Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
-
konci79
őstag
Sziasztok!
1,5-es réz vezeték , 4 emeletes társasházban,sütőnek külön kör van.
Légkeverésnél állandóan lecsapta a bizosítékot.
Javasoltak c16-ot, kicseréltem. Próba: lecsapta megint,a mellette lévőt....
Nem emlékeztem melyik volt,a szerelő írta fel anno,de gondolom sikerült
elnéznie...
Gondoltam csak átkötöm a mellette lévőt így a sütő megy c16-ról, viszont most vettem észre,hogy a sütőé nem is b16 hanem csak b10 volt...Erről megy elvileg most a nagyszoba,konyha wc.
Wc 1 lámpa,
konyha: hűtő,1 vízforraló,lámpa,
Szoba: tv, pc, óra ,2-3 lámpa, router.Kérdés: a b10 helyett tegyek b16-ost?
Nem gond hogy ekkora kismegszakító van ott?Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
őstag
Ha kültérre lesz, akkor H07RN-F jelölésű kábelt ajánlom. Nekem is az van, igaz csak 3x1,5mm.... és nyilván kábelként vettem és a végére én raktam a gumírozott csatlakozókat. A H07 már elég masszív ahhoz, hogy bírja a strapát. Építkezéseken csak ezt... és más nehéz körülmények között.
A H05RN vékonyka kültérre, de a szabvány szerint még éppen elmegy, ha vigyázol rá.
A Yato amt néztél, az H05RN-F, azaz a vékonyka, éppen még jó kültérre kategória.H07RN-F vastagságban 30méter 3x2,5 esetén én pl. ezt venném:
https://elektrikstore.hu/STANLEY-lengoaljzat-IP44-20m-kabel-H07RN-F-3G25[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Így van. Ha ezekre raksz gumi dugót és aljat, és szépen érvegezve dolgozol, akkor OK. A tömítettségre figyelni kell. Ha durván vizes környezetben használod, akkor a gyári egybe öntött jobb, mint a szerelt.
Nekem is saját gyártású H07RN hosszabbító van...
Kültéri, mozgatott hosszabbítóban ezt a kábelt kell használni.Meliora sunt bono inimica
-
PROTRON
addikt
Nem ismerem az összes Stilo terméket, amikkel eddig dolgom volt azok az XBS-nél valamivel magasabb kategóriát képviseltek, de egy Eaton azért felette van.
A Wiha-val azt fizeted meg hogy 1 életre szól ( elvileg), ezeknél a kisebb márkáknál az a gond hogy hamar elkopik, amit követően ha nem figyelsz könnyű vele elszúrni a csavarfejet. Van aki ezeket is 10 éven át tudja használni mert odafigyel, de ha nem hobbi szinten szeretnél vele élni akkor jobb ha nem kell gondolkodni.
10k-ért kapni Omu systems érvéghüvely fogót amivel 0,5-10 mm2-ig tudsz dolgozni, nekem 2 év után van hogy beragad 10-es vezetéken használva és úgy kell csavarhúzóval kikattintani a racsninál. Mivel nem szerelek napi szinten inkább csak havonta 1-2x vele, így nem cserélem le, de ha heti szinten dolgoznék vele 1-2x, akkor már cserélném.
A minap a villanyász boltban egy másik villanyszerelő meg Haupa-ra panaszkodott hogy 1 év alatt elpattant benne a rugó, de legalább ingyen teljes csere darabot kapott.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
313313
addikt
Ha külön veszed meg a 14db csavarhúzót, mondjuk Milwaukeeba, akkor se jössz ki olcsóbban, sőtt, pláne ha slim tipusait nézed.
Azt nézd meg a 14db-ból hányra van szükséged. A SL/Pz1/2 csavarhúzok nagyon jók én nagyom szererem őket.
Van pár Whia csavarhúzom van SL5,5, SL4, PH2 3 éve nagyon szépen bírják, pedig kapják rendesen. Oda kell azért figyelni, hogy a megfelelő méretű csavart a megfelelő m3retű csavarhúzóval húzd meg. SL 2,5/SL3-as csavarhúzók fejeit kolégák szépen elnyírták, nagyobb csavarok lazítása/húzásakor.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Kompaktom nem volt még.
Talán annyi macera lehet vele, a "nyél" nem kattan bele a "fejbe" előfordulhat, a csavarba marad a "fej",mint a behajtóknál....HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Fogó fogó, ettől a gyártótól csavarhúzóim és csipőfogóm van, na azt szeretem nagyon. (Azért ilyen vegyes felvágott, mert cégtől ezeket kapom, bár Milwaukee-t azt magam vettem mindet)
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Ilyen szempontból nem néztem, fogó-fogó... Nekem 160mm-es van, jól viszi a plomba zsinort én főként arra használom, meg néha 0,75/2,5-3es mcu darabolásra, illetve olykor alu mlcra, néha utp kábelt vágok vele.
Vastagabb vezetékeket úgy is MKH vágóval csinálom...(ebból 210mm-es van)HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Én a Milwaukeet venném meg. Ha vállalkozás/munka szinten is használod, simán elleszel vele. Oldalcsipőm van a készletből, szeretem nagyon, könnyű és teszi a dolgát.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
PROTRON
addikt
válasz Zοltta #10049 üzenetére
A szabvány kódja neki: H07RN-f, elvileg ha valaki ilyen jelöléssel látja el a kábelét, kötelező "minőséginek" lennie, nem teheti meg hogy bizonyos szint alá süllyed.
A gond hogy ugye nem tudni a pontos eredetét és a kínaiak mindenhol ott vannak.A nagyobb gyártók csak nagy boltoknak adnak el, vagy közvetlen villanyszerelő cégeknek, magánszeméllyel szóba sem állnak, így tényleg nehéz, mert a boltok simán bekeverik a készleteket.
Ez a bolt elvileg megbízható és olcsóbb átlagban: [link]Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
JóGéza
aktív tag
válasz Zοltta #10053 üzenetére
A végére ilyen IP44-es dugaljat raktam, amikor magamnak csináltam.
Szerk.: Illetve ilyesmit, nem pont ezt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest