- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitchins
őstag
Sziasztok. Nagyon nem vagyok tajekozott a temaban ezert egy kis segitseget kernek.
US vagy Japanbol torteno vasarlas eseten milyen koltsegek merulnek fel? Vamot adot keel fizetni? Ha igen mennyit?
kb 3-400 usd erteku vasarlas eseten. -
mark777
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, nagy hülyeséget csináltam, eladtam az ebay-en valamit átszámítva ~29e Ft-ért de csak ~7500Ft szállítási díjat adtam meg, ami Europába elég lenne de másik kontinensről vették meg, viszont a Posta oda ~18E Ft.
Vagyis 11e Ft-ot buknék az egészen, aztán lejön az ebay ~14%haszna és alig marad valami.
Valószínűleg elfelejtettem bejelölni hogy csak Europa vagy ilyesmi vagy a többszöri változtatáskor kivettem a pipát.
Ilyenkor mi az jó megoldás? Köteles vagyok azt a postaköltséget elfohadni amit megadtam? A Vatera szerint ilyenkor polgárjogi szerződés kön létre amit teljesíteni kell.
A vevő megvétel előtt már küldött alacsonyabb árajánlatot, így valószínúleg semmi kedve kifizetni a plusz
11e postaköltséget a 7500 Ft felett.
Vagy ad egy negatívat vagy az Ebay szankcionál emiatt, mert nekik is bevételkiesés?
Az a inkorrect ha azt írom a vevőnek hogy elromlott az eszköz? Műszaki eszközről van szó, ráadásul régi, simán elromolhat. Vagy azt mondom hogy elltünt vagy ellopták. Amúgy több minden tünk el tőlem
már, kisebb értékben . sd kártya - mert voltak ismerősök, akik bejártak a lakásba és a kezükhüz ragadt. , Ráadásul túlkevés napot kb 11 napot adtam meg szállításra, már biztos nem ér oda akkor sem ha ma feladnám.Kösz a választ!
-
kormoskandur
tag
Életemben először egy speciális PC kiegészítőt meghirdettem és eladtam az ebay-n USA-ba. (eddig vásárlóként voltam jelen) sajnos vesztemre.
Aki megvette és megkapta, már kezdettől több requestet beadott, küldött nekem több fotót a csomagolásról, hogy szerinte sérült, ki se bontotta, állította, hogy nincs benne a cucc (műszaki termék + guide booklet). Sérült volt, kilógott belőle a booklet, de nem nyitotta ki. Írtam neki, nyissa ki, fotózza le belülről, mérje le, stb. Nálam van a gram evidence feladóvevény, stb. Ez nem történt meg. Ezt előterjesztettem az ebay-nak is. Most itt tartunk:
This case is now closed
Hi Miklós,
We reviewed this case and decided to issue the buyer a full refund.
The buyer claimed that the item didn’t match the description.
A refund of US $100.00 was issued on Dec 9, 2021 to the buyer. The refund includes the purchase price plus original shipping.
The refund amount will be recovered from you by eBay.
Hi Miklós,
This is a notice to inform you that we will be debiting EUR 83.85 from your bank account ending in 0000 to cover the outstanding fees and expenses.
We will process this transaction within 3 business days. If your pending and available funds become sufficient to cover any or all of this amount before you are charged, we will debit your pending and available funds and then deduct the remaining amount from your bank account. If you prefer a different payment method, you can update your payment preferences.
You’ll see this charge recorded by your payment provider similar to the following:
Szóval fizessem be az összeget. Ők az USA-ból le tudják vonni az összeget, és ha ellenállok, valami úton-módon behajtják? A Bankom: Takarékbank, erre nem is válaszolt.
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Az ebayen szeretnék feladni egy kütyüt és ez ügyben kérném egy olyan segítség aki már adott fel hírdetést ugyanis nem látom át hogyan kell feladni!
Előre is köszönöm!
-
Csom Tam
újonc
Kedves Emberek! Jó kis cifra Ebay-es csalás áldozata lettem, ezért szeretném veletek is megosztani a sztorimat és a tapasztalataimat az Ebay úgynevezett „Buyers protection” (vásárlót védő) metódusáról. Ezek után szerintem háromszor is meg fogjátok fontolni, hogy rendeltek-e bármit is erről a darkwebre hajazó e-vásártérről, mert telibe fogják ***-ni az esetleges jogos panaszaitokat.
A sztorim röviden: Valószínűleg egy tört program révén életemben először benyaltam (valszeg KMSpico) egy malware vírust, melynek fényében a támadók lényegében hozzáfértek a Google fiókomhoz, így kvázi minden lementett accountomhoz, jelszavamhoz.A támadók a saját Ebay fiókomon keresztül vásárlásokat kezdeményeztek, lévén hozzá voltak rendelve az Ebayhez is a gyorsabb fizetés érdekében a kártyaadataim, a hackerek pedig ilyen gift cardokat (ajándékkártyákat) kezdtek el vásárolgatni a nevemben. Előtte persze beállítottak egy gmail-es szűrőt a fiókomban, hogy azonnal törölje az ebay/paypal/amazon-os leveleket, így rejtve maradt a tevékenységük, egészen addig, amíg a Revolut nem jelzett a telefonomon a terhelésekről. Az ajándékkártyák kódját pedig rögtön el is kérték üzenetben (ebay-en, az üzenetet pedig hide-olták), ergo teljesült is az adásvétel 1 percen belül, nincs több hetes szállítás, ergo időd sem fellebbezni.
Namármost már eleve az egy óriási biztonsági rés az Ebay-en, hogy nem küldtek a telefonomra kártyatranzakciós megerősítést a vásárláskor, de még egy nyamvadt telefonos megerősítést sem kértek mikor valszeg a világ túlsó feléről lépett be valaki a fiókomba egy full másik IP címről, mint amiről én szoktam. A 21. században ez már szörnyen gáz hiányosság, de ha a te pénzedről van szó, akkor inkább dühítően amatőr.Na mindegy, öröm az ürömben, hogy a sokat támadott fintech észnél volt, és „csak” az első vásárlás ment végbe, 70 dollár értékben, a többi több 100 dollárnyi gift cardot már nem tudták kifizetni, mert addigra befagyasztotta a kártyámat a Revolut.
A nyilvánvaló baromságomon kívül, hogy le voltak mentve a kártyaadataim, az Ebay vásárlót védő bullshit szlogenjére hívnám fel a figyelmeteket! Sokat leveleztem velük a refundról, miután kinyomoztam, hogy az én fiókomból történt a tranzakció (el lehet rejteni tranzakciókat és üzeneteket az Ebayben, csodálatos feature csalóknak…). Mivel rogyásig van az Ebay ilyen ajándékkártyákkal, így lényegében ezek pénzmosodát jelentenek az ilyen ún. fraudulent tranzakciókhoz. Ezekre nem érvényes a refund, illetve most tudtam meg, hogy eleve az eladó válogatja, hogy biztosít-e egyáltalán refundot. A csalók pedig nyilván rendelkeznek több ilyen kamuaccount-tal is, ahol érdekes módon kb. 10-100-1000-10000 dolláros nagyságrendben vannak termékek, gondolom kitapogatva a kártyalimiteket és a fedezeteket.Megpróbáltam nem teljesítésre hivatkozva refundot kérni, ezt az eladó és az Ebay is elutasította, az Ebay tehát telibe ***ja, hogy ki hogyan garázdálkodik a piacterén, a lényeg, hogy megtörténjen a tranzakció, amiből leszedi a sápját. Legyen az akár csalárd tranzakció, mint nálam. Semmifajta felelősséget nem vállalnak a piacterükön történt bűncselekményekért, ennek fényében legyetek tisztában azzal, hogy az Ebay-nek van egy jelentős darkweb-es pénzmosodája, ahol a barom/peches meghackelt vevőt semmi sem védi a csalásoktól, csak a jószerencse, mint esetemben a Revolut automatikus kártyabefagyasztása.
Megéri kockáztatni? Az Ebay-en semmiképp!
-
kriszkacsa
újonc
sziasztok én 4 tételt adtam el ebayen az elsöt augusztus 14 én elvileg ki is fizették de én nem kaptam meg se paypalon se bankártyámra nem érdekezett meg . tanácstalan vagyok probáltam felvenni a kapcoslatot ebayel es a paypallal is de csak robot és semmi segitség ... valaki esetleg tud segiteni ?
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Két rendelésem a track17 követő szerint már egy hónapja megérkezett Ferihegyre azóta nem mozdult.
Hol és kinél lehet érdeklődni hogy miért nem mozdul? -
hernor02
tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy kijelzot laptopba Angliabol. Nem azt kuldtek amit rendeltem. Vissza is kuldtem, nagy nehezen visszautalta a termek arat. Viszont a 7.500Ft-ot (vissza kuldes ara) csak akkor fizeti ki, ha pozitiv ertekelest adok neki elore. Valtottunk mar vagy 30 uzenetet, de egyikben sem kert elnezest a kellemetlensegert, sot...
Tudok valamit tenni? -
drag
tag
Vásároltam egy terméket ebayról ami meg is jött de minőségbeli gondok voltak vele, de mivel kis összeg volt nem írtam az eladónak hanem csak egy semleges értékelést adtam. Ő felvette velem a kapcsolatot, hogy vissza utalja a teljes összeget csak adjak neki 5 csillagot. Ez meg is történt egymás között, viszont a termék most a nem fizetett tételek között van. Azt onnan hogyan tudom eltüntetni?
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
A .co.uk oldalon a nevem így jelenik meg, a .us végűn rendes "á" betűvel, ahogy kell. Gondolom a nevek különbözésével lehet összefüggésben, hogy az Angol oldalon nem fogadja el a bankkártyáimat Paypalon keresztül sem (az Amerikain keresztül működnek). Lehet ezzel kezdeni valamit? A FAQ-ban nem találtam a név módosítására infót, sem pedig e-mail címet, amire írni lehetne nekik. Köszönöm!
-
Dominiator
aktív tag
Üdv, segítségeteket kérném, Rendeltem Ebayről egy forrasztó állomást és a helyzet az hogy a csomag követés azt mutatja hogy már házhoz szállították de ez nem történt meg. Nincs kizárva hogy a vámon csücsül de semmi infóm nincs. Az eladó is csak azt mondja amit a csomagkövetésben lát vagyis hogy nekem már ki lett szállítva. mit tudok tenni?
(POSTNL a futárcég)
Csomagkövetés -
Michigan
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy vásároltam az oldalon, nem kaptam meg a terméket, így visszakapom a pénzt, csak az a gond, hogy paypal fiókom nincs, így ugye a bankszámlaszámra kapom vissza az összeget, hs visszakapom, ugyanis már 8 napja várom. Mit tudok tenni? Köszönöm a segítséget előre is.
-
pge0601
újonc
Szép Jó Napot,
Segítséget kér egy kezdő.... Mennyi termékre tudok egyszerre licitálni?
darab vagy érték határ van?
-
aytukabozs
addikt
Üdv
Vennék egy kütyüt ebay-ről, de a postázási lehetőségeknél csak mezítlábas posta van,
az eladó amúgy középmezőnyös, 95% feletti értékeléssel, 7000 körüli eladással.Változott valami a policiben az utóbbi hónapokban, vagy még él hogy ha nem kapom meg, és az eladó tud tracking infókkal szolgálni mert flat rate-tel adta fel akkor automatice a javamra dönt az ebay egy esetleges reklamáció esetén?
Nem egy hatalmas összegről van szó, 20$ de mivel nem lopom a pénzt ennyit sem akarok bebukni.
-
Vateraadd
csendes tag
Sziasztok ! Eladni szeretnék ebayen, tudna esetleg segíteni nekem benne x %-ér cserébe ?
-
Camembert
csendes tag
Sziasztok,
még új vagyok a témában így szeretnék kérni egy kis segítséget, regisztráltam a PayPal-ra és az eBay-re, sikerült összekapcsolnom a két fiókot. Megadtam a szállítási és a regisztrációs címet is,
Valamiért nem jelenik meg se a Personal Information-nal, se a Adresses-nél, csak akkor jelenik meg, ha rámegyek a change menüpontra. Néztem egy tutorial videot, az alapján kellene, hogy lássam.
Előtte megváltoztattam az automatikusan adott User ID-mat, lehet, hogy ez a gond?
Várni kell míg frissül? -
5381
aktív tag
Sziasztok! Az ebay.com-os regisztrációt lehet valahogy használni pl ebay.de, vagy ebay.it vásárláshoz, vagy oda is külön regisztrálni kell?
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Egy bizonyos eladótól, két terméket is akarok venni, de csak "Buy It Now" gomb van, mindkét terméknél "Add to cart" nincs .
Hogy tudom így először az egyik majd, a másik terméket a kosárba tenni, és utána együtt fizetni a kettőt ?
Üdv.
Astra
-
kisninja
őstag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem. Rendeltem egy gsm jelerősítőt letelt a 35 nap. Írtam is hogy nem érkezett meg, erre a gyerek írta hogy kérdezzem meg a családtagokat nem e vették át vagy érdeklődjek a postán illetve mellékelt egy számomra gyanús track számot. Nem jó az angolom valaki megírná mit írjak illetve mi a teendő vagy mire számítsak. Megpróbálom bemásolni de telorol nehéz: The seller has responded to you and offered another solution to solve this issue.
Seller's message:
"As the item had been shipped out and is on the way, please feel ease to wait for the arrival. You can: #1 Ask families or neighbors to see if anyone keeps package for you; #2 Keep contact with local post office for more info as sometimes the delivery would be delayed or left in the post office. For your information, the package would be delayed (even lost) due to the process with the carrier or conditions like bad weather, etc. Sometimes happens and please let us have your patience with us. **As the shipping for the item goes on, would you mind giving the package some more time for the arrival? Thanks for your patience! Welcome to contact us again soon. Jason"If you're satisfied with this solution, you can let the seller know by sending a message in the Resolution Center. If you don't want to accept this offer, we encourage you to send the seller a message with solution that you'd be happy with.
You can also view the details of this request in the Resolution Center.
2014 LCD GSM 900MHz Mobile Phone Signal Booster/Repeater/Amplifier Mini sizeItem # :171613459651Sale price:AU $48.99Quantity:1Sale date
ct-04-15 13:10:54 PDTSeller:feidong256Case #:5093229410Case opened
ov-09-15 08:10:11 PSTView purchased item
-
Tök jó ez a fórum!
-
pimmi
senior tag
Azt szeretném kérdezni, ha értékeltem már az eladót, az értékelést lehet módosítani? hogyan, köszi
-
mr.tamasbiro
őstag
Új vagyok teljesen ebay szinten így kérdések lennének de ha valaki aki nagyon tudja mit hogy és megadja a tel számát akkor felhívnám,hogy segítsen.
Köszi -
pimmi
senior tag
sziasztok, az ebay regnél automatikusan adott user id-t, amit a nevemből kreált, ezt megváltoztassam?
ez most értelmetlen szo lett valami ilyen lasz-mert ahogy nézem az eladokat, értelmesebb nevek vannak, szerintetek? köszi -
theo_76
aktív tag
Sziasztok!
Regisztráltam az ebay-en, majd a PayPalen... hozzá rendeltem a webkártyámat, majd vásárolni akartam...
A vásárlás valamiért nem sikerült... megnéztem a PayPalon mitörtént... mikor rákattintottam a kártya adataira hibát írt ki... az előzményekben pedig ezt találtam:Charge From Credit Card (Unique Transaction ID # 9M496957H71241516)
Total amount: 533 HUF
Fee amount: 0 HUF
Net amount: 533 HUFDate: Aug 18, 2015
Time: 07:20:28 PDT
Status: DeniedSubject: Credit Card
Funding Type: Credit Card
Transfer from: MasterCard Credit Card XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
This transaction will appear on your bill as "PAYPAL *VALENETWORK".Persze a pénz már nincs a számlámon....
-
kóóó
aktív tag
Egyszer velem is megetettek, hogy rendeltem egy szivargyujtos toltot. Nem jott meg, nyitottam case-t, adtam negativot es paypal visszaadta a penzt.
Utana irogatott, hogy valtoztassam meg az ertekelest pozitivra es elkuldi ujbol ingyen,ugyse nagy ertek.
Ugy voltam vele,hogy korrekt igy megvaltoztattam pozitivra, de a beigert termekbol semmi nem lett.
Szoval en mar nem dolok be ezeknek, megy a negativ es nem erdekel mit sirankoznak ossze.... -
user2211
tag
Üdv!
Egy eBay eladó küldött egy használhatatlan, ragasztós, foszladozó terméket/röviden szemetet. Írtam neki üzenetet. Az elején a termék árának 25%-át ajánlotta fel, de én kértem a teljes visszatérítést, különben negatívat adok, és nyitok egy case-t, amire ezt a választ kaptam:
"Kedves vevő,
Köszönöm a levelet, mi lenne, ha a teljes vételárat viszaküldenénk, és Ön ad egy pozitív visszajelzést? Egyetért ezzel?"
Mit tegyek? És ha mások a pozitív értékelésem miatt fogják tőle megvásárolni a terméket
-
skosko
csendes tag
Sziasztok,
Ide is beraknám a problémámat:
Kínából rendeltem egy "Gripgo" rendszerű $3-os autós telefon tartót.
Megjött gyorsan, pont ugyan az mint a fotókon, csak éppen használhatatlan, mert a telefont nem tartja meg, leesik róla 1 percen bellül.
Mi a teendő ilyen esetben ?
Visszaküldésnek semmi értelme, és egy másik ugyan ilyennel sem lennék előrébb.Előre is köszi!
-
Bálint85
senior tag
Hali!
Érdeklődnék, hogy Ebay -en hol kell átírni a bank számla számomat , mert most új van? Nem találom, hogy hol kell vagy Pay pal -on kell átírni?
Köszi
-
salesboy
tag
válasz
frumacsiti #503 üzenetére
Üdv. Sajnos rossz hírem van.........
már semmit sem tudsz csinálni.
Ébernek kell lenni és a 45 napon belüli "open case" funkciót használni kell különben bukta.A cikkben is leírtam, hogy ez fontos, erre figyeljetek oda. Valóban igaz hogy még negatív feedback-et sem
tudsz adni.
Én sose várom meg a 45 napot, ha nem jött a cucc nyitom a vitát és tolják vissza a pénzt.
Nem érdemes levelet írni, meg negatív feedbac.et adni hanem egyből open case, ha az sem vált be akkor pedig fokozni kell a vitát, amíg vissza nem kapod a pénzed. De ezt csak akkor tudod, ha 45 napon belül vagy.
Ha addig nem jött meg egy csomag, akkor már nem is fog.
NAGYON FONTOS: FIGYELJ ODA A 45 NAPRA ÉS NYISSÁL VITÁT !!!!
(open case a PayPal oldalán a Resolution Centerben)Üdv a cikk írója
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék Ebay-en eladni és a segítségeteket kérem. Az Ebay nem új nekem, minden be van állítva, de a szállítást nem tudom kitalálni.
A német oldalon nem boldogulok, mert nem enged nemzetközi eladást pozitív értékelés nélkül, szóval ez kilőve.
A .com-nál, pedig a szállítást sehogy nem fogadja el, mi a trükkje? Beállítok vmi belföldit, flat rate, és outside from US, ok. Majd a nemzetközinél, nem megy, hogy változó legyen és kérdezzenek rá. Ha továbbmegyek, akkor pedig azt írja a címem alapján nem tud kalkulálni?
A címem sima shipping address, ezt nem is találom hol lehet beállítani: primary ship from addressElőre is köszi.
-
tboydás
csendes tag
válasz
frumacsiti #503 üzenetére
Szia
Igy még Én se jártam, de ha jól láttam akkor a az Ebay contact us-nál van egy fül a hol reportot tudsz tenni az ominozus dologról. És ha jol emlékszem akkor a PayPal nél is lehet reklamálni.Legalább is amikor Én eladtam addig nem jelent meg a paypal-os számlámon a pénz amíg a vevő nem adott + feedet.
Remélem nem járok Én is így mert jelenleg vagy 6db árum van beragadva 45napon túl.ill. sztem irj megint az eladónak hogy írsz egy neg. feedet arra nagyon háklisak.
-
frumacsiti
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Több dolgot is rendeltem már az ebay-ről.
Nem vagyok már kezdő,
de most belefutottam egy problémába,
amire nem-igen tudom, hogy mi, vagy van-e egyáltalán megoldás.Rendeltem egy bluetooth hangszórót szeptember 3-án.
Ki is fizettem paypallal, viszont a termék nem ért ide.
Vártam több, mint 1,5 hónapot, majd jeleztem az eladónak emailben,
hogy nem jött meg a cucca.
(Mostmár tudom, hogy rögtön aktát kellett volna nyitnom a resolution centerben)Nem nagyon akarta a pénzt visszaküldeni,
ezért többszöri emailváltás után (miután megígérte, hogy valami gyors-postával fogja küldeni,
így legfeljebb 20 munkanap alatt megkapom),
belementem, hogy küldjön egy másik terméket.Sem az eredeti, sem az újraküldött termék nem érkezett meg.
A 20 munkanap letelt dec. 17-én. Ma január 1. van.
A megrendelés dátumától 120 nap telt el.Az eladó többszöri megkeresésre sem volt hajlandó még csak válaszolni az emailjeimre.
Megpróbáltam az ebay-en case-t nyitni a problémáról, de nem lehet, mert 45 napon túl van.
Nem találtam semmiféle kontaktot, ahová jelezhetném a problémámat.
Ennyi idő után még csak negatív értékelést sem tudok adni.Tudnátok segíteni?
Volt-e már valaki hasonló helyzetben? -
Sziasztok!
Nekem eladási oldalról lenne szükségem egy kis segítségre...
Ott akadtam el, hogy nem tudok megadnom magyar irányítószámot, mert nem fogadja el a hazai 4 számjegyes kódot. Gondoltam, hogy be kell írni elé, hogy H-, de sajnos csak számot lehet beírni.
Ez azért fontos, mert ki kell kalkulálnom egy szállítási költséget, mely nélkül nem tudok továbblépni.
Köszi a tippeket előre is, nekem nem sikerült megfejtenem!
Próbáltam többféle szállítási módot, de a formula ugyanaz... ezen a ponton.
Köszi! -
5381
aktív tag
Sziasztok!
Néhány amerikai és ausztrál eladótól nem tudok vásárolni, mert a paypal nem utalja nekik az összeget. Ilyenkor lehet magyarázkodni, ha megnyertem egy licitet, hogy miért nem utalom a pénzt. Nálam lehet ezzel kapcsolatban állítani valamit? -
BÜDÖSLÁB
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi termékekkel kapcsolatban.
Nem vagyok 100%-osan biztos benne, hogy ingyen van-e a szállítás.
Economy Intl shipping az mit takar?
Illetve az utolsónál választható a másik szállítási mód, az mit jelent?
Ugye a kiválasztáskor a free shippngre mentem, de még kezdő vagyok benne, ezért kérem a segítségeteket.
Köszönöm mindenkinek! -
Dave0077
csendes tag
paypalnál ha joltudom van olyan lehetöség h ne utaljam rá a pénzt hanem hozzávan adva a bankártyám és mindig levonják az aktuális összeget amit fizettek ebayen... ezt hogyan tudom mert mindenol csak átutalást találtam ...
-
zozoka79
tag
Lehet nincs a paypalod mèg összekapcsolva a bankkártyáddal? Utána nem kène hogy kèrje,mert a paypal azonosítót megadva, onnan emeli le a zsèt.ha üres a paypal számlád,akkor a bankszámláról szedi le automatice.lgb is nekem így volt.ès meg se kelett erősîtenem,egyből le is tudták szedni....lehet úgy van a paypalod beállítva hogy bankkártya adatokat is kèr plusszba mèg?! De ez csak tipp.
-
zozoka79
tag
Ebayen autóalkatrèszeket is lehet beszerezni? Konkrètan egy 2es clio hátsó centrálzár motor kellene,itthon horror ára van.
-
ODGx
tag
Sziasztok!
Elég kellemetlen helyzetbe kerültem ugyanis körülbelül két hónapja vettem egy kijelzőt, hogy megcsináljak egy törött SGS4 es telefont.
A probléma az hogy az eladó egy utánagyártott kijelzőt küldött ami a vásárlás után megadta magát.
Ezt jeleztem az eladónak és az ebaynek is.A visszatérítés feltétele a kijelző visszajuttatása volt az eladónak azonban mióta feladtam nincs hír a csomagról azt leszámítva, hogy az országot elhagyta....
A postán azt mondták, hogy nem tudják kerestetni mert a USPS nél van valahol, viszont időközben lejár az időm ebayen a visszatérítésre...
Hogyha eszkalálom van rá esélyem, hogy visszatéríti a paypal az összeget a csomag megérkezése előtt?
Jah és hogy még bonyolítsuk a dolgokat időközben költöztem és a csomag papírját sem találom....
Kérlek csak olyan írjon aki esetleg segíteni is tud.
Köszönöm.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Kezdő ebay-es vagyok. Lenne pár kérdésem szállítással kapcsolatban.
3 cuccot rendeltem Economy shipingel, október 3.-án. Kifizettem,értékeltek. Ha jól értem,akkor amit a vásárlásnál írtak hogy október 13-november 13,aközött kell megjönnie?
A különbség Economy és a standard között hogy utóbbinál van nyomkövetési szám?
Az Epacket delivery mit takar pontosan? -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Rendeltem júl.6-án egy egeret Koreából, szállítási hat.időnek júl.15-júl.22 volt megadva. Bár gondolom kevés esély van rá, de nagyon jó lenne, ha ma megjönne, mert szükség volna rá (ajándék). Ingyenes, Economy Int'l Shipping szállítással kértem. Azt szeretném megtudni, hogy valahol utána lehet érdeklődni, hogy hol a csomag, mikor hozzák? Csak nem tudom ki intézi ezt, kihez megy? Simán a postához?
-
hibavissza
veterán
Üdv!
Két dologban kérném a segítségeteket.
- Ha megnyerek egy licitet vagy leütök egy azonnali vásárlást, akkor az összegnek a PayPal számlámon kell már lennie vagy van még pár napom arra, hogy átutaljam a bankszámlámról a PayPal-ra az összeget és fizessek?
- A vám és áfa fizetés mikor és hogy történik meg? A termék az USA-ból jön és szállítással együtt több mint 150 dollár. A feladó egy magánszemély.
Köszi!
-
Szabikaa20
őstag
Help!
Szeretnék eladni ebay-en!Mik a teendök?Már sokszor vásároltam ebayröl,de még el nem adtam!Van paypal-rm is!Köszi a segítséget!
-
trakto
csendes tag
Hellótok.
Nekem ezrt írja ki : To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.
És a bankkártyám adatait kéri. Mért van ez?
Előre is körszi. Üdv -
fabiandaniel
aktív tag
válasz
gidion90 #484 üzenetére
Sziasztok
USA -ból rendeltem egy csomagot még május végén, az ebay -es csomagkövetés szerint ez az utolsó adat:
Shipped from US Shipping Center to International Destination
May-28-14, 16:18 PM, ErlangerAzóta semmi sem változott a csomagkövetésben, amíg az USA -ban mozgott a csomag addig minden nap volt valami infó róla de mióta elpostázták az USA -ból azóta semmi. Ez azért lehet mert csak az USA -ban van nyomonkövetés?
Csomagszámom:
Global tracking #PAAB000000063352409
Elvileg már megkellett volna érkezni a csomagnak.
-
gidion90
tag
Olyat lehet amúgy csinálni, hog ynem regisztráltam még pay pal-ra, viszont licitelek, és ha én nyertem a licitet, gyorsan csinálok egy paypalt és úgy fizetek? Köszönöm
-
Amit elfogadnak, kérnek eBay-s vásárlásnál az az eBay vásárlási értesítő és a Paypal fizetési értesítő. Én ezeket a Posta oldaláról letölthető ( http://www.posta.hu/static/internet/download/Vamkezelesi_nyilatkozat_magan.pdf) kitöltött nyomtatvánnyal együtt szoktam már akkor elküldeni, amikor ezt a szöveget látom a nyomkövetésnél: Küldemény információ: Postai vámkezelés alatt.
Természetesen ekkor üresen hagyom a postai nyomtatvány Iktatószám: mezőjét. Legalább 4-5 nappal rövidül így a kézhezvételi idő. Az e-maileket pdf-ben "nyomtatva" csatolva mellékelem.A számla nem előfeltétel, mert ha van, akkor az a csomagban van általában, azért nem fogják felbontani, de volt úgy hogy kívül a dobozon volt a számla, még sem nézték meg, elég volt a fenti okmányok eljuttatása. Ha meg az eladó még is küld e-számlát- ami nem valószínű, mert az eBay számlakészítő bővítmény nem ingyenes, akkor azt kell csatolni, +a fizetési igazolást.
Jut eszembe, ha valaki nem PayPal-el, hanem a saját bankkártyával fizet, akkor a banki, adott termékre vonatkozó fizetési igazolást -nem a teljes banki kivonatot- kel mellékelni. -
5381
aktív tag
Én az email üzenetet küldeném, amit a kifizetéskor kapsz az ebay-től. Confirmation of your order of ...... címmel. Abban ott a link is, meg az összeg. Van egy link benne, Order details névvel, ahol a részletek vannak, ott pedig a Printer friendly page link, ami egy számlaszerűt mutat. Számlát pedig a csomagba szokták betenni.
-
Adryen
csendes tag
Nekem olyan gondom lenne hogy licitáltam egy autós kamerára amit jó áron (14.40$-ért) vettem. A gond csak ott kezdődik hogy fennakadt a vámon, gondolom nem hiszik el hogy olcsó volt. Megküldtem minden adatot a megfelelő email címre, de nem tudom hogy kiszabhatnak rá valami plusz költséget? Volt már valaki hasonló helyzetben? Köszi
-
artiny
őstag
Ha megrendeltem valami es paypallal fizettem...akkor azt a paylalis cimre kihozzak hazhoz? Kinabol ingyenes szallitas - vagy el kell majd mennem valami ebayes raktarhoz.vlmi kozpontba. BP-en
-
h1mpi
félisten
Valaki tudna segíteni, hogy ebayen, hogy tudok eladni? Ha végig csinálok egy termék feltöltést csak US címet ad meg a feladás helyének?!
-
artiny
őstag
koszonom a válaszod
most latom hogy ketszer ugyan azt linkeltem, a tarto pedig ez: http://www.ebay.com/itm/Slim-Thin-Hard-Plastic-Snap-On-Back-Case-Cover-Shell-Skin-for-HTC-Desire-300-/301017709398?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item46160dbb56
-
artiny
őstag
EbAY - ezeket a dolgokat ingyen kuldik el Kinabol es + rejtett koltseg (ado stb nem varhatok ez a vegleges kifizetett osszeg majd)?
helotok
meg nem vettem semmit ebayen,..szeretnek csinalni paypalt ahhoz hogy tudjak majd vennia telefonomhoz tartot es foliat.
Ezeket neztem ki,meg tudnatok nezni hogy rendben e van hogy rendelhetem e -
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Ha a paypal-emhez a dollár alapú skrill kártyámat hozzárendelem, és vásárolok egy terméket amit dollárban árulnak (pl. ezt), akkor konverziós díjjal is számolnom kell?
-
matyi19
őstag
Hogy ne járjak úgy mint a múltok...
Ez az eladó milyennek tűnik?szantoka
Igen értem... -
szantoka
csendes tag
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni. Most lenne az első ilyen ebay-es rendelésem, utánaolvastam előtte sok mindennek, de mégmindig nem tudom pontosan, hogy ha megrendelném ezt, akkor most lenne rá vám+áfa, vagy nem? Mert elvileg a költséghatár alá esik, de mégiscsak egy óra, az ilyeneket vámolni szokták nem? Ha kérem az eladót, hogy gift-ként küldje, az változtat valamit a dolgon?
http://www.ebay.com/itm/Timex-Expedition-Mens-Analog-Indiglo-Watch-w-Leather-Band-49908-/291062109370?pt=Wristwatches&hash=item43c4a754ba#rpdCntId
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ezt az órát az eredeti doboz nélkül, címkék nélkül küldené. Mennyire gyanús ez, nem hamisítvány? Az eladóról nagyon jó feedbackek vannak, nagyon régóta van az oldalon, illetve csak ilyen típusú karórákat kínál eladásra, elég sokat.
Köszi a segítségeteket előre is.
-
maxi-r
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki segiteni az eladasban Ebay-en?
Nagyon fontos lenne!!! -
andikaaa
aktív tag
Október 19-én rendelt sapkám ma (dec. 23.) jött meg. Szerintetek kifizessem?
-
Kernel
nagyúr
ÁFA és vámról van itt egy jó összefoglaló:
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/228295
Csak én eddig még nem léptem át ezt a keretet, ezért hirtelen nem gondolkodtam ilyenben. De a videót lementettem magamnak, miután láttam a TV-ben.
-
gettra
csendes tag
Vásároltam ebayon, rendben megjött tegnap a cucc Hong Kong-ból, de még mindig "in transit" a shipping state. Mikor lesz delivered azaz leszállított? Pozitiv feedback-et adtam már rá. Volt egy kis malőr, mert mikor kifizettem, véletlenül egyből küldtem egy pozitiv feedback-et, pedig még fel sem adta az eladó akkor szerintem.
-
Kernel
nagyúr
Annyit kell fizetni, ami a terméklapon szerepel. Bár mire átváltják a számlán lévő forintot, valamivel többre jön ki, vagy a pénzváltási díj miatt van ez, pontosan nem is tudom. De azt a pár forint eltérést látni fogod még a fizetés előtt, vagyis az utolsó OK lenyomása előtt.
Utána postázzák a megadott címre. Esetleg vannak eladók, akik ragaszkodnak a PayPal-en regisztrált címhez, vagyis csak oda hajlandók küldeni.
-
royalka
őstag
Szerintetek melyik postázást érdemes választani? Standard, economy, ?
-
tarej
tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Regisztráltam e-bay-re, csináltam egy pp számlát. Amennyiben ráteszek pénzt, veszek valamit ebay-en kb 15-20e ft értékben milyen díjakat kell fizetnem még utána, a postán kívül? Illetve az árut hol lehet átvenni?
-
Kernel
nagyúr
1 $-os cuccot is elküldenek, sőt 1 ausztrál vagy kanadai dollárt is, ami még kevesebb valamivel.
A kínai kormány támogatja állítólag az olcsó légipostát, ezáltal a külkereskedelmet. Vagy lehet, a belföldit is. Nagy tételben megoldják valahogy. Amit nem lehet légi úton küldeni, ott kezdődnek a gondok, az már többe van.
A fizetés pedig annyi, később már nem is tudnának pénzt levonni. Minden kifizetést magad végzel a PayPal fiókba való bejelentkezés után.
-
artiny
őstag
Ezt a tartot ingyen elkuldenek nekem ebayen ha megrendelem csak 1.12 fontot fizetnek?
-
matyi19
őstag
Én is köszönöm
-
royalka
őstag
Én is köszönöm a cikket.
-
BenQhunria
tag
Tehát aki jártas az óra bizniszbe az írjon rám legyen szíves.
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Aki jártas ebben a témában és van pár perc ideje rám azt nagyon megköszönném.További infókat privátba! -
El Gringo
senior tag
hali. kérdésem lenne... töröltettem a Chartomból egy sd kártyát, amit az eladó meg is engedett, én el is fogadtam, de a Chart még mindig 1-et mutat. Ez el fog tünni még idén?
-
Stifler93
tag
válasz
kismanobkv #440 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Te is Cib bankos vagy?
-
kismanobkv
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Licitáltam egy termékre az Ebayen és meg is nyertem. Van Ebay accountom és csináltam Paypal accountot is!
Ki akartam fizetni Paypalon keresztül az árut a bankkártyámmal de nem engedi!
Ezt írja ki: We're sorry, the card issuer declined your purchase using card MasterCard x-8178. Please enter a new credit or debit card to continue payment.
Kérlek segítsetek, nem szeretném ha az eladó nem kapná meg a pénzt időben!
Előre is nagyon köszönöm!
-
Lmenprala
újonc
sziasztok
én azt hallottam ,hogy az ebayre évente kell fizetni 10 000 forintot.igaz ez? -
tarej
tag
Segítségeteket szeretném kérni ezzel kapcsolatban. Reggeltem ebay-re de még nem rendeltem semmit. Most fentvagyok PP-n. Mivel nincs dombormintás kártyám, ezért azt választottam, hogy számlaszámot kell megadni.
Unicredit bankos vagyok. Hozzáadtam a számlaszámom, nevem, bank nevét.
Kaptam egy ilyen üzenetet. Review information for your bank account in HungaryPlease make sure your bank account information has been entered correctly, then click the Add Bank Account button.
If your bank account information is not accurate, all transaction will fail and the money will be returned to your PayPal account. You will be charged a 1,500 HUF return fee.
Click the Edit button to make any changes or corrections.
Ez mit jelent? Hogyan tudok majd rendelni ebay-ről valamit? Hogyan fog működni, illetve mennyi + költségre számítsak?
-
Tuz
tag
Most regisztráltam a Paypal-t de csak 233 forintot vontak le,ez miért lehet?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Találtam ebay-en egy számomra fontos dolgot, de sajnos csak Anglián belül szállítanak....
Tudna Nekem valaki abban segíteni, hogy megkérdezi hogy egyáltalán beszerezhető-e még a termék vagy csak fent felejtették a hirdetést??
Illetve ha van valakinek olyan ismerőse aki rendszeresen ingázik Anglia és MO.-g között és be tudná Nekem szerezni azt nagyon megköszönném, illetve akár valami számtech cuccal honorálnám az illetőnek.
Erről lenne szó:
[link]Sürgős lenne, ha valaki tud segíteni kérem minél hamarabb jelezze!!!
Köszi.
-
gyemipapa
senior tag
Az after-sale kifejezés mit takar? Nem találtam rá megfelelő fordítást, nyilván nem szó szerint kell értelmezni:
"We provide perfect after-sale"
"i will do the after sale for you" -
Bigmasterl
tag
Tanácsot szeretnék kérni. Most adtam el először az ebayen és nem tudom pontosan, mi a menete. A vevőm küldött egy üzenetet amiben ez állt: "Payment has already been sent but you must still claim it inside PayPal to complete." A paypalomon nincs érkezett összeg, sem a bankszámlámon. Mi a teendőm? Kérem valaki adjon tanácsot. Előre is köszönöm.
-
gyemipapa
senior tag
Nagyon hasznos, átfogó, "szájbarágós" cikk, nagyon köszönjük!
Ennek alapján fel is bátorodtam, már vásároltam ebayról, első szerzeményem, egy érintőképernyő egy hét alatt meg is érkezett. Elvileg Kínából rendeltem, de a feladó szerint Németországból küldték, ezt mondjuk nem értem, mi a pláne benne. -
bajaki
őstag
Köszi a cikket!
Sokat segített!
-
vitike
újonc
elözöhöz még annyit hogy ha jól nézzem a dolgokat kb. fele annyiba kerül néha valami mint itthon.
-
vitike
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ebayen szeretnék ezt azt vásárolni, első sorban horgász cuccokat, bár angol tudásom hagy kívánni valót maga után, de a fordító sokat segít.
Alapvetően a vásárlással és a posta ill ezzel vámmal nem vok tisztában.
Amit most kinéztem egy 36 dolláros orsó, aminek ha jól néztem 6 dollár a postája, az USA-ból.
Illetve, elfogadok bármilyen jó tanácsot akár a regisztrációról, mert még azt tettem meg, és bármi másról ami fontos.
Köszönöm mindekinek. -
LÁZ
addikt
sztem kamu
, de egyébként a posta honlapján van ártáblázat, ott van, hogy mennyi a hova, 2kilóig mehet levélként, felette csomag, általában a postai formanyomtatványokat kell kitölteni, pl ajánlott küldeménynél a zöld ajánlott szelvényt.
ps. kérdezd meg, hogy paypal-ra tud e fizetni, ha másra erősködik, vagy sablon duma, akkor pláne full kamu.
-
w.miki
veterán
ez ugyan nem pont ebay, de...
feladtam egy Defy hirdetést az apróneten, és az USAból írt egy srác
és az az igazság, hogy lövésem sincs, hogy működik a külföldre eladásnekem csak sima Rafi Ft bankszámlám van, semmi extra, és csomagot sem küldtem még soha az USA-ba
fogalmam sincs hogy működik ez, hol lehet olvasni erről?(még arra is gondoltam, hogy ez valami átverés:
Thanks for your mail and response, I am buying this phone for my Nephew in college to wish him a happy New year in advance so I will be will to make the payment of the phone through bank transfer and I will like you to send me your bank details as stated below. I will also like you to calculate the sending fee of the item to my Nephew in Tbilisi Georgia.. ) -
Máté222
csendes tag
OH, ez nagyszerű!
És véleményed szerint,hogyan praktikusabb,
a magyar lakcímemmel regisztráljak a ebay.de -re ,
vagy jobb ha eleve a barátom németországi címét adom meg?Mégegy kérdés:
Ugye Németország, EU, vámmentes övezet?
Ha onnan postázok magamnak cuccot Magyarországra,
semmiképp nem lesz a "vámosok martaléka",
tehát mindegy hogy hatalmas vagy kicsi dobozt küldök ,
értékeset ,vagy kevésbé értékes csomagot,
sem kisebb ,sem nagyobb nem lesz az esély a vámolásra.
(mert az esély nulla) ? -
LÁZ
addikt
az ebay fiókodban, az account fül addresses résznél hozzá tudod adni az ismerősöd cimét postacimnek, több cimed is lehet, igy lehet váltogatni, hogy melyik legyen az elsődleges adott esetben, illetve vásárláskor is látod majd, hogy melyik cimed az aktiv, azt akkor is tudod változtatni.
ps. nekem is van 3 cimem, ámerikai-angol, meg a saját.
-
Máté222
csendes tag
Ha jól tudom, Németországban a DHL a "német posta" , vagy legalábbis postai szolgáltatást is nyújt. Általában ezzel küldenék az emberek az árut.
Magyarországon a DHL nem nyújt postai küldési szolgáltatást, csak mindenféle futár meg expreszz dolgot.Valaki tudna mondani erről valamit?
Mármint a külföldi (vagy,ami még jobb, kifejezetten a német)DHL ről,
Mit csinál a DHL ,ha kiküldték a postai csomagot, de pont nem volt otthon a címzett.
Az történik ,mint magyarországon, értesítőt hagynak ,aztán be kell menni ?(elnézést, ha túl triviálisnak tűnik a problémázásom)
köszi
-
Máté222
csendes tag
Sziasztok,
kezdő ebayező vagyok, most készülök regisztrálni.A probléma:
Olyan dolgot szeretnék venni használtan, aminek csak Németországban van igazán piaca,
ezért csak a ebay.de oldalon találok megfelelő dolgokat, sokmindent rendelnék...
És ráadásul ha akarnám se tudnám hazaküldetni,mert mindenki csak Németországi címre hajlandó
küldeni, mivel 15-20 eurós tételekről van szó,nagyon drága lenne.Van is megoldási ötletem, a kérdés az, járható-e.
Németországi ismerősöm Münchenben él és dolgozik, az ő címére tudnám küldeni,
aztán a hazajuttatását már megoldom.A kérdésem:
Ha megveszek valamit és kifizeten Paypallal, tudom-e kérni,hogy az ő NEVÉRE és CíMÉRE érkezzen?
Illetve adódhat-e bonyodalom abból, ha az én nevemre és az ő címére érkezik.
Esetleg valakinek van tapasztalata a Németországon belüli postázási metódussal kapcsolatban?Mert ugye magyarországon,ha kapok a címemre egy csomagot , nem vagyok itthon,amikor jön,
bemegyek a hivatalba és látják,hogy nem a nevemre szól, nem feltétlenül adják oda a csomagot
(maximum meghatalmazással)a válaszokat előre is köszönöm
-
Chaser
legenda
Vásárlásnál meg kell adni a címet. Akár adhatsz újat is menetközben. Amit egyszer megadtál az onnantól benne lesz a választhatók közt ha ki nem törlöd. Ugyanígy ha közvetlen PP-vel vásárolsz megmarad abban is. Na ott még nem jöttem rá hogy törölhetném amit 1x használtam de már nem fog kelleni.
-
VásRló
tag
Sziasztok
Tudjátok-e, hogy ha ebay-en rendel valaki paypal-lal, akkor milyen címre küldik a csomagot? A paypal-os címre, vagy amit ebay-en megadsz? Mert nem mindegy.
-
KaLeun
senior tag
Eredetileg az ebay.de-n regisztráltam és így németül kapom az üzeneteket. Mivel most aktívabban használom az ebay.com-ot, most már zavar a német szöveg. Hogyan lehetne az üzenetek szövegét angolra állítani? Vagy marad a Google Translate?
-
Frequence
tag
Hali!
Remélem valaki tud nekem segiteni.Olyan problémám van, hogy az ebayen szeretnék rendelni 1 eladótól több terméket is, de ilyenkor a postaköltséget is többször felszámolja a rendszer, amikor a kosárba teszem a termékeket. Van arra mód, hogy ha ugyan attól az eladótól több terméket rendelek, akkor a postaköltség csak egyszer kerüljön kifizetésre? (Mivel valószinüleg egy csomagban küldené az eladó is)
-
Bigmasterl
tag
Levélíráskor angolról mindig átvált német nyelvre ezt hogy lehet átállítani. Előre is köszönöm
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok.
Ha Ebayen rendelek Hong-Kong-ból egy 200$ -os fali képet, az vámköteles?
Ha igen,akkor az kb. milyen összeg? -
LÁZ
addikt
Legyen szíves irjon rám, akinek eladói accountja van a zibéjen
köszöntem alássan..
-
LÁZ
addikt
üdv, eszerint a nyomkövetés szerint vmi gebasz lehet, bár látom ingyenposta volt, nekem abból az irányból 10-12nap szokott lenni.
Annyit tehetsz, hogy irsz az eladónak, hogy 'nézd már mit dob a nyomkövetés' vmi legyen, és ha már 2-2.5 hetet késik, akkor pedig customer support-open an item not received case, és utána intézkedik az ebay, a lényeg, hogy 45 napon belül kell legyél, különben csak az eladó jóindulatán múlik, hogy rendeződik e az ügy.
ps. látom kb bolt az eladó, sztem ha irsz neki, küldd egy másikat, vagy csak simán késik a cucc.
szerk. illetve az én nyomkövetésem szerint 10napja nem frissült az info, ergo vagy elkallódott vhol, vagy rossz helyre ment, irjál az eladónak.
-
geri306
tag
Sziasztok!
Augusztus 8-án rendeltem egy touch screent, rögtön ki is fizettem paypalon. Az eladó másnap már adott is pozitív feedbacket. Azóta az alábbi státuszban van a csomagom és semmi hír nincs róla.
Kezdek kicsit aggódni, habár nem nagy értékről van szó, de akkor is!Már egyszer elolvastam ezt a topikot (kb. 1 hónapja), de nem állt össze teljesen a kép, hogy mi a teendő ha X időn belül nem érkezik meg a termék, és hogy mennyi is az X idő valójában.
Ha valaki leírná, hogy mi ilyenkor a teendő, azt nagyon megköszönném.
-
LÁZ
addikt
válasz
forest601 #405 üzenetére
már lejárt a termék, és 100 usd lett volna itthonra a posta, ha worldwide van bárhol a shipping and payments fülön kiválasztod magyarországot, és látod mennyi a ktsg, 13k a vám és áfamentesség határa, vagy annyit, vagy kevesebbet ir rá az eladó, de a méret miatt biztos megnéznék a vámosok, akkor pedig rákérdeznek, hogy mennyi is valójában.
13k és 150 euró között vámmentes, de áfaköteles, igy +27%, ha esetleg rákérdeznek akkor még mindig átirhatod a paypal szlát a 13k-ra, általában ez elég szokott lenni...
-
forest601
tag
Üdv. mindenkinek!
Ebay-en szeretnék vásárolni ezt néztem példának( de amugy is lapost akarok majd venni) ezt . Bankszámlám van, paypallal is összevan kötve az ebay-es rész nem tiszta. ha jól látom kihozzák magyarországra is ingyen igaz? erre van VÁM? ha nem ez jönne a csomagban vagy hibás lenne akkor igy jártam? látom hogy 100%-os seller.
-
LÁZ
addikt
válasz
mgTerminator #403 üzenetére
-
mgTerminator
veterán
válasz
mgTerminator #402 üzenetére
Nah, végre sikerült újra magamévá tenni az accomat
-
LÁZ
addikt
válasz
mgTerminator #400 üzenetére
sztem ott van mellette egy formátum példa, vagy irva van, bár én nem emlékszem, hogy adtam e meg telószámot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hogyan csináljuk hatékonyan, egyszerűen? Tanácsok, tapasztalatok, intelmek!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest