- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
Aktív témák
-
mzx
senior tag
Itt dekkolok fél órája sudo hiba miatt, légyszi' vki segítsen.
Átírtam leafpad -del a sudoers -t, ennek hatására bármilyen sudo -zás esetén kiír egy bizonyos hibaüzit, a netre lépésem a sudo -tól függ, tehát nem merek kilépni, mert akkor lehet, h csak live cd -vel tudok visszajönni. Amúgy is lassú a gépem, körülényes lenne megkockáztatnom most kilépni a netről, amíg ne mkapok megoldási ötletet.
Azt az infót kaptam időközben, hogy a rendszert újra kell indítani, ha átírjuk a sudoers -t. Ezt még nem tettem meg, tehát lehet, hogy ez megoldja a problémát. De mi van ,ha nem? Akkor vacakolhatok a megoldásig live cd -zéssel...A telepítés óta csak most írtam át. A backup -omat nem engedi rámásolni, valamint hiába adom ki ismét a
gksu leafpad /etc/sudoers
parancsot, a módosításomat követően már nem reagál rá semmit a rendszer...
...azonban külön TXT -be is kimentettem az eredeti állapotot, és csak ennyivben módosítottam az utolsó sorát, abból a célból, hogy ne kérjen jelszót sudo -záskor:
%admin ALL=(ALL) ALL NOPASSWD:ALL- Az eredeti sudoers így néz ki nálam (megjegyzés sorok nélkül) :
Defaults env_reset
root ALL=(ALL) ALL
%sudo ALL=(ALL) ALL
%admin ALL=(ALL) ALL- A köv. a hibaüzi -t adja most , ha bármilyen parancsot sudo -zok:
>>> /etc/sudoers: syntax error near line 27 <<<
sudo: parse error in /etc/sudoers near line 27
sudo: no valid sudoers sources found, quitting
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest