Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
(muszáj vagyok leírni, mert magyar fórumon nagyon kötekedőek )
Itt most benn is hagytad hozzá a csalit rendesen:
"Talán Gnome3-at, mert az a "jövő" az Ubuntunál,..........kivéve a Kubuntu,
Ubuntu Gnome
, és társai."Egyébként szerintem ebbe senki nem köt bele, az Ubuntu az Ubuntu az alap felületével, a többit maga a megnevezés különbözteti meg egyértelműsitve a DE-t is egyben.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Még az első hírek megjelenésekor olvastam valahol, hogy egyidejűleg az Ubuntu Gnome is megszűnik. Volna abban ráció, amit írsz, de mivel hivatalos verzió a Gnome Ubuntu, így nem valószínű, hogy megtartják második Gnome felületű disztróként.
Gnome-ott "ubuntusítják", színekkel, dock-kal, meg minden extension-nel.
Ezt úgy érted, hogy unitysítják? Hátha mégsem.......
-
30z.Samu
félisten
Köszönöm szépen Mester! Alapjában véve tetszik a rendszer, csak meg kell tanulni Linuxul, bár ezek már gondolom lényegesen egyszerűbbek, mint régen voltak. Gondolok itt arra, hogy most már lehet telepíteni csomagokat is, nem kell mindent Terminálból telepíteni. Az öreg masinám 2GB memóriájával is elég jól gazdálkodik, a Microsoft tanulhatna.
Sic Parvis Magna
-
nagyúr
Ami tetszik, hogy nem kell az apt-get parancsot kiirni, hanem eleg az apt is.
Ez a 16.04-ben volt újdonság, bár már akkor se volt új, csak ők alkalmazták először. Van azért furcsaság benne, mert nem teljesen ugyanazt csinálja mindkettő. [link]
Amúgy sok különbség nincs a kettő között, az
apt
újdonságaupdate
-nél az, hogy kiírja a frissíthető csomagok számát,upgrade
-nél pedig a folyamat alatt látható alul egy százalékos progress bar.(#31503) Lacc
Egyszerre nem futhat több csomagkezelő root joggal, így ha meg van nyitva a synaptic, akkor addig nem futhat le a terminalos frissítés. Ez nem egy újítás vagy features.(#31517) 30z.Samu Abban kb ki is merül minden pozitívuma.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Hát pedig az Etcher rendszerint OK szokott lenni, ahogyan a DD képfájl mód szerinti kiírás is a Linux ISO-knál, amiről a másik topikban volt szó. Írtam már ki az előbbi programmal Linux alól Fedora ISO-t, sőt telepítettem is és nem volt semmi gond. De az Ubuntu és pl. a Mint beépített eszköze is DD képfájl mód szerint írja ki az ISO-fált, aminek normál esetben rendben kellene lenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Frawly
veterán
Kártyától is függ, főleg újabb kártyákon a zárt driver már magas felbontásban bootol. Zárt driverből is van többféle verzió.
A 640×480 az nem retró felbontás te Azt csak azért használják, mert a legutolsó szabványos felbontás, amit támogatnak a kártyát külön driver nélkül. Nem azért van, hogy retrózni lehessen.
-
-
peterattila
aktív tag
Haladok . A tearinget sikerült megszüntetni a fórum összefoglalóban leírtak szerint.
Viszont nincs nvidia-libgles2:
sudo apt install nvidia-libgles2
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: nvidia-libgles2nvidia-smi
Fri Nov 23 17:19:56 2018
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 390.77 Driver Version: 390.77 |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU Name Persistence-M| Bus-Id Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan Temp Perf Pwrsage/Cap| Memory-Usage | GPU-Util Compute M. |
|===============================+======================+======================|
| 0 GeForce GT 730 Off | 00000000:01:00.0 N/A | N/A |
| 42% 39C P0 N/A / N/A | 144MiB / 2000MiB | N/A Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------++-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes: GPU Memory |
| GPU PID Type Process name Usage |
|=============================================================================|
| 0 Not Supported |
+-----------------------------------------------------------------------------+ -
-
-
-
Az AM4-es 2016-os, az még egyáltalán nem régi (és lehet, hogy a géped még ennél is újabb). Illetve ha látszódik az SSD, de a partíciók nem, akkor annak biztosan nem hardveres oka van.
Más friss disztrót is próbáltál rajta? Ha igen, az sem látta a partíciókat?
Egyébként milyen partíciókat kéne látni, a régi Ubuntu partícióit? Azt nem próbáltad, hogy a Windows partícióin kívül törlöd az összes partíciót (nyilván adatmentés után)?
Nem lett beállítva Windowsban bitlocker vagy hasonló? -
Csak azért kérdeztem, hogy más disztró látja-e a partíciókat, mert én is a telepítőre gyanakszom. Az az igazság, hogy én eleve nem szeretem a Pythonos programokat, nagyon sokszor van velük probléma. Az pedig, hogy egy telepítőt Pythonban írnak meg, hát egy elmebaj.
Nekem még a 20.24 server telepítőjével volt olyan gondom, hogy a network beállítás után kidobott valami standard Pythonos hibaüzentet, és sehogy sem volt hajlandó tovább menni. Na én onnantól fogva meg sem próbáltam Ubuntu servert telepíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Path of Exile (ARPG)
- OLED TV topic
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest