- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
rtom
senior tag
Szevasztok!
Elöljáróban annyit, hogy kb. 1 éve használok Ubuntu-t a desktopomon, eddig szinte gond nélkül. Tegnap azonban horror estém volt.
Hosszas győzködés hatására az asszony beleegyezett, tettem a laptopjára 7.10-es Ubit a Win mellé (azért a GRUB-ba alapértelmezettnek még a Win-t tettem
...). Acer 3103, Sempron 3400+; 512 RAM; ATI 1100. LiveCD-vel ment a Wifi (ezen meglepődtem), a telepítés után is gond nélkül működött. Na de: GRUB után szövegesen "Startup" aztán üres fekete képernyő (nincs ubuntu logo, felirattal meg a futó narancs csík). Váltok terminálra, akkor a kinit-tel nyavalyog, de az X indul. Majd este bemásolom, milyen hibákat ír ki.Aztán: a telepítés alatt megadott bill. kiosztás eltűnt, a laptop magyar billentyűje helyett kaptam egy angol kiosztást, 0 se volt a helyén??!!
Következő: 1. hsz alapján telepítek fglrx, glxinfo direct rendering Yes, azonban a csilivi nem indul vmi Composite hiánya miatt. Gondolom így nem sokat mond, még pontosítok.
Asszony online TV-t akart nézni, mondom majd linux-ból! Firefox alól flash player telepít, TV ablaka feljön, de benne a Totem meg se nyekken (ezt a desktop gépemen is így csinálja). Szégyenszemre Win-t kellett indítanom...
Erre segítség?Végül ami porrá alázott: a desktop (PIII 933, 512 RAM, Nvidia GF4 Ti4200) gépen xorg-xserver-core frissítés utáni restartnál az x összeomlott, reconfig, purgáltam a drivereket, újratelepít. Glxgears-re azt mondja, nincs direct rendering, indirect módban indul, kb. 3000 fps (800x600-ban) a szokásos 5000 helyett. Oka: Nvidia kernel és X verziója nem stimmel. De egy friss install után sem???

Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- World of Tanks - MMO
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4487
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4534
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
...). Acer 3103, Sempron 3400+; 512 RAM; ATI 1100. LiveCD-vel ment a Wifi (ezen meglepődtem), a telepítés után is gond nélkül működött. Na de: GRUB után szövegesen "Startup" aztán üres fekete képernyő (nincs ubuntu logo, felirattal meg a futó narancs csík). Váltok terminálra, akkor a kinit-tel nyavalyog, de az X indul. Majd este bemásolom, milyen hibákat ír ki.
Erre segítség?