Új hozzászólás Aktív témák

• szoke12

őstag

Sziasztok!

Kerestem már választ magyar és külföldi oldalakon is a problémámra, de nem találtam megoldást. Remélem, Ti tudtak segíteni :)
    Van egy pár éves Dell E6410-es gépem. Amíg Ubuntu 16.04-et használtam rajta, addig nem volt semmi gond. Pár hónapja gondoltam felteszek egy újabbat. Bízva abban, hogy esetleg az újabbak jobban használják az erőforrásokat (pl a 16.04-en az nvidia driver ha fent volt, akkor néha nem ment a webkamera, meg néha meg-meg fagyott a kép - de anélkül gyönyörűen futott minden)
    Először frissítettem a 18.04-re. Kezdte azzal, hogy random megfagyott (nvidia nélkül is). Utána frissítettem tovább talán 19.10-re (akkor az volt a legfrissebb). Viszont ekkorra már egyéb dolgok is jöttek mellé. Kezdtük azzal, hogy elsőre nem indult el a gép, hanem néhány mp után leállt, utána elindult.
    A következő szint már az volt, hogy másodikra a bejelentkezésnél kifagyott. Mindemelett pedig nem lehetett altatni a gépet, mert utána már nem ébredt fel.
    Utána feltettem a 20.04-et, semmi nem változott, azzal is 3. nekifutásra indult csak el.

Találkozott valaki ilyesmivel? Mi okozza?

Most egy Xubuntu 18.04 van fent, kipróváltam azt is, eg közben volt fent egy ubuntu Mate, de mindegyikkel ugyanaz. Már gondoltam az ssd-re is, vagy a ram-ra, de a diagnostic nem ír hibát. Folyamatosan próbálgattam nvidia driverrel meg anélkül is, de ugyanaz...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés