- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Kerestem már választ magyar és külföldi oldalakon is a problémámra, de nem találtam megoldást. Remélem, Ti tudtak segíteni
Van egy pár éves Dell E6410-es gépem. Amíg Ubuntu 16.04-et használtam rajta, addig nem volt semmi gond. Pár hónapja gondoltam felteszek egy újabbat. Bízva abban, hogy esetleg az újabbak jobban használják az erőforrásokat (pl a 16.04-en az nvidia driver ha fent volt, akkor néha nem ment a webkamera, meg néha meg-meg fagyott a kép - de anélkül gyönyörűen futott minden)
Először frissítettem a 18.04-re. Kezdte azzal, hogy random megfagyott (nvidia nélkül is). Utána frissítettem tovább talán 19.10-re (akkor az volt a legfrissebb). Viszont ekkorra már egyéb dolgok is jöttek mellé. Kezdtük azzal, hogy elsőre nem indult el a gép, hanem néhány mp után leállt, utána elindult.
A következő szint már az volt, hogy másodikra a bejelentkezésnél kifagyott. Mindemelett pedig nem lehetett altatni a gépet, mert utána már nem ébredt fel.
Utána feltettem a 20.04-et, semmi nem változott, azzal is 3. nekifutásra indult csak el.Találkozott valaki ilyesmivel? Mi okozza?
Most egy Xubuntu 18.04 van fent, kipróváltam azt is, eg közben volt fent egy ubuntu Mate, de mindegyikkel ugyanaz. Már gondoltam az ssd-re is, vagy a ram-ra, de a diagnostic nem ír hibát. Folyamatosan próbálgattam nvidia driverrel meg anélkül is, de ugyanaz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ASUS routerek
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Plazma TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest