Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Fooler89
őstag
válasz
rybank
üzenetére
Preload nem gyorsítja a grafikus rendszert hanem a megfigyeli a betöltött programokat bootolástól számított x percen belül majd ezeket következő bootnál előre betölti a memóriába, hogy a kedvenc programod indításálnál ne kelljen a vinyóról tölteni. (mert az lassabb mintha ramból szedné az adatokat)
A ram arra való, hogy ideglenes tár legyen. Otthoni gépbe azért veszek 4 gb, hogy legalább 3 gb telepakoljon, hogy ne kelljen annyit cachelnie a vinyóról.Igaz tudjuk, hogy egy ubuntu 2gb memóriával simán el van swap nélkül. (az példámba általános használatot értsünk és nem 2 virtualbox egyidejű futását)
Magyarul ha csak 512mb ramot használ az ubi közben van 4 gb-m akkor a ram mint ideglenes tárhely nem gyorsítja megfelelően a rendszer működését. Windows 4gb-en most jobban áll mert lehet, hogy memória éhes viszont ha van akkor meg tudja hálálni. Sok programot betölt előre így sokkal folyamatosabb működést tud mutatni amiben szerintem a linux le van maradva de ha jól sejtem nekik ez nem is feladatuk.Ezt mind csak azoknak írtam le akik azért fikázzák az ubuntut mert "memóriaéhes" elhihetitek nem teleszemeteli a ramot hanem hasznos dolgokat tölt be ami gyorsabb működést eredményez.
Attól, hogy nem 400megát használ hanem 200megát attól még nem lesz gyorsabb a géped, se a grafikus felület, ellenkezőleg pedig simán lehetséges.
Aktív témák
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bialetti kézi kávéőrlő
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi