Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
válasz
Miklós315
üzenetére
"...de a "hogyan élj a másik ember szomszédjaként", "minek fölkeni", stb. kérdésekre sosem fog választ kínálni..."
Ezzel vitatkoznék: ha van egy kijelölt célunk, akkor a tudományos módszer képes eldönteni, hogy melyik módszer visz közelebb ehhez a célhoz.
Önmagában nem ad választ, de ad egy pontos mércét az összehasonlításhoz. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Nahát, szerintem a hit is tanulható.
A bizonyításról meg úgy látom más fogalmaink vannak. A tudomány hipotézisei leíró jellegűek, aminek helyességét ellenőrizni lehet.
A tudományos módszer viszont azt írja elő, hogy mint járjunk el, ha helyes eredményre akarunk jutni.
Az hogy kitalálsz valamit, aztán kimész a világba olyan dolgokat gyűjteni amik ezt igazolják alapvetően rossz megközelítés.Az nem igaz, hogy a gravitációt csak úgy mindenki elhiszi.Nem kell elhinni, mert mindenki egyformán tapasztalja. A gravitáció a jelenségnek adott név, egy fogalom.
Istent nem mindenki egyformán tapasztalja.Az meg megint egy orbitális tódítás, hogy a a vallás változatlan. Elég csak végignézni a katolikus egyház álláspontját különböző kérdésekben.
-
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Erkölcsi és technikai szaktudományos (kényelmi berendezések, stb. előállításához hasznos) ismereteket miért akartok összemosni?
A hit arra irányul, hogy vágysz valami többre, mint amit körbenézve látsz, vágysz a korrupciómentes igazságra, vágysz a válaszokra (miért élünk, mi lesz a halál után, hogyan éljünk)...
A természettudományok meg a világunk materiális működését, felhasználhatóságát (és persze laikus eredetét - ősbumm, ami "honnan jött", előtte mi volt, stb.?) vizsgálják, elemző, részletező adatokkal szolgálva. Eszközök gyártásához tök jó, de a "hogyan élj a másik ember szomszédjaként", "minek fölkeni", stb. kérdésekre sosem fog választ kínálni...Erkölcsi távlatok vs. kényelmi környezeti fejlődés
-
MageRG
addikt
válasz
Miklós315
üzenetére
Köszi. Azt legalább elismerhetné, hogy a Bibliának nincs kitüntetett szerepe.
Egy kézikönyv ahhoz, hogy legyünk jó keresztények. Nem mágikus igazságok tárháza.Az meg egyenesen nevetséges válasz, hogy elolvasok több fordítást, és az majd jó lesz.
Olvastam róla, hogy a vallásos szövegeket a rabbik akkor tartották "élőnek", ha annak többféle értelmezése is volt. Erről szóltak az összejövetelek, hogy mindig újabb és újabb szövegértelmezéseket találjanak.
Ez már eleve problémássá teszi azt a kijelentést, hogy egy ember kiokoskodja belőlük az igazságot. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Mert a tudomány embertől való és tanulható. Tudományban nincs egy egyetemes igaz tudomány,azt gondolom.
Egy sem állnak meg örökké,és ugyanúgy sok dolog nem bizonyítható benne,mint pl.a gravitáció. Nem tudhatjuk ,hogy a föld mágneses ereje miatt esnek le a dolgok,vagy csupán azért mert a tömegük nagyobb a levegő tömegénél.
Persze a tudomány állítja,hogy gravitáció van,és mindenki el is hiszi.
Mi csak annyit tudhatunk,amennyire le vagyunk korlátozva,amennyit megtanultunk az iskolában és az életben. De ezek valóban mind az igazságot szolgálják? Elég távol állnak attól,szerintem.De ebbe ne menjünk bele.
Isten Igéje viszont örökké megáll és megmarad.
Ezt sem lehet bebizonyítani,de már pár ezer éve ugyanaz. A tudományban pedig sok minden változott az utóbbi pár ezer évben.
Isten szavával ellentétben. -
Miklós315
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
A Principiában az szerepel, hogy nem állít fel hipotéziseket, csak leír tapasztalt jelenségeket.
Ámde:
1. Sok esetben hipotézisből indulnak ki a vizsgálódáskor,
2. Az emberben mindig is volt egy belső késztetés (kíváncsiság), amely hipotézisekhez vezetett, innen pedig ld. 1-es pont.
3. Isten és hit kapcsán ez csak megközelítőlegesen járható út: korábban már írtam, így most máshonnan közelítve - a természettudományos módszer és a transzcendenciával foglalkozó filozófiai (logikai) módszer a vizsgált tárgy (jelenségek) mérhetősége miatt "almát a körtével" szindrómához vezet...
4. A kollégát nem fogod meggyőzni, és Ő sem Téged: Ő hisz, Te kutatsz.
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Akkor másképp mondom, hátha eljut az üzenet:
Szerinted miért nem úgy épül fel a tudomány, hogy az az igaz, ami a Principia Mathematicában le van írva? -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Szerencsére vannak nálam sokkal alaposabb emberek, akik mind az igazságot kutatják. Egyre közelebb és közelebb kerülnek hozzá, egyre teljesebb képet kapnak a világról. Ezt úgy érik el, hogy tudják, mindenki tévedhet, nincs abszolút igazság.
De én azt látom, hogy te már megtaláltad az abszolútumot és mindent tudsz amit kell.Én nem próbálom bebizonyítani, hogy nincs Isten. A hívőknek kellene bizonyítani, hogy van.
De amíg érvelési hibákra és cáfolható állításokra alapoznak, ez nem fog menni.
Tőled is csak érzelmi alapú érvelést láttam, mert a döntésed valószínűleg érzelmi alapú. De ha hiányoznak a racionális érvek, akkor mit ér? -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Ha neked nem,akkor kutasd az igazat. Van rá egy életed,persze ha érdekel.
Én már Istenhez tartozom.Meggyőződni és csak akkor tudsz,ha leteszed a te " tudásod" és megbánod a bűneidet .
Ameddig azt,hogy nincs Isten, te tudományos bizonyítgatásaiddal megpróbálod bebizonyítani,és nem rendeled alá magad Istennek,addig senki nem fog téged meggyőzni!Kívánom,hogy minél előbb megismerd az Istent és majd Ő maga meggyőz téged. Szeretni fogod.
Szép napot!
-
MageRG
addikt
-
Anfänger
őstag
-
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Csak címszavakban:
1. Tévedés, nem tudjuk ki írta a Bibliát. Az meg végképp nem tudjuk, hogy valóban megélték-e.
Egyes részeknél több szerzőt lehet azonosítani. Márk evangéliumának végét közismerten utólag toldották hozzá.
2. Hogy Isten elvezet, azt már megmutattam, hogy teljesen üres kifejezés, másrészt emberi mivoltoddal jár, hogy hibázhatsz. Még az Isteni megnyilvánulás interpretációjában is.
3. Amit "Isten mond" nem objektíven ellenőrizhető, mindenkinek mást mond. Az ilyenféle igazság is csak számodra létezik.
A Biblia állításai közül viszont több is hibás, ami az ellenőrizhető valóságra vonatkozik. Ilyenkor szokott jönni az, hogy "dehát ez csak szimbolikus" de most ebbe nem mennék bele.
4. Nincs értelme azon vitatkozni, hogy ki él szellemi és testi szinten. Nem tudod elmondani mit jelent a szellemi szinten élés.
5. Adalék: az elme (intelligencia) egy absztrak fogalom, ami önmagában nem létezik. Mindig van fizikai vetülete, és még senki nem demonstrálta, hogy önmagában létezne. Ezért is abszurt a testi-szellemi szétválasztás.
6. A katolikus Biblia teljesen önkényes választás, nem indokoltad meg, hogy miért az. Ahogy azt sem, miért csak a Bibliában levő iratok fontosan, más iratok miért nem (pl. Péter apokalipszise).
7. Olvass Marcus Aurelius emlékirataiból, lehet hogy ugyanilyen nagy hatással lesz rád.
8. Ebből nem tudják meg. -
Anfänger
őstag
Javítottam,ne legyen félreérthető.
***"De mindaddig ameddig te testi szinten én szellemi szinten élünk,vagyunk,addig nem fogunk tudni megegyezni."***
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Én azt fogadom el igazságnak,amit a biblia ír."
Nagyszerű. Így biztosan pontos, elfogultságmentes képet kapsz a világról.
Tudod-e hogy keletkezett a Biblia? Vagy hogy ki írta?
Tudom,emberek írták,akik megélték a leírtakat. Napjainkban is gyógyít embereken keresztül is.
Isten az embereken keresztül is cselekszik."De ha ezt nem is nézzük, mit csinálsz, ha a Biblia valamire nem ad választ?
Mindenre ad választ,amire nem,arra ad Isten Szelleme,akit te saját gondolatnak gondolsz vagy valami ilyesmi...Hogy találsz magyarázatot? Hogy döntöd el, hogy igaz-e?
Isten elvezet a teljes igazságra."De úgy látom felesleges az egész, ha magad sem tudod az igazság definícióját.
Az igazság az ami a bibliában le van írva.És ezentúl minden amit Isten mond.
De ezt hiába erőltetem,hagyd figyelmen kívül ,mert te nem fogod megérteni mindaddig,ameddig nem kapod meg Istentől a Szentszellemet.És akkor megérted,hogy ezt is kijelenthetjük,mert ez is igaz:
"Jézus az út az igazság és az örök élet."
Vagy
"Az Ige testté lett és közöttünk lakott..""Vagy "az, ami a Bibliában van" neked elég definíciónak?"
Elfogadom a bibliát alap igazságnak,mert Isten a tudtomra adta. Szó szerint hallottam.
Tudom,tudom,ezt is megmagyarázod majd azzal,hogy egy hangot hallottam a fejemben.
Pont,hogy nem. Hanem sejt szinten az egész testemmel és a szívem környékéről,mint egy kútból feltörő természetfeletti hang.
De majd mindjárt te ezt felülírod valami ésszerű,logikus válasszal,amit a tudománnyal meg lehet magyarázni.
De mindaddig ameddig nem te testi szinten én szellemi szinten élünk,vagyunk,addig nem fogunk tudni megegyezni. Én tudom,hogy te miről beszélsz,mert 37 évig én is úgy voltam,viszont te nem tudod ezt elhinni,elfogadni,mert neked még nincs meg.
De bármikor meglehet,csak te magad vagy az akadálya.Melyik Bibliában? Katolikus, ortodox, kopt, vagy mormon? Mert többféle is van
"Katolikus"
Egész egyszerű a válaszom a többi kérdésedre.
Figyelmesen olvasd el légy szíves!
Róma 8
"1 Ezért már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek. 2 Miért nem? Mert én a Krisztus Jézusban élek, és őbenne az Élet Szellemének törvénye uralkodik, amely felszabadított engem a bűn és halál törvénye alól. 3 Így oldotta meg Isten azt, amire a Mózesi Törvény képtelen volt, mivel a régi emberi természet miatt nem volt rá ereje. Isten azonban a saját Fiát küldte el hozzánk, hogy általa leszámoljon a bűnnel. Igen, a Fiú ugyanolyan testben élt a földön, mint amilyenben most mi élünk. Isten ezt az emberi testet, Jézus testét használta fel arra, hogy általa elítélje a bűnt. 4 Így érte el azt, hogy a Törvény jogos követeléseinek meg tudjunk felelni. Mi ugyanis nem a régi természetünket követjük, hanem a Szent Szellem szerint élünk. 5 Akik a régi természetük szerint élnek, azok egyre csak arra törekszenek, amit ez a természet kíván. Akik azonban a Szent Szellem szerint élnek, azok arra törekednek és azzal foglalkoznak, amit a Szent Szellem kíván. 6 Régi természetünk igyekezete végül is a halálhoz vezet. A Szent Szellem azonban mindig az életre és a békességre törekszik. 7 Régi természetünk igyekezete tehát ellentétes Isten törekvésével, mivel az a természet nem akar, de nem is tud engedelmeskedni Isten törvényének. 8 Ezért akik a régi emberi természetük uralma alatt élnek, azok nem képesek Isten tetszésére élni. 9 Ti azonban már nem a régi természet irányítása alatt éltek, hanem a Szent Szellem uralma alatt. De csak akkor, ha valóban bennetek él Isten Szelleme, mert ha nem, akkor nem is tartoztok Krisztushoz. 10 Ha viszont Krisztus valóban bennetek él, akkor a testetek ugyan halandó a bűn miatt, a szellem azonban él, mivel Isten befogadott bennünket! 11 Ha pedig annak Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek lakik, akkor a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani a bennetek lakó Szent Szellem segítségével. 12 Így tehát, testvéreim, nem vagyunk a régi természetünk uralma alatt. Nem szükségszerű, hogy annak a kívánságai szerint éljünk.
13 Ha ugyanis a régi természet szerint éltek, meg fogtok halni. Ha viszont a Szent Szellem segítségével könyörtelenül lemetszitek a régi természet dolgait, akkor fogtok igazán élni. 14 Mert azok az Isten fiai, akiket Isten Szelleme irányít. 15 Hiszen a Szent Szellem, akit befogadtatok, nem tesz újra félelemmel megkötözött rabszolgává benneteket. Ellenkezőleg! Isten fiaivá tesz, és az ő segítségével így kiálthatunk Istenhez: Abba! 16 Maga a Szent Szellem a mi szellemünkkel együtt megerősíti, hogy Isten gyermekei vagyunk. 17 Ha pedig valóban azok vagyunk, akkor az örökösei is. Igen, Isten örökösei és Krisztusnak örököstársai vagyunk.23775 MageRg!
"Majd ha megéled,az lesz."
Bocs, de ez megint egy üres kijelentés. Gyak. azt írtad le egy szkeptikus számára, hogy ha majd olyan elfogultan és irracionálisan gondolkodsz mint én, akkor majd egyetértesz velem."Itt nem az a lényeg,hogy velem értsenek egyet az emberek,hanem,hogy megtudják,hogy kik ők,ki Isten,milyen Isten és milyen a kapcsolatunk egymással. Hogy mit tett értünk,mennyire kegyelmes,mennyire szeret,és hogy mi az IGAZSÁG.
Nem az én igazam a fontos!!! -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Én azt fogadom el igazságnak,amit a biblia ír."
Nagyszerű. Így biztosan pontos, elfogultságmentes képet kapsz a világról.
Tudod-e hogy keletkezett a Biblia? Vagy hogy ki írta? Mert nem Isten S.K.De ha ezt nem is nézzük, mit csinálsz, ha a Biblia valamire nem ad választ? Hogy találsz magyarázatot? Hogy döntöd el, hogy igaz-e?
De úgy látom felesleges az egész, ha magad sem tudod az igazság definícióját. Vagy "az, ami a Bibliában van" neked elég definíciónak? Melyik Bibliában? Katolikus, ortodox, kopt, vagy mormon? Mert többféle is van.
"Curry Blake nagyon jól elmagyarázza."
Amit Blake mond "igazságnak" az nem zárja ki az előző két állítás helyességét.Még valami: Szerinted a logika és a tudományos módszer miért vezet más eredményre, mint a te általad leírt igazságkereső módszer? Ha az igazság módszertől függetlenül létezik, akkor mindkét módszer eljuthat oda?
Ha van ilyen független igazság, mi a hiba a tudomány módszerében, ami miatt hamis következtetésre jut? -
Füleske
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Nem, akkor sem lesz. Elhiszem hogy Te ebben hiszel, de ez csak hit. Nem ellenőrizhető vagy reprodukálható. Ha holnap azt mondod hogy "Jézus nevében essen az eső !" És elkezdene szakadni akkor is azt fogod hinni hogy Jézus küldte az esőt ? Nagyon könnyű általános eseményekbe belelátni a csodát, főleg ha fogékony vagy ilyenekre. Ha mondjuk azt írtad volna hogy egy törött lábú, begipszelt, mankóval járó véletlenszerűen előtted sétáló (tehát nem vallási eseményre összegyűjtött) embernek hirtelen összeforrt a csontja és ezt bármikor meg is tudnád ismételni... A hit "csodája" és a valós helyzet között szakadék van nem kis árkocska...
-
Anfänger
őstag
válasz
Füleske
üzenetére
"Ez nekem nem bizonyíték semmire."
Majd ha megéled,az lesz.(23770) Miklós315!
"Hívőknek Isten akarata, de nem hívőknek (logikus, racionális ateistáknak) legfeljebb placebo vagy még az se.
Ezért nem tudjátok egymást meggyőzni (itt a fórumon). Egy helyben jártok."
Nem gond,lehet az olvasók között olyan,aki másképp gondolja,vágyik Istenre és már meg is bánta a bűneit amióta írunk egymásnak!
Dicsőség Istennek mindenért!!! -
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Az ógörög egy csuda nyelv. Érdemes elmerülni benne. Egy mondat ógörögül és ugyanaz a mondat lefordítva pl. magyarra ég és föld, mert tuti adatvesztéssel jár sajnos. Olyan "nyelvtani tartalomtömörítést" tud felmutatni, hogy csak na.(Pl. a használt igeidő és igealak megmutatja a beszélő szándékát és a tartalommal kapcsolatos gondolatait is: pl. előre eldönti, hogy amit kérdez, arra a leendő válasz kamu lesz-e, stb.)
Ezért, ha tényleg érdekel a forrás (bibliai szövegek mibenléte, értelmezése, stb.), akkor rá kell menni a nehezebb útra: 1. nyelv, 2. olyan szakirodalom, ami kevésbé olvasmányos, inkább alapos (ha ez így érthető). -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"2. Nincsen objektív valóság, tehát tények sem, ezért egyik elképzelés sem igazabb a másiknál. Az igaz hit csak egyeseknek igaz, másoknak nem."
Én azt fogadom el igazságnak,amit a biblia ír. Ez a kiindulópontom,mert Isten ezt elmondta nekem.A tények az életben történt dolgok,de nem feltétlen igaz.
Vegyél elő egy mostani fényképet magadról.
Egy friss fényképen tény,hogy úgy nézel ki,ahogy az életben kinézel.
Ha előveszel egy rólad 10 évvel ezelőtti fényképet,akkor látod,hogy hogyan néztél ki 10 éve,ezek tények. Tény,hogy öregszik a test. Tény,hogy azt mondta az orvos,hogy náthás vagy pl.
De az igazság ezzel szemben az,hogy ha megtértél,Isten gyermeke vagy,áldott,egészséges,fájdalom nélküli.
Curry Blake nagyon jól elmagyarázza.
Ha a bibliából indulunk ki,mint igazság,akkor megváltozik az életünk.
Meggyógyulunk,gyógyíthatunk,Isten használni fog bennünket,mert meg van írva. És ez a lényeg! Meg van írva.
Ha nem hisszük,nem lesz úgy. Másképpen lesz.Ahogy hisszük,úgy lesz. Szívből szól a száj és minden élet a szívből ered.
Fontos,mivel töltjük meg.
"Az igaz hit csak egyeseknek igaz, másoknak nem."Mindenkinek lehet igaz,aki megtér. Aki vágyik Istenre és az igazságra,az előbb utóbb rá is talál.
Az igazság megszabadít."Gondolom a szellemi nálad a spirituális szinten gondolkodást jelent."
Nem tudom pontosan leírni,szerintem szellembeni gondolkodás nincsen.
Ezt az elme nem tudja.
Vagy csinálja az ember,amit Istentől szellemben kap,vagy nem.
Szellemben járás van,de gondolkodás nincs,szerény véleményem szerint.
Ha csinálja,akkor meg is történik a csoda,amit Isten tesz rajtunk keresztül. -
MageRG
addikt
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Még szellemi szinten nem tudsz gondolkodni,és most ezt nem sértésből írom."
Én meg nem sértésből írom, de miután beláttad, hogy a hited a logikával és észszerűséggel nem fenntartható, ezért átváltottál a logika és a valóság tagadására.
Ha átváltasz az idealista érvelésbe, van néhány rossz hírem:
1. Ha valóság mindig relatív akkor a csodákban semmi különleges nincs, csak a szemlélő érzékeli annak. Bűvésztrükk és csodatétel között csak annyi a különbség, hogy minek tartod.
2. Nincsen objektív valóság, tehát tények sem, ezért egyik elképzelés sem igazabb a másiknál. Az igaz hit csak egyeseknek igaz, másoknak nem.Ha mást értettél alatta, akkor kérlek fejtsd ki! Gondolom a szellemi nálad a spirituális szinten gondolkodást jelent.
-
Anfänger
őstag
válasz
Füleske
üzenetére
Öhhh,nem a munkatársam gyógyult meg,hanem ő is látta a csodát,amikor szóltam neki,hogy nézzen oda és nézze meg azt a nőt,aki ott sétál sántítva,mint akinek be van gipszelve a bal térdem.
Kimondtam azt a 3 szót,amit Isten a szívembe helyezett,ami csak ennyi volt:
"Légy újra egészséges". ( Ekkor még én sem hittem,hogy még fog- e történni. Ez megtérésem után pár nappal történt.)Úgy mondtam ezt egy 30 méterre lévő sántító asszony felé,aki egyáltalán nem is hallotta,de abban a pillanatban megállt,mint egy robot,felemelte a lábát a levegőbe,behajlította 3x a térdét,amit addig nem tudott behajlítani,aztán letette a földre és mindenféle bicegés nélkül elsétált.
A munkatársam szemei könnybe lábadtak és szó szerint megijedt és hebegve kérdezte,hogy ez meg mi volt?
Mondtam neki,hogy Isten meggyógyította. Tutira tudom,mert az a 3 szó amikor rajtam keresztül a szívemből kijött,éreztem,hogy Istentől jön,hatalommal és erővel,és nem tér vissza Istenhez dolgavégezetlenül. Ezt nem lehet elmagyarázni. Nem lehet reprodukálni,bizonygatni.... Vagy elhiszi aki elhiszi,vagy nem.
Az én hitemen nem változtat senki degradáló véleménye,mert én már tudom,hogy van Isten,mert (bebizonyította) szeret és bárkit szívesen használ,aki mindenért Őt dicsőíti és szereti Őt.
Folytatom.
Előtte való éjjel azt álmodtam,hogy ugyanezt a szót mondtam ki egy beteg asszonyra aki ugyancsak meggyógyult derékfájásból,az álmomban pont azzal a munkatársammal dolgoztam akivel másnap együtt láttuk ezt.És előtte való este pont azért imádkoztam,hogy mutasson valami csodát annak a munkatársamnak,hátha megjön a hite,mert szájjal kimondja ugyan,hogy hisz Istenben,de neki azzal ki is merült a hit fogalma.
Érdekes,ennek láttán sem tért meg az Úrhoz. Aki nem akarja feladni az Ő büszkeségét,egóját,és nem ismeri el,hogy Isten az Isten,az hiába lát csodát saját szemével,nem biztos,hogy az miatt megjön a hite. -
Füleske
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
A saját szemével még senki sem látott csodát. Az hogy valaki meggyógyul valamiből az önmagában nem csoda. Ahogy az sem Isten elhívása ha meghal. Valaki meggyógyul és valaki meghal. Ilyen egyszerű, ezek mögé látni természetfeletti dolgokat bizonyíték nélkül semmi értelme. Én is mondhatom hogy szerintem a munkatársad a spagettiszörny gyógyította meg.
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Köszönöm a kielégítő választ,logikusan gondolkodva igazad is van."
Én is köszönöm. Akkor már érted mi bajom van azzal, ha valaki kijelenti, hogy semmi nem változtat az álláspontján?"Igen ,értem,te a logika szerint gondolkozol.Mert még az uralkodik rajtad,amiben élsz. A tudat,a tanulás általi identitás....
Még szellemi szinten nem tudsz gondolkodni,és most ezt nem sértésből írom.
Újjászületésig tart ez,azután már egyre inkább megpróbálsz nem logikusan gondolkodni,hanem azt szeretnéd,hogy Isten gondolatai legyenek az elmédben éppúgy,mint a szívedben.
Ugye,amit a biblia ír:
Galázia levél 2:
"19 Maga a Törvény vetett véget annak az életnek, amelyet a Törvény uralma alatt éltem. Meghaltam a Törvény számára, hogy attól kezdve Istennek éljek. 20 Krisztussal együtt engem is keresztre feszítettek, és meghaltam, s így ettől kezdve már nem a saját régi életemet élem, hanem Krisztus él bennem! Ezt az életet, amelyet most testben élek, az Isten Fiába vetett hit által élem, aki annyira szeretett engem, hogy önmagát áldozatul adta értem."Legyen elég annyi, hogy más értelmezők nem erre a következtetésre jutnak."
Miért más értelmezők után mész? Miért nem te magad olvasod és értelmezed a bibliát?
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Köszönöm a kielégítő választ,logikusan gondolkodva igazad is van."
Én is köszönöm. Akkor már érted mi bajom van azzal, ha valaki kijelenti, hogy semmi nem változtat az álláspontján?
"Olvasd át újra,mert nem erről van szó benne."
Akkor ezt nem firtatom. Ez a te értelmezésed, és csak félrevinné a diskurzust ha vitatnám.
Legyen elég annyi, hogy más értelmezők nem erre a következtetésre jutnak. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Istennek van igaza,én pedig egy ember vagyok,aki tévedhet,kivéve akkor,amikor Isten adja a szívembe az Ő akaratának megfelelő dolgot."
Ezzel egyrészt elhárítod megint a felelősséget, másrészt a kivételezés hibájába esel.
Ha emberként tévedhetsz, úgy akkor is tévedhetsz, amikor azt hiszed "Isten adja a szívedbe" az igazságot."Köszönöm a kielégítő választ,logikusan gondolkodva igazad is van.
"Ott a Sátán Isten akaratának végrehajtója."
Olvasd át újra,mert nem erről van szó benne."De felhozhattam volna az özönvizet is, vagy más történetet. Az Ószövetségben sok helyen van szó Isten haragjáról"
Igen,volt büntetés,és Isten megmutatta a haragját több ízben,azoknak,akiket figyelmeztetett embereken keresztül,mégsem hittek neki,mert azt gondolták bolond,vagy téved,mert tévedhet. Pont ugyanúgy,mint napjainkban,nem hisz az ember az embernek,mert azt gondolja: " Miért pont neki mondaná bármit is az Isten,ki ő,mit képzel magáról?
Közben csak annyi történik,hogy ő hisz.
Ez volt az ószövetség. Azóta Jézus megbékéltette az Istent az emberekkel.Új szövetséget kötött Isten és az ember között.
Ezért halt meg.Most lehet közvetlen kapcsolatunk az Istennel. Mégsem hiszünk,mégis elfordulunk Istentől.
Lesz még ítélet,lesz még fogcsikorgatás,amikor Jézus újra eljön. Isten tudja,mikor. De ugyanúgy a Sátán fogja megbüntetni a búnös embereket és Isten engedni fogja,mert Ő igazságos.
Márk 16:16
"Aki hisz és bemerítkezik, az üdvözülni fog. De aki nem hisz, az kárhoztató ítélet alá kerül.
János 3:18
"18 Aki hisz a Fiúban, azt nem fogják elítélni. De aki nem hisz benne, az máris elmarasztaló ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában." -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Istennek van igaza,én pedig egy ember vagyok,aki tévedhet,kivéve akkor,amikor Isten adja a szívembe az Ő akaratának megfelelő dolgot."
Ezzel egyrészt elhárítod megint a felelősséget, másrészt a kivételezés hibájába esel.
Ha emberként tévedhetsz, úgy akkor is tévedhetsz, amikor azt hiszed "Isten adja a szívedbe" az igazságot.
"Köszi,hogy felhoztad Jób esetét."
Ott a Sátán Isten akaratának végrehajtója. Jób végig Istenhez fohászkodik, és tőle vár választ, mivel érdemelte ki a büntetést. Nem azért fohászkodik, hogy Isten, állítsd meg a Sátánt.
De felhozhattam volna az özönvizet is, vagy más történetet. Az Ószövetségben sok helyen van szó Isten haragjáról. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Mondd meg nekem, nem a legnyagyobb önzőség ragaszkodni ahhoz, hogy csakis nekem lehet igazam?"
Istennek van igaza,én pedig egy ember vagyok,aki tévedhet,kivéve akkor,amikor Isten adja a szívembe az Ő akaratának megfelelő dolgot.
"Ismered Jób történetét?"
Igen ismerem. Ott mutatkozik meg igazán,hogy a Sátán büntet és nem Isten és csak addig mehet el ameddig Isten engedi neki. Isten nagyon jól tudta,hogy Jób ki fog tartani mellette!
Maga a büntetés nem Istentől jön,ez is bizonyítja.
Köszi,hogy felhoztad Jób esetét.Napjainkban is annyi hatalma van a Sátánnak felettünk,amennyit Isten enged neki,VAGY.-
Mostmár mi is ellene tudunk állni a Sátánnak,mert azóta már a Szentszellemet Jézus elküldte nekünk. Jób esetében még nem volt jelen a Szentszellem,mert Jézus még akkor nem dicsőült meg.
De most meg van írva:
Jakab 4:7
"
7 Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. 8 Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. " -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Istennek angyala volt,aki elfordult Istentől,mert nagyobb hatalmat akart attól ami Istennek van."
Ezt gondolom ugyanúgy mondták neked... Szerintem ez sokkal jobb eredettörténet."Azt sugallja,hogy "ÉN" vagyok a fontos..."
Vagyis az önzés. Mondd meg nekem, nem a legnyagyobb önzőség ragaszkodni ahhoz, hogy csakis nekem lehet igazam? Nem sokkal mértékletesebb és szerényebb dolog fenntartani a lehetőséget, hogy tévedek?"A Sátán elhiteti velünk,hogy ha baj van,az Istentől egy büntetés nekünk."
Ismered Jób történetét? -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Az Istentől való távoltartás és az Istenben való kétkedés a Sátán műve.
"Jól van, ki ez a Sátán, hogy monopóliuma van rá?"
Istennek angyala volt,aki elfordult Istentől,mert nagyobb hatalmat akart attól ami Istennek van.
Van is hatalma a földön,de már Jézus legyőzte,aki hisz az is hatalmat kap,hogy taposson rajta Jézus nevét használva.
A Sátán az,aki elhiteti,hogy mi magunk fontosabbak vagyunk mindentől és mindenkitől. Azt sugallja,hogy "ÉN" vagyok a fontos az egyén maga. Hogy a pénz fontos,a földi javak,az egónk,a büszkeségünk,az " én" az " én" és az "én".
Ez a Sátán,aki ezt teszi az emberrel,Isten gyermekeivel,akiknek csupán rá kellene ébredni,hogy Isten az apánk. És ,hogy hatalmunk van a Sátán felett! De ameddig ezt nem tudjuk,addig semmi nem fog változni bennünk és saját magunk sem.A Sátán elhiteti velünk,hogy ha baj van,az Istentől egy büntetés nekünk. Mekkora badarság! Isten szeret bennünket és azt szeretné,ha ezt mindannyian tudnánk.
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Még mindig ott tartunk, hogy van egy jelenség, amire van számos magyarázat.
Te ragaszkodsz hozzá, hogy csak egyetlen magyarázat létezik rá, annak ellenére, hogy elismered, más eseteknek más magyarázata is lehet.
Sőt, nem azt kérdezed, "miért gondolom, hogy csak ez a magyarázat igaz (és jó okom van-e rá)", hanem feltételezésekbe bocsátkozol másik motivációit illetően, ahelyett hogy kérdeznél."...a kétkedés a Sátán műve..."
Jól van, ki ez a Sátán, hogy monopóliuma van rá? Ha kétségbe vonod a szavaim igazságát, nem magad is kétkedsz? Amikor Isten nem hitt Káinnak, Isten a Sátánt követte?
Az igazság kétkedés és vizsgálat alatt is igazság marad."...Bonke csak Jézust dicsőíti,magát soha nem."
Akkor javaslom tanulmányozd kicsit a logikailag helyes szillogizmusokat, mert ebből egyáltalán nem következik hogy Bonke igazat mond, vagy hogy nem csal. Se az ellenkezője. Ha akarod, segítek. -
Anfänger
őstag
válasz
Füleske
üzenetére
Aki nem akar hinni,az akkor sem fog,amikor saját szemével csodát lát. Mint 2 éve a munkatársam. Ő is megmagyarázta,hogy épp akkor épp ott,spontán gyógyulás történt.
Ezért nem bizonyítgatott Jézus sem.
Ha valaki saját szemével akar megbizonyosodni,hogy ő magán keresztül is megtörténhetnek csodás gyógyulások,mert az Isten őt is használni szeretné,akkor megtért,bemetítkezik és megtanul tanítvánnyá lenni.
Akkor majd nem keresgettek bizonyítékot,mert Isten rajtatok keresztül megmutatja magát. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Azt kellene elfogadd, hogy a kétkedést nem a Sátán és az irigyek szítják,"
Dehogynem,a kétkedés a Sátán műve,és minden más is,ami azt próbálja velünk elhitetni,hogy nincs Isten,és hogy nem tesz napjainkban csodákat.
Mert nem az ember teszi,amik történnek,Bonke csak Jézust dicsőíti,magát soha nem. -
Füleske
addikt
-
Füleske
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Csalók mindig lesznek!"
Azt kellene akár egy esetben is bizonyítani bárkinek hogy nincs semmi csalás, hanem valóban csoda, természetfeletti jelenség történt. James Randi anno 1 millió dollárt ajánlott fel annak aki bizonyít bármi ilyet. A több mint száz jelentkező mindegyike megbukott. Ahogy azóta sem sikerült senkinek semmilyen természetfelettit bizonyítani. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Érdekes látni,mennyire azt keresed,hogyan találhatnál okot arra,hogy ne kelljen hinni."
Te miért nem akarsz hinni a mikulásban, a húsvéti nyúlban, manókban, tündérekben? Miért keresel kifogásokat, hogy higgy Zeuszban, Odinban, Visnuban?
Ha nem találod reggel a fél pár zoknid, miért nem az az első gondolatod, hogy Isten tüntette el, vagy elvitték a házimanók? Gondolkodj el ezen."Mintha félnél valamitől?"
Most megfogtál. Félek, ha elkezdek hinni, éjszaka kijön a mumus az ágy alól és megesz.
Egyébként James Randi bűvész volt, és erről lett híres, hogy sorra leplezte le a médiumokat, parafenoménokat, csodatévőket.
A mi értelme lett volna, pedig egyértelmű: Isten embere nem titokban csinálja, hanem színpadon. A showműsor a publicitást szolgálja, reklám. Ezen kívül megmutatja, ő mennyivel különb más prédikátoroknál, hiszen ő varázsol.
Egy a cél: minél több hívet szerezni. Hogy ő mit gondol, nem tudom. Lehet hogy szerinte ez kegyes csalás, és segít több lelket megmenteni vele. Lehet hogy maga is elhiszi, hogy csodát tesz.
Azt kellene elfogadd, hogy a kétkedést nem a Sátán és az irigyek szítják, hanem egy fontos eszköz, hogy leleplezzük a csalókat. Főleg ha szerinted is vannak, akik félre akarnak vezetni. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Te ilyeneket nézel azért,hogy ne higgyél?
Normális dolog annak,aki még test szerint gondolkozik.
Én próbálkozok minél ritkábban,sajnos nem sikerül mindig.
Érdekes látni,mennyire azt keresed,hogyan találhatnál okot arra,hogy ne kelljen hinni.
Mintha félnél valamitől?!
Engem az ilyen videóktól Isten távoltart.
Ez a videó amit linkeltél,úgy saccolom,a 70- és évekből való lehet,igaz ez senkit nem jelent.
Reinhard Bonke 60 éven keresztül hirdette Isten Igéjét. Vajon azért tette,hogy milliárdokat megvezessen?
Mi értelme lett volna neki?
Te azt gondolod,hogy mondjuk a pénz miatt tesznek ilyet a hívők?
Meglehet,hogy sok csaló azért teszi.
Aki viszont megtért,annak megváltozik a gondolkodása és az értékrendje,és többé nem a pénz lesz neki a legfontosabb.Egyébként nem láttam még ezt a videót,most megnéztem mert linkelted. Csalók mindig lesznek!
Irigyek is,akik azért csalnak,hogy a hívőket elbizonytalanítsák pl.Azt gondolom,sokak esetében sikerül is a csalóknak megvezetni sok embert.
Én inkább hiszek Istennek és a bibliában leírtaknak.
Hazugok mindig is lesznek. A Sátán a hazugság atyja,ameddig ő itt jelen van a földön,addig hazugok is lesznek. -
Miklós315
senior tag
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
1. Ki ez a fazon?
2. Miért csak harmadik világbeli embereket gyógyít?
3. Miért csinál ekkora showműsort belőle?
4. Miért csak látszólag egészséges embereket látunk, nem látjuk, ahogy kigyógyulnak? Se előtte, se utána nem vizsgálják meg őket orvosok.
5. Ezt láttad-e már? -
Anfänger
őstag
[12 csodálatos bizonyságtétel]
Dicsőség Istennek! -
Füleske
addikt
Jézus nevében :
[link]
Ha ez nem segít akkor semmi. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"És a legtöbb ember most sem hisz neki!"
A legtöbb ember nem találkozott Jézussal, nem hogy látták volna feltámadni.
Aki ma "tanúskodik" róla, ugyanúgy nem találkozott vele sose, legfeljebb a saját fejében.
Sajnos ez elég gyatra módja a meggyőzésnek, ugyanis másféle sültbolondok is szoktak találkozni kitalált vagy elhunyt személyekkel a saját fejükben.
Mi lenne ma meggyőző? Ha pl. megnyerte volna ezt a díjat... -
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
(Ez) a fórum a lehető legrosszabb "hely" rávezetni bárkit a hitre. (Most a nagyon elveszett, kétségbeesett eseteket hagyjuk - bűnügyi statisztikák sokasága igazolja, hogy szekták, meg más rossz célú/szándékú emberek/csoportok eredményesek tudnak lenni. De most nem erről van szó.) A legjobb lehetőség az "utca". A személyes közvetlen kapcsolat, ahol megbizonyosodhatnak a hited hiteles megéléséről, miközben időt töltötök együtt.
Itt csak annyit lehet csinálni, hogy
- állítasz valamit
- kérdezel valamit.Ebből kell gazdálkodni...
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Oké.
Miért érne ez a leírás többet, mint bármilyen másik fikciós írás?
Harry Potterről pedig megjövendölték, hogy legyőzi Voldemortot.
Egyébként pont ennek az idézetnek van egy pikáns története (amiben egyetértenek a Bibliakutatók). Fogadok nem ismered, pedig csak utána kellene nézni...Az meg nem lett "kifigurázva" amit érzel (legalábbis nem ez volt a szándékom).
Mindössze rámutattam, hogy ez nagyon nem bizonyíték semmire, csak arra hogy érzel valamit, ami szerinted Isten. Másoknak meg még annyit se számít.Ha Józsi bá úgy érzi, hogy belé költözött Napóleon szelleme, az önmagában miért győzne meg bárkit is arról, hogy tényleg így van?
Ha Jézus simán csak arról hablatyolt volna, hogy ő Isten fia, a kutya nem hitt volna neki. Még ő is bizonyítani kényszerült (bár az evangélium nem így adják el), azzal, hogy demonstrálta a hatalmát. -
Anfänger
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
Én nem térítek,ha valakit ezen keresztül az Isten meg akart érinteni,azt már megérintette. Ha valaki saját maga vágyik az Úrra és saját szemével akar látni csodákat és csodás gyógyulásokat,akkor az Istenhez kell fordulnia. Én kevés vagyok ehhez,most mondtad,akkor miért tőlem vár itt bárki is bizonyítékot? Ha meg mondok bizonyságot,azt megmagyarázzák valami mással.
Ha valaki hinni akar,letérdel és bocsánatot kér az Istentől,és kéri azt,hogy vezesse őt az Úr.
Ennél jobbat nem tudok mondani. -
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
De ezt Te vagy megéled vagy nem, viszont egy internetes fórumon nem tudod átadni, hogy mit élsz meg Te. Annyit tudsz, hogy beírod: hiszek.
Ennyi, itt ér véget a történet, mert mindenre ugyanazt a mondatot reagálod:
"Én hiszek, mert Isten szelleme bennem él, és de jó lenne, ha bennetek is élne, de nem fogok bizonygatni, mert ez Isten dolga. de higgyetek ti is."
Ez itt egy pont. Ilyen, nézd: --> . <-- Odarajzoltam Neked. Látod? Mert mi mind látjuk, hogy itt ér véget e történet, mert nem érvelsz, pedig térítenél, így meg nem tart sehova az ügy.
-
Miklós315
senior tag
válasz
Füleske
üzenetére
A forrás számomra egy giccses szerelmi történet, akkor már a Mother!
De a Pi-t azért ajánlottam a kollégának, mert az írásaiból az a 'makacs, racionális kereső' jött le, aki a főszereplő (
), miközben a környezetben megjelenik egy sor másféle 'kereső' is. "változatok egy témára" - avagy a világunk
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"Isten szelleme és munkája tudja alátámasztani..."
Ami mi is lenne? A saját hiteddel akarod alátámasztani a saját hited?"Nem! Nem a saját hitem.
Isten szelleme,aki a tanítvány munkáit jelekkel bizonyítja.
Márk 16:17
17 Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják követni: a nevemben gonosz szellemeket űznek ki; új nyelveken szólnak;evangéliuma | 16. fejezet
18 kígyókat fognak meg, vagy halálos mérget isznak, de az sem nem árt nekik; ráteszik a kezüket a betegekre, azok pedig meggyógyulnak." És ezen felül,amit már említettem párszor,de ki lett " figurázva",amikor Isten kijelenti a szívedben/ vagy szellemedben, hogy veled van. -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"A tudomány nem tudja alátámasztani a hitemet."
Lefordítom: a mindket körülvevő világ megfigyelésével nem tudunk ésszerűen következtetni arra, amiben hiszel.
"Isten szelleme és munkája tudja alátámasztani..."
Ami mi is lenne? A saját hiteddel akarod alátámasztani a saját hited?
Végül is, Münchausen báró is kihúzta saját magát a mocsárból... -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Istenben való hitről beszélek.
És Jézusnak való hitről,amit próbálok elmondani.Az identitásunkról.
Hogy Jézus él,bennünk van és mi Őbenne,és ha hiszünk,és imádkozunk hittel,az Atyához Jézus nevében,akkor az Atya megadja azt.
"A hívő ember tudja hogy a tudomány is kell az embernek,de az Isten fontosabb."
Na ne. Legalább akkor ismerd be, hogy nincs szükséged a tudományra, csak akkor ha alátámasztja a hitedet."A tudomány nem tudja alátámasztani a hitemet. Isten szelleme és munkája tudja alátámasztani azt. Most én lépek, az Isten áldjon benneteket!
Remélem a békesség embere is olvasta amiket beszéltünk és hitre jutott. Azért dicsőség Istennek!
Sziasztok! -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
"Ahogy mondod,a kételkedőnek nincs bizodalma és hite."
Hogy ne lenne. Pl. te is biztos elhiszed, hogy én létezem, pedig sose láttál. Én is elhiszem, hogy te létezel, és amit magam körül tapasztalok, az a valóság. Mert nincs más választásom.
Amiben viszont van értelme kételkedni, abban miért nem szabad? Különösen ha komoly a tétje...
A rossz beidegződés pont a kétkedés hiánya: egy kisgyereknek életfontosságú, hogy elfogadja a szülői intelmeket, mert még túl keveset tud, hogy kísérletezzen, és túl könnyen meghalhat. Egy felnőtt számára a szkeptikus gondolkodás fontos, különben lépten nyomon megvezetik.
"A hívő ember tudja hogy a tudomány is kell az embernek,de az Isten fontosabb."
Na ne. Legalább akkor ismerd be, hogy nincs szükséged a tudományra, csak akkor ha alátámasztja a hitedet. -
Anfänger
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
"Te nem győzöl meg senkit
- mi meg cáfoljuk a járulékos tévedéseidet (Luther kivégzése,"
Ezért a tévedésemért bocsánatot is kértem,de attól függetlenül,még mindig köveket dobálsz rám érte. Átsiklottál azon a bocsánatkérésen,mint minden lényeges dolgon,amit írtam. De oké,elfogadom. Nem bizonyítgatok,hogyan bizonyíthatnám, azokat,amik általam történtek?
Megmagyarázták itt azokat spontán gyógyulással és az én képzelgésemmel.Vagy el akarjuk hinni,és közvetlenül Istenhez fordulunk,vagy zsigerből elutasítjuk és hazugságnak vagy akármi másnak gondoljuk. Erről csak ennyit tudok mondani.
Olvassuk a bibliát,hátha Isten szól hozzánk a biblián keresztül.
Úgy emlékszem,leírtam pár dolgot amit Jézus tett rajtam keresztül,az Isten dicsőségére.MageRG!
"Jajj, túl szkeptikus mindenki, ezért nem történnek csodák.
Ahogy mondod,a kételkedőnek nincs bizodalma és hite. Hit nélkül pedig nem teszi meg az Isten amit kérünk.
Ezt is írja a biblia.
Márk 11:24
"Legyen bennetek Isten hite! 23 Igazán mondom nektek: Ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Menj, és zuhanj a tengerbe! és nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik akkor úgy is lesz. 24 Ezért mondom nektek: amikor imádságban kértek valamit, higgyétek, hogy az már a tiétek, és akkor valóban meg is fogjátok kapni!
"Úgy látom valami alapvető zavar van itt."
Nem ez nem zavar,ez hit.
A zavar Isten számára a hitetlenség,és a rossz beidegződés,amit megtanul az ember az életben,a hagyományok,stb...
Amik eltántorítják és eltávolítják az Istentől és az Istenben való hitről.
Tudom,hogy nem könnyű hinni és könnyebb a láthatóban bízni,főleg abban,amit tudománnyal bizonyítani tudunk,tudnak az emberek. De ez ellene van a hitnek.
A hívő ember tudja hogy a tudomány is kell az embernek,de az Isten fontosabb ( mindentől) és feljebbvaló attól.(mindentől) -
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Jajj, túl szkeptikus mindenki, ezért nem történnek csodák.
Úgy látom valami alapvető zavar van itt.
Ha a bűvész előhúzza a nyulat a kalapból többféle magyarázat is elképzelhető:
1. Tényleg varázsol, vagyis a természet törvényei az akaratára megváltoznak
2. Valamilyen szuperfejlett civilizáció egy mini féregjáratot nyit, és azon keresztül egy nyulat tesz a kalapba
3. A bűvész valahogy megtévesztett minketA legtöbb ember a harmadik magyarázatot fogadja el, de miért?
Azért, mert a 3. sokkal kevesebb dolgot tételez fel, és már ismert világunkat használja magyarázatra.
A másik kettő az ismeretlennel magyaráz ismeretlent. Ráadásul azt sem tudjuk, ezeknek az ismeretlen jelenségeknek mi a valószínűsége. Mivel eddig senki sem látott valódi varázslót/féreglyukat gyártó civilizációt, ezért feltételezzük, hogy nagyon kicsit az esélye, hogy előfordulnak.
Ettől még nem zárhatóak ki, de amíg nincs erősebb bizonyíték, addig jó okkal feltételezzük, hogy nem igaz.Nem Istent tartjuk hazugnak, mert ő nem mondott semmit. Egy könyv van, amiben leírták, állítólag mit mondott Isten. Ilyennel tele van a padlás.
Tudománnyal meg azért magyarázunk, mert működik. Leírom még egyszer, csak neked:
Rengeteg eddigi ismeretlen dologról kiderült, hogy tudományosan megmagyarázható, és eddig egyetlen egy ismeretlen jelenségről se derült ki, hogy kizárólagos természetfeletti oka van.
A hit a természetfelettiben nem képes pontos predikcióra, a tudomány igen. -
Miklós315
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Majdnem elfelejtettem, de ajánlom megtekintésre Darren Aronofsky - Pi c. filmjét.
Mindenkiben ott lapul a kérdés, de nem feltétlenül tudja, mire is vonatkozik. Mégis hajtja, mert legbelül meg van róla győződve, hogy van rá válasz. Hogy ez matematikai, vallási, gazdasági, politikai, más megközelítésű-e, az már egyéni szimpátia/véletlen kérdése.
Ez a korai alkotása még nyersen művészi (befogadható), és legfőképp a fentire, így végső soron a Te kérdéseidre (is; részben) kíván valamely választ kínálni.
-
Miklós315
senior tag
Haladóknak pedig még egy filmcsemege vonatkozó témában:
Talányos, misztikus, és erőteljes morálfilozófiai kérdéseket boncolgat a transzcendencia árnyékában (vagy fényében?)
-
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Hagyjuk ezt, úgysem hinnéd el. Eleve elzárkózott itt mindenki attól, hogy napjainkban csodák történhetnek. Mindent tudománnyal próbálunk megmagyarázni, és észérvekkel bizonyítékokat keresgetünk."
De ez itt egy írásos fórum. Attól, hogy beírod, hogy "higgy", még nem fogsz semmit elérni. Ezért futjuk a meddő köröket:
- Te nem győzöl meg senkit
- mi meg cáfoljuk a járulékos tévedéseidet (Luther kivégzése, az egyház bírálatai, stb., amik nem stimmelnek, alaptalanok).Vagy tegyél csodát (el nem tudom képzelni, itt a topikban hogyan lehet, de biztos lehet), vagy érvelj. Sajnos e felületen e kettő a járható út, mert ezeket engedi a felület természete (korlátai).
-
Miklós315
senior tag
Hívőknek és hitetleneknek egyaránt érdekes lehet (a fenti diskurzust is látva) a következő minimál sci-fi, ami érinti a transzcendenst is, de ami fontosabb: az egész a hit, az ész, az elfogadás/elfogadhatóság mentén építkezik.
The Man from Earth - Az őslakó
Jó szórakozást
-
Anfänger
őstag
válasz
Füleske
üzenetére
Hagyjuk ezt,úgysem hinnéd el. Eleve elzárkózott itt mindenki attól,hogy napjainkban csodák történhetnek.Mindent tudománnyal próbálunk megmagyarázni,és észérvekkel bizonyítékokat keresgetünk.
Így nem fognak csodák történni. Akkor fognak megtörténni,ha elhisszük,és rájövünk,hogy mi az identitásunk.
Ha eleve elzárjózunk ettől és úgy kezeljük,mint hazugság,akkor Istent tartjuk hazugnak,mert Ő bizony megígérte. Lásd biblia. -
Anfänger
őstag
válasz
Füleske
üzenetére
Nem győződsz meg,hanem elhiszed. Aztán megtörténik. Amikor Jézus a vaknak azt mondta,menj el,a hited meggyógyított. Csak utána kis idővel nyíltak meg a szemei. Eltelt pár másodperc,úgy képzelem. Érdekes,Jézus mégis múlt időt használt: "A hited meggyógyított.
Azt honnan tudta Jézus? Elhitte. Ha el tudjuk hinni amit Isten ígért,akkor a miénk az amit ígért,máskülönben arra fogunk várni életünk végéig,mégsem történik majd semmi különös,semmi csoda... -
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Erre a világ tanít, senki más. Ez okozza az identitás zavart. Ami azt sulykolja belénk, hogy ha elértél valamit, akkor vagy valaki. Ha nagy házad van, új autód, a legjobb okostelefon... stb., akkor vagyunk emberek. De ez hazugság! Félalvó módban vagyunk. Az egyház segít ebből kilépni?"
1. Valóban létezik ez a fogyasztói - agymosásra építő - "kultúra", jelenség. Ez a szekularizált, for profit, kapitalista berendezkedés.
2. Az egyház - több pápai megnyilatkozással egyetemben - is azt tanítja, hogy nem a vagyon, hírnév, pozíció, és a földi javak kergetése, hajszolása számít vagy visz előbbre. És azért tanítja ezt, mert ezt mondta Krisztus is, és ezt a tanítását adja tovább az egyház is.
3. Az, hogy segít-e ebből kilépni: az egyén (Te, én, ő) saját akaratlagos döntése, hogy mit kezd (az egyén). Elfogadja, betartja a tanítások bölcsességét, vagy figyelmen kívül hagyja azt... Hogy elfogadja-e Krisztust vagy hátat fordít neki. Szabad akarat... -
Anfänger
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
Én nem szándékoztam vádaskodni,ne haragudjtok,ha félre érhető voltam.
Nem állt szándékomban.
Senkinek nem fordítók hátat,te mondtad,hogy elengedsz,mert tévedtem és butaságot mondtam Luther Mártonról.
Szóval én nem vádaskodásból mondom,amit mondok,csupán segíteni akarok. Sajnálom,ha nem tudom olyan tökéletes szavakkal kifejezni magam,ahogyan kellene,hogy senkit ne sértésnek meg a mondanivalóim. -
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
"De legrosszabb: azt akarja, hogy ne gondolkodj."
Erre a világ tanít,senki más. Ez okozza az identitás zavart. Ami azt sulykojja belénk,hogy ha elérték valamit,akkor vagy valaki. Ha nagy házad van,új autód,a legjobb okostelefon...stb,akkor vagyunk emberek. De ez hazugság! Félalvó módban vagyunk. Az egyház segít ebből kilépni? Ha majd meghalunk,az egyház miatt és a saját cselekedeteink miatt mehetünk a mennybe,mert kiérdemeljük, vagy Jézus áldozata miatt,amit ha elhiszünk,felismerjük,hogy Istennek a gyermekei vagyunk? És amit a laikus csodának gondol,az a normális a megtérés után,mert Isten megígérte. Ebben hinnünk kell,és megvallanunk az üdvösséghez,és tenni amit Jézus parancsolt.
Máté 28
"19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében,
20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."Torben ezt teszi és aki szereti Jézust és a Szentszellem benne jelen van,azok is erre vannak elhívva. Nem kell ezt kiforgatni azért mert mi még nem tartunk ott,majd fogunk valamikor.
-
MageRG
addikt
válasz
Anfänger
üzenetére
Torbennel a szélhámosok és szektavezérek tankönyvi példáját demonstrálod.
Bonyolult problémákra kínál pofonegyszerű megoldást, azt állítja kizárólagos igazság birtokosa.
De legrosszabb: azt akarja, hogy ne gondolkodj. Nem mondták még neked, hogy aki azt akarja, hogy ne gondolkodj, sohasem a barátod?
Bónusz, hogy beveti a szokásos összeesküvéses toposzt is: természetesen csak azért nem válthatja meg a világot, mert a gonosz gyógyszeripari/illuminátus/gyíkember lobbi nem engedi.Tudod mi a szkepticizmus? Többek közt az is, amit az előbb javasoltak: több forrásból nézz utána a dolgoknak.
Ez nem felesleges akadékoskodás. -
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"Én nem dobálózok ellentétek sem, sem az egyház ellen, csak szemét felnyitni akartam."
Alaptudás, gondolkodás, érvek nélkül dobálsz egymás után szavakat (a nyelvtani szabályok figyelemebevétele nélkül), ráadásul ezt is dogmatikusan merev leckefelmondásként (Torben, Wommack, stb. alapján).Amit csinálsz tehát: nem tudod, mit, nem tudod, jogosan-e, de vádaskodsz, majd ezt is letagadod, és Isten mögé bújsz "érvelés" címén (de inkább helyett).
Most példaként leírom, hogyan nézne ez ki Tőlem Rólad:
"Te napi három gyereket eszel meg, ami nem szép dolog, inkább imádkozni kéne, ezért hátat fordítok Neked, és az teszem, amit Jézus mond, majd Isten bebizonyítja azoknak, akik nem hiszik, hogy ez az igaz út."
Ezzel meg mégis ki, mire megy? Minek ez?"...mert most is veletek írok ahelyett,hogy hozzá imádkoznék,vagy az Ő megváltó cselekedetét hirdessem"
Éld meg a hitedet, menj és gyógyítsd a tömegeket, egy csomó időt elpocsékolsz itt logikátlan, hamis állítások írogatásával, ezalatt emberek halnak meg segítség híján. -
Anfänger
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
"Pénzt a tanítód is szépen összegyűjtöget, érdekes, hogy ez sem merül fel benned."
Jézus? Mikor kér pénzt? Ő inkább ad,de nem kér! Nincs több kérdésem.
"
Érdekes, hogy Torben még nem oldotta meg a Közel-Kelet válságát, az afrikai éhínséget, a csernobili-fukushimai sugárbetegek gondjait, stb., stb. Az nem baj? Az nem aggaszt? Az nem hiányzik?
Nem fáj a hülyeség?"Jézus meg tudta oldani,amikor a földön járt,hogy mindenki higgyen?
Nincs több kérdésem.""Erről beszélt Jézus!"
Halvány lila gőzöd nincs arról, miről beszélt Jézus,Értem! Köszönöm,hogy felnyitották a szememet,biztos változtatni kellene!
Dicsőség Istennek!"ahogy Torbentől sem fogod megtudni, mert kukázta az evangéliumokat! Neki csak az ApCsel számít, semmi más, pláne az nem, ami ellentétes az ő rendszerével."
Ő érti azt amit a biblia mondani akar.
És Isten Szelleme erősebben működik benne,mint a lelke.
(Nézzen utána az,aki azt mondja,hogy csak lélek van!)"Mivel elutasítod a teológiát, mert azt mondták Neked, hogy ne gondolkozz, és elhagyhatod a háromnegyed Bibliát is, mert azt is megmondták, ezért honnan a fenéből is tudhatnád, hogy mit mondott, mit jelent, amit mondott?!"
Egyszer nem mondtam,hogy elutasítom a bibliát,ezt te forgattad ki! Isten látja a szíveket! Mert csak azt látja meg a szemed amit akar,Torbenban is azonnal a hibát találod meg! ( Gerenda,szálka )
Nem értem mire jó ez? Vesse rá az első követ az,aki bűntelen! Én nem dobálózok ellentétek sem,sem az egyház ellen,csak szemét felnyitni akartam. Ti meg a hibát keresitek,az egyház dettó ugyanez,ezért jön ki az olyan ember az egyházból,akit az Isten kihoz,mert el lenne nyomva. Torben is pap volt,de érezte,hogy van ettől sokkal több amit tehet Istennek.
És sokan mások is rájöttek erre. De az nem azt jelenti,hogy az egyház maga rossz. Csak az rossz,ahogy működteti a "rendszert". De nem vagyok én ellene,legyenek áldották és Isten adjon kegyelmet mindannyiunknak,hogy ne Torben legyen a fontos ,ne az egyház,ne mi emberek,hanem Jézus a messiás!
Bízom benne,hogy neked is felnyitja Isten a szemedet,elvezet a teljes igazságra,és ad neked hús szívet,hogy akarj és tudjál szeretni. Nem rosszból mondom,Isten látja. Jót akarok!
Viszont,ha én járok rossz úton,akkor azért is imádkozom,hogy az Isten engem térítsen jó útra,hogy Jézus legyen a mindenem! Több legyen nekem,mint jelenleg,mert most is veletek írok ahelyett,hogy hozzá imádkoznék,vagy az Ő megváltó cselekedetét hirdessem.
Legyetek áldottak! Imádkozok értetek! Imádkozzatok ti is értem,ha gondoljátok!
Előre is köszönöm! -
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
"...nem vagyok tisztában az időpontokkal és alkalmakkal, én már nem járok templomba misére, maximum szétnézni más országok templomaiban"
Erről is beszélek, amikor azt mondom, hogy folyamatosan olyan baromságokat hordasz össze, amikről fingod sincs, de valaki a szádba rágta azokat a hülyeségeket, amiket dogmaként ismételgetsz (minő irónia, de Neked fel se tűnik, mert "ne gondolkodj") vádaskodva - tök alaptalanul.
Vagy kezdj el gondolkodni, továbbá ismerd meg, amit támadsz, vagy maradj magadnak."...de mi változik?"
"s lőn világosság." - már ha eljutnál addig, hogy felfogd: kihasználnak, ellehetetlenítik, hogy kiteljesedj, és így ellentmondások csapdájában vergődsz (emiatt).Szakadj már le a templom témáról, épp most írtad, hogy nem jársz, nem ismered, semmit nem tudsz a világon arról, amiről beszélsz, hanem visszaismételgeted a a nagyszentbölcstévedhetetlen tanítód hazug hülyeségeit.
Pénzt a tanítód is szépen összegyűjtöget, érdekes, hogy ez sem merül fel benned. Ja, persze: "nem szabad gondolkodni!"
Érdekes, hogy Torben még nem oldotta meg a Közel-Kelet válságát, az afrikai éhínséget, a csernobili-fukushimai sugárbetegek gondjait, stb., stb. Az nem baj? Az nem aggaszt? Az nem hiányzik?
Nem fáj a hülyeség?"Erről beszélt Jézus!"
Halvány lila gőzöd nincs arról, miről beszélt Jézus, ahogy Torbentől sem fogod megtudni, mert kukázta az evangéliumokat! Neki csak az ApCsel számít, semmi más, pláne az nem, ami ellentétes az ő rendszerével.
Mivel elutasítod a teológiát, mert azt mondták Neked, hogy ne gondolkozz, és elhagyhatod a háromnegyed Bibliát is, mert azt is megmondták, ezért honnan a fenéből is tudhatnád, hogy mit mondott, mit jelent, amit mondott?! -
Anfänger
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
Értem! Téged is áldjon az Úr!
"2. A MISE NEM ZÁRJA KI, HOGY MEGÉLD A HITEDET KRISZTUSBAN --> TEHETSZ CSODÁT IS BÁRMIKOR!!!"Bocsánat,nem vagyok tisztában az időpontokkal és alkalmakkal,én már nem járok templomba misére,maximum szétnézni más országok templomaiban.
Tőlem minden nap is lehet mise 3x,engem nem zavar,de mi változik?Nem mondja a pap,hogy kövessük Jézus utasítását,hogy tanítványozzunk,gyógyítsunk,merítsük be az embereket,mert ha elmondaná,hogy mindenki megteheti ezt,hamarosan senki nem járna templomban,ezért az egyház a hívőket "csecsemőszinten" tartja,és addig oda fognak járni ameddig ezen a szinten maradnak. Nem engedi felcseperedni őket. Ha azt hirdetnék ,amit Jézus parancsolt,akkor nem sokáig maradnának az emberek a templomban.
Nem lenne bevétel sem nekik az adományokból. Mert az emberek kimennének az utcára,és imádkoznának a betegekért.
Gondoljunk csak bele,ha olyan tempóban menne ez mindenhol,mint Torben vagy a többi prédikátor esetében.
Mire vezetne? Politikai üldöztetés lenne a tanítványok ellen. Mert nem lenne beteg senki,nem kellenének orvosok,gyógyszertárak,természetgyógyászok. Csak bele kell gondolni,hogy kinek az érdeke az,hogy vannak betegek? Miért vannak ezek az emberek üldözve? Kinek vannak útban?
Erről beszélt Jézus! Őt is útálták,minket is útálni fognak a nevéért,azt kérdezte,miért lenne nekünk másképpen? Nem mondta,hogy jó lesz,azt mondta,hogy rossz lesz. -
Miklós315
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Most nyersebb leszek, mert nem jut el az üzenet az eddigiek alapján.
Jó lenne abbahagyni a hülyeségek propagálását!!
1. NEM CSAK VASÁRNAP VAN MISE!!! Felfogtad?
2. A MISE NEM ZÁRJA KI, HOGY MEGÉLD A HITEDET KRISZTUSBAN --> TEHETSZ CSODÁT IS BÁRMIKOR!!!
3. AZ ILYEN ÖNÁLLÓ, ÖNMAGUKBAN VALÓ, KARIZMATIKUS PRÉDIKÁTOROK TÖK JÓL MEGÉLNEK A HISZÉKENY, KÉTSÉGBEESETT HÜLYÉKBŐL, AKIKNEK ELÉG AZ, HOGY MOND VALAMIT, MERT BIZONYÍTSA BE ISTEN AZ ELLENKEZŐJÉT. EKÖZBEN MEG AZ EGYHÁZAT TÁMADJA AZZAL, HOGY AZOK GAZDAGOK.
4. ÉN IS ELMONDHATOM, HOGY ÜLDÖZNEK A GOA'ULDOK, BIZONYÍTSD BE, HOGY HAZUDOK. JA, HOGY TE NEM ÉRVELSZ/BIZONYÍTGATSZ/STB., MERT AZT MONDTA EGY SZÁMÍTÓ CSALÓ, HOGY NE GONDOLKOZZ!!
5. A GONDOLKODÁS NEM ESETLEGES LUXUS, HANEM ISTENTŐL SZÁRMAZÓ ALAP!!
Higgy neki, vagy másnak, mit bánom én, éld meg a hitedet, legyen hosszú, boldog életed, de HÜLYESÉGEKET NE HORDJÁL MÁR ÖSSZE, MERT SZÁNALMAS ÖNELLENTMONDÁSOKBA KEVEREDSZ, MEGTÉVESZTVE MÁSOKAT, AKIK ELOLVASSÁK ÉS ELHISZIK A SOK BAROMSÁGOT.
A neten a nagybetű üvöltözést jelöl. Itt, ez esetben mindössze a nyomatékot (jobb híján), mert a korábbi hosszas diskurzus rávilágított a vakhit ostobaságaira és makacsságára.
-
Anfänger
őstag
válasz
MageRG
üzenetére
Mert számomra egyértelmű,hogy ha valakinek pl.egy öklömnyi tumor van a mellében,ami egyszerűen eltűnik akkor amikor a hölgy forróságot érzett a mellében,ahol pl. Adres Bisonni csak az Istent hirdeti.
kimennek az emberek a színpadra sírva,hogy meggyógyultak. Ki ettől,ki attól. Aztán nekem is van saját tapasztalatom,de már elmondtam. És mivel nem bizonyított be,mert Isten nem egy próbababa,ezért te nem hiszed el. Szóval én ezt lezártam.
Aki vágyik Istenre,az megtalálja. Én élő pêlda vagyok. Torben is az és sokan mások. De ha nem hiszed el,nem tudok vele mit kezdeni. Majd lesz valami az életedben ami után bizonyos leszel. Isten majd bebizonyítja. Vagy ha keresed,majd megtalálod. -
Anfänger
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
Torben nincs az egyház ellen,ezt hangsúlyozza is.
Mindent ki lehet forgatni,de aki megnézi a videókat,az rájön,hogy mindent alátámaszt Igékkel.
Egyébként van összehasonlítási alapja,hiszen ő maga is pap volt az egyházban.
Tudja,miről beszél.
De mindenki döntsön saját maga,hogy elég neki az,hogy a templomba jár,vagy lehet- e ennél több is,amit Isten tenni tud rajtunk keresztül.
Nekem már fiatalkoromban feltűnt az,hogy a templomban a pap által elmondott dolgokból nem kerül közelebb az ember Istenhez és nem ismeri meg őt olyannak ,amilyen.
Csak meg kell nézni a saját életünket.
Több nem kell!
Csináljuk,amit Jézus mondott,vagy kifogásokat keresünk?
Minden kifogás és minden" de" szócskával csak kibújni akarunk Jézus parancsolata alól. És a megszokott,kényelmes,nyugis kis életünket akarjuk tovább éldegélni,abban bízva,hogy ha vasárnaponként templomba járunk,akkor örök életet kapunk az Istentől. Így is fel lehet fogni. Mindenkinek a saját döntése ez. Szabad akarat van. Az Úr,a mennyei Apánk áldjon meg mindenkit!
Ejha,sikerült találni ellene az interneten valamit,amit az irigyei írtak róla?
Ez tették Jézus ellen is,emlékezzünk csak vissza.
Szerinted ellened nem írnának ilyet az irigyeid,ha Isten munkáját vélnék felfedezni az életedben?
Ezt a legkönnyebb,támadni. Megkeresni valamit,amit ellene írtak.
Én erre csak azt mondom,hogy dicsőség Istennek az Ő munkájáért.
Egyébként Torben elmondta videóban,hogy üldöztetés alatt vannak Dániában de ez érthető is. Ezt megmondta Jézus is.Máté 24: 9 Akkor majd letartóztatnak titeket, és átadnak azoknak, akik megkínoznak, sőt meg is ölnek benneteket. Minden nép gyűlölni fog titeket amiatt, hogy az én nevemet viselitek. 10 Akkor sokan megtagadják a hitüket, elfordulnak tőlem, és elárulják, sőt gyűlölni fogják egymást.
Majd ezek után,azok,akiknek nincs élő kapcsolatuk Jézussal,azok lesznek az elsők akik az igazakat elárulják és maguk elvesznek.Mert nem fogják bírni a nyomást. Nem lesz bizodalmuk és örökös reményük az Úrban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Arena Breakout: Infinite
- BestBuy topik
- Yettel topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest