Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16501) Rruuer válasza 04ahgy (#16500) üzenetére


Rruuer
senior tag

ezt aláírom, de minden játéknál? meg akkor is hogyha jelentkezik be a win-em? láttam videót ilyen gondról és visszaküldték gariba de a végeredményt már nem tudom

(#16502) Silverboy


Silverboy
aktív tag

Helloka,

Van egy pici gondom Asus 450w tapom van egy m2v alaplapba es volt egy aramszunet utana a gep mar nem ment. Alaplapon a zold led vilagit, hogy kap aramot. (Adatlapomba a pontos alkatreszek). Tapra gyanakszom, hogy elszalt lehetseges?

„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

(#16503) Bendőke


Bendőke
tag

Sziasztok!

FSP Epsilon 80PLUS 600W tápegységemben kifolyt egy elektrolitos kondenzátor (a többi jónak tűnik). Valószínűleg emiatt nem tudja elindítani a gépemet, bekapcsoláskor felpörögnek a ventilátorok és ennyiben ki is merül az indítási folyamat. Másik táppal megy a gép rendesen.

Tudtok valakit, aki meg tudná javítani a tápegységet? Újat nem szívesen vennék, egyrészt nincs is rá pénzem, másrészt ez egy elég jó táp, jobban örülnék, ha ezt használhatnám továbbra is.

Köszönöm!
B

(#16504) tornas válasza Silverboy (#16502) üzenetére


tornas
őstag

Igen lehetséges, valszeg készenléti körös lett...

Bendőke: Kérné(n)k egy-két fotót (jó minőségű legyen, ha lehet...) a tápban kifolyt kondiról és magáról a táp belsőről is! Valszeg nálad is készenléti körös lett...

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16505) Bendőke válasza tornas (#16504) üzenetére


Bendőke
tag

Rendben, holnap szerzek pékfényezőgépet, most csak telefonnal készült képet tudnék prezentálni, az pedig nem mondható jó minőségűnek.

(#16506) Grózi válasza Bendőke (#16505) üzenetére


Grózi
veterán

pékfényezőgépet??? :DD

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#16507) tornas válasza Bendőke (#16505) üzenetére


tornas
őstag

Telefonnal is lehet elég jókat készíteni, megfelelő fény mellett. :)

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16508) Bendőke válasza tornas (#16507) üzenetére


Bendőke
tag

Lehet, de vagy én vagyok béna, vagy az én telefonom nem annyira jó ehhez, mindenesetre ritkán sikerül. Célszerszámmal biztosabb a megfelelő eredmény.

Íme:

Előre is köszönöm a segítségedet.

(#16509) nis.


nis.
csendes tag

Sziasztok,
Remélem jó helyre írok és tudtok segíteni...
A helyzet a következő: a gépem egy ideje (semmilyen hardveres, szoftveres vagy bios változás nem történt) elkezdte azt játszani, hogy nem kapcsol be a bekapcsoló gombr megnyomására csak minden 6-7. alkalomra. Az alaplapon lévő bekapcsoló és reset gombra sem reagál semmit. Kikapcsolom a tápot, visszakapcsolom, semmi. Ha kihúzom a falból és visszadugom (a tápon lévő kapcsolót kikapcsolva) majd megnyomom a bekapcs gombot, akkor mindig elindul. Ha visszadugásnál a tápon lévő kapcsoló be volt kapcsolva, akkor pedig minden további nyomkodás nélkül, pusztán a bedugásra bekapcsol mindig a gép és onnantól tökéletesen megy. Így hetente csak 1-2szer tudom rendesen bekapcsolni, gondolom ez azért para egy ilyen gépnél :D
Megnéztem, nem melegszik, minden hardvare kifogástalanul működik, legalábbis hibát nem dob és aida 64-gyel nem találtam hibát. Ha megy a gép, akkor 2-3 napig is boldogan megy, amíg ki nem kapcsolom. Hibernálásra ugyanez a helyzet. Újraindításra újraindul automatikusan, csak kikapcsolás v hibernációra nem indul.
A biost már reseteltem (elemet kivéve+kézzel is), majd frissítettem a legújabbra, az alaplapi és táp vezetékeket megpiszkáltam mindenhol, hátha az moccant el, de továbbra sem indul el mindig. A ház bekapcsolójának vezetékét lehúztam az alaplapról, de akkor sem indult az alaplapi indítóval.TDP és EPU ki van kapcsolva, nincs és nem is volt húzva semmi, a ramokat is alapbeállításon használtam, nem XMP-vel.
Mivel fél éves sincs a gép és tökéletesen ment 1-2 héttel ez előttig, elég fura a helyzet, főleg, hogy nem mindig csinálja, de legalább néha többször, néha kevésbé. Az sincs rá hatással, hogy kevesebb vagy több ideig van kikapcsolva, mielőtt megpróbálom bekapcsolni. (néha 10p erces kikapcs, néha 1 napos után is ezt produkálja.)
Az alaplap ASUS x79 DELUXE a táp Seasonic X-1050. Fogalmam sincs, hogy az alaplapnak van valami baja vagy a tápnak talán?
Ami para, hogy még 2 hétig biztosan használnom kell és csak utána tudom szervízbe vinni...Ha addig így kapcsolom be az mennyire veszélyes? Mi lehet a probléma, van tippetek, mit nem próbáltam még?
Köszi!

(#16510) Szatesz.


Szatesz.
aktív tag

Sziasztok!
4 napja nem ültem gép elött erre jövök haza bekapcsolom de semmi nem történik!
Szétszedtem az egész gépet asztalon össze de még a ledek sem kapcsolnak fel az alaplapon. Probáltam , hogy nem e a táp rosz és amikor a pwr on- t összezártam akkor felpörgött 1 másodpercre a ventije aztán leállt.
Lehet hogy azért mert nem volt rádugva semmi más a tápomra! Az alaplap olyan mintha semmi áramot sem kapna!
Mit próbáljak még meg illetve így biztos hogy a lap rosz? Mert sajnos nem tudok szerezni kölcsön semilyen alkatreszt!
Előre is köszi a segitseget!

(#16511) tornas válasza Bendőke (#16508) üzenetére


tornas
őstag

Az biza, a készenléti kör kondérja és kipurcant. Cseréjével orvosolható a probléma...

Ami a képet illeti, teljesen jó lett. Nem kell ide se célszerszám, se pékfékezőgép, se Photoshop. Ilyen téren nincsenek nagy elvárások... :C

Szatesz: Szinte biztos, hogy a tápod a ludas, valszeg készenléti körös lett ez is (ez egy eléggé gyakori probléma akkor, hogy ha a PC ki van kapcsolva, de nincs áramtalanítva). Milyen tápod van?

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16512) tornas válasza nis. (#16509) üzenetére


tornas
őstag

Üdv!

Lehet alaplap gond is (80 %)...a tápot meg kipróbálnám egy másik konfigban is. Ha garis az alaplapod, akkor én vinném is vissza. Default BIOS beállításokkal nem szabadna az alaplapodnak ilyet csinálnia.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16513) Szatesz. válasza tornas (#16511) üzenetére


Szatesz.
aktív tag

Corsair ax1200 modular! Akkor szinte biztos, hogy a táp? Meg lehet ezt csináltatni vagy gariztatni kell. A gyártói gari kicsit bonyolultabb! Ha összezárom teljesen üresen akkor 1mp ig forog a venti aztan leall!

(#16514) tornas válasza Szatesz. (#16513) üzenetére


tornas
őstag

Ha összezárod a zöldet a feketével akkor annak terheletlenül is el kell indulnia. Hiába 1200 W-os, ha nem indul el, akkor baj van vele. Ha már garis, akkor inkább gariztasd.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16515) Tibi86 válasza Szatesz. (#16513) üzenetére


Tibi86
aktív tag

Sziasztok!

A közelmúltban meghalt a Giga 460-as tápom ventije, melyet sikeresen cseréltettem is + közben kapott a konfig egy Giga gz1 plus házat is.

Na most a következő probléma lépett fel: 10-15 percet megy a gép és utána váratlanul lekapcsol, úgy hogy a ventik pörögnek tovább. Mi lehet a baj?

Köszönöm

(#16516) Bendőke válasza tornas (#16511) üzenetére


Bendőke
tag

Tudsz valakit, aki Budapesten foglalkozik a javításával? Előre is köszi.

Érdekes, amit írtál, mert ez nem sokat volt csak úgy áram alatt. Legalább 10-12 éve használok túlfesz védett hosszabbítót, és a gép kikapcsolása után mindig lekapcsolom, mert az még jobb védelem a feszültségtüskék ellen.

Lehet, hogy az én igényeim túl magasak :) A lényeg, hogy a kép jó lett.

Ui: ha több válaszom is elment, akkor kérem a moderátorokat, szedjék ki a felesleget. Hülye a gépem, és mindig a beléptető oldalra ugrik, mikor elküldöm a választ.

Most sikerült.

[ Szerkesztve ]

(#16517) tornas válasza Bendőke (#16516) üzenetére


tornas
őstag

Esetleg nála érdeklődhetsz...vinibali

10-12 év az elég nagy idő még így is, hogy a kondik megpusztuljanak.

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16518) nomad138


nomad138
tag

Sziasztok!

Sajnos pár hónapja laggol a gépem(kisebb nagyobb laggok, belassulások stb.) Kiderült hogy időközben tönkre ment a tápegységem mert egyszer elköhögte magát(Sharkoon WPM 500) Garanciába kaptam egy Thermaltake 530W Smart series Moduláris tápegységet! A laggok sajnos nem szűntek meg és arra gyanakszom hogy rossz tápegységet választottam a közben megújuló konfigurációmhoz.

Asrock 990FX Killer Fatal1ty
AMD FX8320 4Ghz
Gigabyte GTX760 REV2.0 2Gb
Corsair V. 2x4Gb 1600Mhz ram
5 ventilátor( abból 3 emeli a fordulatszámát)
2 DB 7200Rpm HDD

Szerintetek kevés a tápegységem?

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16519) tornas válasza nomad138 (#16518) üzenetére


tornas
őstag

Biztos, hogy nem kevés ehhez a géphez a tápod. A laggolást valami más okozhatja nálad. Nézd meg a futó alkalmazásokat, illetve a CPU/RAM leterheltségét is.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16520) nomad138 válasza tornas (#16519) üzenetére


nomad138
tag

Ez alatt a 4 hónap alatt vagy 10-er telepítettem újra a Winfost. Ez idő alatt volt egy HDD csere is mert ami volt már öreg volt. Kétlem hogy bármi is futna a háttérben. MErt egy teljesen "szűz" winfos mellett is laggol a gép. Szóval a táp az elég?

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16521) tornas válasza nomad138 (#16520) üzenetére


tornas
őstag

Igen, elég... :K

A RAM-okat nézted már memtest-el?

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16522) nomad138 válasza tornas (#16521) üzenetére


nomad138
tag

Egyszer néztem de akkor elkövettem azt a hibát hogy egyszerre teszteltem mind a kettőt nem szedtem ki. Akkor majdnem 2 óráig hagytam futnia tesztet. Elképzelhető hogy ha benn marad mind a kettő nem találja meg a hibát? Mármint hogy nem hibázik a ram?

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16523) tornas válasza nomad138 (#16522) üzenetére


tornas
őstag

"Elképzelhető hogy ha benn marad mind a kettő nem találja meg a hibát?"

Szerintem nem...

Adatkábelek (HDD stb.) cseréje sem segít? Proci hőfok rendben van?

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16524) nomad138 válasza tornas (#16523) üzenetére


nomad138
tag

A kábelek az új alaplapom alapcsomagjában helyt foglaló Sata 3-as kábelek. Amikor elkezdődött laggolni a kábelek ugyan azok voltak. Egy videókártya csere után kezdődtek. Utána ment tönkre a tápegységem, és sok reményt fűztem hozzá hogy megoldódik de nem. Egyik kedves forumozó kollégád írta hogy ezek non-ECC ramok így ha egyszerre mennek a teszt alá nem dobja ki a hibát. Köszönöm hogy segíteni próbáltál. Legyen szép napod :D

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16525) tornas válasza nomad138 (#16524) üzenetére


tornas
őstag

"Egy videókártya csere után kezdődtek. Utána ment tönkre a tápegységem"

Nem lehet, hogy a VGA-d okozza a laggolást? A tápod pedig mindentől függetlenül is tönkremehet.

"Köszönöm hogy segíteni próbáltál. Legyen szép napod "

Szívesen... :)

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16526) nomad138 válasza tornas (#16525) üzenetére


nomad138
tag

A kártyát azóta kicseréltem hátha az okozta :D de nem :D 4 hónap elég idő volt a sok sok tesztet lefuttatni de a ram tesztet csak egyszer futtattam le akkor is rosszul! Kicseréltem az összes cuccot a gépben erre kiderül még a végén hogy a ramok szarok!!

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16527) tornas válasza nomad138 (#16526) üzenetére


tornas
őstag

Előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16528) Bendőke válasza tornas (#16517) üzenetére


Bendőke
tag

Köszönöm. A táp maga egyébként 2008-as, tehát nem fiatal, de az első 2 évben alig használtam az asztali gépet.
Különben mikor megbizonyosodtam arról, hogy a táp ment tönkre, kezdtem megijedni, hogy a kb. 10 évvel ezelőtti Vargáné és társa "márkájú" tápom többet bírt

(#16529) nomad138


nomad138
tag

Sziasztok!

Nem igazán tudom hogy ezzel a gonddal hova forduljak de mivel főleg az elektromossághoz van köze ide írnám! Volt nekem egy asztali lámpám amit ha bekapcsoltam vagy lekapcsoltam a gépem kiadta azt a hangot amikor egy USB pendrive-ot dugok be vagy húzok ki! Egy hosszabbítóba voltak bedugva! Azóta kidobtam a lámpát mert aztán összetűzésbe került az USB-mel valamilyen úton módon( meg ne kérdezzétek hogy mi volt már a hibajelenség mert nem tudom) Pár kommentel ezelőtt írtam hogy laggolási problémáim vannak, valami hosszabbító baj kiválthatja ezt a problémát? vagy hasonló! nem értek hozzá!

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16530) tornas válasza nomad138 (#16529) üzenetére


tornas
őstag

"Volt nekem egy asztali lámpám amit ha bekapcsoltam vagy lekapcsoltam a gépem kiadta azt a hangot amikor egy USB pendrive-ot dugok be vagy húzok ki!"

Ez már-már rejtély, ami nálad történik... Csak nehogy a végén a bojlered okozza géped hibáit. Vagy lehet, hogy valamilyen csillagegyüttállás van?!?! :))

Talán az Azonnali kérdések órája topikba is kérdezősködj, hátha...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16531) Grózi válasza tornas (#16530) üzenetére


Grózi
veterán

"Ez már-már rejtély, ami nálad történik... Csak nehogy a végén a bojlered okozza géped hibáit. Vagy lehet, hogy valamilyen csillagegyüttállás van?!?!"
Ezen szakadok :DD
Bár neki biztos nem vicces....

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#16532) nomad138 válasza Grózi (#16531) üzenetére


nomad138
tag

Talált! Tényleg nem vicces de hát Istenem :D Bojler nincs mert panel :D

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16533) Grózi válasza nomad138 (#16532) üzenetére


Grózi
veterán

Azt tudom tanácsolni,hogy vidd el az egész gépet egy felszerelt hozzáértőhöz,aki cseredarabokkal(mem,táp stb.) kiszűri hogy mi a hiba.Amit leírtál azt több különböző dolog hibája okozhatja.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#16534) 04ahgy válasza nomad138 (#16529) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Lehet, hogy a tápod nem teljesen okés, vagy a földeléssel vannak gondok. Ugye földelt a konnektor és az elosztó, amiben van?

Az adatlapodon levő konfigról van szó?

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#16535) moha21 válasza tornas (#16530) üzenetére


moha21
addikt

Pedig elő szokott ez fordulni rendes hálózaton is olcsóbb lámpáknál. Anno koliban csinálta ugyanezt a gépem az ottani lámpa amiben egy 230->12V-os trafó volt és egy halogén izzó ment vele.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#16536) nomad138 válasza 04ahgy (#16534) üzenetére


nomad138
tag

Igen arról a konfigról! A táp alig van 2 hónapos! Ezzel csak egyszer csinálta aztán menta kukába!

Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???

(#16537) mouzrr


mouzrr
őstag

Üdv. A gépem hátulja ráz, az alaplapon a processzor körüli réz hűtőcuccok nagyon melegek az XFX pro 450W táppal, az M-tech 600w-tal nem, és mindkét táp esetében tök random lefagy a gép, reset kell neki. Ez előfordul feltöltés közben, torrentezés közben, játék közben, böngészés közben, illetve bármikor, ha itt hagyom a gépet van, hogy arra jövök vissza hogy lefagyott. A hang is beakad ilyenkor, volt olyan is már, hogy szürke lett a kép, de volt olyan, hogy a kép elfeketedett, a hang még ment pár mp-t, majd beragadt és reset kellett neki. A gép hátuljához érintve az usb szikrázik, meg ráz is, ezt már említettem. Mit tehetek?

Nem tudom az számít-e, de a tápcsatlakozó dugóját bedugtam már fordítva is a konnektorba.

[ Szerkesztve ]

(#16538) tornas válasza mouzrr (#16537) üzenetére


tornas
őstag

Az már biztos, hogy földelési gondjaid is vannak. Az M-tech meg azért nem ráz, mert az annyira hitvány, hogy még azt 2db kis kék kondikat sem rakták bele.

Először mindenképpen ezt kell orvosolnod, mert ebből még bajod is lehet! Főleg azzal az M-tech-el. Vagy olyan konnektorba dugd gépedet, amelyiken van földelés! Az, hogy "fordítva" dugtad be annak nincs jelentősége.

Ha pedig a CPU hűtőbordája meleg, akkor ott érdemes lehet újra pasztázni. De akár azokat is, ahol szintén hűtőbordák vannak (VGA, chipset, stb.). Ellenőrizd a hőfokokat és ventiket is!

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16539) mouzrr válasza tornas (#16538) üzenetére


mouzrr
őstag

Vga 40 atlagosan, a cpu 50 korul, ezek mind frissen vannak pasztazva. Csak a processzor korul levo ket rez cucc forro, de nagyon, alapjaraton is.

(#16540) tornas válasza mouzrr (#16539) üzenetére


tornas
őstag

Azok valszeg a chipset és a CPU VRM-jének hűtői. Elvileg azokat is újra lehet pasztázni. Ha továbbra is nagyon forró marad, akkor lehet hogy nagyobb a gond.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16541) Grózi válasza tornas (#16540) üzenetére


Grózi
veterán

Az esetek 80%-ban halottnak a csók a pasztázás vagy a gap pad,zömében hamar megmurder a lap.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#16542) mouzrr válasza tornas (#16540) üzenetére


mouzrr
őstag

Újrapasztáztam őket, azt a padot meg leporoltam. Mindezek után is jelen van és volt is a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#16543) smokiii1


smokiii1
aktív tag

Sziasztok!
Azt már régóta sejtem, hogy gondok vannak a tápegységemmel, mert néha be se kapcsolt a gép csak ha teljesen áramtalanítottam, meg volt hogy csak úgy leállt teljesen a gép miközben youtube-n néztem egy videót. A táp már meg van rendelve, de most jött egy olyan új probléma, hogy néha a billentyűzetem vagy és/vagy az egerem nem működik, mintha egyszerűen kihúztam volna őket. USB-s mindkettő. Miután kihúzom majd visszadugom őket a helyére utána újra működik mindkettő. A kérdés az lenne, hogy lehet ez is a tápegység miatt??

(#16544) tornas válasza smokiii1 (#16543) üzenetére


tornas
őstag

Igen, lehet...mert pl. készenléti kör és / vagy az 5 V-os kör beteg. Az USB-s cuccok pedig ezekről (alaplapi beállítástól / jumpereléstől függően) kapják a naftát.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#16545) smokiii1 válasza tornas (#16544) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Okés köszi a választ! :) Remélem jövő hét csütörtökig kibírja már, akkor kapom kézhez az új tápegységem!

(#16546) Locsi


Locsi
senior tag

Sziasztok. Nem vagyok biztos a dolgomban, így inkább kérdezek. A jelenség a kóvetkező. Elindítom a gépet, működik rendben, de ha például leáramtalanítom teljesen, és hagyom állni huzamosabb ideig, akkor csak fellvillanak a ledek, olyan, mintha a tápban a puffer kondi kisülne, de a gép nem indul, ellenben az alaplapon a led világít. Gondolom, hogy a táp a szar, mert az alaplap is többször nyavajgott miatta.

Üdv, Locsi.

(#16547) 04ahgy válasza Locsi (#16546) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Igen, táp. A készenléti kör a ludas.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#16548) Glaz-dozfhut


Glaz-dozfhut
őstag

Sziasztok! Kissé bizonytalan vagyok egy táppal kapcsolatban, amit egy kész konfiggal kaptam bátyámtól és nem nagyon merem elindítani. A táp Thermaltake Toughpower 1200. A konfig részei: C2 Extreme QX9650, Asus Maximus Extreme I,4x2GB RAM, 2xHD 4770 512MB CF-ben, 6 db 400 GB HDD RAID, 1 FDD, 1 DVD + Zalman Reserator vízhűtés ami a tápról kapja az áramot (+ hangkártya,3 venti). 4-5 évesre saccolom. Elmondása szerint, a táp bekapcsolásakor hajlamos leverni a biztosítékot, de három vinyó lehúzásakor már nem. (igazából azt se tudom mikor használta utoljára) A táp tisztítása előtt csináltam egy képet, utána sajnos nem. Nem tudom, hogy ilyen mértékű porosodás okozhat e rendellenes működést vagy ránézésre esetleg látszik-e valami hiba?


oldalról
Utólag persze sikerült portalanítani elég jól. Azzal károsíthattam esetleg? (Morzsaporszívó+ szívószál.) Esetleg az adatlapomon lévő Corsair HX650 v2 elbírná ezt a gépet? Nem tudom megítélni. A lakásunkban 2 darab 10 Amperes és egy 16-os biztosíték van. Nem igazán értek az elektronikához.
beépítve

- Glaz-doz-fhut -

(#16549) fexi


fexi
csendes tag

Sziasztok!
A gépemben egy Zalman 600W-os táp van.
A vga egy Gigabyte X9 290
Olyan problémám van,hogy több játéknál(Sniper Elit3,Enemy front) felveszem full krafikára a játékot,megy egy darabig,aztán egyszer csak kikapcsol(power saving) módba kerül a gép,és felpörög a vga ventije.
A vga meghibásodására gyanakodtam,hogy túlmelegszik a kártya,de az előző 7970 kártyával is ugyanezt csinálta. A tápra tippelek,vagy mitől van ez?
Elöre is köszönöm a segitséget

(#16550) asus1


asus1
aktív tag

Sziasztok!

Az lehet táp hiba ha néha lefagy a gép, de úgy mintha egy printscreen-t néznék egér nem mozdul és a gépen a reset gomb se indítja újra a gépet, csak ha a bekapcsoló gombot hosszan nyomva tartom.
Mikor lefagy akkor a hang is beakad vagy nem tudom elmagyarázni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.