Hirdetés
- bitpork: Ha Isten létezik...
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A teljesség igénye
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Így is ugyan azt írja ki.
De közben találtam 1-2 érdekességet, amiknek talán közük van ahhoz, hogy miért van összeugorva a képem. Belenéztem a man xorg.conf -ba, és vannak hasznosnak tűnő "kapcsolók" csak nem tudom használni őket. Mindkettő a "Monitor" szekcióba beírandó.
Ilyen például a:
DisplaySize width height
This optional entry gives the width and height, in millimetres, of
the picture area of the monitor. If given this is used to calculate
the horizontal and vertical pitch (DPI) of the screen.Nos nekem amikor beírom a xrandr-t, 0mm x 0mm -t ír ki, ami az EDID adatok miatt lehet. Ha én megadnám a kijelzőm méretét, talán valami változna jó irányba.
A másik a ModeLine sorba írható Composite kapcsoló.
Composite can be used to
specify composite sync on hardware where this is supported. Addi‐
tionally, on some hardware, +CSync and -CSync may be used to select
the composite sync polarity. The HSkew and VScan options mentioned
above in the Modes entry description can also be used here.Emlékszem, hogy Windows alatt is össze volt ugorva a kép az optimális, 1680x1050 felbontáson, majd meg őrültem ott is, de végül volt az Ati Control panelben egy "Composite" nevű kocka, amit ha bepipáltam, villant egyet a monitor, és kiért a kép a moncsi széléig. Ez is akkor az lehet. Úgy érzem nem vagyok messzi a megoldástól, csak az a baj, hogy nem tudom hová és hogy kell beírnom, hogy működjön.
Pls. help me!

Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- SzoftverPremium.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titanium Gray használt, megkímélt garancia 2027.12.27-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest