Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lev258
    veterán

Sziasztok!

Dual boot rendszer akarok telepíteni egy most felújított thinkpad T500-as laptopra. Windows 7 64 bit + Ubuntu 14.04 LTS, a jól bevált rendszerek. :)
    Szóval én leragadtam a windows 7 rendszernél, azóta mi ez az új boot rendszer? Az UEFI.
    Gondolom nekem a régi bevált módszert kell, hogy windows aztán rá a linux, hogy ne írja felül a rendszerindítót.
    A másik észrevételem, hogy a grafikus kártyát lényeges bekapcsolni, kapcsolni vagy automatikusra tenni telepítés során? Akár windows akár linux.

Az UEFI bizonyos értelemben a BIOS továbbfejlesztése, jobb biztonsággal és újabb funkciókkal. De ettől még maradhatsz a régi (legacy) üzemmódban is. Én is így használom.
    Egy másik oldalról, míg a BIOS-nál jellemzően MBR partíciós tábla van (annak korlátaival), addig UEFI esetén a GPT használatos (kvázi megkötések nélkül).
    A grafikus kártya (gondolom Nvidia-ra gondolsz) automatikus módja csak Windows alatt létező funkció. Linux alatt választani kell. Komolyabb játékokat leszámítva bőven elég az Intel.
    cooi111: Gondolom be kellene állítanod, hogy ne zároljon, csak sötétedjen el a képernyő.

Új hozzászólás Aktív témák