Hirdetés

Aktív témák

• lapa

veterán

üdv. egy kis segítségre lenne szükségem. megpróbáltam 8.10-re telepíteni a Sketchup programot, wine-vel. eközben az útmutató alapján a videodrájvert birizgáló envyNG-t telepítettem (ami telepítette a kde-t, egyébként csak gnome volt).

a gép integrált radeon 3x. EnvyNG azt mondta, hogy "ATI 8.nnn 4" installed, "ATI 8.nnn 4.1" a friss. az nnn ugyanaz volt. nyomtam egy "apply"-t.

no restart után az egyébként sem tökéletes (=óriásbetűs loginképernyő) minden elhullott, a graf betöltésekor tenyérnyi betűk, semmit nem lehet csinálni látómezőn belül. no akkor restart után mondtam, hogy recovery mode és reapir X.

ezután 800x600 betöltődött a gnome desktop, aszittem rendben vagyok. a beépített felbontáskezelőben csak 800 meg 640 felbontás volt, meg "off". kiment a fejemből, hogy valszeg az ati pultban kéne megmondanom neki mit szeretnék, és 19-re lapot hűzós technikával applyoltam egyet az "off"-ra.

no azóta még a shift-alt-f terminálok közötti váltásnál se kapcsol be a monitor, gondolom a felbontás vagy nemtom. ezt már recoverys boot és repair X se javítja meg.

esetleg van egy tar backupom nemrégről, a fentieken kívül semmit nem piszkáltam a mentés óta.

tud valaki segíteni konkrétan milyen parancsokkal tudom újra életre kelteni a gnome desktopomat? köszönöm.

Aktív témák