Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz Jester01 #211 üzenetére
Sztem kicsit félreértettük 1mást.
Annyit szeretnék,hogy várjon 1 picit majd rajzolja ki az éppen aktuális gráfot,majd megint várjon(hogy lássam 3mpig mi volt a lépés)majd megint rajzolja ki a már megváltozott gráfot.Csak annyi ideig szeretném késleltetni,hogy lássam a rajzon,hogy megcsinált egy lépést,mehetünk tovább. -
amargo
addikt
válasz Jester01 #266 üzenetére
Hmm ez nem kétdimenziós, egy key és value értékkel rendelkező tömb?
szerintem marad az array, abban is benne van minden.. lehet rendezni is onnantól lehet szürni a duplikációt fg-el.. vagy származtatni egy külön osztályba.
Köszönöm a segítséget!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Jester01 #270 üzenetére
Maximum 9elemű a tömb, ami kell nekem, ennél a rendezés sem számít.. megnézetem, hogy úgy mit javúl, de semmi.
Ma átírtam a c++ os progit is ott vectoral oldottam meg. Iszonyat gyors lett! Nincsenek így már típus konvercióim valami 0,1mp alatt generál.
Viszont amit nem értek van egy olyan verzóm is, amiben 2szálon fut a program a generálás külön szál. De randomként mindig tök ugyan azt a számokat adja ki!
És lassabb is.. Nem értem.
Vagy csak a számláló, amit az egyszálúba raktam, nem tudja olyan gyorsan kiírni az időt?
Most viszont innen hiányolom a hashtable-t (hasonlót) mert pont jó lenne Builder alatt. Valami elneteműlt varriációt találtam, hogy matrixot csináljak vectorból.. de.
Tényleg sok információt elfelejtettem írni. Elnézést.
De ez az arraylist tünik a legjobbnak eddig.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Pazo
tag
válasz Jester01 #302 üzenetére
de használom. már meg is oldottam, csak eddig a gépre feltet msdn 2004-el szoptam, de meguntam és a netesen is megnéztem, hátha... ott persze hogy kidobott egy csomó találatot. a tabControlHallgató.SelectedTab = tabPageEredmény; mellett döntöttem
I'll tell you just how stupid Life Insurance is. You're sitting across from a guy. He's betting you you're gonna live, you're betting him you're gonna die! And you're hoping he wins!
-
kave
csendes tag
válasz Jester01 #330 üzenetére
Hali,
Kicsit részletesebben a server kódja:
TcpListener server = null;
try
{
int port = 15000;
server = new TcpListener(IPAdress.Parse(''80.99.204.28'', port);
server.Start();
Console.Write(''Server started... '');
Byte[] bytes = new Byte[256];
String data = null;
while (true)
{
TcpClient client = server.AcceptTcpClient();
data = null; //Eddig már nem jut el
NetworkStream stream = client.GetStream();
stream.Read(bytes, 0, bytes.Length);
...
Az ip-címem jó, és figyel is a porton, de nekem mégis úgy tűnik, hogy a cliens nem találja meg a servert.
A kliens kódja:
Int32 port = 15000;
TcpClient client = new TcpClient(''80.99.204.28'', port);
Byte[] data = System.Text.Encoding.ASCII.GetBytes(''3 '' + textBox1.Text +'' ''+ textBox2.Text );
NetworkStream stream = client.GetStream();
// Send the message to the connected TcpServer.
stream.Write(data, 0, data.Length);
... -
whitewolf5
csendes tag
válasz Jester01 #339 üzenetére
OK megoldottam így:
select BeszSorszám, Leírás,Tipus,Raktár,Évjárat=case when Raktár like 1 or Raktár like 2 or Raktár like 9 or Raktár like 13 or Raktár like 15 or Raktár like 17 then 'Új' else évjárat end,Szín,Térfogat,PicturePath,Extrák,Új,Kép1kicsi where ....
De ez akkor is hihetetlen számomra hogy DetailsView-val el lehet érni az oszlopok értékeit elég egyszerűen, GridView-nál meg senki sem tud róla..? -
andriscs
aktív tag
válasz Jester01 #345 üzenetére
Hi!
Mikor kivettem a readString-et, akkor is rosszult működött. Igazából köztes megoldásanak azt csináltam, hogy beleraktam egy reader.readString-et, így eggyel több az olvasás. Emiatt most megy. Próbálkoztam azzal, hogy a while-ban a feltételt nem a Read-hez kötöm, hanem egyéb megoldásokhoz. Például:
while(reader.ReadState==ReadState.EndOfFile)
...
vagy
while(reader.EOF)
...
De ezeket használva nem olvasott be semmit.
Majd még átnézem, hogy mi a baj.Andris - http://andriscs.blogspot.com
-
manrick
tag
válasz Jester01 #347 üzenetére
Köszi a segítséget megnézem, remélem jutok vele valamire.
Nem igazán találtam kész megoldást. A helyzet az, hogy logolni kell mindent. Ki milyen levelet nyit meg, szabályozni kell hogy visszazárhassa. Egy postafiókból dolgozik az osztály. A teljesítmény mérése a cél.
De ha van ötlet, szívesen veszem.Az éremnek két oldala van. Nézz a háta mögé is!
-
manrick
tag
válasz Jester01 #398 üzenetére
Nah sikerült megoldani.
A belejentkező formot állítottam az induló formnak.
Majd amiután leellenőrizte a felh nevet és a jelszót, behozza az eddigi alap formot, a belépés formot pedig elrejti.
Úgy látom ez működik szépen. Mi a véleményetek?Az éremnek két oldala van. Nézz a háta mögé is!
-
andriscs
aktív tag
válasz Jester01 #406 üzenetére
Hi!
Nem tudom, így volt kiadva a labor útmutató. Beállítottam None-ra a Cull mode-ot, de semmi változás. Először azt hittem, nem futnak le a Render-ek, de mennek, csak mindha semmit nem rajzolnának. Erre épül a többi labor is, szóval amíg ez nem működik, semmit nem tudok kezdeni a többi feladattal.Andris - http://andriscs.blogspot.com
-
andriscs
aktív tag
válasz Jester01 #408 üzenetére
Hi!
De, mielőt beleraktuk a pixel ill. vertex shader-eket, azelőtt kirajzolta a Sky-t meg a hajót, de a shader-ekkel nem rajzol semmit. Próbáltam csak a Sky-t kirajzolni, semmi mást, de azt sem rajzolja ki. Szóval elvileg valami logikai hiba lehet benne, hogy nem látszik semmi. Esetleg a rajzolási sorrend rossz?
A szigetrenderelési kódot úgy másoltam ki az útmutatóból. 3 példány esetén sem látszik semmi. :SAndris - http://andriscs.blogspot.com
-
yash
senior tag
válasz Jester01 #871 üzenetére
1) igen ki kell (kulonben nagyon egyszeru lenne olyan kodot irni, ami az elso osztonal kilep egy break-kel a for-bol pl
2) az Int64 remiszto, de pont emiatt lehet vele jatszani, ha valaki gyorsabb algoritmust tud ket reszre bontott Int32-vel, ugy is neki lehet allni, tehat jo otlet
3) 2GB RAM all rendelkezesre, szukseg eseten virtualis memoria szinten ennyi es fix.
4) eleg egy szamot ellenoriznihajra!
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz Jester01 #900 üzenetére
Prímek száma: 217 846 311 (5%)
A deltában az nem jó, hogy csak szekvenciálisan kereshető, de biztos lehetne valami köztes megoldást találni. Sima uint[] ben tárolva 831 MB lenne a szükséges tárterület (+fejlécek).AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
skybot
csendes tag
-
Lakers
tag
válasz Jester01 #1920 üzenetére
Köszönöm Jester,
Akkor mely könyveket ajánlod?
Egy kellene C/C++ nyelvre (elsősorban villamosmérnököknek, műszaki feladatok megvalósítása)
És egy C# amiből esetleg .Net alapjai.Így utólag Bruce Eckel - Thinking in C++ könyv-e tetszik átnézésre, mert sok benne a példakód
Ez a kód is egy könyvben volt...(Címe: Többnyelvű programozástechnika)
-
C^^
őstag
válasz Jester01 #2140 üzenetére
Pedig így működik.
A specifikáció azt mondja, hogy "Enumerators are positioned before the first element until the first MoveNext() call."
Jelen esetben ez az akt=null a konstruktorban.
Ha ezek után nincs benne a MoveNext()-ben az if (akt==null) akt=elso;, akkor soha nem fog ráállni az első elemre. (Dob is egy NullReferenceExeptiont.)Így is működik:
public bool MoveNext()
{
akt = akt.KovetkezoElem;
return akt != null;
}
Viszont akkor a konstruktorban egyből az első elemre kell állítani az aktot, ami szintén ellentmond a specifikációnak.Van egy olyan érzésem, hogy még mindig nem értek valamit.
-
Lacces
őstag
válasz Jester01 #2385 üzenetére
Köszi, a ref is jól jön ilyenkor, meg a kollega megoldása is
"This allows you to declare an array and assign any array of int objects to it, regardless of the array's length." - ezt olvastam fent msdn library-ben. Itt az int objects akkor mi akar lenni?
Utána eszembe jutott, hogy az int[] az referencia típus, mert a system.object-ből öröklődik.
-
Gülredy
tag
válasz Jester01 #2412 üzenetére
Volt egy feladat előtte de azzal sem mentem többre (más programozási feladat nem volt)
Itt a feltételezett előzmény:
A program inputja egyetlenegy kezdőállapot, outputja pedig a 10 lépés során az ágens által választott akciók, és mellé a világ aktuális állapotainak leírása. Pl.
Input: pozíció:A A: koszos B:tiszta
Output:
1 -- akció:szív pozíció:A A:tiszta B:tiszta
2 -- akció:jobbra pozíció A:tiszta B:tiszta akció:
3 -- akció:balra pozíció:A A:tiszta B:tiszta
4 -- ...........Tehát az lenne a lényege, hogy egy porszívó robotot kell készíteni, amely először bekér egy kezdőállapotot , majd a 10. lépés után kiírja hogy milyen lépést választott(?), és ha jól veszem ki akkor mind a 10et kiírja.
Ennyi volt az előzménye.Elég kezdő vagyok c#-ban így valószínűleg csak ezért okoz gondot ez, bár a tanár magyarázása is elég össze vissza. Tudnál segíteni hogy induljak el?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Windows 11
- Objektívek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Gitáros topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok