Hirdetés

Aktív témák

• lapa

veterán

üdv. kicsit fáradt vagyok már, megpróbálom itt is megfuttatni a dolgot:

a cél, hogy legyen egy mentésem a 8.10-ről, hogy ha kisbaltával elrontom a vinyót, akkor egy másik vinyót berakva, és egy harmadikról az adatokat visszatöltve újra rendszerem legyen. legnagyobb meglepetésemre nemigen találtam működő protokollt erre.

-dd nem jó, mert kisbalta után vagyunk. ha kisbalta előtt vagyunk akkor sem vagyok biztos benne, hogy kisebb vinyóra meg lehet csinálni.

-copy -a parancsot nem próbáltam még, mert valahol azt írták az mittomén milyen linkeket meg egyéb varázsokat nem rak át. egyébként is problémás lenne, mert jelenleg a root/home marha nagy, és nem láttam kapcsolót bizonyos könyvtárak kihagyásához. persze a 20-30 könyvtárnál elméletileg oké lenne.

-ami egyszer már működött kisbalta nélkül ugyanarra a vinyóra, az a tar, eme leírás szerint.

most játszottam viszont kisbalta-imitációt, és új+kisebb lemezre akartam visszatolni a backup tar-talmát. minden okénak nézett ki, miután

-megcsináltam a hiányzó könyvtárakat,
    -átírtam a grub uuid-ket,
    -mondtam neki, hogy bútoljon,
    -átírtam az uuid-ket az fstab-ban is.

szóval tényleg próbáltam. ezt követően be tudom írni a user/passt a gome login izébe, de utána barnaság van csak. gondolom ezért:

gdm[5722]: gnome-keyring-daemon: couldn't lookup keyring component setting: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See http://www.gnome.org/projects/gconf/ for information. (Details - 1: Failed to get connection to session: dbus-launch failed to autolaunch D-Bus session: No protocol specified
    Aug 25 14:55:24 bla gdm[5722]: Autolaunch error: X11 initialization failed.

próbáltam rákeresni mivan, default.keyring nevű fájl nekem nem volt, pedig azt mondják az az igazi elixír ha azt kitörli az ember.

néztem még a keyring-managert is, de root-tal nem enged belépni, terminálból adduser meg szintén csak barnát kap, nem jön bé a shell, hogy megkattintgassam a keyring-managert...

eddig a történet. elsősorban egy normálisan működő mentés érdekelne, melyhez eddig nem találtam használható leírást.

Aktív témák