Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz lionhearted #16797 üzenetére

Egyetlen dolgot kell belátni, Ubuntu nélkül nincs Mint. :F :C :(

Nem szivesen teszem, de ki kell, hogy javítsam fenti mondatodat, mert úgy fest, hogy nagy tévedést osztanál itt meg! Van MINT Ubuntu nélkül, legfeljebb nem tudsz róla, bár ezt nem hiszem. Debian alapú az LMDE, akár az Ubuntu.

Több tárgyi tévedésedre most nem világítanék rá "tenyérbemászó" stílusommal, elég keményen osztod tudásod itt, becsúszik ez- az nagyszámok törvénye alapján. Ma reggel nézegettem egy linkelt cikket és alul ajánlottak egy neked valót.

5 Things Linux Mint 16 Does Better Than Ubuntu 13.10

Olvastam itt a vitát, nem szivesen szálnék be, ha már ki lettem utálva, de most Chakráról írok, elhajtva MINT- esként lettem. Igazából nem értem a hisztidet velem kapcsolatban, feltettem Ubuntut, hogy segítsek valakinek és problémákat tapasztaltam, gondoltam itt megfelelő topicban kérdezek ezekkel kapcsolatban. Az, hogy levontam bizonyos konklúziókat, amik tényeken alapulnak, de fáj az Ubuntusoknak. :F Jobban örültem volna ha marad értelmi alapú a további társalgás, de érvek híján érzelmi alapokra került. Szakmai jellegű topicokban ez nem igazán viszi előre a tudás birtokba vételét, de elfogadom.

(#16803) bob.zxr
    Google+ az igazán mérvadó. :)
    Egyébként többen ismerik és használják az Ubuntut, ez tény. Pár emberrel beszéltem erről, szondta, nem ismer mást.

• N0zer0

senior tag

válasz lionhearted #16797 üzenetére

Nem, nem flame-eltem. Ez a jobban össze van rakva sem jelenti azt, hogy rosszabb lenne az Ubuntu, de nem valósítják meg azt az alap célkitűzésüket, hogy a kezdő felhasználónak a legnagyobb kényelmet biztosítsák. Ezt a Mint inkább hozza, pedig az ubuntusok is megcsinálhatnák ilyenre. Bizony egy teljesen kezdő számára a linuxos élet sokkal problémamentesebb Minten, mert minden úgy van összekészítve, hogy sokkal kisebb eséllyel lesz problémája a usernek. Nyilván, egy Debiannál ezt már nem rónám fel, mert az eleve nem is kezdőknek készült, nem célja, hogy maximális kényelemmel, és 1 kattintással szolgálja ki a kezdőket.

Nem próbálom azt mondani, hogy a Kubuntu és az Ubuntu annyira különbözik, csak óvatosan jelentettem ki dolgokat, mielőtt abba belekötsz, mivel nincs előttem Ubuntu. Annyiban a Kubuntu igenis más, hogy sok minden másképp van beleválogatva, lévén, hogy KDE-s. Egyébként Ubuntura is fel lehet tenni KDE-t, csak kérdés, hogy mennyivel van több értelme, mint a Kubuntu telepítésének.

Illetve akármit is írsz, Minten az upgrade nem támogatott. Pont. Lehetséges, meg lehet próbálni, járhatsz szerencsével, de nem támogatott, szimplán hazardírozás. Persze ezt megint csak nem rónám fel hibának, mert már láttam Ubuntut is disztrófrissítés után megfeküdni elég sokszor, nem csak nálam. Azt sem állítottam, hogy Ubuntu nélkül lenne Mint, azt sem, hogy nem lenne nagyon hasonló a kettő, vagy az egyiket menőbb lenne használni, meg próbb. Csak azt akarom mondani, hogy a különbség sem kevés, főleg kezdő felhasználóknál nagyon jelentősek tudnak ezek is lenni, nem szabad alábecsülni. Néha csak hajszálon függ, ha egy disztró nem tud megnyerni magának egy kezdő, Windowsról jött felhasználót. Tényleg, sokszor csak bosszantó, kényelmi apróságokon múlik, amit a haladók hajlamosak kőkeményen lenézni. Ahhoz el kell érni egy tapasztalati-hozzáértési szintet, hogy mindegy legyen, hogy melyik disztrót használod.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés