Hirdetés
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kérdeznék rögtön kettőt ha nem gond:
Az első:
Tfh. van két SSD-m egy UEFI-s gépben (128GB és 250GB)
A kicsire felrakok egy Windows 10-et UEFI módban, utána a másikra egy Ubuntut UEFI módban. Ekkor a BIOS bootmenüjlből tudom majd kiválasztani gondolom, hogy melyiket akarnám bootolni.Gondolom ha be van kötve aztán mindkét SSD akkor meg tudom mondani a GRUB2-nek, hogy itt egy Wines lemez is lesz. Mi kell hozzá? A sudo update-grub végignézi az összes bekötött lemezt és az alapján generál egy fájlt?
A második:
Tfh. sikerült az első kérdést megoldani.
Van mondjuk - az egyszerűség kedvéért - egy Ubuntu Linux meg egy Windows 10 nevű sorom. Ezek mindegyikét ki tudom jelölni GRUB-ban és választásomnak megfelően indul a kiválasztott rendszer.Mivel nagyon szeretm a statisztikákat, így elgondoltam, hogy operációs rendszer felhasználási szokásaimat logolni kéne, mégpedig ha lehet akkor automatizáltan.
Tehát egy folyton növekvő változóban annak is el kellene tárolódnia ha Ubuntut indítottam, meg wgy másikban annak is ha Windowst. Ez két számérték lenne, amit kiíródna egy textfájlba, a textfájl két értékét meg kézzel fel tudnám használni mondjuk egy grafikon létrehozásához.
Lehetséges ez egyáltalán? Hogy őszinte legyek nem igazán tudom megfogni ilyen alacsony szinten programozástechnikailag, aztán lehet, hogy előálltok egy olyan egyszerű, triviális megoldással. hogy csak nézek.
Minden segítséget köszönök!
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Microsoft Outlook topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest