- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. kicsit fáradt vagyok már, megpróbálom itt is megfuttatni a dolgot:
a cél, hogy legyen egy mentésem a 8.10-ről, hogy ha kisbaltával elrontom a vinyót, akkor egy másik vinyót berakva, és egy harmadikról az adatokat visszatöltve újra rendszerem legyen. legnagyobb meglepetésemre nemigen találtam működő protokollt erre.
-dd nem jó, mert kisbalta után vagyunk. ha kisbalta előtt vagyunk akkor sem vagyok biztos benne, hogy kisebb vinyóra meg lehet csinálni.
-copy -a parancsot nem próbáltam még, mert valahol azt írták az mittomén milyen linkeket meg egyéb varázsokat nem rak át. egyébként is problémás lenne, mert jelenleg a root/home marha nagy, és nem láttam kapcsolót bizonyos könyvtárak kihagyásához. persze a 20-30 könyvtárnál elméletileg oké lenne.
-ami egyszer már működött kisbalta nélkül ugyanarra a vinyóra, az a tar, eme leírás szerint.
most játszottam viszont kisbalta-imitációt, és új+kisebb lemezre akartam visszatolni a backup tar-talmát. minden okénak nézett ki, miután
-megcsináltam a hiányzó könyvtárakat,
-átírtam a grub uuid-ket,
-mondtam neki, hogy bútoljon,
-átírtam az uuid-ket az fstab-ban is.szóval tényleg próbáltam. ezt követően be tudom írni a user/passt a gome login izébe, de utána barnaság van csak. gondolom ezért:
gdm[5722]: gnome-keyring-daemon: couldn't lookup keyring component setting: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See http://www.gnome.org/projects/gconf/ for information. (Details - 1: Failed to get connection to session: dbus-launch failed to autolaunch D-Bus session: No protocol specified
Aug 25 14:55:24 bla gdm[5722]: Autolaunch error: X11 initialization failed.próbáltam rákeresni mivan, default.keyring nevű fájl nekem nem volt, pedig azt mondják az az igazi elixír ha azt kitörli az ember.
néztem még a keyring-managert is, de root-tal nem enged belépni, terminálból adduser meg szintén csak barnát kap, nem jön bé a shell, hogy megkattintgassam a keyring-managert...
eddig a történet. elsősorban egy normálisan működő mentés érdekelne, melyhez eddig nem találtam használható leírást.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 7
- Nők, nőügyek (18+)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest