- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
4Grider
félisten
Estefelé (amikor a legtöbben nézik) szoktál te Horizon Go-t használni? Konkrétan nálam egy rakat csatorna este hat után vagy pufferel, vagy natúr egyszer csak kiírja, hogy nem lehet lejátszani, meg sávszélesség-hiányra panaszkodik (van még vagy 100 Mbps szabad kapacitás).
Konkrétan én emiatt a vacak miatt fizetek elő ittott tv-re, mert ilyenkor váltanom kell normálisabb szolgáltatóra. -
czanga
őstag
Sziasztok.
Előfizetők vagyunk, de több a TV, mint a lehetséges, tehát nem tudunk eleget szolgáltatással ellátni. Az a kérdes, hogy dupla előfizetés lehetséges e ugyanazon a helyszínen, vagy ha nem, akkor más szolgáltatótól, vagy műholdas lehetőség van e?
Ráadásul a UPC szerelő nem volt túl segítőkész, de mi megpróbáltuk úgy leosztani a koax kábelezést, hogy 3 + 2 TV esetében a maradék kettőnél legalább a még működő analóg adások bejöjjenek. Túl sok az osztó, vagy a kialakítása rossz.
Amennyiben érdekes lehet, akkor befotózom, hogyan van leosztva, és bejelölöm mi és hová megy, bár lehet semmi értelme ezzel nyűglődni.
-
Speed®
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A sablonon túl..több eszközzel teszteltem, amik máshol rendesen működnek..
Helységen belül ilyen távon nem kellene gond legyen, egyértelmű forrásgond. -
válasz
Speed®
üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
4Grider
félisten
válasz
retijo
üzenetére
Ha a Panasonic tv-re tudsz képeket/videókat lejátszani az okostelefonodról (mert az hálózaton lóg wifin vagy kábelen) akkor van benne cast funkció, így az HBO Go is ráküldhető okostelefonról.
Ha ennyire nem okos a tv, akkor fel kell okosítani egy olyan eszközzel, ami tudja a cast-ot. Nekem a Googlecast 2 jött be a leginkább erre a célra. -
retijo
csendes tag
Segítséget kérnék.
HBO GO műsort szeretnék nézni.
Panasonic tv-n sajnos nincs applikáció hozzá....
Milyen vezetékes lehetőségek jöhetnek szóba?Köszönöm!
-
válasz
scarabeus86
üzenetére
Megszűnt a UPC Phone.
-
Speed®
titán
Díjneten keresztül rendeztem eddig a számláimat gond nélkül, új csomagra váltás miatt feldobták, hogy rendezhetem már itt is, a régi kedvezményes díjnetes opció már nem él úgysem alapon. Belementem, azóta nem volt olyan, hogy ne kellene több napon át szórakozzak egy vacak befizetéssel. Épp most jártam úgy, hogy a banki felületnél jóváhagyva a tranzakciót a következő oldal hibával elszállt, a lóvét levonták, a felület még rendezetlennek jelzi a számlát. Emailben megjött a befizetési értesítő, szóval nonszensz. Egy ekkora cég ilyen hulladékot üzemeltet, nem tudom, hogy gondolják :S
-
ilias
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen. Mondta, hogy március elején hívjam őket és hivatkozzak a mail-re.
-
-
Mik^
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
És tényleg vannak digitális kódolatlanok

Arra eddig nem is gondoltam, hogy ugyanúgy mehet tovább, csak a csomagot próbálják nyomni.
Telefon nem kell, a NETre kötök 1 évet, a TV meg megy tovább. Megnézem ehhez mit szólnak, kinézem belőlük, hogy így drágább lesz mintha csomagban megvenném.
Köszi! -
kabelmania27
félisten
válasz
scarabeus86
üzenetére
Üdv! Igen.
-
scarabeus86
tag
Üdv!
UPC vezetékes telefonszámom szeretném mobilról használni, mert nincs készülékem. Régebben lehetett ilyet, de sehol nem találom az apple storeban az appot. Visszavonták ezt a featuret? -
ztsoft
őstag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Szia!
Ez volt az első alkalom, hogy néztem (szeretem a katasztrófa filmeket), de ezek után az utolsó is. A reklámok sem semmik, Cseh reklámok, alattuk zene.
No meg a kiszerelés, reklám -> ajánló -> reklám. -
kabelmania27
félisten
Üdv!
Szerintem még egy ideig lesz analóg, analóg bronze csomagban is van kb 26kódolatlan digitális, ha lejárt a hűséged ugyanazon az áron fog tovább menni.
Csomagban már nincs analóg csomag, külön viszont rendelhető, azt tudod csinálni, hogy csak a netre/telefonre kérsz ügyfélmegtartót. -
Mik^
tag
Sziasztok,
van esetleg bővebb infó arról, hogy az analóg TV-t a UPC mikor vezeti ki?
Lejár a hűségem és nagyon a digital bronze-ra akarnak rábeszélni, de nekem elég az analóg vagy digital mini is. Analógot nem akarnak adni -tudom, sok sávot foglal- a minit meg drágábban adják mint a bronze-ot... -
4Grider
félisten
válasz
Ice&Lime
üzenetére
A host nevek általában akkor kerülnek fel egy router táblájába, amikor változás történik az adminisztrációjukban. Pl. megújul az ip címük, stb... Van olyan router, ahol nem is jelennek meg, mivel a protokoll a mac address-t használja (a host név csak tájékoztató adat).
Én is leírom, hogy a mac adress szűrést már elég régóta nem használjuk, mivel egy csomó eszköz mac address-e átírható, illetve maga a szűrés más módon is megkerülhető.
Legyen egy jó erős, és az eszközhöz alapértelmezetten nem tartozó wpa2-es biztonságú jelszó a wlan-os és kész.
De nagyon off ez itt, van otthoni hálózatos, vagy wlan-os topic, ahol fel lehet tenni a hasonló, szolgáltatótól nagyjából független kérdéseket. -
Ice&Lime
veterán
Annyi sikerült, hogy a külső eszközök működnek wifin keresztül vele.
Viszont a connect box webes kezelőfelületén a hozzáadott eszközök listájában az eszköz név nem módosul, hiába van másik név megadva minden eszköznek, nem alkalmazza, csak az alap betű-szám-karaktersorral jelennek meg a listában. Többször is hozzá lett adva, név beírva, módosítások mentve, de eszközöknél valahogy az átnevezett szó nem változik. így nemigazán lehet felismerni az eszközöket sajnos.(#66046) M.I. : azt megtörtént, hidd el, nem az volt a gond.
-
Levi123
senior tag
válasz
Watercolour
üzenetére
Ez jó ötlet!

@kabelmania27: köszi neked is!
@ates2: erről hívnak [link] -
ates2
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Jaja valami olyasmi,na azt én filterezem
mert értelmes beszélgetés onnan még nem jött nekem sose...Akkor majd 4. hó elején marad a 1221 amit írtál. -
ates2
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Azt amúgy lehet tudni milyen számról hívnak? van egy basic UPC telemarketing szám ami nálam alapból tiltva van, lehet arról próbálkoztak régen,de ott csak vagy süket volt a vonal vagy valami automata dumált.
-
-
Levi123
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ezt így mondja, be az automata, hogy "szolgáltatás lemondása"? Összevissza nyomkodtam majd szolgáltatás rendelésnél mondtam, hogy lemondani szeretném, erre kapcsoltak egy hölgyet akivel egyezkedtem, de nem hívott vissza 2 nap múlva. Akkor sztem holnap újra megpróbálom, de ne hivatkozzak a beszélgetésre szerinted? Vagy ezt feljegyzik valahová?
Köszi a segítséget! -
Levi123
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia,
van külön ilyen gomb? Olyan nehezen lehet elkeveredni ide
Egyébként igérte az ügyfélszolgálatos, hogy visszahív szerdán este 8 után de nem történt meg.
Szerinted próbáljam ismét és tegyem a hülyét, hogy elmegyek, elmegyek, hogy milyen úton azt még nem tudom
-
ilias
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem egy pörgős hely.

Mondta a fickó, hogy március közepén jelentkezzek, addig nem adhatnak ajánlatot.
-
ilias
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Van linked?
Megváltozott a hsz-ed.

-
ilias
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Csak nem értem, hogy miért van két fajta lista.
A MIX4 jól hangzik, csak valami hasonlót akarna most nekem adni ennyiért, mint régi ügyfelüknek "kedvezményes áron".
Ezt küldtem nekik:
DIGINet
1000* (FTTH)
MAXIMÁLIS SÁVSZÉLESSÉG:
1000 / 200 Mbit/s
GARANTÁLT SÁVSZÉLESSÉG:
300 / 50 Mbit/s
1 780 Ft/hóDIGITV
99 digitális csatorna
28 HD csatorna
Csatornalista
2 640 Ft/hóHBO SUPER MAXPAK
ÚJ ÉS MEGLÉVŐ KÁBELES ÉS MŰHOLDAS ELŐFIZETŐINK RÉSZÉRE
HBO, HBO2, HBO3, CINEMAX
2 590 Ft/hó
+ HBO GO SZOLGÁLTATÁS -
ilias
tag
Ha be vagyok lépve, akkor ezek a csomagok vannak:
Ha nem vagyok belépve, akkor pedig ezek:
Írtam nekik mail-t, mivel közeleg a hűség vége. Még nem mondhatnak semmit (mivel április elején jár le), de elvileg 4 rugó körül csökkenhet a havidíjam, ami nem kevés, tekintettel a számomra nyújtott szolgáltatásokra. Persze mellékeltem a Digi ajánlatát. Simán lerománozta őket az ügyfélszolgálatos. :-) Míg ők amerikaiak.

-
vg
veterán
Nekem két hónap múlva jár le a 11e forintos net+tv hűség, amiből a tv megy a lecsóba. Iszonyat sok évente közel 80.000 forint olyan tv adókra, amiben 10 perceként 5 perc reklám van. Remélem le tudom mondani a tv-t úgy, hogy megmaradjon a 2,5e forintos 120 net. Mellé veszek hbogo-t, más nem kell.
-
Apaxp
senior tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Első körben kapcsold ki a mac szűrést. Utána lépj ki a beállításokból és áramtalanítással indítsd újra a boxot.
Újraindítás után wifi-s géppel próbálj a hálózatra csatlakozni. Ha nem megy box reset.Ja és a topic feltételez annyit hogy első körben nem állítgatunk mindent össze-vissza. A gyári beállításokkal beüzemeljük, és ha működik akkor finomítunk.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
erősz szintű a jelszó, ami bevan állítva, ez most komoly volt segítség-megoldásra?..
(#66042) 4Grider:ez segítség volt?
Most úgy néz ki, hogy csak egy laptopon megy a net, az is csak kábelen keresztül, viszont van rajta kívül még 3 eszköz, amihez kéne a wifi kapcsolat.
Egyikőtök sem ad konkrét segítséget, amit lehetne használni ahhoz, hogy működésre belehessen állítani a készüléket. Akkor minek ez a topik?
-
4Grider
félisten
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Ne haragudj a szolgáltatóra amiatt, hogy ad neked ingyenesen egy eszközt, amihez nem ártana egy kicsit érteni...
Ha vennél magadnak egy routert, annak beállításához is kellene érteni, hogy az eszközeiddel biztonságosan internetezhess. Hülyebiztos (ne vedd magadra!) eszköz nem létezik. -
Ice&Lime
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
A "nagyszerű" ebben az egészben az, hogy úgy néz ki a dolog, hogy egy átlagfelhasználó nem tudja felhasználni az eszközt, "nagyszerű". Esetleg létezik valami leírás konkrétan ebben a témában konkrét segédlettel upc vagy más oldalakon?, ha már ott nincsen persze.. Vagy valami linuxos kódsor halmaz kell hozzá, amit egy átlagember "minden nap" használ vagy valami extra szintű tanfolyam kellene még hozzá? Mellékelt útmutatón miért nincs ilyen illetve valahol a faq-ban azért benne van, vagy szolgáltatót kell váltani emiatt? És akkor még "egyszerű a beállítása", tényleg......
-
kabelmania27
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Üdv!
Normális.
Ice&Lime: Nézd meg a vezeték nélküli beállításoknál manuálisan válassz ki egy csatornát tudsz-e csatlakozni, gyári beállítás az automatikus, előfordul hogy az adott csatornán nem tudsz csatlakozni már az eszköz nem támogatja vagy többen használják ugyanazt, téma összefoglalóban linkelt programmal tudsz keresni szabad csatornát, illetve a linket videókban találsz információt a beállításokkal kapcsolatban. -
Sziasztok.
Ha a Connect boxot átrakom modem módba, akkor az normális, hogy a Horizon box visszajátszó funkciója továbbra is működik, ha továbbra is a modembe van dugva, és nem a router-be? Véletlenül úgy maradt a kábel, és működik, amin meglepődtem; azt hittem, modem módban csak egy jelet ad ki mondjuk a LAN1-en a routernek, azt hittem, hogy ilyenkor a switch-funkció megszűnik, a többi LAN dugalj nem lesz aktív. LEgalábbis így képzeltem. De működik a régi módon is.Bár végül is örülök, mert így nem kell hosszabb kábel.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Tudnál majd segíteni a 2.pontban?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
1. És az magyarul mit jelent? Az hiba vagy nem akkor? Az előző modem+routher tökéletes volt az eszközökön mind.
2.Ez is mit jelent magyarul? Azt, hogy ezzel az új wifimodemcsodával nem lehet csatlakoztatni eszözöket wifin keresztül? mert most csak kábelen megy a net. Beállítok egy eszközt, sikeresen beállítja, majd nincs a listában semmi, olyan, mintha sikeresen csinált volna egy nagy semmit. Ez komoly? így hogy használjuk a netet, vagy hívni kell külön egy szakembert, vagy átmenni más szolgáltatóhoz, hogy működjön minden ahogy kell? A 10 éves tplink mindent tud, amit kell, 10 éves.
-
Ice&Lime
veterán
Tudnátok segíteni, valaki ért hozzá?
Belett regelve a connect box készülék és vannak vele problémák:
-Hálózati diagnosztika: Hiba található az otthoni hálózatban - Vezetékes kapcsolatok ellenőrzésénél (4-ből 1 hiba)
-Haladó beállítások-Vezeték nélküli-Biztonság: Vezeték nélküli mac szűrés/engedélyezve, eszköz hozzáadása-mac cím és név beírva, eszköz hozzáadása-listában kipipálás és módosítások alkalmazása, alkalmazta, a beállítások frissítésre kerültek, majd Csatlakozott eszközök-frissítés-eredmény-nincs csatlakozott eszköz. mi ??? -
ates2
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor 2hónap múlva visszatérek mert csak felbasz másnak milyen olcsón adják meg oldalukon is milyen olcsó

-
ates2
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
gondolom azért a hűség végét várjam meg ?!

-
ates2
senior tag
Azért durva,hogy amiért most 13e Ft-ot fizetek (240 net, gold tv + hd meg telefon ) azt most UPC 9.4e ért adja. Ez kicsit nem [moderálva]?

[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, van-e köztetek olyan, aki elérte már az "extrém adathasználat"nak minősülő adatforgalmat, és ha igen, mi volt a retorzió?
A válaszokat előre is köszönöm! -
ztsoft
őstag
Sziasztok!
A FilmBox ilyen pocsék minőségben add? Mintha 1 x 1 cm-es kockákból állna a kép (főleg gyors mozgásnál). Arra gondoltam, hogy egy régi katasztrófa film ilyen minőségben van meg nekik, de nem, az ajánlók, a reklámok is ilyen minőségűek.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Nemreg kuldott a upc uj wifi boxot. Nektek sem megy az automatikus modemreg az oldalon? -
havast
aktív tag
Erre esetleg valaki?
Aki IPv6-on van a router konfigból kifotózná nekem, vagy ilyesmi?
Hálás lennék.
Ha emellé esetleg kapnék egy ipconfig-ot parancssorból, az is segítség lenne!

-
ztsoft
őstag
válasz
pozsipeti
üzenetére
Szia!
Az a lista egy vicc. Rákerestem a TV-mre (Panasonic TX-48AS640E), nincs a listában, de ha egy pontot teszek az "E" betű után (azaz, TX-48AS640E.), úgy már szerepel a listában.

Még arra sem képesek, hogy helyesen írják be a típus számot!Hogy a kérdésedre is adjak valamilyen választ, a Samsung PS51F5500 (2013-as modell) simán kezeli. Szerintem viszi a Tied is.
-
pozsipeti
tag
Sziasztok.upc Mediacard-ot szeretnék igényelni a samsung UE40EH6030 típusú tv-hez szerintetek tudja fogadni? ugyanis az upc honlapján ami fenn van lista abban nincs benne.
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kértem az ipv6-ról ipv4-re váltást a upc oldalán. Újraindulás után a wifi sebessége a harmadára esett... Mit lehet/kellene állítani a routeren, hogy újra meglegyen a tempó?
-
havast
aktív tag
Üdv!
Esetleg valaki már IPv6-on van megírná nekem a UPC IPv6 DNS szervercímét? Csak v4 van fent az oldalukon..
Köszi előre is!
-
Storms
őstag
Üdv
Ubee evw3226-on kikapcsoltam az AMPDU-t és azóta nem lehet rácsatlakozni semmivel. Miért? Gondolom factory reset segít csak. -
citkar
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Asus ac56U routerem van.
Este filmnézés közben egyszer csak megoldották a problémát, mert a böngészőben korábban próbált és nem betöltött oldal, csak úgy "beugrott" és onnan minden más is működött, anélkül, hogy bármit is tettem volna.
Néhány óra után ezek szerint a UPC megjavította a hibáját.Még jó, hogy nem bányásztam ki az elosztót

A korábbi tapasztalataim alapján lustultam, azaz eddigi problémáim mögött egy alkalommal volt az én eszközeimnél a gond, egy gagyi régi routernél, a többi (jóval több) alkalomnál a UPC-nél volt a gond. -
headhunter
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
És tényleg van.
Igaz ezzel a régi tv-vel csak az analógokat fogjuk, és fogalmam sincs hogy kéne behangolni/beállítani. -
gaben22
őstag
Helosztok, szüleim vidéken új szerődést kötöttek UPC-vel, cserébe emeltek nekik sebességet (mintha annyira kellene nekik
). Kaptak új modemet, fater szerint régi modemet úgy emlékszik, telefonos lány azt mondta, vissza kellene adni, viszont nem érek rá a közeljövőben leutazni hozzájuk beconfigolni a cuccmákot. Nem tudjátok, mivan/mennyi az annyi, ha nem adjuk vissza a régit. Vagy épp az újat visszaadjuk "köszi nem kell" hibakóddal
?
Aktív témák
Hirdetés
- IFixIt iOpener Toolkit
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez így van.
Most nincs tiltva van 2 hónap,hogy felhívjanak kíváncsi leszek...

ezért nem tudtak hívni bár,ahogy nézem most nincs azon szóval ha akarnak elérnek
No meg a kiszerelés, reklám -> ajánló -> reklám.

mert értelmes beszélgetés onnan még nem jött nekem sose...Akkor majd 4. hó elején marad a 1221 amit írtál.

érdekes... 04.02 ig van hűség kíváncsi leszek utána mit adnak ha megint aláírok 1 évet. Engem pl soha nem hívtak fel maguktól,hogy adjanak valamit...

)