Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

válasz Immy #30775 üzenetére

Mivel a Unity-vel is gondod van, meg ezzel a 2 topbar-ral is én javaslom, hogy próbáld ki a Gnome3-at vagy a KDE vagy Cinnamon vagy akármi mást.

Talán Gnome3-at, mert az a "jövő" az Ubuntunál, úgy értem, hogy az lesz az alap desktop az Ubuntunál, kivéve a Kubuntu, Ubuntu Gnome, és társai (muszáj vagyok leírni, mert magyar fórumon nagyon kötekedőek :) )

Gnome3 nálam speciel sokat fogyaszt. Olyan 1.3GB Ram-ot. Ezzel ő vezeti a dobogót. Második a KDE, aztán a Unity 1.1GB Rammal. (De anno nekem a 14.04-el voltak ilyen gondjaim, valami driver vagy valami más az oka... sőt volt olyan verzió talán a 12.10 ahol minden megnyitott folyamat a bezárás után is futottak, így kill paranccsal kellett őket mindig manuálisan leállítani.

ASUS és Dell laptopok esetében a Unity nálam is sokat fogyasztott alapszinten. A HP laptopokon és egy AMD APU-PC-n viszont ahogy írtam tényleg csak 1.1GB Ramot eszik és ezzel jobb mint a Gnome3. (Igen próbáltam azzal). Érdekes módon ezen a két utóbbi laptop és PC-n a Cinnamon fogyaszt a legtöbbet.

Nekem ezekből az jön le, hogy hardware probléma.

Én pont ezért szeretem a Unity-t hogy mindenhol ott van a Dash és a topbar, egyszerűen. Sajna Gnome3-nál nem tudtam előhozni, hogy duplikázam a Dash-to-Dock-ot.

Szerintem "Asztali Környezet" cserét kellene végrehajtanod.

Új hozzászólás Aktív témák