Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Helló! Ki akarok próbálni a laptopomon néhány linux disztrót, jelenleg dual boot Win 8.1 és Kubuntu van fent, de a Kubuntu 14.04 LTS nemritkán csúnyán fagyott (most upgrade volt 15.04-re, eddig ez jó, de most már majd megyek tovább 15.10-re). Szóval a kérdés, nem live CD-kkel akarom kipróbálni, néhányat megnéztem, vagy nem ment, vagy nem is volt (Chrunchbang++), a Debian a prompt-ig jutott (még a live user jelszót is úgy kellett kigugliznom, de utána sem tudtam elindítani a grafikus környezetet), de pl. a Manjaro szépen futott. Felszabadítanék a HDD-n pár 10 gigát, beosztanám, és az egyes partíciókra telepíteném a disztrókat.

Na és akkor a tényleges kérdés :B : 1) milyen problémákat várhatok, ha a Win+Kubuntu mellé felteszem a fenti három linuxot, értem ez alatt, hogy melyik fogja szétcincálni az MBR-be rakott grubot? vagy más probléma, hiszen egyik sem Ubuntu alapú. 2) a Manjaro Live pl. szintén KDE 'flavour' volt, tulajdonképpen ilyenkor miben rejlik a mássága a Kubuntuhoz képest? Hiszen a kernel ugyanúgy linux, a DE meghatározza a szoftvereket is (nagyjából), de akkor mit jelent, az, hogy Arch alapú? Mit kell figyelnem, vagy mi lesz más, mint amit megszoktam az Ubuntu vonalhoz képest?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés