Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Szóval rosszul írtam le a problémámat. Samsung Tv-m van a upc weboldalán illusztrált adatokkal felvíve.
346Mhz
Qam:64
jelsebesség: 6900 kS/sA tv-ben beállításkor kiválasztom, hogy Digitális és utána, hogy "Teljes" vagy, "Hálozat" illetve gyors. Kereshetek manuálisan is csak akkor meg kell adnom a frekvencia határokat és itt vagyok bajban mert nem tudom melyik a legkisebb és a legmagasabb amit meg kell adnom.?
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Egy kis jelszint, főként kabelmania27-nek

Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.0 dBmV 39.5 dB
Channel 2: 5.2 dBmV 39.9 dB
Channel 3: 4.9 dBmV 40.0 dB
Channel 4: 4.3 dBmV 39.9 dB
Channel 5: 3.8 dBmV 39.4 dB
Channel 6: 4.1 dBmV 39.4 dB
Channel 7: 4.0 dBmV 39.9 dB
Channel 8: 3.5 dBmV 39.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.0 dBmV
Channel 2: 42.2 dBmV
Channel 3: 42.7 dBmV
Channel 4: 41.9 dBmVBejövő kábel van 3 felé osztva, 1 media box, a modem, és egy tv, majd később egy kettes osztó kerül a helyére, egyik ág a médiaboxhoz, másik az analóg tv helyére tett modemhez fog menni.
-
csabi63
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Csatornakereséssel,frekvenciákkal problémám nincs.Az adókat is úgy rendezem sorba,ahogy akarom.
Nekem már a megjelenése óta van kártyám,de eddig nem foglalkoztam az EPG-vel.Viszont fontolgatom,hogy megszabadulok a box-tól.De csak akkor,ha az EPG megfelelően használható.Nekem a felvétel fontos opció.Úgy nem tudom használni,ha a német Discovery műsorát látom,mert nem ugyanaz a műsora mint a magyarnak.Az Eurosport oké,hiába dán(!)nyelvű,az ugyanaz,mint nálunk.
Kerestem én már Finnországra,Ausztriára,Szlovákiára beállítva is.Egyik sem jobb,mint a német.A magyar meg semmire nem jó,meg sem talál egyes csatornákat.Csak arra lennék kíváncsi,hogy ez a Philips hülyesége-e,mert akkor nem foglalkozom vele tovább.Egy EPG miatt nem cserélek le egy negyed milliós,3 éves tévét.Egyébként valami Gracenote műsorújságot használ a Philips.
-
sensejke
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy en vagyok e bena, de nem talaltam rola infot, hogy a szamlat be lehet e fizetni szemelyesen is naluk ugy, hogy be van regisztralva dijnetre a szamlakuldes? Ill. ha fel akarnam mondani husegido lejarta elott a szolgaltatast mennyit kell erte fizetni?
-
csabi63
senior tag
Kártyán nálatok rendesen mutatja az EPG a műsorokat?Keresésnél Németországra állítottam,mert csak így találta meg az összes csatornát.De így káosz van az EPG-ben.Külföldi csatornáknál a német megfelelőjének a műsorát mutatja.A Sport1-nél pl.a német Sport1-et.Nat Geo,Discovery és társai szintén.Ami a németeknél nincs azt meg mindenféle bükkfanyelven.A Spektrum éppen csehül van írva.A Da Vinci Learning oroszul,és hasonlók.A magyar csatornák zömét pedig fel sem ismeri.
Van erre valami megoldás,vagy ez a Philips TV sajátossága,és nem tehetek semmit? -
Csabi1984
addikt
Úgy értem az össze vissza kifejezést, hogy a MHz-ek nem emelkedő sorrendbe vannak a táblázatba
De valószínű egyszerűbb ha magamnak leírom sorrendbe
Leginkább azért lettem agyas mert egy ilyen eszköz képes agyilag felhúzni. Sajnos azért tart itt az emberiség mert ha segítséget kérnek már a másik szemében a kérdező "hülye"Boxot is csak akkor kérnék helyette ha az alap készüléken (SD) van HDMI kimenet.
-
Katicza
tag
Én ezzel vitatkozom. Sokkal jobb a médiacard. Nincs még egy eszköz, ami szintén fogyasztó, porfogó, nincs plusz távirányító és nem kell külön hdmi kábelezni a tv-t. Kártya be és megy a tv. Az pedig, hogy egyedi csatorna sorrendet állíthatsz össze, az csak neked plusz. Sokkal jobb az. Frissíteni meg nem kell mindig. Aki nem akar, nem csinál csatornalistát, akkor marad az a sorrend amit a szolgáltató kioszt. Bekapcsolva hagyja az automatikus csatornafrissítés funkciót és akkor minden változás magától aktiválódik. Szóval a kártya sokkal jobb és egyszerűbb megoldás. A laikus akiről te beszélsz, egyszer aktiválja és minden ok. Aki pluszt akar, kikapcsolja a csatornafrissítést és csinál egyedi sorrendet. Ami a box előnye, az inkább más. Az interaktív dolgok elérése, mint pl. a videó tár. Az a kártyával nem érhető el. Aki olyat akar, az pedig inkább már akkor válasszon felvevős boxot. Én nem akarok videó tárat, nem akarok műsort rögzíteni, nekem tökéletesen megfelel a kártya. Bekapcsolom a tv-t és nézem, nem kell box meg külön távirányító.

-
air
nagyúr
válasz
Csabi1984
üzenetére
Pedig laikusnak jobb a box. Kevesebb a gond vele. Bekapcsolod, megadod a hálózati azonosítót, és működik.
A modult aktiváltatni kell, a TV-t hangolni, a csatornák sorrendjét módosítani, változáskor pedig mindent elölről kell kezdeni.
A boxot központilag programozzák, semmi gondod nincs vele."E frekvencia felsorolás logikáját nem értem, miért kell össze-vissza?"
Én ezt a kérdést nem értem. Mi van összevissza?
Találomra kiválasztasz x db. csatornát. Miért kellene bármiféle sorrendben lenni a frekvenciáknak?
Az előző frekis mondatod is már elég necces volt. 31 évesen azért illetne már valamit sejteni erről a fogalomról.
-
kezo0
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
OK, de amíg nincs semmilyen tényleges probléma, ami használat közben jelentkezik, addig inkább nem kötök át semmit. Most tévé is jó, net is jó, és ez a modem restart előtt is így volt. Mit jelentsek be, ha nincs konkrét hibajelenség?
(A tévés ág meg még tovább van osztva, korábban voltak is problémák a jel gyengesége miatt, amin a kábelek és csatlakozók cseréje segített, szóval félő, hogy nem tenne jót neki, ha hiányozna onnan az a 4 dB...) -
Csabi1984
addikt
Mivel több készülékünk van és ugyan olyan szinten van egy sd box a média kártyaval - kicseréltetjük.annyit nem ér hogy bosszankodjak

-
Csabi1984
addikt
ATV frekvenciája hol található? Sajnos anyum boxán egy pár adás helyén "nincs jel" jön elő és szerettem volna ha anyum tudja itt nézni nálam a Tv-n ,mert apumnak is van médiakártyája és azon megy a TV adás!
Budapest Freki:
Discoveri 128 Mhz
Filbox - 690 Mhz
Sport1 578 Mhz
Viva 322E frekvencia felsorolás logikáját nem értem, miért kell össze-vissza?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok valaki ért ehhez a mediakártya beüzemeléshez? Nem először csinálom de mindig elakadok. Nem hiszem el hogy nem tudnak olyan frekvenciát csinálni amiben minden adó benne van :S
-
TeeJay
félisten
megerősíti valaki nekem hogy a Technicolor új szoftverrel még mindig nem képes UPNP-t átengedni magától? (utorrent természetesen) csak a manuális port forward működik ugyE?
-
Peltár
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugye én volt Rubicon-os területen vagyok, kezdetektől fogva 8/2 de jelszint probléma soha nem volt.
Jelenleg:1 17 Locked 30600000 64QAM 5120000 ATDMA 40.50 dBmV
2 0 Unlocked 0 NONE 0 ATDMA 0.00 dBmV
3 0 Unlocked 0 NONE 0 ATDMA 0.00 dBmV
4 18 Locked 37200000 64QAM 5120000 ATDMA 40.75 dBmV1 1 Locked 354000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 2.70 dBmV
2 2 Locked 362000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 2.42 dBmV
3 3 Locked 370000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 1.99 dBmV
4 5 Locked 386000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 2.02 dBmV
5 6 Locked 394000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 2.42 dBmV
6 7 Locked 402000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 2.63 dBmV
7 9 Locked 418000000 256 QAM 6952000 38.983 dB 3.41 dBmV
8 15 Locked 466000000 256 QAM 6952000 38.983 dB 1.96 dBmVSzerintem ez bőven rendben van. Kábelmánia27 erre azt mondaná, hogy más sírna örömében ha ilyen lenne a jelszintje.
Hibaüzenetek meg ezek a szokásosak:
2015-07-07 23:37:49 [CRITICAL] Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted
2015-07-07 23:37:59 [CRITICAL] No Ranging Response received - T3 time-out
2015-07-07 23:40:30 [CRITICAL] Ranging Request Retries exhausted
2015-07-08 20:10:14 [MINOR] TLV-11 - unrecognized OID
2015-07-08 20:10:14 [WARNING] MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1
2015-07-08 20:10:17 [CRITICAL] No Ranging Response received - T3 time-out
2015-07-08 20:34:22 [WARNING] MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1Most már az első oldal mindig a speedtest.net amit megnézek, utána jöhet a többi.
Ha egyre sűrűbben fordul elő bejelentem. Most számolgatom hányszor jelentkezik a hiba egy hónapban. Számítógép nélkül is szokta csinálni.Mikor lekapcsolom a számítógépet, routert még jó, legközelebb bekapcsolom akkor vagy jó vagy nem. Ekkor áramtalanítok 15-30 percre mindent. Ez mostanában eddig segített. Na mind1 majd kiderül.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Szomszédhoz bekötötték a UPC tv-t és telefont, kapott egy set top box-ot.
Van egy régi tv-je és egy dvd lejátszója.
Mondta neki a szerelő hogy kell vennie egy scart elosztót, el is ment meg is vette.
A box-ot belekötve volt a tv-n adás, másik scart kábele nem volt, holnap majd vesz azt is.
Ez hogy működik hogy egy elosztóból megy a tv-re a jel? Nem lehet egyszerre bekapcsolva a tv és a box? Az elosztón nincs váltó kapcsoló. -
bb71
őstag
Just for fun:
1 5 Locked 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 47.00 dBmV
2 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 49.50 dBmV
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 49.00 dBmV
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 48.00 dBmV1 8 Locked 410000000 256 QAM 6952000 37.636 dB -0.40 dBmV
2 1 Locked 354000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 0.96 dBmV
3 2 Locked 362000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 0.95 dBmV
4 3 Locked 370000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 0.93 dBmV
5 4 Locked 378000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 0.73 dBmV
6 5 Locked 386000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 0.39 dBmV
7 6 Locked 394000000 256 QAM 6952000 37.936 dB -0.06 dBmV
8 7 Locked 402000000 256 QAM 6952000 37.936 dB -0.30 dBmV -
válasz
Peltár
üzenetére
Jelentgetni kell kitartóan, amíg csak nem tesznek valamit, mondjuk le nem cserélik a HGW-t. Mostanában érdekes módon többen is jelezték, hogy CISCO-t kaptak a szerelőtől. persze nyilván nem újat, mert gondolom azok már régen kikoptak, de akkor is... Vagy adjanak CISCO-t, vagy adjanak Technicolor-t, vagy legalább másik Ubee-t. Az nem állapot, hogy fél napig "nincs feltöltés", már pedig ha a jelszintjeid rendben vannak, akkor az egyik oka még a HGW lehet.
-
Gzu73
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
mi van akkor ha több gépet szeretnék rákötni?
pl 3-4 pc, xbox és tv? -
Peltár
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a Tőled megszokott részletes választ.!!!
Azt hittem Ő is Ubee HGW kapott, mert én már régebben is azt kaptam ezért is volt furcsa.
Az viszont jó hír (Neki) hogy egy picit jobb a belseje.Az Uborka topicot azért kérdeztem, mert nálam még mindig előfordul hogy a feltöltési sebesség (120/10 )
csomag esetén beáll közel nullára. A letöltés mindig jó. csak a feltöltés UP kergül meg! Idegesít hogy nem tudom az okát. Vagy ki kell kapcsolni fél órára, vagy hagyni úgy ahogy van és 1 nap alatt magától megjavul. -
TeeJay
félisten
sziasztok
tud nekem valaki infót adni hogy a Technicolor cucc szoftvere mióta frissült és mióta ad ilyen extra opciókat
mint a környező wifi hálózatok szkennelése
meg automata wifi módok
meg idő beállítás és társai?ma jöttem szüleimhez és nézem hogy halom beállítás új a cuccban
az UPNP hibát javították már vajon? most már rendesen portot nyit? -
-
kezo0
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
Semmi gond.
Gubek-Einste leírta a lényeget, más társaságok is ezt csinálják, nyugodtan próbálkozhatsz ilyen területeken nem engedik csak úgy a felmondást, amúgy nyolc napon belül visszakérheted.
Indítsd újra a modemet hátha több us freki lesz, ha nem akkor ideiglenesen kösd át a modemet a hármas osztó -3,5kimenetébe, talán 4dB csökkenés nem fog tévéproblémát okozni, viszont 50-es adásival elvileg lesz négy us. -
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy dolog az alkudozás, de nem fogom azt hazudni, hogy Digire váltok, mert nem akarok arra váltani, és nem akarok pofára esni, ha netán egy olyan ügyintézőt fogok ki, aki rámhagyja. És egyébként azért sem, mert tízenvalahány év után elvárom, hogy automatikusan a kedvemben járjanak, és ne nekem kelljen hazudozni, hogy jók legyenek hozzám. Ezt fogom elmondani annak, aki legközelebb kapcsolatba lép velem a UPC-től, és megpróbál még több pénzt lehúzni rólam.
Nem tudom, mennyi lenne az elfogadható adási érték, és azt sem, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy azt elérjem. Már ha kell bármit is tennem, mivel nem érzékelek semmilyen problémát a netem működésében. De mivel megnézettétek velem az értékeket, most legalább zavar a tudat, hogy valami nem oké...

-
-
kezo0
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na bocs, hogy csak most, de volt (van) más IT-gondom is közben...
Ez a hazudozás ill. lemondással való fenyegetőzés, a négybetűs szolgáltató belengetésével súlyosbítva nem az én stílusom. Tízenvalahány évi UPC-ügyfeleskedés után ne kelljen már trükközni, hogy kapjak egy tisztességes ajánlatot. Nem kell nagyobb csomag, nem akarok még többet fizetni. Pont jó, ami van, és a járulékos költségekkel (kieg. tv-csomagok, plusz boxok és kártya...) most így is majdnem 18 ezret fizetek nekik havonta. Hát mennyivel fizessek még többet?!? A szolgáltatással elégedett vagyok, de felháborítónak tartom azt a gyakorlatot, hogy Magyarország egyik (?) legnagyobb szolgáltatójánál ugyanazért a szolgáltatásért kevesebbet kell fizetnie annak, aki az isztambuli bazárban, de minimum a lehel piacon szerzett már némi gyakorlatot alkutechnikából...
(Idekívánkozik a svéd váltóőr esete: Avagy mit mondott a svéd váltóőr, amikor a Stockholm-jönköpingi gyors levágta mindkét lábát? - Hát a f...om nem kéne...?!?)
A Motorolám értékei:
-
válasz
Peltár
üzenetére
Szerintem - de nyilván ez a vélemény is szubjektív - jobb mint az Ubee, mert még a TC BroadCom alapú, addig az Ubee Atheros platform. A BroadCom alapú cuccok egyébként általában véve drágábbak is, feltehetően ezen okból váltotta fel rövid időn belül UPC-nél is az olcsóbb Ubee.
Ubee-nak saját topik? Nem tudok róla, TC7200-nak van, de halott az egész, szerintem ha kérdésed van Ubee-ról, azt is ide írd.
HW oldalról nézve legjobb tudomásom szerint az Ubee egy 525 vagy 550MHz-es AR9342 SoC-ra épül, 128MB RAM-mal, és 32MB flash-el megáldva, és eredetileg egy OpenBSD alapú fw fut rajta. Ehhez képest a Technicolor-ban BCM3383Z SoC, 128MB RAM, és 64MB flash van. Bár ezek nyilván sokat nem mondanak, csak érdekességként említettem.

-
Peltár
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Intruder2K5 , Kábelmánia27 Köszönöm a válaszokat!
Megnyugtató, még csak a matricáját láttam lefotózva, belső friss menüt nem. A leírása szerint egy picit különbözik az uborkától, de az minimális. Elsőre megnézetem vele az aktuális értékeket. Nem tudom ez az eszköz az Uborkához képest jobb vagy rosszabb. Mindenesetre Cisco volt addig volt boldogság.Most nincs.
Csak net van rákötve, se tv se telefon.Uborkának nem lett véletlenül saját topikja? Rég jártam erre...

-
€uro
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi.
Okos dolog a UPC-től a Wifi-Free ezen terjesztése. De ha a helyi internet minőségének a rovására megy, akkor esetemben nem fog játszani.
-
-
€uro
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Jól értelmezem, hogy ezek szerint a három mobil eszközre regisztrálható UPC Wifi-Free szolgáltatás csak akkor használható, ha a saját netem is egyfajta - mások által is használható - hotspot-ként működik?
Ha igen, ez most így elgondolkodtató. A mobil előfizetésemhez tartozik internet használat is, ezért különösebben nem érint a dolog. De valamennyire azért csak ki tudnám használni. Ha máshogyan nem, akkor valamelyik barátnőm/barátom mobilját regisztrálnám be.
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne Technikolor tulajokhoz.
Kollégámnak Technikolor TC-7200.U HGW van otthon. Fél éve ezt kapta, nem Ubee-t
Ezt is admin felületen keresztül át lehetne állítani bridge (Kábelmodem) üzemmódra, hogy ne router legyen mint az Uborkát? Vagy csak az ügyfélszolgálaton keresztül lehet kérni egy config fájlon keresztül az átállítást.
A gyári leírás valami ilyet ír.!Tanácsoltam neki a bridge mód használatát egy külön router használatával, csak nem ismerem az eszköz lehetőségeit.

Köszi!
Üdv
Peltár
-
kabelmania27
félisten
Nincsmit.
A modemen van egy elkülönített wifi hálózat amire max három eszközzel lehet csatlakozni, ha van felhasználóneved és jelszód akkor bármely hgw-hez tudsz csatlakozni amelyen engedélyezték a wi-freet, ha letiltod akkor te sem tudsz máshoz csatlakozni. Előfordul hogy a hgw stabilabban működik ha kivan kapcsolva. -
€uro
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi.
Akkor elvileg minden működik. Kell itthonra wifi is és gigabites hálózat. Több gép van hálózatban: két PC, egy NAS. És a telefonomon is szeretném használni a netet wifi-n keresztül.
Mi az a közösségi wifi?
-
tomp
félisten
Feltűnt pár hete, hogy a wifi és a bluetooth egyszerre zavarodik meg. Azaz wifinél sebesség leesik, ping felszökik, bluetooth a2dp-nél a hang kihagy vagy a 2 eszköz elveszti egymást.
Most felraktam egy programot a gépre amivel megnézhetem a 2,4ghz-es wifit.
Háát...
A legtöbb kiugró nem más mint a wi-free. De mi a francért ugrik meg ennyire a jelszintjük? Amikor kiugrás van, itthon a wifi+bt megzavarodik. A saját wifim a diagramban a világos kék felülről a 2. Az szépen megy. Mondhatni stabilan.
Ennyire "stabil" az Ubee és a Technicolor wifije? -
kabelmania27
félisten
Üdv!
A hgw a home gateway rövidítése ami azt jelenti hogy modem és router egyben, ubee tipusú hgw-t fogsz kapni, természetesen gigabites portja lesz négy darab, ha routerként használod (és szükséged van a wifire) a wifi beállításoknál ajánlatos kikapcsolni az energiatakarékost wmm-et ha nincs szükséged a közösségi wi-free szolgáltatásra kapcsoltasd ki.
Működik a port átirányítás, korábban többször is szó volt róla.
Ha nem vagy megelégedve a router részével akkor bridge módban csak modemként működik ez esetben három vezetékes eszközt tudsz egyszerre használni, wi-free nem kapcsol ki. -
€uro
őstag
Sziasztok!
Szerződést kötöttem Fiber Power 120-as csomagra, a jövő héten fogják bekötni. Szerintetek milyen routerre számíthatok? Gigabites lesz a LAN hálózata? Illetve mi az a HGW?
A router és a szolgáltatás kapcsán érdekel, hogy port átirányítást lehet végezni a készüléken? Egy NAS-ra kellene átirányítani egy portot.
-
rapiz
újonc
válasz
kabelmania27
üzenetére
A 3,5-ös.
-
rapiz
újonc
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ha jól gondolom.
TWC-1000-3W -
rapiz
újonc
válasz
kabelmania27
üzenetére
CMT:
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownsream channel:
Channel 1: 1.2 dBmV 40.9 dB
Channel 2: 1.8 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 2.6 dBmV 41.1 dB
Channel 4: 3.1 dBmV 40.9 dB
Channel 5: 3.6 dBmV 41.2 dB
Channel 6: 4.0 dBmV 40.9 dB
Channel 7: 4.1 dBmV 40.8 dB
Channel 8: 3.2 dBmV 40.8 dBUpstream channel:
Power Level:
Channel 1: 47.0 dBmV
Channel 2: 46.3 dBmV
Channel 3: 47.3 dBmV
Channel 4: 46.8 dBmV -
stewe2
aktív tag
Megoldódott az Ubee modem regisztrációja! Miután átállítottam a DNS szervert googliról alapértelmezettre, újraindítás után érzékelte az új modemet, beadta a regisztrációs oldalt, és kész. Teljesen magamtól jöttem rá.
Én

-
rapiz
újonc
válasz
kabelmania27
üzenetére
Kérem uram fejezze ki bővebben. Nekem ez nem szűkit le sehova semmit. Pontosan milyen értékekre gondolsz?
-
kzsoloci
újonc
Szerintetek megéri, havi 11 ezerért 2 év hűséggel egy tv bronz csomag, 240-es nettel, plussz egy vezetékes telóval, és egy havi 3 gigás mobil nettel? Ma hívtak ezzel, a "csak neked ajánlattal"... Köszi a válaszokat.
-
Treck
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Kb nalam is a szokasosak.
Downstream Channel Status
Receiver # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate SNR Power
1 1 Locked 354000000 256QAM 6952000 39.4 -1.7
2 2 Locked 362000000 256QAM 6952000 39.4 -2.0
3 3 Locked 370000000 256QAM 6952000 39.4 -1.9
4 4 Locked 378000000 256QAM 6952000 39.4 -2.1
5 5 Locked 386000000 256QAM 6952000 39.2 -2.4
6 6 Locked 394000000 256QAM 6952000 39.0 -2.8
7 7 Locked 402000000 256QAM 6952000 39.0 -2.9
8 8 Locked 410000000 256QAM 6952000 39.0 -2.8Upstream Channel Status
Transmitter # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate Channel Type Power
1 5 Locked 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 47.5
2 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 45.8
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 45.8
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 44.8 -
gduck
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szokásos határértékek:
Channel 1: -2.4 dBmV 40.4 dB
Channel 2: -3.9 dBmV 39.9 dB
Channel 3: -3.8 dBmV 40.0 dB
Channel 4: -2.9 dBmV 40.3 dB
Channel 5: -4.6 dBmV 39.9 dB
Channel 6: -1.4 dBmV 41.3 dB
Channel 7: -1.3 dBmV 41.3 dB
Channel 8: -1.4 dBmV 41.4 dBUpstream Channels Power Level:
Channel 1: 50.5 dBmV
Channel 2: 50.2 dBmV
Channel 3: 49.5 dBmV
Channel 4: 49.7 dBmV -
rapiz
újonc
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok hogy. Én is tagja vagyok a UPC fanclubnak, bár ez most nem is érdekes. A lényeg, hogy gondolom mindenki emlékszik a múltheti "kis" esőre. Lényeg a lényeg, azon a napon a vihar alatt elment az áram kb. fél percre, mikor visszajött nemvolt net olyan 15-20 percig. S mikor visszatért, és próbáltam játszani, olyan mikrolaggok vannak azóta hogy az valami üditő. Sok mindent megnéztem, kideritettem, hogy nem házon belüli a probléma. A pingelés múlthéten még maximum 3000-6000 ms válaszidőt irt, persze azóta lement olyan 300-500-ra, 2-5% packet lossal. De az igazi kérdés, ha van-e itt valaki aki észlelt ilyesmit az elmúlt pár napban, főleg Budapesten, zuglóban, vagy bárhol máshol. Ne szidjatok, de remélem nem csak nálam van ilyen probléma.
A kedves upival már felvettem e-mailben a kapcsolatot, azóta is várok rá. Telefont meg nincs kedvem ragadni, utálok egy fél napot rajta lógni miattuk.
Köszöntem hogy meghallgatattok.
Üdv
Viktor -
kabelmania27
félisten
Médiabox/card jelszint helyzetjelentést kérnék szépen.
-
gduck
addikt
"de ettől egy hálózati szakember a haját tépné. .... Aki pedig tanult legalább egy kicsit is hálózatul"
LOL! Na pont annak nem állna égnek a haja
Otthonra általában felesleges és értelmetlen, de létezik olyan szitu ahol szükség lehet rá! Persze abban igazad van hogy jobb kerülni, ha lehet. Na de a hajtépés... Hullik az magától is 
-
Így van, tegyünk ennek a végére itt egy pontot, aki pedig tovább kíván ezzel foglalkozni, azt kérjük szíveskedjen átfáradni ezen topikok egyikébe.
Hálózatokról alaposan
Otthoni hálózat és internet megosztásKöszönjük!

-
air
nagyúr
válasz
melkah
üzenetére
"Aki tanenbaum konyvbol megtanulta es ettol a hajat tepi, azt "-mondjuk ugy-", hogy inkabb ne szakemberkedjen."
Miért?
"Mondjuk nem latom mi ertelme ennek, de ettol meg nem ordogtol valo dolog."
Pont erről beszélek. És nem mondtam, hogy ördögtől való.
"ez semmi mas csak switch modban uzemelo eszkoz "
Akkor ne hívjuk routernek.
(#37617) bogabi
"Most gonosz leszek: hogyan működik az internet?"Nem vagy gonosz, csak nem tudod, hogy mit kérdeztél.
"Csak van ott pár router."
Persze, hogy van, de nem fűzzük fel őket egymás után.
Mindegy, nem akarok ebből végtelen flame-et. Ha a routert switch módban használjuk, akkor nem mondjuk rá, hogy router. Strukturált, vállalati környezetben nem is használunk routert switch-ként.
-
melkah
tag
Aki tanenbaum konyvbol megtanulta es ettol a hajat tepi, azt "-mondjuk ugy-", hogy inkabb ne szakemberkedjen.
Egyebkent meg ilyen esetben a master natolos router utan erdemes a tobbi eszkozon kikapcsolni minden dhcp es egyebb beallitast es a switch portokkal osszefuzni az eszkozoket nem a wan porttal.
Ilyen esetben tulajdonkeppen ez semmi mas csak switch modban uzemelo eszkoz amin esetleg van ap is.
Viszont ha kulon halozatot szeretnel kialakitani, abban sem sok kivetni valo van szerintem, ha a routolt halozatot routolod tovabb egy eszkozzel. Mondjuk nem latom mi ertelme ennek, de ettol meg nem ordogtol valo dolog. -
melkah
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Aazert mondjuk a masodik eszkozon es minden mason a masteren kivul illene kikapcsolni a dhcp-t kulonben neha majd nem erti, hogy miert nincs net.
-
1. Magyarázd meg ezt a Telekom adminoknak, akik letiltották a bridged módot az összes HGW-ben, már pedig ha valaki nem akarja, hogy egy olyan eszköz védje a LAN hálózatát amihez másnak is van hozzáférése (lásd Telekom HGW), akkor bizony utána fog kötni egy saját routert, aminek jobb híján a WAN címét DMZ-be teszi, és maga szabályozza a forgalmat a saját eszközzel.
2. Egyébként nem értem miért lenne ez akkora probléma, sok szolgáltató már eleve NAT-olt címeket ad, ami bár kétségtelenül nem praktikus megoldás, mert több szolgáltatást nem tudsz igénybe venni, használni ilyen módon, pl. távoli elérés is ugrott, de azért azt a netet is csak meg szeretné osztani az előfizető, és normális eszközök esetén mérhető sebességcsökkenésről nem nagyon beszélhetünk szerintem. Persze ésszerű - és szükségszerű - keretek közt, tehát nyilván nem 10-15 router felfűzéséről beszélek.
-
air
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehetséges, hogy működik, de ettől egy hálózati szakember a haját tépné.
Aki pedig tanult legalább egy kicsit is hálózatul, mondjuk Tanenbaumból, az is értetlenül néz. Szóval routereket felfűzni - mondjuk úgy - nem szokás. Több a hibalehetőség, nagyobb az overhead, ebből kifolyólag csökken a sebesség. -
BRIKLY
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen,az úgy lesz.

Ez mit is jelent pontosan?
Ja,bár most esik le,az egyik laptop lehet,hogy nem is tud 5GHz-t. (T400).
Bonyolult még ez nekem a kis GD 340 után
-
-
BRIKLY
veterán
Jelenleg is 2 router megy. Egyik az egyik szobába,másik a másikban. A változás csak annyi lesz,hogy az első TP link routerem helyett az ubee adja majd a netet a másiknak (LAN-on). És ha jól sejtem,állítanom nem is kell semmit,mert ugye a második router már be van lőve.
____
Ubee-t 5GHz-en érdemes használni?
-
Eltérő alhálózatok beállításával fel lehet fűzni egymás után a router-eket, ha egyetlen alhálózatot szeretne az ember több router-rel megvalósítani akkor csak az elsődleges, netre csatlakozó router kapja a WAN portjában a kábelt, a többi a LAN portjába szépen kiosztott fix LAN IP címekkel és DHCP kikapcsolásával.
-
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Synology NAS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FIFA 16 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Leginkább azért lettem agyas mert egy ilyen eszköz képes agyilag felhúzni. Sajnos azért tart itt az emberiség mert ha segítséget kérnek már a másik szemében a kérdező "hülye"

Ja,bár most esik le,az egyik laptop lehet,hogy nem is tud 5GHz-t. (T400).