-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
Örülnék, ha végre valaki a VALÓDI kérdésre is válaszolna:
Hogyan tudom ezt a sokat emleketett, 190 MB-os iso fájlt úgy kiírni pendrájvra, hogy utána arról végre telepíthessem a Freenas-t egy PC-re, ami 2GB-os RAM-ja miatt csak 32 bites verziót képes elviselni?Olyan jó olvasgatni grafománok beírásait, akik írnak mindenről, ami éppen az eszükbe jut, csak éppen a lényeges kérdésekről mindig kiderül, hogy nem is igazak, vagy nem úgy vannak.
Ugye, először jöttek a javaslatok, majd gyorsan megegyezés lett belőle, hogy a Freenas a legegyszerűbb, nem kell hozzá semmi már, csak egy lemezkép és máris mehet.
Azután kiderült, hogy az iso fájl nem írható, erre jöttek mindenféle ajánlások, milyen programmal lehet egy iso fájlt kiírni.
Amikor kiderült, hogy a dd nem müködik, nagy hallgatás volt a válasz,
Amikor az derült ki, hogy egyik ajánlott program egyáltalán nem működik Ubuntu mate alatt, azonnal úgy folytatódott a szövegelés, hogy alapvető, hogy mint-ről van szó - persze, nyilván csakis azért fogok átállni mint-re, hogy egy iso fájlt kiírjak végre pendrájvra.Majd végre nagy nehezen kiderült, hogy az a gond, hogy az iso fájl nem rendelkezik butulási opcióval, csak éppen ezt nem kommunikálják az említett programok.
Ettől kezdve érdekes kérdés az, hogy akkor hogyan telepítettek is ezrével freenas-t, ha még azt se tudják, hogy az iso nem butulható?
Persze rögtön jöhet Anti-Murphy kiegészítése, hogy nyilván tudják, csak tesztelni akartak, hogy valóban eljutok-e odáig, hogy telepíteni akarom, és most akkor indulhat egy újabb pár száz beírásos adok-kapok, hogyan lehet egy iso fájlt butulhatóvá tenni.Persze, tökeletesen jó megoldás még pár száz beírást tenni mindenféléről, majd mindenért engem kárhoztatni, mi a nyavalyának kérdezgetek, miattam dagad ennyire feleslegesen a fórum.
Semmi probléma, én elvagyok, különösen, mert csak hétvégenként van egy kis időm ezzel foglalkozni és még csak a második hétvége telik el azzal, hogy nem jutok 0-ról 1-re, de ugye van még pár hétvége karácsonyig, úgyhogy hajrá, írogassatok még és nyugodtan fogjátok rám, hogy csakis miattam és az én érdekemben történik minden.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy óra, két rendszer
- Goddess of Victory: Nikke
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest