Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTminishop
aktív tag
válasz
DrojDtroll #8305 üzenetére
Akkor mi is a probléma?
-
BTminishop
aktív tag
válasz
DrojDtroll #8303 üzenetére
Az én ötletem az lenne, hogy a kezdőpont meghatározása után az egér pozícióját lekérdezni és azokat a pontokat befesteni a megfelelő színre, ezzel ugye csak az a gond, hogy globális koordinátákról van szó - tehát az egész ablakról nem konkrétan a négyzetről de ezt valahogy csak meglehet oldani.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
drsanya #8290 üzenetére
Gyakorolj sokat, rengeteg segédanyag van meg minden.
Ha már rendes fejlesztő leszel, akkor is fejlődni kell magadtól, kutatni sokat meg minden szóval illene hozzászokni az önálló tanuláshoz.
Egy tanfolyamtól meg ne várd el, hogy csodaprogramozót csinál belőled. Sok ember évekig tanulja a dolgokat egyetemen (én is
)
-
BTminishop
aktív tag
Másodikra :
Tools -> Options -> Environment -> Accounts -> kipipálod
Szerintem böngészéssel előbb célba érsz mint a fórumon várni a válaszokra. (No offensive)
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Randomized #8211 üzenetére
Nem értettem pontosan, hogy a Loading felirat az konkrétan egy képen van rajta vagy független Label elem? Ha független label elem, akkor elég vizsgálnod hol tart a loading.
pl.
if (pBar.value == 30){
label1.text = "load";
}De ha a kép része a loading felirat, akkor érdemes lenne a Loadingot külön rárakni és Graphics osztállyal letudod vágni egy részét. pl. [link]
-
BTminishop
aktív tag
Nem tudom hova jártál mérnökinfóra de 5 fél év alatt ha nem sikerült megtanulni programozni, akkor az baj.
Én voltam gyakornok 6 hónapot 0 tapasztalattal, első munkahely. Elsősorban HTML,JS,CSS,JQUERY tehát web-es technikák kellettek de azért Java is követelmény volt de én csak a C# ot ismertem és azt is elfogadták mivel hasonló a két nyelv. Junior fejlesztői pozícióhoz kelleni fog ugye tapasztalat, amit gyakornoksággal lehet megszerezni. Ez csak az én véleményem.
-
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
WPF-ben miért nem tudok egymás alá Grideket tenni? 8*8-as táblát kellene rajzolnom de az alábbi eredményt kapom
A kódom így néz ki :
StackPanel stack = new StackPanel();
stack.Orientation = Orientation.Horizontal;
Content = stack;
for (int i = 0; i < 8; i++)
{
for (int j = 0; j < 8; j++)
{
Grid grid = new Grid
{
HorizontalAlignment = HorizontalAlignment.Left,
VerticalAlignment = VerticalAlignment.Top,
Width = 50,
Height = 50,
Margin = new Thickness(0, y, 0, 0)
};
if (j % 2 == 0)
{
grid.Background = new SolidColorBrush(Colors.Brown);
}
else
{
grid.Background = new SolidColorBrush(Colors.Black);
}
stack.Children.Add(grid);
}
y += 50;
} -
BTminishop
aktív tag
sziasztok
WinForm-ban csinálok már egy ideje egy grafikus interfészt egy projekthez. Mostanában nem annyira foglalkoztam ezzel a témával de szerintetek érdemes lenne WPF-ben csinálni inkább, mi a különbség a kettő közt illetve mennyire különböznek?
(nyílván rákerestem de személyes véleményekre vagyok kíváncsi)
-
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
winform-ban rajzolok képeket és belerakom őket egy mátrixba, hogy eltudjam érni őket.
for (int i = 1; i <= 8; i++) {
for (int j = 1; j <= 8; j++) {
rect = new Rectangle(x, y, 75, 75);
cells[i-1, j-1] = rect;
Graphics g = e.Graphics;
g.DrawImage(whiteCell, rect);
x += 75;
}
x = 0;
y += 75;
}Speciel ez egy sakktáblát rajzol ki teszt szempontjából még csak fehér cellákkal. Hogy tudnám elérni azt, hogy egy click eventre rá rajzoljon valamit a mátrixból kiválasztott elemre pl. egy bábút. Grafikai dolgok terén itt nem nagyon vagyok tisztában. Köszi!
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Ivy.4.Ever #7723 üzenetére
-
BTminishop
aktív tag
válasz
valyogvisko #7632 üzenetére
Globális változó kell, hogy legyen az XML példányosításod.
private XmlDocument doc = new XmlDocument(); -
BTminishop
aktív tag
válasz
haromegesz14 #7527 üzenetére
break utasítás?
-
BTminishop
aktív tag
válasz
martonx #7504 üzenetére
De szerintem ha nem ismeri az alapokat a CSS-ben - pl. media queryket - és inkább Boostrapben old meg dolgokat, akkor igazából nem is tudja, hogyan működik a reszponzív weboldalas technika pl.
Ezt beszéltük a CSS topicban valamelyik nap, hogy érdemes megérteni a működéseket és utána frameworkokkel dolgozni. -
BTminishop
aktív tag
válasz
Chesterfield #7497 üzenetére
HTML5,CSS3,Javascript,jQuery esetleg
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Chesterfield #7481 üzenetére
Nem hinném.
Van még csomó oldal.
kb ennyi -
BTminishop
aktív tag
Sziasztok,
Ha van egy txt fájlom, amiben egymás alatt vannak a számok, akkor azt, hogy tudom kiíratni mátrix formában ?
pl:
1
2
3
4
5
6KIMENET:
1 2 3
4 5 6 -
BTminishop
aktív tag
válasz
BTminishop #7470 üzenetére
EDIT
-
BTminishop
aktív tag
Üdv
Ha leszedek valamilyen .dll-t az én esetemben (officeos dll), akkor hol tudom megnézni milyen metódusai vannak az adott librarynek?! -
BTminishop
aktív tag
Üdv!
Webes alapú programot kellene írnom C#-ban. Milyen irányba nézelődjek?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest