünet tört ki.. vagy kifogy nyomtatás közben a tinta.. hirtelen elveszti a kapcsolatot a OS a nyomtatóval.
Mind ez windows on.
Rendszer üzeneteket ellehet, kapni, de a nyomtató áramszünet esetén mit reagál.. stb?
Sajna nincs most nálam nyomtató ezért nem tudom ezt kipróbálni, de ha valaki tud pár hasznos infóval szolgálni az jó lenne. Ha minden féle hiba lehetőségre, maga az OS hiba üzit dob(én ezt gondolom, de hátha nem), az lenne az ideális, mert azt megfogva, meglehet tudni, hogy ténylegesen kinyomtatta-e az oldalakat, azokkal a beállításokkal, amikkel kellet.
Köszönet előre is!
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Halee!
Nem megfelelő megoldás Document imaging writer porton történő tesztelgetés.
Nyomtató van, csak local nincs.. de most kineveztem egy hálózatit, amit nem hazsnálnak
A spool környékén kerezsgélek.. de az igazi az lenne, ha valami API vagy akármilyen hívással a nyomtató felé lehetne kérdést intézni..
Bár még itt is közbe jöhet, hogy begyűrte a lapot.
De egy szigorúszámadás nyomtatásánál.. elég durva megkérdezni, hogy sikerült a nyomtatás? És felhasználóra bízni..
Még keresem a megoldást“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Lehet a böngésződ van rosszúl beállítva. A karakterkódolás környékén kell keresgélned.
Szerk:
<html>
<head>
<title>címűáéúőóü</title>
</head>
<body>
<b>Felado: </b>űáéüóúűéöpő.űlöü<br>
<b>Cimzett: </b>űőüóöűüéáű.áéüöű,ü<br>
<b>Datum: </b>űúőüöúőááűóopélpőé<br>
<hr><br><br>
<div align=center>poőáóöűáüóőé</div>'
</body>
</html>
Nálam ez jól rakja ki. Vagy már rosszúl tárolod le, de akkor csak megnézed egy szerkesztővel, hogy milyen kódolásba raktad.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Van egy nyomó gombom, hogy lehet megcsinálni, hogy F2-re is érzékeny legyen és nem a form keypress-re írom be, hogy ezt hívja meg. Mintha máshogy is meg lehetett volna csinálni már VS 6.0 alatt.. bár“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Windows authentication el kapcsolatban lenne kérdésem.
Arra lenne szükségem, hogy a windowsba belépett felhasználó jogosultsági szintjének stb megfelelően, lehessen a programba belépni, tehát mind ezt olvasni szeretném.
köszönöm
-
amargo
addikt
Csak keresni kellet:
[DllImport(''advapi32.dll'', SetLastError=true)]
public static extern bool LogonUser(string lpszUsername,
string lpszDomain,
string lpszPassword,
int dwLogonType,
int dwLogonProvider,
out IntPtr phToken);“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Elsőnek leírom a tényeket. designmode-ban van egy contexmenustrip hozzákötözve egy saját listboxhoz.
Most vagy a listboxból, vagy valahonnan, egy property-n keresztűl feltobok egy ablakot, amibe belehet állítani mindenféle szűrési feltételt, mint az excelben. Majd az itt beállítottakat nyugtázva, generálunk egy eseményt a contexmenu-be. így több szűrési feltételt is hozzá lehet adni. és jobb klikkre lehet futásidőben majd válastani.
2hete olvastam erről, hogy miként tudjuk rávenni, hogy milyen kódot generáljon.. de már elfelejtettem és nem akadok rá.
Lényegiben, amit generálni kell pár sor.. hogy a filtert mivel hívjuk meg.
köszönöm a segítséget!
-
amargo
addikt
válasz lakisoft #561 üzenetére
Itt olcsóbban megkaphatsz pár könyvet és szállítás is van.
ezek közül a Hatékony C#-ot ajánlanám.De ha a C++ is érdekel, akkor
A C++ Programozási nyelv
C++ Hibaelhárító
C++ kódolási szabályok
Hatékony C++“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz lakisoft #564 üzenetére
Akkor egy c# lépésről lépésre vagy 21nap alatt mester szinten (inkább az útóbbi) egy kezdő lökésnek jól jöhet
Sok sikert hozzá! A refkönyv mindenképpen hasznos többször feleveleníteni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Kérdésem volna. .NET 1.1-es egy ComboBox-ot szeretnék megvalósítani, Control-ból származva, de már a DropDown-nál alakadtam.. 2.0-ban elég egyszerűen meglehet csinálni, de itt az 1.1-ben nem találom a VisualStyles könyvtárat, amiben benne van a ComboBoxState(bár ez egy enum..) de így ez a ComboBoxRenderer.DrawTextBox meghal..
Valaki esetleg épített már fel? Eddig 2.0 .NET-el foglakoztam.. eléggé ég és föld szaga van a dolognak eddig, számomra.Köszönöm a segítséget
-
amargo
addikt
válasz kicsitomi88 #574 üzenetére
Köszi! Mikor még lefeküdtem kigondoltam ezt is, nem is értem miért nem jutott előbb az eszembe..
-
amargo
addikt
válasz Gregorius #602 üzenetére
Ha jól értem olyat keres, ami egy könyvtárba teszi fel minden cuccát és nem nyulkál a rendszerbe.
Tottu
Én nem tudok róla, hogy létezne VS-ben ilyen, ha már csak a komplexitásából indulunk is ki..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
ha jól láttam az eddigi legfontosabb változást nem emeltétek ki, igaz ez .NET 3.0 (meg felfele) érhető el. Hogy tudod debuggolni a .NET-et, tehát ha valami félre kefélődik és nem jössz rá miért eddig reflector al nézted meg, de így futás időben nem láttad.. most már lehetőséged van megtudni, hogy a nemjelzett kód mégis mi a fészkes fenét csinált (és nem kell mindent áttúrni..).
-
amargo
addikt
Igen, köszi a linket, elfelejtettem rakni..
Még ami jó feature, hogy lehet váltani a .NET verziókat, sajna csak 2.0-ig lehet lemenni.. pedig elég sokat kell 1.1-et is használnom.. kicsit zavaró(notin), csak a fejlesztő eszközök elvesznek több mint 10gigát.. sőt!
-
amargo
addikt
válasz CrusherW #612 üzenetére
Szerintem amiket írsz csak azok tehetik meg, akik állandó net kapcsolattalélnek(még a céges gépre is felteszem a local-t sokkal gyorsabb igaz ott nagy vinyó van, notival meg nem mindig van net) és fejleszteni is egy területen szoktak.
-
amargo
addikt
Hi nem értem miért nem tudom a property-t eltárolni..
Ennek mi a baja? a Designer fileba mindig null-t tárol csak el. Nem értem mi a baja?
public class Tesztemesztem : DataGridViewTextBoxColumn
{
public Tesztemesztem()
: base()
{
}
private string test;
public string Test
{
get { return test; }
set { test = value; }
}
}“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
váááááh de durva.. Bocs erre nem gondoltam
public class Tesztemesztem : DataGridViewTextBoxColumn
{
public Tesztemesztem()
: base()
{
}
private string test;
public string Test
{
get { return test; }
set { test = value; }
}
public override object Clone()
{
Tesztemesztem col = (Tesztemesztem)base.Clone();
col.Test = this.test;
return col;
}
}“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Tud valamelyikőtök már kész numerikus bevitelimezőt? Ami a textbox (vagy környékéről) származva lenne?
Köszönöm!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Kicsit másmilyenre gondoltam, olyanra, mint a windows kalkulátorban van. Már nagyjából készen van(makacs dolgok, mint rendes pozicionálása a kurzornak, szelektálás, törlések.. stb), csak egyszerűbb lett volna. De ha van 5let
-
amargo
addikt
válasz peterszky #644 üzenetére
Leegyszerűsítve a dolgokat, igen.
De halkan hozzáteszem, 1.1, 2.0, 3.0, 3.5(MS), mono, pnet(linux).
Úgy kell elképzelni mint a javát (gyak az csak másképpen nevezve by MS..) ott is szükséged van a java applet-re, hogy futtatni is tud.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Volt egy hosszabb változat, amit megvagdostam, de kicsit értelmetlenül hangzik tényleg amit írtam a Virtual Machine szócska nélkül. Elnézést mindenkitől.
Helyesen:
ott is szükséged van a VM-re, hogy futtatni is tud az appleteket. Ahogy a C# nál, csak itt dll-be van csomagolva.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Visual Studio 2008-ban Designer mode-ban (amikor az objektumokat dobálod a form-ra) hogy lehet kikapcsolni az XP style-t? Tehát, az XP-ben az XP style van beállítva, a fejlesztett programban kivan kapcsolva tehát classic ként jelenik meg, de amikor dobálják rá az objektumokat akkor nem és ez idegesítő.. valami beállítás?
-
amargo
addikt
válasz atm*RefeeZ #655 üzenetére
DataBinding, DataSource ezeken a területeken nézzél körbe. Gyors talpaló rengeteg van a neten ezek közül. CodeProject.com, MSDN. Az adat onnan jön, ahonnan nem szégyenled, az interface-t kell csak megoldani. A felülírás-ra meg, gondolom van neki egy AddRow nevezetű metódusa (vagy hasonló)
-
amargo
addikt
válasz atm*RefeeZ #657 üzenetére
Úgy tanul az ember, ha keress és kérdez, ez természetes.
Egy jó tanács: codesearch. De a kérdésedre megkaptad a választ.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
enum Month { jan=1, feb, mar, apr, may, jun, jul, aug, sep, oct, nov, dec };
Gondold meg, hogy egy függvénynek csak ezt adod paraméterül:
func(Month.jan | Month.jun | Month.dec);
És már is mind a 3ágat bejártad“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Egy integrális típus értékét meghatározott módon felsoroló típusúvá alakíthatjuk. Ha az érték nem esik a felsoroló típus értékhalmazába, a konverzió eredménye nem meghatározott:
enum flag { x=1, y=2, z=4, e=8 };
// tartomány: 0:15
flag f1 = 5;
// típushiba: 5 nem flag típusú
flag f2 = flag(5);
// rendben: flag(5) flag típusú és annak tartományán belüli
flag f3 = flag(z|e);
// rendben: flag(12) flag típusú és annak tartományán belüli
flag f4 = flag(99);
// meghatározatlan: 99 nem esik a flag tartományán belülre
Az utolsó értékadás mutatja, miért nincs automatikus konverzió egészrõl felsoroló típusra;
a legtöbb egész érték ugyanis nem ábrázolható egy adott felsoroló típusban.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Komolyan azt gondolod, hogy WPF-nél nincsenek események? Feleslegesen írnám le, úgy sem hinnéd el merre van. De annyit elárulok, hogy van Kicsit keresgélj ott van az, csak rossz helyen nézed ;)
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Egy közel 80megás projekt lefordítása esetén is - amit külön build server végez -, inkább a source control-ból való kiolvasás ami lassú. Maga a projekt lefordításához nem kell 1 perc. Ezek a mai wincseszterek pillanatok alatt felolvasnak ennyi adatot. Olyan projektet találni, ahol több száz megabyte-nyi forrást kell befordítani szerintem open source részen lehet. De mint többen is írták ez inkább CPU függő.
-
amargo
addikt
válasz #95561216 #1338 üzenetére
De miért nem jó, hogy csinált egy könyvtárat a c++ kódnak, amit meghívsz?
Qt is rengeteg mindent támogat gui terén, ha több platformon szeretnéd futtatni, akkor érdemesebb is ezt választanod. Könyveket pedig itt találsz.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest