Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz N0zer0 #16798 üzenetére

"Ez a jobban össze van rakva sem jelenti azt, hogy rosszabb lenne az Ubuntu, de nem valósítják meg azt az alap célkitűzésüket, hogy a kezdő felhasználónak a legnagyobb kényelmet biztosítsák. Ezt a Mint inkább hozza, pedig az ubuntusok is megcsinálhatnák ilyenre. Bizony egy teljesen kezdő számára a linuxos élet sokkal problémamentesebb Minten, mert minden úgy van összekészítve, hogy sokkal kisebb eséllyel lesz problémája a usernek."
    És itt jött el a pont, amikor nehezen alátámasztható dolgokról beszélhetünk... mert ugye kinek mi. Az Ubuntu-nak nem célja, hogy minden pixelre ott legyen, ahol egy oldschool winen megszokta az ember. Kezdő felhasználónak viszont ettől még adhat kényelmet, csak ezek szerint te nem így definiálod...
    Szerintem meg nem ettől lesz valami kezdőbarát, ettől maximum windows-like lesz. Bár egyiket sem használom, szerintem a Unity-t még így is kényelmesebb használni némi tanulás után, mint a Cinnamont, csak mert az hasonlít a "régire".

És de, most is kifejted, hogy rosszabb, mert szerinted nem biztosít ugyanakkora kényelmet, mint a Mint. Szerintem meg kényelmetlen újratelepíteni a rendszert, ott van az upgrade. Kényelmetlen megjegyeznem, hogy melyik MINT verzió melyik Ubuntu verzióval egyenértékű, és kétszer keresnem megoldásra, vagy a PPA-kat folyamatosan átírni...

A MINT (mint ahogy te is :) ), máshogy képzelnek el egy kezdő (vagy legalább is a saját táboruk átlag) usert, de mivel szabadlinuxvilág van, ezért hajrá, tessék. Lehet hirdetni is az igét, hogy szerinted egy kezdő winről jött embernek azért jobb, mert mindent ugyanott talál. Csak a valótlan dolgoktól kímélj minket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés