Új hozzászólás Aktív témák

• assemble

addikt

Ha mar XBMC:

Nalam a kovetkezo a helyzet:
    Sima gyari Ubuntu-m van, 14.04-es. A GPU egy Mobility Radeon HD4670. Sima alap open source (mesa) driverrel, ahogy tudom erre mast nem is tudnek rakni, mert legacy a kartya es nincs ra olyan ami menne uj Ubuntu-kon.
    Ubuntu-n belul ha felrakom az XBMC-t, a teljes meretu 1080p videok erosen tearing-elnek, folyamatosan: a kepernyo felso reszen szinte konstans modon vagy egy vizszintes csik, ami felett az eggyel korabbi kepkocka van. Settings-ben a vsync-re vonatkozo opcio be van kapcsolva sztem. Akkor is fennall a dolog, ha meg bootolas utan bejelentkezesnel valasztom ki az XBMC feluletet (shell). Mindenfele beallitast probaltam mar.

Na most jon az erdekes dolog: XBMCbuntu-val pendrive-rol bootolva (a beallitasokhoz hozza sem kell nyulni) mindent teljesen tokeletesen visz, ha beallitom hogy alkalmazkodjon a frissitesi frekvencia a filmhez, foleg teljesen vajsima a lejatszas 24 hz-es kepfrissites mellett (amit a tv ki szepen ki tud simitani).

A celom persze az lenne, hogy igy menjen Ubuntu-bol inditva is igy jatsza le a dolgokat (hogy ne kelljen mindig ujrabootolni filmnezeshez), es probalok rajonni, hogy ez miert nem igy van, mi okozza a kulonbseget. Plane, hogy az XBMCbuntu is Ubuntu alapu. Illetve egy kulonbseg, amire meg tippelek, hogy az konkretan Lubuntu alapu, nalam meg sima Ubuntu van, es talan jobban szereti az LXDE-t, mint a Unity-t. Ez sztetek lehet a problema, megprobaljam felrakni az LXDE feluletet pluszba, lehet hogy az segit rajta? Vagy van valami egyeb otletetek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés